![]() |
Re: Teribilişti vs depăşiri
Quote:
|
Quote:
pe acolo?Şi nu cred că te-ai luat tu prin trafic cu maşini sub 100 de cai,în fine să revin la subiect. Dacă aş fi fost pe autostrada de ex. şi eu aş intra într-o depăşire şi tu vii ca miezu din spate cu 200+ nu cred că sunt eu obligat să grăbesc eu depăşirea pt siguranţa mea este mai bine!Deci cred că ai făcut prostie că ai deschis acest topic,şi nu mai alerga aşa oamenii , dacă el nu a vrut să se dea care e problema?:)Ă?Dacă erai aşa grăbit banda continuă >contrasens>depăşit şi aia e daca erai tare cum zici tu că eşti !;) |
Quote:
Sa fim totusi subiectivi dragi colegi de trafic... |
Quote:
|
Quote:
|
numai grabiti....incercati sa fiti grabiti pe un circuit undeva, nu pe drumurile publice unde circula masini de scoala, soferi incepatori, autobuze camioane etc. lumea isi dovedeste talentu imbunatatindusi timpii pana la padure la gratar, pana la bunica la tara, pana la supermarket s.a.m.d., sunt destule oportunitati si in romania sa iti verifici abilitatile de pilot, un raliu, o coasta, o gramada curse de drag legale..
|
Quote:
|
Cazul meu:
Merg pe asfalt curat, cam cu 70-80 km/h, o portiune intre doua localitati si am o masina in spate, o Toyota Rav 4. Cunoscand drumul respectiv si stiind ca urmeaza o portiune de drum prost, mai exact din placi si cu gropi, franez la 30 km/h ca sa nu-mi rup masina, doar ca am franat mai din scurt ca sa zic asa. Pana sa ajung eu la viteza dorita, cel din spatele meu se apropie atat de tare de am zis ca asta-i, ma loveste si totusi am scapat. Eu imi continuam drumul cu 30/h ca tin la masina, dar el a inceput cu claxoane si blituri in spate. Nu dureaza mult si intra la depasire si ajunge in dreptul meu si incepe sa ma injure si sa-mi arate ca n-am "cap". Era unu' trecut de 40 de ani. Inteleg sa faca gesturi de astea niste pustani sau "jmecherii", dar nu cineva la o asemenea varsta. Concluzia mea este urmatoarea: daca aveti un obstacol sau intrati pe o portiune de drum stricata si sunteti nevoiti sa franati mai tare si brusc, actionati si avariile. Eu de atuncea asa fac si n-am mai avut probleme. Si nu in ultimul rand, aveti grija la distanta dintre vehicule si verificati cu grija sistemul de franare.:D Drum bun:!: |
De ce oare ne punem astfel de intrebari ?
Oricum numa frustrati pe strazi , daca au o masina de 80-100+ Cp se trezesc direct pe circuit la Monza , uita ca poate traversa strada un copil sau vrun pieton cuprins de ganduri , griji , probleme. Nu mai departe de azi , 4 gaozari(soferul incepator , lamaia in geam) intr-un clio Dci pe tunari , care accelera ca prostu ca la toate trecerile de pietoni sa franeze brusc , asa intelegea el ca tre sa conduca preventiv. Rupea masina in doua ca sa ce ? De dragul vitezei? Oricum irelevant si fara nici un fel de consistenta acest topic d.p.m.d.v. |
Evident, mentalitatea si graba soferilor romani nu o sa o schimbe nimeni si niciodata nu se va intampla asta. Zilnik vad imbecili si inconstienti, demult nu am vazut pe cineva sa franeze sau sa incetineasca in zonele cu zebra, BA DIMPOTRIVA, chiar si atunci cand cel de pe banda alaturata era oprit sa cedeze trecerea unui pieton angajat, de N ori am actionat claxonul avertizand pietonii ca vine un` nebun din spate care nu opreste. Semaforul din oras a devenit fanionul de start ptr liniute.
|
Faza care se intampla mereu:Ma duc spre Buzau soseaua este foarte buna dar cam multe radare in fine am statie si ma descurc, in fata Logan ii dau fleshuri sa dea la o parte ca de am RS si vreau sa trec, se da omu pe `marne` in fata lui alt Logan, dar Loganul numaru 1 se baga in depasire prin dreapta la Loganul 2 ,iar pana ajung sa-l depasesc pe 2 dau de 1 din nou.Acum de ce fac soferi chestia asta daca vede ca sunt nebun si ma `grabesc`.Poate ma lamuriti sau ne lamuriti ca sunt sigur ca si voua vi se intampla asa ceva.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Salutare tuturor.In sfarsit am gasit un astfel de topic.Ideea adusa in discutie mi se pare foarte interesanta deoarece se intampla foarte des.Faza cu venitu tare din spate nu ar fi problema ci gesturile "reisarului" ca sa fiu in ton cu moda.Deci daca esti bazat,nu conteaza ce masina tare ai sau cum de ai facut rost de ea,nu dai un milion de flesh-uri,claxoane si mai si injuri;chiar nu e frumos.Mi se intampla foarte des si de multe m-am dat la o parte atat de repede ca sa treaca de era sa-mi fuga spatele la masina.Nu e frumos asa.Eu cand vin mai tare putin nu dau claxon ci astept sa se simta sau depasesc.Iar ce zicea un domn mai sus,faza cu "daca ai masina de sub 100 de cai esti naspa si n-ai voie sa inveti ce inseamna controlul masinii sau viteza",scuza-ma dar ai spus o prostie.Nu toata lumea isi permite "bemve" M3.Sunt siguri ca multi piloti,consacrati in lumea motorsportului sau chiar piloti de strada,au inceput pe Dacia 1310 cu rugina pe ea.Asa ca,din al meu punct de vedere,totul in trafic tine de bun-simt;daca vine tare eventual te dai la o parte daca ai unde,si desigur nu te intreci ca fraeru cu masina de 500 de cai cand tu ai Tico.Sunt chestii care nu tin de experinta in trafic sau scoala de soferi ci doar de bun-simt.Si da cum mai zicea cineva e o problema care produce multe accidente,din pacate,dar cu trecerea timpului cel mai probabil se va rezolva.Cam asta e opinia mea.Puteti sa va dati cu parerea oricum ar fi ea pt ca nu ma deranjeaza.Va doresc o zi buna si conduceti cu prudenta pt ca oricum e plin de "kamikaze" pe soselele din Romania.
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:08. |
- Copyright 2026 4Tuning