Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Motoarele germane vs. motoarele italiene (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/103874-motoarele-germane-vs-motoarele-italiene.html)

The_Mask 22-01-09 09:34

Re: Motoarele germane versus motoarele italiene

Quote:

Originally Posted by nxtaz (Post 2000220)
Masina de care vorbesti (cea de 130CP) a fost fabricata intr-un nr foarte mic (200 exemplare). Acel "T" inseamna ca motorul era supra-alimentat? eu vorbesc de motoare aspirate. O alta italianca : Fiat Dino - motor 2.0 aspirat - 160 CP in 1967. Sau daca vreti sa intram pe teritoriul abarth, putem vorbi despre ot1600 - motor 1.6 - 154 cp in '64.

Suntem in 2009 si noi inca vorbim de motoarele din '64. Prea putin ma intereseaza ce putere scotea fiat din 1.4/1.6 in '64. Vorbim de motoare nepreluate de o firma de tuning.

carutasu 22-01-09 12:09

Quote:

Originally Posted by alecsutu1 (Post 1993095)
subscriu,deja nu mai conteaza ca e italiana,franceza,germana,japoneza pica dupa 6-7 ani sau devin "depasite moral" .Circula o legenda conform careia Cobra era sa bage Mercedes in faliment ,nu se vindeau piese de schimb deloc (e o legenda nu imi sariti in cap acuma) :)

E o legenda care s-a auzit peste tot, deci probabil nu era doar o legenda.Cam o astfel de legenda din cate tin minte a avut si golful 2, un fratior mai mic al cobrei din punctul de vedere al fiabilitatii.Cunosteam un mecanic prin Timisoara care a schimbat motorul pe golful 2 pe care il avea.Urma sa-i puna de 1.6 parca in loc de 1.4.A hotarat ca, cu cel vechi, nu mai face nimic, deci il distruge.L-a forjat de l-a luat naiba si nimic.La urma a scos uleiul din el si a mers o oarecare distanta cu el forjat.Cand s-a intors si l-a examinat a constatat ca nu avea nimic.Motorul a avut vointa mai mare ca a lui :).L-a scos deoparte si l-a lasat asa.
Din anumite puncte de vedere totusi fiabilitatea se mentine si azi, cel putin un anumit numar de ani.Acum insa nu prin cantitatea de materia folosita...piesele sa zicem, nu mai au atata metal, in schimb e protectia electronica.

dolb 22-01-09 12:42

fiabilitatea la golf 2 o pot confirma! am un var care a avut timp de 10 ani golf 2 si n-a avut probleme deloc !

adrian78bmw 22-01-09 17:21

Quote:

Originally Posted by nxtaz (Post 2000220)
Masina de care vorbesti (cea de 130CP) a fost fabricata intr-un nr foarte mic (200 exemplare). Acel "T" inseamna ca motorul era supra-alimentat? eu vorbesc de motoare aspirate. O alta italianca : Fiat Dino - motor 2.0 aspirat - 160 CP in 1967. Sau daca vreti sa intram pe teritoriul abarth, putem vorbi despre ot1600 - motor 1.6 - 154 cp in '64.

An 1800TI ('touring international') nu e turbo...nu are rost sa mai continuam discutia nu vom stim niciodata care a fost mai buna...

UNLORD 26-01-09 13:47

Suprematia masinilor premium italienesti (am preluat de pe auto.ro):

"Supercar-ul italian (Alfa Romeo 8C Competizione) este o adevarata opera de arta la nivelul designului, insa cand vine vorba de calitatea partii mecanice este, ehem, cat se poate de italian: recent, cele 88 de unitati livrate in SUA au fost rechemate din cauza unor probleme la trenul de rulare.

Adevaratul vinovat este totusi Maserati, cel care a livrat platforma tehnica pentru constructia lui 8C Competizione, “Tridentul” vazandu-se nevoit sa intoarca catre ateliere nu mai putin de 7.912 de vehicule – GranTurismo si Quattroporte fabricate in 2008 – pentru montarea incorecta a unor articulatii din suspensiile fata/spate.

Respectivele componente se pot desprinde din lacasul lor si cauza diverse probleme soferului, de la vibratii in volan pana la pierderea sistemului de directie. Ouch.."

Daca nici la nivelul asta nu sunt in stare sa monteze corect niste piese...

ionut_cluj 26-01-09 13:52

suprematia cazanelor nemtesti:
VW recalls 410.000 Passats: http://www.reuters.com/article/domes...31773220080404
BMW recalls 200.000 units: http://archives.chicagotribune.com/2...call-080813-ht

dolb 26-01-09 14:33

pai da ..merci... passaturile din 99 pana in 2005 doar pe benzina si doar din USA ! :) noi suntem in Europa in cazul in care nu stiai!

in schimb despre bmw pot confirma problema cu airbagul pentru ca si al meu a suferit un accident f grav si airbagurile nu s-au declansat! noroc cu centurile puse!

ionut_cluj 26-01-09 14:34

ah, deci la masinile germane le gasim scuza?
SUA e alta planeta?
dolb man, te credeam smarter than that:)

Lecca 26-01-09 14:57

pai compari probeme de incalzire si airbag cu probleme la directie? sa-mi fie cu iertare, nu consider vw sau bmw acum niste zeitati perfecte, dar departe de a fi alfa peste ele.... sunt fabricanti de top, dar toti sunt oameni.... iar dupa cum se stie, latinii sunt mai ... oameni decat restul :lol: errare humanum est nu de italieni e inventata? :lol: sau las-o bre ca merge si asa... same shit... am mai multa incredere intr-o masina nemteasca decat intr-una italiana, chiar daca cea italiana ar fii mai frumoasa si mai puternica....

dolb 26-01-09 15:17

Lecca..cateodata italienele pot surprinde si pot fi mai fiabile! exemplu, alfa romeo de generatie noua ( 2005 ..etc ) sunt destul de bune!

Ionut..sunt smarter dar dupa cum bine stii tu... masinile nu se fabrica doar intr-o singura uzina! .. unele se fabrica in brazilia, altele in belgia, altele in polonia sau cehia!

Iar fiecare uzina e destinata unui continent! spre ex: pentru europa de est , belgia este destinata noua ( din partea VW ).. pt SUA s-ar putea ca Brazilia sau alta tara! Ideea e ca daca VW ar fabrica in romania toate masinile vor fi chemate! pentru ca romanul merge pe premiza..lasa ba ca merge-asa! Si una e un airbag care daca porti centura scapi..si alta e directia care orice ai avea si ai purta.. la 150 la ora sa iti pice directia.. Dumnezeu cu mila!

ionut_cluj 26-01-09 17:16

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 2011902)
pai compari probeme de incalzire si airbag cu probleme la directie? sa-mi fie cu iertare, nu consider vw sau bmw acum niste zeitati perfecte, dar departe de a fi alfa peste ele.... sunt fabricanti de top, dar toti sunt oameni.... iar dupa cum se stie, latinii sunt mai ... oameni decat restul :lol: errare humanum est nu de italieni e inventata? :lol: sau las-o bre ca merge si asa... same shit... am mai multa incredere intr-o masina nemteasca decat intr-una italiana, chiar daca cea italiana ar fii mai frumoasa si mai puternica....

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2011950)
Lecca..cateodata italienele pot surprinde si pot fi mai fiabile! exemplu, alfa romeo de generatie noua ( 2005 ..etc ) sunt destul de bune!

Ionut..sunt smarter dar dupa cum bine stii tu... masinile nu se fabrica doar intr-o singura uzina! .. unele se fabrica in brazilia, altele in belgia, altele in polonia sau cehia!

Iar fiecare uzina e destinata unui continent! spre ex: pentru europa de est , belgia este destinata noua ( din partea VW ).. pt SUA s-ar putea ca Brazilia sau alta tara! Ideea e ca daca VW ar fabrica in romania toate masinile vor fi chemate! pentru ca romanul merge pe premiza..lasa ba ca merge-asa! Si una e un airbag care daca porti centura scapi..si alta e directia care orice ai avea si ai purta.. la 150 la ora sa iti pice directia.. Dumnezeu cu mila!

Deci am inteles. Cele italiene explodeaza din orice motiv, cele germane au probleme numai daca explodeaza. Ignoranta asta...

robertinho 26-01-09 17:32

...pai nu te supara dar nu e cazul sa vorbesti tu de ignoranta cand pentru tine orice brand nemtesc e cazan,janghina,tomberon si alte apelative de genul asta pe care le folosesti in mod repetat pe mai multe threaduri...
ON TOPIC: aleg tehnologia germana si designul italienesc...impreuna ar face treaba foarte buna

ionut_cluj 26-01-09 17:43

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 2012371)
...pai nu te supara dar nu e cazul sa vorbesti tu de ignoranta cand pentru tine orice brand nemtesc e cazan,janghina,tomberon si alte apelative de genul asta pe care le folosesti in mod repetat pe mai multe threaduri...
ON TOPIC: aleg tehnologia germana si designul italienesc...impreuna ar face treaba foarte buna

doar cazane sunt, si doar vag-urile. si n-am afirmat niciodata cum c-ar fi proaste ele de felul lor. am afirmat ca ma seaca pe mine.

ON TOPIC: intr-un fel ai dreptate.

dolb 26-01-09 17:47

te seaca pe tine vag-urile cum pe mine ma seaca serie 3 e46 !

UNLORD 26-01-09 18:31

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2011847)
pai da ..merci... passaturile din 99 pana in 2005 doar pe benzina si doar din USA ! :) noi suntem in Europa in cazul in care nu stiai!

in schimb despre bmw pot confirma problema cu airbagul pentru ca si al meu a suferit un accident f grav si airbagurile nu s-au declansat! noroc cu centurile puse!

Parca iar ai gasii tu o scuza VAG-urilor. Daca nu stiai, VAGU-urile sunt campionii rechemarilor in service. Au cele mai multe, indiferent daca e vorba de diesel sau benzina, de Europa sau America. Uite si un test facut cu masini la 100.000 de km (facut de nemti care sunt super partinitori cand vine vorba de VAG-uri) si o sa vezi ca VAG-urile sunt codase: http://www.autobild.de/artikel/dauer...tdi_58765.html .

On Topic: Mie mi se pare penibil motivul chemarii, adica ar putea sa stranga si ei suruburile mai bine, pt ca Maseratti se vrea marca premium.

All times are GMT +2. The time now is 10:30.

- Copyright 2026 4Tuning