![]() |
Re: Tuning exterior sau la motor? Ce ati alege?
nu cred ca exista placere mai mare decat cea de a aparea cu un focus diesel la start contra unui calibra si de a il lasa in urma rau de tot.
|
Parerea mea, tuningul la dieseluri e ca berea fara alcool. N-are farmec.:D Ce folos ca masina e aerodinamica , impopotonata , lasata jos daca are motor de stergator de parbrize.:D
|
Quote:
|
parerea mea intai tuning la motor si dupa treptat la exterior
|
intai motor apoi exterior sau chiar deloc.
|
io as modifica motoru intai si dupa poate ca as face la exterior.....sau poate as face numai interioru
|
depinde de masina, dar as tuna motoru
|
Quote:
dar ce inseamna a tuna motorul in final? Deoarece majoritatea de pe aici se rezuma doar la a monta un filtru sport direct si o toba finala ceva mai lejera.Banii fiind o mare problema. Cresterea puterii la un benzinar doar prin chiptuning nu este atit de spectaculoasa pe cit s-ar crede ,deci in final din motorashul de 80 de cai mai scoti chinuit inca 10-15 ,deci tot nu "il vei face" pe ala de la stop care are 200 HP sub capota. Si mai este un aspect la tuningul motorului.:consumul majorat de combustibil.Nu de alta, insa herghelia trebuie hranita cu ceva.Faci fata la el daca vei folosi masina zilnic? |
Stiu ca traim in romania si asta ne mananca toti bani si sunt deacord in privinta chiptuningului dar vreu sa zic ca exista si motore care nu necesita un tuning.
|
In primul rand k sa itzi faci in romania un styling itzi trebuie nervi de otzel (ma refer la gropi ) ,normal k atunci cand te intalnesti cu cineva si vede super-super masina are o parere buna , dar si daca nu iti umbli la motor si sa treaca unu' cu o amarata de masina pe langa tine k pe langa un biciclist mai bine nu o mai faci si o lasi asa stock .Eu unul as prefera un cip sau un flash initzial, umblat un pic la frane ,o evacuare,un filtru ,niste jentzi tari ,si abia apoi lucrurile serioase de la exterior si motor . Asta este parerea mea :-D
|
e greu sa te decizi da e mai important motoru decat exteriorul
|
nu e greu deloc.
chip tuningul se adreseaza motoarelor turbo mai ales si chiar mai mult la dieseluri si e ok atata timp cat chipul e facut calumea. Un chip ieftin iti va scurta viata motorului iar un chip bun iti va da performante si nu va afecta asa tare fiabilitatea. Dar de ex pentru un focus 1.8 tdci de 116cp si 250nm vei ajunge la 140cp si pe la 320nm, turatia de cuplu maxim va creste si ea probabil va aparea un turbo lag mai mare. Oricum un turbo+intercooler mai mare fac o diferenta mai mare. |
Motoru face masina . Stylingul este per ansamblu un stage 2 dupa ce ai urcat motorul undeva sau pentru cei multi (ca si mine de alfel :oops: ) care au motoare mici din care nu prea ai ce scoate ... Macar sa arate ca si cand ar putea ....:lol:
Iar in ceea ce priveshte cipul ...el este cea mai ieftina varianta de upgrade ....Hm si la o adik dece sa pui chip pentru turbo knd poti pune turbo pt chip ?:twisted: |
Dar daca motorul te satisface asa cum este el,ai frine bune si suspensiile exact cum le doresti?
Ce-ti mai ramine? |
Nush cine a zis ca romania e plina de masini modificate la motor si ca nu avem la exterior... Personal, pentru "tuningul" exterior prefer cuvantul :cosmetizat".
Dupa parerea mea de 10000 de ori mai important e o masina care se simte perfect (motor, trans, suspenzie) decat unul din miile de golfuri cu tobe (numai finala, care practic nu adauga mai nik) eleroane si spoilere care sub capota are acelasi penal tdi cu nush cate litere rosii. Eventual numai DUPA sa te apui la cateva tusheuri estetice. Roti, add-on-uri la spoilere, pentru a pastra linia generala pe care cel ce a facut ddesignul masinii a avut-o. Ai un 635CSi din '85 la care i-ai pus turbo si scoti 500 de cai? In nici un caz nu ii pui jante de 20 si neoane si spoiler de m5 e39! Iei si tu niste 15" BBS model clasic, late de 8-9", impreuna cu un spoiler Alpina din acea perioada si masina dintr-odata devine alteva... |
| All times are GMT +2. The time now is 16:42. |
- Copyright 2026 4Tuning