![]() |
Re: Bacalaureat 2010
+1, same shit
|
Quote:
Vezi la fata locului ce o sa iasa:) |
Quote:
|
Cam linişte pe aici . Că tot se apropie bacu' pentru ce materie aţi optat opţional ?Biologie , fizică sau chimie ?
|
Biologie...materia de a9a si a10a
Tu pt ce ai optat MarioCrT? |
La fel ca tine , biologie clasele IX -X . La inceput am ales fizica , dar m'am răzgāndit , cu toate că la fizică e mai puţin de invăţat .
|
si eu alesesem biologie .. dar m-am razgandit pe ultimii 50 de metri si am schimbat cu fizica
|
Biologie XI-XII ! :D
|
Quote:
|
Pentru cei care nu ştiu operele pentru bac pun aici toată lista .
I. proza 1. Basmul cult - Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creanga 2.1. Nuvela istorica - Alexandru Lapusneanul, de Costache Negruzzi 2.2. Nuvela psihologica - Moara cu noroc, de Ioan Slavici 2.3. Nuvela fantastica - La tiganci, de Mircea Eliade 3.1. Romanul traditional - Mara, de Ioan Slavici 3.2. Romanul de tip obiectiv - Ion, de Liviu Rebreanu 3.3. Romanul de tip subiectiv (modern) - Patul lui Procust sau Ultima noapte de dragoste,iintaia noapte de razboi, de Camil Petrescu 3.4. Romanul realist - Enigma Otiliei, de George Calinescu 3.5. Romanul de dupa al doilea razboi mondial - Morometii sau Cel mai iubit dintre pamanteni, de Marin Preda II. Poezia 1. Pasoptismul - Miezul iernii, Malul Siretului etc. de Vasile Alecsandri, Sburatorul - I. H. Radulescu 2. Romantism - Luceafarul, Floare albastra, de Mihai Eminescu 3. Simbolismul - Plumb, de George Bacovia 4. Traditionalismul - In gradina Ghetsemani, Sonete de Vasile Voiculescu 5. Modernismul - Eu nu strivesc ..., de Lucian Blaga | Testament, de Tudor Arghezi | Riga Crypto si lapona Enigel, Din ceas,dedus de Ion Barbu 6. Neomodernismul - Leoaica tanara, iubirea, de Nichita Stanescu III. DRAMATURGIA 1. Comedia - O scrisoare pierduta, de Ion Luca Caragiale 2. Drama - Jocul ielelor, de Camil Petrescu sau Moartea unui artist, de Horia Lovinescu IV. EPOCI SI IDEOLOGII LITERARE 1. Dacia literara - Introductie, de Mihail Kogalniceanu 2. Junimea - Titu Maiorescu ca autor canonic (obligatoriu !). Dintre texte, O cercetare critica asupra poeziei romane de la 1867, In contra directiei de azi in cultura romana, Comediile d-lui Caragiale sau Eminescu si poeziile lui ar fi cele mai potrivite. 3. Modernism - Singurul autor canonic este Eugen Lovinescu, iar Istoria literaturii contemporane este cartea sa de referinta Cei care au toate comentariile intr'un format Word sau PDF , sunt rugaţi să le uploadeze aici , asta dacă vor şi nu este deranj , pentru a face munca mai usoara si altora . |
Daca la drama inveti Iona, crezi ca tuseste ?
|
Quote:
|
Quote:
|
Gata si cu atestatul la informatica :D 7.66
|
la engleza cat ati luat ? eu inca n-am aflat