![]() |
Re: Bmw M3 vs. Honda S2000
Quote:
|
M3 este un sedan sportiv bazat pe o masina de strada normala, NSX este aproape un supercar, motor central, sasiu de aluminiu, rwd, coeficient aerodinamic excelent, sasiu/suspensii setate pentru circuit, masina dezvoltata cu piloti de F1 si care a stat la baza supercarului suprem, McLaren F1. Nu sufera comparatie daca e sa fim cinstiti, bmw nu au nimic similar. Daca o compari totusi cu M3 CSL, nu stiu daca sunt atat de departe una de cealalta (pe circuit ma refer) ceea ce este remarcabil totusi pentru un sedan vs un super car.
|
@ apocalipse - Vrei sa spui ca Honda nu are motor de 1.6 cu sub 150 CP ?
|
Quote:
|
Quote:
|
Din lipsa de viata personala sambata noaptea, am stat si am cautat pe wikipedia la Nurburgring lap times, asta ca sa vedeti ce dus sunt, si am gasit timpi M3 CSL si Honda NSX. Deprimant, stiu, nu ma mai suport nici eu.
7:50 BMW M3 CSL Horst von Saurma Sport Auto (08/2003) 7:56.773 Honda NSX-R NA2 Motoharu Kurosawa Best Motoring video "Carrera Invasion",2002 |
Quote:
|
Quote:
Am o Celica GT din 1995. Daca nu stii specificatiile, cauta-le pe google, e din aia de care nu prea vezi tu in oglinda, mai degraba in parbriz. Fara Vvti, fara Vtec, fara Vanos s.a.m.d. Am motor mai mic, dar n-am aerodimanica de Logan si asta se vede dupa primii 200m, cand masina ta devine numai buna de tractat remorci supersonice sau de carat si mai multi cartofi. PS: daca Honda cu care te-ai dat tu e VTi, daca soferul Hondei stie cum sa plece cu asa ceva sau daca masina aia e in toate mintile, atunci nu imi explic de ce ai castigat... PS2: strict din specificatiile tehnice, masina ta prinde suta cam in 8,0 sec, masina mea in 7,9, iar Honda VTi in 7,4. Crezi ca sunt false datele producatorilor? Sau crezi ca tu compensezi alea 0,6 secunde doar prin emblema aia? :lol: |
Quote:
Duel : Toyota Celica 2.0 GT vs BMW 325 i Coupé (E36) Duel : Toyota Celica 2.0 GT vs BMW 325 i Coupé (E36) asta in caz ca o ai pe cea de 175 de cai, tot degeaba. Evident, clipul de pe yt este trucat, a plecat orezaru' prost, nu stie mersu'. Pixelu' albastru. Uite duelul pe internet (daca in ala din realitate nu ai incredere) dintre CRX Vti si 325: Duel : Honda CRX Del Sol VTi (EG2) vs BMW 325 i Coupé (E36) Uimitoare asemanare cu realitatea , nu-i asa? CRX este si foarte usoara spre deosebire de Celica ta, are raportul greutate/cai mai bun decat bmw si tot degeaba. Se pare ca ajuta sigla aia la ceva totusi. |
Compara cineva pe topicu asta 2 motoare de aceeasi cilindree? Pana acuma tot mere cu pere s-au comparat.
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
De unde ai scos tu 150 cp? Site-ul ala pe care tot mi-l dai tu cu duelurile alea dau numai specificatii gresite. Masina mea are 175 CP (129kw), aprox. 200Nm, prinde suta in 7,9 sec (unii zic 7,4 dar mie nu mi-a iesit chiar atat). Sfertul de mila l-am parcurs in mai putin de 15.5 secunde, cronometrat cu Gtech pe un aeroport. Viteza maxima e si ea gresita, in talonul meu scrie 225 si am mers cu 241 pe bord (alti posesori de masina ca a mea au mers si cu 250 km/h stock). Probabil se dau atatea erori pe site-ul respectiv ca sa va mai incurajeze pe voi, "nazistii", sa va simtiti superiori "orezarilor" macar in spatele monitorului (desi, repet, comparatiile sunt de-a dreptul hilare: 2.5 cu 1.6, 4 cu 6 cilindri, fwd cu rwd etc.). In concluzie, cand specificatiile tehnice iti sunt defavorabile in realitate, cum mama dracu' iti imaginezi tu ca vei compensa? Alea 8.0 secunde trec mai repede la volanul unui BMW decat cele 7.9 la volanul unei Toyote, sau cum? Vise... Poate vom avea ocazia sa ne dam la vreo legala, dar cu o miza in plus: daca pierzi, vreau stemele de pe BMW-ul tau. Aici nu-mi mai pierd vremea cu tine, ca se pare ca mintea ta functioneaza cu sistem de operare de pe BMW si esti si cam necioplit, din moment ce ti-ai permis sa ma numesti "idiot" in mod cu totul gratuit :x |
quick_5hifter,stai linistit ca la asa ceva trebuie sa te astepti cand vorbesti cu a3ds,numai insulte...si insulte iar...si nu stiu de ce si prin ce minune dar nu il vede nici un operator.
iar despre comparatia cu bmw-ul lui vs del sol vti,stai linistit ca numai astfel de comparatii il satisfac,comparatii cu motoare mai mari si mai puternice de la bmw,ca rezultatul sa fie intr-un final, favorabil lui. |
corect apache,ce ar fi sa se dea un E36 320i cu o Honda Civic de 1.3? ca sa fie corecta comparatia :D :D :D on topic de obicei BMW si-o ia cam grav daca Honda este de aceeasi cilindree ;)
https://www.youtube.com/watch?v=-bnArzgJQWQ si chiar daca are motorul mai mare:D |
In realitate 325i E36 (4 usi) 192CP - stock face 8 sec pana la 100 km/h.
Honda CRX DelSol VTI 160 CP - stock - 8.2 sec - 100 km/h Honda Civic EG6 VTI 160 CP - stock - 7.3 sec- 100 km/h - timp greu de scos Real DelSol nu face niciodata nici 325-ul nici EG6. Deasemenea ca EG6 sa faca 325-ul trebuie sa fie conditii foarte bune, asfalt bun si cauciucuri foate bune pe Civic (mai rar vad). Dupa pragul a 160 km/h in principiu BMW-ul vine peste Civic, incepe sa se simta diferenta de putere. Si 325i E30 se duce peste Civic peste 100, iar E36 face E30-ul peste 100, in concluzie pana in 200 E36 face Civicul, pe 400 m tine foarte mult de plecare, acolo sunt in dubiu. O alta problema este ca mai ales la noi nu sunt multe E36 325i si si mai ales Civicuri ca la carte stock, multe au diferite modificare si de foarte multe ori neinspirate, adica in urma modificarilor trag mai slab ca un stock. M3 CSL este alta poveste, o masina absolut superba, dar mai putin o masina de zi cu zi daca este stock. |
| All times are GMT +2. The time now is 12:41. |
- Copyright 2026 4Tuning