Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW 330 vs Nissan Altima SE-R (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/11930-bmw-330-vs-nissan-altima.html)

sandumrs 27-01-06 10:15

Problema e ca nu toti cei care conduc BMW-uri sunt niste idioti, ba dimpotriva.

Sunt convins ca si in SUA si peste tot sunt destui pustani teribilisti care nu stiu langa cine sa se puna la o liniuta, dar asta nu se va schimba niciodata.

Inca o data te felicit pentru alegere si ar fi interesant sa se concretizeze liniuta cu Sebastian, pana atunci exerseaza puternic plecarile de pe loc ca Sebastian schimba perfect.

Cat despre BMW hai sa-l lasa sa se dueleze cu masini de nivelul ei, iar Altima cu masini de nivelul ei.

Am si eu o intrebare, nu am stat sa caut pentru ca nu e indeajuns de interesant, dar Altima nu are in jur de 4.8m +++ deci nu concureaza cu sa zicem 607????

fishbone 27-01-06 15:33

Altima este chiar o idee mai mare in dimensiuni decat seria 5, atat in lungime cat si in latime daca-mi aduc bine aminte.
Dimensiuni Altima:
Exterior
Wheelbase 110.2
Overall length 192.3 (192.5 SE-R)
Overall width 70.4
Overall height 57.9 (57.4 SE-R)
Tread width (front/rear) 61.0/61.2

Interior
Head room (front/rear) 40.8/37.6
Leg room (front/rear) 43.9/36.4
Hip room (front/rear) 53.0/54.5
Shoulder room (front/rear) 56.3/56.0

Dimensiuni Seria 5, este inalta 57.8 deci cu 0.1 mai mica decat Altima, este lunga 191 prin comparatie cu 193, deci diferente hai sa spunem neglijabile. Pentru a simplifica argumentele am putea spune ca sunt caroserii identice.

Sebastian, cand am facut comparatia intre SE si 325, la aceiasi bani SE a iesit in fata atat la comfort, cat si la package. Dar dupa cum ai spus si tu, pe tine nu te intereseaza optiunile la kilogram si nici neaparat comfortul, vrei sportivitate. Daca vorbesti de noua serie 3 in general, da, poti spune ca poate beneficiaza de multe in plus. 325 base insa, nu. Asta nu o spun din auzite, o simpla comparatie confirma acest lucru iar cand am fost pus in fata deciziei, am testat ambele masini. Trebuie sa ramai receptiv si cu mintea deschisa la aceasta posibilitate, nu sa mergi din nou orbeste pe ideea ca nu e posibil asa ceva. Am facut un sacrificiu la categoria performanta pe slalom? Da, insa am castigat mult la alte capitole, la niste lucruri cu care intr-adevar esti pus fata in fata zi de zi.
Tocmai de aceea am mers pe versiunea automatica, nu mi-am luat-o specific sa alerg cu ea de nebun, am vrut sa pot sa-mi pun curul in ea dimineata si sa-mi beau cafeaua in trafic catre lucru.

Race 27-01-06 15:50

Pai vezi,de aici diferenta de opinie.Totusi,casatorit si cu copii banuiesc ca nu esti,deci de ce ti-a trebuit ditamai mastodontul ? In locul tau as fi luat Mustang GT coupe manual...ma rog,fiecare cu gusturile lui.
Daca PENTRU TINE nu merita banii in plus pe 330i nu inseamna ca asa e pentru toata lumea.330 e superior dinamic Altimei,deci de aia costa mai mult.Ca nu vrei tu sa dai bani pentru asta e treaba ta.Eu as alege oricand 330.

sandumrs 27-01-06 16:15

Parerea mea e ca daca continuam acest topic ar trebui sa-i dam alta nuanta. Un versus Altima cu Camry cu Accord etc.

Iar daca am discuta despre 330i sa discutam de adevaratele ei rivale.

SEBASTIAN 27-01-06 18:08

Re:

Quote:

Originally Posted by \"sandumrs\"
Parerea mea e ca daca continuam acest topic ar trebui sa-i dam alta nuanta. Un versus Altima cu Camry cu Accord etc.

Iar daca am discuta despre 330i sa discutam de adevaratele ei rivale.

Acord e o masina misto tare chiar daca nu are performantele lui Altima.

fishbone 27-01-06 18:48

Bine, o dam si in preferinte personale daca doriti.
Race, modul la care privesc problema e in felul urmator. Nu imi este ciuda, cum cred altii si invoca faza cu vulpea si strugurii, dar pur si simplu consider ca pentru pretul respectiv puteau dota seria 3 un pic mai bine. For all intents and purposes, SE este o Maxima cu alta caroserie, cu raport mai bun de cp/kg si mai sportiva. Altima SE sunt niste masini rare tocmai din acest motiv, high-end-ul se suprapune cu pretul Maximei si majoritatea oamenilor prefera o Maxima. Ei, pentru bani mai multi iti cumperi o masina mai saracacioasa pentru care singurul argument pro ar fi faptul ca sta mai bine pe drum.
De ce am luat un asemenea \"mastodont\"? Pentru ca adeseori ies cu multe prietene si amici in oras si am vrut o masina cu un interior mare, care sa se poarte frumos cu toata lumea. Am vrut o masina cu un balans lux/performanta cat mai bun. Bimmerul se inclina prea mult catre performanta, la un pret mai mare. Asa cum gandesc eu gandesc multi de aici si tocmai din acest motiv seria 3 ramane o masina pentru altii, in detrimentul bavarezilor, acesti altii sunt destul de restransi.
Ca fapt divers, un Mustang GT nu fuge de mine. Vorbesc de generatiile anterioare, cele dinaintea celui de acum. Si chiar daca o face, rafinamentul celor 2 nu se compara.
Acum 3 saptamani a plecat de la mine un amic din Sibiu care detine o seria 3, luata nu demult, e din 2002 masinuta. L-am lasat sa se plimbe cu a mea ca sa vad si eu o parere comparativa. Imediat cand s-a urcat in ea a spus ca-i place cum stai in scaun si cum e aliniat bordul si totul de pe acesta. Apoi a ramas placut surprins modul fin in care sare motorul in ture si cum ataca masina drumul, cum sta pe viraje si cum se opreste. Daca masina era un nissan de doi lei cu motor de Renault asa cum pretindea anterior Sebastian, parerile astea nu mai erau valabile. De retinut ca gagiul asta si el e la fel de pasionat de bimmere si dupa ce si l-a luat, mereu spunea \"te fac fara probleme\". Dupa ce avut ocazia sa o conduca, balansul a revenit in discutii, implicit si un nou grad de respect.

SEBASTIAN 27-01-06 19:07

Nu insinua ca eu am spus ca Altima e o rasnita.
Prietenul tau sigur nu are un seria 3 de 3000 si atunci poate sa fie impresionat de unele fineturi, sigur ca masina merge lin insa R de la altina ar cere ceva mai dur, mai barbatesc.
La voi e cam frig ninge mult reclama, e reclama si poate ca BMW e masi scump decat costa pentru faptul ca mai necesita o masina, de multe ori pentru a detine un BMW e un lux aristocratic asa cum sunt si toate sporturile cu motor.
Am luat azi un Forester xt de 2500 turbo , oare crezi ca altima ma poate invinge pe 400m?

fishbone 27-01-06 19:13

Nu insinuez, ci iti SPUN ca ai scris exact asta, ai sustinut ideea de Nissan de doi lei si ca da, Renault fac motoare bune. Daca doresti revin cu citate.
Forester turbo? Daca nu ma insel scoate 230 cai putere cu un cuplu tot pe-acolo in lb-ft? Ai avantajul unei greutati mai mici, luand in considerare forced induction si o cutie net superioara deoarece a mea este auto, deci ... Intrebarea ar fi cat progres faci. As putea insa argumenta ca din acel motoras nu poti scoate mare lucru fara a implica schimbari majore si costisitoare. In schimb, o Altima cu kit turbo de 4k = 343 whp. Tractiune fata, deci :?

SEBASTIAN 27-01-06 19:19

Re:

Quote:

Originally Posted by \"fishbone\"
Nu insinuez, ci iti SPUN ca ai scris exact asta, ai sustinut ideea de Nissan de doi lei si ca da, Renault fac motoare bune. Daca doresti revin cu citate.
Forester turbo? Daca nu ma insel scoate 230 cai putere cu un cuplu tot pe-acolo in lb-ft? Ai avantajul unei greutati mai mici, luand in considerare forced induction si o cutie net superioara deoarece a mea este auto, deci ... Intrebarea ar fi cat progres faci.

Tu ai un mod de a percepe vorbele eronat si exagerat.
Altima in general e o masina ok dar nu poate umbri imaginea unui BMW 330i, tu ai luat discutia la genral uitand ca aici e un topic cu doua variante.
Forester crezi ca e mai usor ca Altima? Si nu stiu cum ai depasit un BMW cu o cutie automata.In fine e stilul tau de condus nu te cunosc dar nici nu cred in el. Retine ca vorbesti cu unul care nu prea a pierdut la curse.
Progres = ? in acest context?

SEBASTIAN 27-01-06 19:21

:lol: pai ce faci modici mesajele? :lol:
cum vrei sa-ti raspund daca schimbi continutul :?:

fishbone 27-01-06 19:27

Am avut doar ceva de adaugat si nu am vrut sa dau reply, asa ceva se numeste post hunting cand ai functia de Edit.
Forester nu cred, ci stiu ca e mai usor. 3270 vs 3300 si un pic. N-am realizat ca diferenta esta atat de mica, intotdeauna am stiut ca Subaru face masini mai usoare in aceasi clasa. Chiar si asa, ramane chestiunea turbinei si transmisiei manuale. Cat despre progres, in acest context ma refeream la distanta dintre masini in acesti 400metri. Tu ce crezi?
Daca vrei la concret, ia o Maxima langa tine si vezi cum razbeste.

SEBASTIAN 27-01-06 19:35

Re:

Quote:

Am avut doar ceva de adaugat si nu am vrut sa dau reply, asa ceva se numeste post hunting cand ai functia de Edit.
Forester nu cred, ci stiu ca e mai usor. 3270 vs 3300 si un pic. N-am realizat ca diferenta esta atat de mica, intotdeauna am stiut ca Subaru face masini mai usoare in aceasi clasa. Chiar si asa, ramane chestiunea turbinei si transmisiei manuale. Cat despre progres, in acest context ma refeream la distanta dintre masini in acesti 400metri. Tu ce crezi?
Daca vrei la concret, ia o Maxima langa tine si vezi cum razbeste.

Da, da.
Nu cred nimic insa pot spune ca foresterul merge bine inca nu am avut teste si nu ma pot pronunta.Dupa teste sta bine insa sa vedem cum e in viata.
Ar vrea sa faca masini usoare insa nu sunt chiar asa de usoare de exemplu evo e mai usor ca sti dar mai putin performant.

fishbone 27-01-06 19:39

Sa sti ca m-ai facut curios. Daca intr-adevar vrei sa vezi si tu in realitate, pe cuvant, ia o Maxima si vezi. Retine insa ca Altima SE scoate timpi mai buni decat Maxima, e mai usoara si desi are cu 10cp mai putin, are un raport hp/kg mai bun.
In acelasi timp am sa incerc sa dau de un Forester turbo aici, nu sunt tocmai rare si sa vedem cam care e rezultatul. Eu zic ca sunt cam egale pe 400 metri.

SEBASTIAN 27-01-06 19:44

Re:

Quote:

Sa sti ca m-ai facut curios. Daca intr-adevar vrei sa vezi si tu in realitate, pe cuvant, ia o Maxima si vezi. Retine insa ca Altima SE scoate timpi mai buni decat Maxima, e mai usoara si desi are cu 10cp mai putin, are un raport hp/kg mai bun.
In acelasi timp am sa incerc sa dau de un Forester turbo aici, nu sunt tocmai rare si sa vedem cam care e rezultatul. Eu zic ca sunt cam egale pe 400 metri.

Am condus toate modele de cca 10 in urma pana acum si am fost nu prea impresionat de nici una ultima mai rapida dar totusi lenesuta, mai bine 350z insa nici el pana sa-l facem la electronica cu greddy e-manage pe banc apoi pe sosea nu prea a impresionat, acum merge binisor.

fishbone 27-01-06 19:56

Pentru motorul ei, nu zic ca e chiar rea. Lenesuta e din motive de marketing din pacate. N-au vrut sa faca o Altima care sa dea peste vanzari/comparatii cu Maxima, G35 si altele. Retine ca masinile au multe in comun din punct de vedere mecanic. Oricum conducatorii de Maxime mor de nervi pentru ca pana acum vesnic a fost cu mult mai puternica si performanta. Cu noua generatie de Alty, nu mai e valabil.

All times are GMT +2. The time now is 07:10.

- Copyright 2026 4Tuning