![]() |
re: Club Ford Capri
1 Attachment(s)
Eu doar cu motorul sunt on topic, caroseria nu intra la capre... :-P
|
Avand in vedere interventiile tale in cadrul discutiilor avute pe forum, te consideram unul de al nostru si cred ca esti binevenit :D
Oricum, era doar o idee...daca nu sunteti de acord cu ea, asta e, dar ca eu consider ca este sansa sa demonstram ca avem cu ce ne mandri si putem ajuta alte persoane care doresc sa isi cumpere asa ceva, sa se decida. cred ca m-am saturat de denumirea de CAZANE si credeam ca asa putem demonstra altceva |
pe mine nu ma deranjeaza ca imi zice cineva ca eu conduc un cazan.....mai ales cind il las in urma si ii dau rusinca grava ....nu conteaza ce cred unii sau ce gindesc ,e masina mea,munca si pasiunea mea ,deci fuck them all.cui nu ii convine sa se uite in alta parte
|
:clap::clap:
Discutia asta a aparut acolo unde imi prezentam masina pe thread, cineva ma trimitea aici sa imi prezint masina...discutia a continuat pe privat si am ajuns sa ne contrazicem ca in romania nu prea suntem caprari... bla bla bla, intelegeti voi si atunci am zis sa incerc sa reunesc caprarii prin aceasta modalitate. Dar nu mai militez pentru ea si nu o mai sustin. Daca nu va surade ideea, asta e.:peace: |
nici pe mine nu ma deranjeaza cazanul. cat despre unirea caprarilor, nu e mare nevoie. oricum, fiecare isi prezinta update-urile. ale mele sunt in felul urmator: mai am de facut inchiderea fara clante, de urcat motorul, de facut electrica, de verificat si reparat toata mecanica, de terminat interiorul, de inmatriculat si rar si itp si tot si cam atat...
|
deci cam toata masina:))
|
ah nu, in mod cert nu mai am nevoie de scaune si bancheta... alea sunt gata chiar de anul trecut...
|
oare cand ne vom putea intalni.. bara langa bara..?? de ex .. in covasna azi iar a fost concurs... de masini evident..!!
|
9 Attachment(s)
Buna ziua tuturor, sunt nou pe aici, insa nu chiar asa de nou in domeniul Ford. M-am apuca t si eu de cca 1 luna de restaurat o Capra (sper sa iasa un tzap din ea.... mai vedem ce-o iesi ). Stie cineva de unde as putea cump 2 faruri ca cele din imag (atasate mai jos) sau unde sa le reconditionez?
|
Quote:
bine ai venit....mai multe detalii ..nu fi zgarcit...motorizare,istoria masinii etc... asteptam cu interes...spor la munca..eventual poze dinainte de restaurare.. |
In alta ordine de idei , stie cineva cum as putea face rost de un manual de capri (in mom de fata as avea nevoie de oarece cote de caroserie). O alta intrebare ar fi ce fel de modificari sunt admise ptr a face totusi patrte di categoria vehiculelor istorice? (spre exemplu eu as vrea sa-i schimb carburatorul, cu unul dublu, cv sa o schimb cu una in 5 trepte, in loc de farurile orig (cele din pozele de mai sus sa-i pun 4 faruri rotunde), in fine nu cred ca ar impieta prea mult asupra formei constructive originala a masinii, mai ales ca asemenea dotari au fost puse de fabr. (mai putin cv in 5 trepte).
poze de dinainte nu am , insa nu am cumparat-o de prea mult timp, (in iarna) iar masina se afla in stare oarecum "buna", adica ii expirase itp-ul cu cateva luni in urma. Din cate am constatat masina era intr-un procent destul de mare originala (cand spun asta ma refer la faptul ca pana cand si blocurile optice sunt originale, deci nu cred ca a suferit traumatisme prea grave la viata ei) , este adevarat ca a fost ciocanita (tinichigerita) pe ici pe colo (praguri , contraaripi lonjeroane, et.c) |
Quote:
|
1500cmc v4 , inca functional (reglajele lasau de dorit), dar as vrea sa-l pastreze si chiar sa-i fac rep capitala.
|
Quote:
tu mi l-ai sutit....daca l-ai luat din buc....:D:D:D |
Quote:
Nu cred ca ar trebui sa ai probleme daca schimbi carburatorul si cutia de viteze, mai ales daca toate acestea au fost puse pe MK I, in schimb, modelul farurilor trebuie sa fi existat fix pe aceasta varianta de mk I. Totusi, cel mai indicat, daca nu vrei sa risti, este sa vorbesti cu cineva de la ACR. 4 faruri stiu ca au fost puse pe mk I RS, probabil si pe altele. O sa gasesti sigur pe ebay.co.uk sau ebay.de, dar nu vor fi iefine, pe de alta parte, poti sa cumperi farurile cu care a fost dotata masina, unele noi-noute, tot de pe cele doua websiteuri mentionate mai sus si care sa coste mai putin decat unele de RS sh. In ceea ce priveste stadiul restaurarii, pot sa spun ca arata foarte bine, cine e tinichigiul? :d ps: o sa ma uit in manualele pe care le am sa vad daca gasesc ceva despre caroserie, poate te pot ajuta |
Stiu ca,Capriul mk1 a fost echipat si cu faruri rotunde, insa nu stiu daca atunci cand se va face verificarea autenticitatii autovehicolului se va tine cont de faptul ca initial acest tip a fost dotat cu alt tip de faruri. Tinichigiul nu este cine stie ce de el, un incepator, care are multa tragere de inima.
Quote:
|
Salut
Am si eu o rugaminte. Stie cineva care este dimensiunea standard pe care o are un prezon ( capri MK III). Am cumparat 2 distantiere si vreau sa cumpar si prezoane mai lungi si vreau sa stiu dimensiunea, sa stiu cat de lungi sa le caut. Multumesc frumos. P.S. Aveti idee daca se mai gasesc prezoane modelul clasic ( cap rotund cu nuturi prins in fuzeta) ? si unde sa caut ? Se potrivesc de la alta masina? sa ofer oamenilor variante. |
Pentru Marius; ce fel de prezoane vrei , cred ca as putea sa-ti ofer eu , depinde cate vrei.
Acum o intrebare ptr cei ce inca mai au de mesterit la caroserie: Voi, in ce fel stopati rugina? Iar dupa aceea ce fel de grunduri folositi? |
6 Attachment(s)
Dupa schimbare de motor de la 2.0 v6 la 2.8, niste poze de la concursul de indemanare din Piatra Neamt - 23 august '09.
|
|
Super arata masina ;) , la a 2-a tura ai dus-o f. frumos :tenisclap
|
Quote:
Carbul schimbat, farurile, cutia nu se prea accepta pt RCR(nu ACR cum a zis Silencer) depinde acuma, cat interes i se da masinii tale la inspectie :wink: Dar cv in 5 nu exista pe acel model de 1.5, carb dublu si faruri rotunde asemenea. Daca vrei totusi carb dublu, iti pot furniza unul de 2.3(35/35) |
intereseaza pe cineva o cutie de viteze 4 trepte.. de pe un v6 2.3..?? ( corpul dintr-o singura bucata..)??
|
pune poze cu ea, nu stiu sa existe model dintr-o bucata pe V6 carburat...
|
3 Attachment(s)
Mai Florine.. tot tu trebuia sa nu ma crezi...
|
pai nu te credeam, pt ca n-am mai auzit de cutie veche "dintr-o bucata", fara clopot detasabil, ma mir si acum ca am vazut-o :lol:
ultimele doua sunt mai noi, de Sierra cred, au capacul acela care acopera si "tine" schimbatorul prins de cutie, nu stiu ce cauta senzorul sub cutie in poza 3, mufele clar sunt de Sierra, si e in 5 trepte dar de OHC. interesante fiare..parca seamana cu ale mele :lol: P.S. ce interesant ne maschezi noua, faptul ca ai un V6 printre fiare :twisted::twisted::oops: |
am un Cologne 2.8 cu posibilitati de marit la 3.0 si ceva piese de upgrade(ax came, arcuri supape, serpisori, injectie 2.9) putere stok 150 c.p.
am gasit un Duratec 2.5 V6 24v de pe un mondeo cu 170 c.p. stok care am vazut ca ajunge lejer la 300+ c.p. cu un supercharger dar al carui piese de upgrade sunt mai scumpe si mai greu de procurat. sa bag banii in continuare in 2.8 Cologne sau sa vand piesele si sa iau Duratecul sa-l dezvolt, avand in vedere posibilitatile de tuning ale celor 2 motoare, anii de fabricatie 1981 vs. 1994, chiulasele fonta vs. alum si 1 ax came vs. 4 ?????? COLOGNE vs. DURATEC |
As alege Cologne din pasiune, iar Duratec pentru tehnologie, dar inclin spre "fier" cam 80% personal, problema e ca Duratecul e transversal, va trebui sa te chinui ceva cu el, cat despre mesteriinostrii ciobani, parca mai usor lucrezi in Cologne, asta si personal o poti face.
In sfarsit, te mai vede lumea la "fata", tragi si tu capra dupa tine din greu..sa fie intr-un ceas bun :wink: |
am fost prins cu alte treburi dar ma intorc. cu Duratec raman cam la 170 cp. upgrade faci cu piese de 3.0 sau STV.. nu am prea vazut pe piata nimic pentru el. Raman pe fier, e clasic si face fata cam la ce dorinte am eu.
|
Salut
Am si eu o intrebare. Cum se desface capacul de la rezervor, acel capac care vine pe lateral ? Pe acolo imi sucureaza benzina si nu imi place. Multumesc. |
Quote:
multa bafta tuturor :!::!: |
Multumesc frumos!
Ma apuc de el zilele astea.:D Inca un mic sfat. Am desfacut capacul la rezervor si probleme...garnitura arata ca noua, voi cauta sa cumpar una noua, dar nu cred ca voi rezolva problema, sa incerca sa pun un silicon? Ce altceva credeti ca pot face astfel incat sa ma asigur de etansitatea acestui capac? Sper sa imi raspundeti pana la ora 17.00 ca atunci poate ajung acasa si pot sa ma apuc de lucru :D |
curata bine locul de etansare si pune aceeasi garnitura. poti pune foarte putina pasta de silicon pe ambele parti ale garniturii.
bafta !! |
Salut!
Sa sti ca am ajuns la concluzia ca asta ar putea fi problema. Cred ca exul a dat capacul jos si a dat cu ceva gen grund, care in momentul in care am desfacut capacul am observat ca este foarte exfoliat( grundul, vopseaua). Voi curata zona, si ma gandeam daca pot sa-i dau cu ceva in zona aia, vopseaua ma gandesc ca o dizolva benzina. In plus cineva sugera ca poate ii mai fac o garnitura din piele, suplimentar. Ce ziceti, e tiganeala, mai rau fac ? Multumesc frumos! |
Asa este, vopseaua nu cred sa reziste. Cand aveam Audi am incercat sa etansez carburatorul in zona garniturii, cu silicon, vopsea si lac nitro, dar n-au rezistat la contactul cu benzina nici macar o saptamana. In cazul meu am rezolvat abia dupa ce am facut garnitura din ceva carton mai special, cam dupa 3-4 incercari cu alte cartoane ...
Garnitura din piele de care zici tu poate sa fie o solutie, desi din cate stiu eu nici pielea nu se intelege cu benzina. La Granada am avut probleme cu rezervorul de benzina din cauza ruginii, si fiindca nu reuseam sa gasesc alt rezervor bun pe vremea aia, l-am dus la cineva care l-a cositorit cu letcon de cupru. Dar mare grija !!! -exista riscul de explozie, asa ca nu incerca sa faci singur asa ceva . |
Curata bine zona si lasa doar metalul si garnitura de cauciuc,cand il montezi mare atentie sa stranga uniform si bine.
|
multumesc frumos!
Astazi am curatat bine si l-am strans ( am batut un pic suporti aia din capac si a intrat un pic mai apasat, mai fortat). Am bagat benzina si nu se mai vede nimic. Va multumesc tuturor pentru sfaturi. |
o admisie de 2.8 in stare buna gasesc la voi.???
|
Carburatie sau injectie?
Daca e carburatie merge si aia de 2.3, daca e de injectie....am eu. PM me. |
carburata 2.8
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:13. |
- Copyright 2026 4Tuning