![]() |
Kozz am vazut ca esti o persoana destul de obiectiva si sunt convins ca nici tu nu crezi ca ce a scris stimabilul PIMP_LEX.
Stimate PIMP_LEX ai putea sa nu mai aberezi si sa nu mai dezimformezi lumea, cam toti ne-am suit intr-un X5 si stim cum arata la interior.Cat despre restul ma abin, esti pueril. |
Re:
Quote:
Daca erai putin atent ceea ce a scris el (banuiesc doar ca nu ai observat) vedeai sunt diverse citate ale diversilor indivizi care au postat pe acest topic, doar ca a inlocuit cuvantul BMW/X5 cu Infiniti/FX. Cu siguranta, postul lui a avut caracter de gluma usor sarcastica, nu cred ca trebuie pus la zid pentru asta. |
Ok imi cer scuze, ai dreptate, acum am vazut.
|
Re:
Quote:
Noroc ca mai sunt oameni cu ceva creier inca pe forum (cum demonstreaza raspunsul tau) dar care scriu tot rar. |
Ce repede m-am aprins cand am vazut ce scrisesei pimp_lexule, dar nu prea ma pasioneaza glumele cand e vorba de masini si nu prea ma inteleg bine cu cei ce striga sus si tare ca masinile nemtesti sunt foarte proste in comparatie cu cele japoneze si ca nici sa nu se gandeasca lumea sa le cumpere ca sunt extrem de nu stiu cum.
Ori e un complex, ori e un ghimpe, ori nu stiu, dar BMW-ul naste multa ura, alaturi de pasiune, nu stiu de ce. |
Re:
Quote:
asta a fost un comentariu de cacat daca cineva nu e de acord cu ce spui tu gata e tampit esti slab pregatit amice |
Re:
Quote:
BMW e o masina nu prea acesibila publicului larg, iar voi stiti cum e roamanul ca de multe ori la ce nu poate ajunge spune ca pute. Daca oameni care apreciaza negativ BMW ar fi avut bani sigur acum luau masina pe care o critica. Nissan este o masina mult mai de duzina, oricat ar incerca sa o stileze ei, oricum arata ciudat, au incercat ceva insa rezultatul nu cred ca e pe masura asteptarilor. |
Ai dreptate, ca dovada numarul foarte scazut de masini vandute de Infiniti.
|
Re:
Quote:
|
BMW e o moda si va fi mult timp de acum in colo, Nissan sau Infiniti e doar un aspect dintr-o moda si va fi greu ca treaba asta s-o schimbe cineva.
Veniti cu niste idei deformate despre felul cum este privit BMW in SUA, complet eronate. BMW vinde foarte bine in SUA, iar masinile BMW sunt extrem de bine cotate si acolo si lumea le iubeste. |
Re:
Quote:
sandumrs, problema ramane ca majoritatea nu le privesc cu ochi buni. |
Fishbone asta stiu sigur ca nu e adevarat. Si nu inteleg de ce incerci sa induci lumea in eroare, unii se mai si documenteaza, mai si citesc presa auto americana, mai se uita si pe road teste facute de americani, mai urmaresc si oarecare reviste de business etc.
BMW vinde in SUA 230000 masini anual si asta in conditiile in care sunt extrem de scumpe. Stiu ca Lexus vinde mai bine in SUA, dar e vorba si de pret aici si de o oarecare lejeritate americana in ceea ce priveste aprecierea imaginii. In plus Americanii sunt oameni pragmatici, pentru ei achizitionarea unei noi masini reprezinta necesitatea unei afaceri bune. Cum masinile japoneze sunt aproape la fel de bune ca cele germane, americanii aleg calea unei bune afaceri de multe ori. Asta nu inseamna ca nu cunosc sau nu apreciaza ceea ce inseamna un BMW. Sa nu-mi spunei voi ca Americanii nu iubesc BMW-ul, si aici ma refer la Americanii platitori de taxe si impozite ca asta e o minciuna si o dovada clara de ura si fanatism pentru japan cars. |
Americanii, aia \"domestici\" isi iubesc mai presus decat orice domesticele. Da, cei care au BMW nu contesc ca tin la ele si ca considera ca au facut o decizie buna, dar restul raman la ale lor si privesc masinile de import, inclusiv si mai ales japonezele cu scepticism. Nu poti sa le schimbi parerea decat prin a le oferi un produs competitiv atat in optiuni, dar mai ales la pretz. Lucru care BMW nu poate decat intr-un cu totul alt segment, destul de restrans.
Numerele brute ma lasa reci. Poti compara cu ce vinde Ford, Daimler Chrysler? Nu. Pentru multi, asiaticele inseamna orezarii. Pentru altii, nemtesti inseamna mofturi la bani multi pentru putin. Pe ei NU ii intereseaza rapoarte de greutate 50/50 si slalom 600-feet rupt in paispe cu 160 mile la ora. Nu e dovada de ura, sunt cuvintele venite din partea unuia care si-a creat perspectiva locuind intre ei. Eu iti dau dreptate, BMW este apreciat de cei ce-l detin si acapareaza tot mai multi clienti. Dar, prin comparatie, sunt departe. |
Americanii sunt in mare parte si nationalisti, asta e clar, unii dintre ei privesc masinile germane si isi amintesc de Hitler, iar masinile orezarilor ca pe niste glume proaste.
Si imi dai dreptate doar partal, iti zic eu, chiar si in SUA, BMW a o marca apreciata de toata lumea, si de cei ce poseda un BMW si de cei ce nu au sau nu-si permit unul. Asta e o certitudine pentru mine si nu stiu unde stai tu mai exact de e total invers. Alta chestie BMW ofera un produs echitabil pentru cine si-l permite in primul rand si pentru cine si-l doreste in al doilea rand si asta pe o plaja larga de preturi si clase de masini. Deci faza ca numai japonezii ofera nu stiu ce e o alta gogonea mare de tot. Te citez \"\"\"\" Dar, prin comparatie, sunt departe.\"\"\"\", in comparatie cu cine ??? In comparatie cu FORD sau G.M, sau cu orezarii??? Iti zic eu incerci sa nu-ti dai arama pe fata dar nu reusesti, e o frustrare a ta sau un sentiment de ura, BMW am mai spus-o naste in multi acest sentiment. Nici nu ma gandesc sa compar ce vinde BMW cu ce vinde G.M sau Ford, nici nu se poate asa ceva, pretul face diferenta. BMW vinde cat trebuie, vanzarile de anul trecut au fost foarte bune in SUA, dovada clara ca desi sunt scumpe, desi nu-s cele mai fiabile, desi concurenta bate la usa, masinile BMW au personalitate si sunt adorate de multi americani. Asta e marele atu fata de japonezi, imaginea. In america imaginea conteaza, si conteaza enorm, sigla alb-albastra vinde singura o parte din masini si asta e de apreciat. |
Quote:
Ce vand japonezii si coreenii pe piata americana sunt masini adaptate pietei americane.Nu NSX si 350Z constituie grosul vanzarilor,ci Camry,Accord,Altima,Sonata.In Europa de exemplu,nu sunt sedanuri cu dimensiuni intre clasa mare si cea de lux,FWD,cu putere relativ mare si la preturi rezonabile.De fapt,in Europa doar contructorii premuim produc masini mai mari de clasa medie.Opel se opreste la Vectra,Renault la Laguna,Nissan la Primera,Ford la Mondeo...echivalentul mid/full-size sedan-ului ieftin nu exista in alta parte decat in SUA.Si preturile sunt adaptate pietei.Am mai zis,in Romania de exemplu Primera 2l/140 CP nivel de echipare de top si cu ceva optiuni ajunge sa coste cat Altima 3.5 (pretul producatorului,fara nici o taxa).Iti dai seama ca nu se justifica prin costuri de productie acest lucru,dimpotriva.Doar ca in Europa cer mai mult pentru ca pot,pentru ca asa fac toti.Ca o concluzie,ce vand japonezii acolo sunt masini dupa reteta americana sub sigla japoneza. Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:35. |
- Copyright 2026 4Tuning