Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   Topicul posesorilor si pasionatilor de BMW E21 (rechin) (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/21746-topicul-posesorilor-pasionatilor-bmw-e21-rechin.html)

daman 18-05-13 20:55

re: Topicul posesorilor si pasionatilor de BMW E21 (rechin)

4 Attachment(s)
oameni buni,cu suflet bun si cu credinta-n Dumnezeu ( care aveti :-) , care nu ,nu) azi am reusit sa rezolv franele pe fata.si pistonasele de la etrierii rosii erau coxati asa ca a trebuit sa le fac joc sa se deblocheze adica sa fac pedala ca sa ii scot putin afara,le dadeam cu degripant pe sub garnitura aia de protectie apoi ii presam inauntru.dupa ce le-am facut asa de cateva ori au inceput sa lucreze cum trebuie iar la finalul lucrarii erau brici ;) . pentru a desface conductele a trebuit sa le incalzesc cu lampa pe gaz( de la danielson ;) ) , altfel nu aveam nicio sansa. spun asta pentru ca initial le-am taiat nereusind sa le desfac ,apoi am luat niste conducte de dacie din targ care nu se potrivesc la filet si azi a trebuit sa iau conductele si racordurile de frana de pe rechinul albastru care dupa ce le-am incalzit cu lampa pe gaz s-au desfacut foarte usor.

colegu 20-05-13 08:47

Damane felicitari ca ai remediat problema cu etrierii.

Ma uit la placutele de frana, cum s-au uzat asa neuniform ? parca au fost rupte bucati din ele.

Ai scos pistonasele afara si le-ai curatat ? sau doar le-ai facut joc din pedala pana cand ai vazut ca functioneaza corect?

daman 20-05-13 18:32

la etrierii rosii nu i-am mai scos ca imi faceam de lucru :-) . le-am facut joc din pedala si le-am bagat spray degripant pana au inceput sa lucreze cum trebuie .

pfrazvan2001 22-05-13 21:19

salut baieti....cine are motor cutie si cardan pentru m10??astept oferte...

colegu 26-05-13 10:14

7 Attachment(s)
Salut baieti,
Ieri am dat jos etrierul blocat de pe masina.
L-am demontat, am scos pistonasele afara, am dat cu wd-40 pe pistoane si pe camasi. Am curatat cu o carpa bine. Era ulei de frana inchegat acolo, atat pe pistoane cat si pe camasi.

Burdufele, (aparatoarele de praf) nu erau rupte , pot zice ca erau intr-o stare exceptionala.
In schimb garniturile din camasa pistonului erau un pic cam uzate si partea care intra in contact cu pistoanele era mancata. Bucati din garnitura erau pe langa pistonse si camasa.

Oricum avand chitul cel nou de reparatie etrier, am inlocuit toate garniturile si burdufele.

Am dat o tura cu rechinul apoi am ridicat roata in cauza pe cric si am invartit de ea. Concluzie: nu mai ramane blocata.

Pun si niste poze de la operatiune.

daman 26-05-13 17:55

2 Attachment(s)
azi rechinul a primit cadou un set de jante pe 15

andreigame 27-05-13 09:38

13 Attachment(s)
Dupa 3 luni de munca la blana alaturi de colegii mei de la MGS Auto am reusit sa facem asta :D

1st Place BEST OEM+ Medalie si diploma :D

daman 27-05-13 18:59

a iesit foarte tare,felicitari ;) . ce spoiler misto ai ... :lol: .abia astept sa ne vedem la intalnire

MON-u 28-05-13 11:32

6 Attachment(s)
Felicitarile mele Andreigame,superb rechinul!!!:D
Cu parere de rau anunt ca vand Rechinul,pb personale...cine este interesat rog mesaj privat sau 0753 625 526,motor 24v omologat,toate actele la zi,fiscal pe loc,ambreiaj ceramic,frana de mana hidraulica,xenon lupa e34,interior recaro,jante alpina.
Pun si niste poze

colegu 29-05-13 15:05

Felicitari Andreigame! E frumos rechinul si cred ca intoarce multe capete.
Drumuri bune si abia astept sa-l vad si pe viu la intalnire.

alin-007 31-05-13 16:29

4 Attachment(s)
Tot respectul -andreigame- , o masina deosebita :!::X

B XX ADI 31-05-13 18:51

mama....

jakal 31-05-13 20:32

Quote:

Originally Posted by alin-007 (Post 5487410)
Tot respectul -andreigame- , o masina deosebita :!::X

zici ca e din alt film.....pur si simplu SUPERBA

daman 01-06-13 18:52

7 Attachment(s)
azi s-a muncit in stil industrial la masina,sa fie gata pentru intalnire :D .am rezolvat partea fata,am schimbat si capetele de bara caci aveau joc ,si un burduf la bieleta de directie.pe spate am rezolvat cu frana de mana,i-am pus saboti noi caci cei vechi se dezlipisera :???: . la caseta de directie m-a ajutat andreigame caci lucrand in fata blocului nu am avut menghina sa desfac bieleta asa ca m-am dus la el la service,sa-i dea Dumnezeu sanatate si forta in p e l e u ,sa bage femeile in coma ;) , iar piesele au fost facute cadou de danielson ,aceeasi urare si pentru el :lol: .

andreigame 02-06-13 13:05

Esti nebuuuuuuuuunnnnn :d hai toata lumea la treaba pt intalnire:D

atb_160 04-06-13 15:04

Cumpar 2 amortizoare spate de E21 indiferent de starea in care se afla. Astept oferte!

bilae21 04-06-13 16:13

Quote:

Originally Posted by atb_160 (Post 5491272)
Cumpar 2 amortizoare spate de E21 indiferent de starea in care se afla. Astept oferte!

am eu

andreigame 05-06-13 01:06

8 Attachment(s)
LowSociety 8)

daman 09-06-13 08:18

8 Attachment(s)
poze spion cu masina lui danielson :D .
si pentru ca andrei si daniel m-au dojenit ca am facut treaba tiganeasca cu bieleta de directie caci am lasat-o fara burduf ,ieri am facut rost de un burduf de la o alta marca de masina,caci de e21 nu am gasit nou,si l-am montat pentru a fi totul ok. si cand am zis ca incep sa fac treaba,a inceput ploaia :cry: .greu mai e fara un garaj....

daman 09-06-13 11:42

6 Attachment(s)
si uite asa acum o juma de ora am dat si chiuloasa jos,la insistentele lui danielson care ma ajuta ca un frate mai mic :-) , caci scotea fum ca o locomotiva cu aburi. am constatat ca baga ulei in draci pe la supape caci erau unse toate cu smecleu asa ca o sa ii schimb semeringurile si sa ii fac scaunele la supape .blocul nu are pic de uzura ;)

Focu2 09-06-13 14:08

4 Attachment(s)
Placute noi...etrieri reconditionati cu tovarasul Interceptor :-)...tobe noi....:lol: aproape gata de Transalpina

danielson 09-06-13 20:30

Quote:

Originally Posted by daman (Post 5495616)
poze spion cu masina lui danielson :D .
si pentru ca andrei si daniel m-au dojenit ca am facut treaba tiganeasca cu bieleta de directie caci am lasat-o fara burduf ,ieri am facut rost de un burduf de la o alta marca de masina,caci de e21 nu am gasit nou,si l-am montat pentru a fi totul ok. si cand am zis ca incep sa fac treaba,a inceput ploaia :cry: .greu mai e fara un garaj....

Repede m-ai deconspirat Damane. :D

colegu 10-06-13 09:17

@focu2, arata superb tobele. Vedem si cateva poze pe sub rechin cum se leaga finalele?

De unde ai luat tobele ? cu cat ?

Aici te poti inscriete pe lista celor participanti la excursia pe transalpina:
https://forum.4tuning.ro/643-masina-m...ml#post5496613

ff650 10-06-13 21:03

Quote:

Originally Posted by andreigame (Post 5483086)
Dupa 3 luni de munca la blana alaturi de colegii mei de la MGS Auto am reusit sa facem asta :D

1st Place BEST OEM+ Medalie si diploma :D

jos palaria !

bv

costi1901 11-06-13 21:42

salutare ma poate ajuta cineva cu o pompa pentru un sase cilindri multumesc

andreigame 12-06-13 16:45

Quote:

Originally Posted by costi1901 (Post 5498378)
salutare ma poate ajuta cineva cu o pompa pentru un sase cilindri multumesc

am o pompa de mercedes 124 coupe de 2.0 daca te ajuta sa'mi spui.

daman 15-06-13 21:22

9 Attachment(s)
si uite asa azi m-am apucat de chiuloasa.am desfacut-o,curatata,schimbat semeringuri caci erau pe ultimul drum si refacut scaunele la supape care supare erau pline de camboz,depunere si alte minuni.munca si veselie :-) .scaunele le-am facut cu bormasina,cu un furtun in bormasina si unul prins de supapa iar pasta abraziva am facut-o din praful de la o piatra de ascutit cutite,pisata bine, amestecata cu ulei de motor ;) .rezultatul e mai mult decat ok,am facut si testul cu benzina sa vad daca etanseaza supapele bine si nu curge nicio picatura pe nicaieri ;) . am incercat sa fac treaba buna cu investitie minima .chinul a fost cand a trebuit sa montez supapele la loc caci nu puteam pune sigurantele in capul supapei,am incercat sa le pozitionez si cu un cheste foarte subtire dar degeaba.pana la urma le-am dat cu putina vaselina si s-au lipit la fix de supapa.e treaba migaloasa dar daca vrei sa economisesti niste bani si sa sti ca e facut de mana ta,merita .

daman 15-06-13 21:29

10 Attachment(s)
alte poze

colegu 15-06-13 23:00

Faina treaba damane. Spor maxim pe mai departe.

daman 16-06-13 21:59

are cineva schema de distributie pentru m10?

danielson 17-06-13 09:03

am eu

colegu 21-06-13 09:59

3 Attachment(s)
Am gasit un mecanic care mi-a facut reglarea la tacheti si am pus, cu ocazia asta, si o garnitura noua la capac culbutori. Nu mai curge ulei pe motor:d.
pe de alta parte am gasit un fir rupt, cred ca e senzorul de temperatura apa, asa o fi? ca inca imi arata la bord temperatura apei corect.

MON-u 21-06-13 10:26

3 Attachment(s)
Se vand 4 jante bmw oe e30,r15,7j echipate cu anvelope toyo proxes 195/50.jantele intra pe e21 fara distantiere.Pret 850lei neg.0753 625 526

MARY4N 21-06-13 23:58

mie nu mi-au intrat pe fatza fara distantiere imi prindeau in viraje in capu de bara

MARY4N 22-06-13 00:00

bv daman hai cu ea pe masina.ieri am duso si pe a mea la garaj sa vedem ce iese am facut scaunele la supape semeringuri noi acum doamne ajuta :D sa vedem ce o sa iese.bafta la toti

Tzzantaru 23-06-13 22:59

Quote:

Originally Posted by daman (Post 5502062)
si uite asa azi m-am apucat de chiuloasa.am desfacut-o,curatata,schimbat..........................

Ce ai facut cu aprinderea?I-ai dat semne inainte sa scoti delcou' sau dupa ce l-ai pus la loc ai reglat aprinderea?
Daca ai reglat-o , cu ce?Ai "timing light" sau dupa ureche?

Trebuie sa fac si eu operatiunea asta si cel mai mult ma omoara ca n-am cu ce sa reglez aprinderea.I-as putea da semne inainte s-o dau jos dar si acuma e fix ca p... , reglata dupa ureche.

Sau stie cineva la M10B18i L-jetronic KAT cum se pune aprinderea la punct?In afara de "timing light" ca n-am si vad ca nu vrea nimeni sa ma ajute cu una.

daman 24-06-13 21:13

aprinderea o sa o fac eu.data trecuta m-am uitat mai intai pe youtube la un motor m10b18 de e21 sa imi fac o idee cum sa pun delcoul apoi cu aprinderea am procedat in felul urmator. am facut niste dopuri din hartie pe care le-am bagat in locul bujiilor apoi am invartit motorul si cand a scos dopul de la pistonul 1 am verificat delcoul sa vad daca cade la semn pe pistonul 1,i-am pus fisa si de acolo am urmat ordinea care este trecuta si pe capacul de la chiuloasa.

lovenady 29-06-13 00:11

3 Attachment(s)
salut, vad ca mai este activitate pe aici cat de putina ,am nevoie de ajutorul vostru. Stie cineva ceva despre e21-ul din pozele de mai jos ? ceva de proprietar sau daca cunoaste masina ? am auzit ca ar fii acolo de un an ,si eram interesat de ea :D ,daca stiti ,lasati un mesaj sau pe pm

B.69.KID 29-06-13 00:16

eu am vazut o acum vreo 3 luni pe calea grivitei, daca nu ma insel....

lovenady 29-06-13 00:32

pai acolo e si acm ,pozele sunt de astazi

All times are GMT +2. The time now is 20:25.

- Copyright 2026 4Tuning