![]() |
Re: Fiat Coupe Turbo vs. orice pana +/-300cai
Quote:
ce masina ai? |
Spunea pe undeva " ..Momentan masina are in jur de 250 CP, targetul fiind de 600 CP.." ,obiectul fiind o octavia 2...eu cred ca stiu care,insa mai cred ca se cam imbata cu apa rece in urma (cel putin) a unei victorii de circumstanta..;).... Bine,acuma' conteaza si in ce stadiu o fi acum...intre 250 si 600...e ceva distanta..insa si octavia e cam greu sa-i echilibrezi masele in jurul puntii motoare...
|
Quote:
|
Quote:
Octavia 2 RS. 2.0 Tfsi |
Quote:
cat despre ''cred ca se cam imbata cu apa rece'' nu am nimic de comentat, doar ca nu beau apa. ;) Salut |
Singurele curse de accelerare (drag) cuantificabile pe care le cunosc eu,sunt cele cu start de pe loc...in rest,for fun ...faci ce vrei cu masina,insa nu e relevant pt nimic in opinia mea si nici in a celor ce organizeaza evenimente sub titulatura de drag-race. Cursa de acelerare,redusa la esenta in acceptiunea generala,este eficienta cu care LANSEZI o masina ...evident ca lansare...din mers:lol:..e un concept cam dificil de sintetizat (nu neg ca sunt situri care gratie unor copii prea mult timp pierdut online,fac bani cu prezentarea unor asa-zise curse din mers)..insa si mai dificil este de cuantificat performanta in comparatie directa,asa cum spuneam;)...transmisiile,rapoartele...etc.difera de la o masina la alta...puterea motorului o masori pe dyno.La curse de drag compari un tot-unitar(intreaga masina cu suspensie,transmisie(rapoarte/pierderi-inertie),raportul maselor,putere motor >> la capitolul accelerare;).
Concluzia mea: din mers..fac curse de drag copii ce incarca zilnic inutil yotube. Cursele de drag pt oameni mari,sunt cele de pe loc,indiferent de puntea motoare...iscusinta cu care gasesti solutii de cresterea performatelor dinamice,face diferenta si deliciul celor pasionati de fenomen:) |
Quote:
ai schimbat turbo pe ea? |
Quote:
Ideea curselor din mers, vine si din lipsa unui loc special amenajat pentru DRAG. (pe un asfalt slab aderent, sau pe o sosea intens circulata ziua, nu ai cum sa obtii perfomantele plecarii ca pe o pista de drag...) Mai important decat sa ne apucam sa fim carcotasi, haideti sa cautam solutii. Am un sentiment ca ziua in care vom putea merge la un eveniment de DRAG adevarat, nu e foarte departe. Te salut si mai vorbim ;) |
Quote:
DOP tu bei redbull mah? :))))))))) |
Quote:
aia e baza :)))) |
| All times are GMT +2. The time now is 09:49. |
- Copyright 2026 4Tuning