![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Pe Valea Domanului se tine, documentele sunt pe site-ul autorally punct ro (cred), lista concurentilor parca marti seara se va afisa - dupa incheierea inscrierilor.
Citez din reg. particular: Start DN 58 km 44+900 Sosire DN 58 km 48+750 Lungime 3850 m Verificari, parc inchis, secretariat, panou afisaj - Stadionul Mircea Chivu |
John,multam fain,asa am banuit,se pare ca traseul este cel din vremea mea,ca lungime,start si sosire,sper sa primesc vesti despre starea asfaltului,sper sa fie uscat,sint curios de timpi
|
2 Attachment(s)
Concursul de eleganță - Sinaia 2014
Reynard-893, Formula 3, Motor Toyota, Viteză maximă 305 km/h, An de fabricație 1984. |
faina masina,numai ca anul de fabricatie este 1989,Reynard 1984 au avut motoare Ford,1600 sau 2000,suspensia fata cu bascula si amortizoare interioare,cea dai poza are push rod
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Road,eu am printre multe alte greseli,un fix si anume nu pot sa ma impac cu informatii gresite,te rog sa nu mio iei in nume de rau,dar asa sint eu
Reynard 893 a fost un F3 bine cunoscut,produs in mai mult de 60 de exemplare,numai Reynard 903 a fost mai mult produs ca unitati,peste 100 a avut motorizare Mugen Honda,Volkswagen Spiess,Toyota Tom'S.Alfa Romeo novamotor,si pilotata printre multi altzi de Mika Häkinnen,Michael Schumacher,Frentzen,Alec McNish,dar caroseria a fost un mix alu,Kohlefaser,Kevlar Wabenconstruction,pentru o mai buna rigiditate,in 903 au folosit su piese turnate din magneziu |
Quote:
|
2 Attachment(s)
5-6 Iulie 2014 Viteza in Coasta - Cupa Resita 2014
CNVC National Championship Hillclimb Speed 1.- Lucien HORA, Nelu NELUTZU, Mircea PĂDUREAN 2.- Ovidiu ZABERCA |
sperantzele resitenilor pentru duminica,stiu ca nu este simplu"acasa"le urez mult succes si le tin pumnii.Astept numai rezultate bune Toi.Toi
|
Ciudata faza cu anul monopostului Reynard! Acum ma gandesc ca poate 1984 are legatura cu cei 30 ani pt a fi admis in Retromobil, mi-e greu sa cred ca posesorul nu stie ce are in ograda... Am facut si eu niste poze, mai ales de detalii. Interesant ca fuzetele sunt identice stg cu dreapta, atat fata cat si spate, pe fata se muta prinderea unibalului de directie pe partea cealalta!
http://s5.postimg.org/pwvmz10tv/DSCF2160.jpg http://s5.postimg.org/h6yjy6jcj/DSCF2161.jpg http://s5.postimg.org/wbunvp7jn/DSCF2162.jpg http://s5.postimg.org/5vvw9tchf/DSCF2163.jpg http://s5.postimg.org/5s22tk703/DSCF2164.jpg http://s5.postimg.org/xx9xnihrn/DSCF2165.jpg http://s5.postimg.org/46mt1qws3/DSCF2166.jpg http://s5.postimg.org/b4qx7ouwj/DSCF2167.jpg |
John,eu banuiesc ca posesorul stie ce are in ograda,dar cel care a scris afisul nu stie,ce este Retromobil nu stiu,dar masina este sigur model 89,este primul am cind Reynard a folosit push rod,pina atunci au avut un system cu bascula,asemanator cu ce am avut eu la primul E1
cu fuzetele ai dreptate,au fost identice,la fuzeta fata prinderea de sus a fost un pic copiata de la McLaren MP4/4 din 1988 ,rotile virau foarte putin Eu am sa dispar un timp din forum,mici reparatii capitale,sper sa tineti forumul in viata,pina ma reintorc,Virsta isi spune cuvantul. |
Tibi, sunt impresionat de cate detalii cunosti despre monoposturile acelei vremi, esti o adevarata enciclopedie.
Multa sanatate si te asteptam cat mai repede inapoi! Numai bine! |
John,intradevar despre monoposturi din vremi trecute cunosc cite ceva si asta din simplul motiv ca au fost si sint "marea mea iubire"spre marea mea rusine trebuie sa spun ca despre limzine sau masini inchise nu stiu aproape nimic nu mau interesat pe linie sportiva deloc,asa cum stiti eu am concurat numai pe monopost
mie mia placut mai mult sa concep,sa construiesc si sa execut si asta a fost posibil cel mai bine cu Easterele si pentru asta a fost nevoie sa dau cu ochiul si la altele,eu am cunoscut Reynard masinile intimplator,tot in legatura cu prieteni mei din DDR,cind ei au construit pe ML89 John,dupa cite imi dau seama interesul tau pentru fuzete este mare,exista vreun motiv special?Apropo, la Reynard 893 au folosit deja pentru brate teava ovala,si asta un novum,tinuta de drum sa imbunatatit substantial,in special pe frina din pacate,nu stiu de ce,teava ovala de buna calitate este greu de gasit,pina si aici la mine |
:-) Interesul pt fuzete vine poate pt ca tot vreau sa "inventez" ceva la cazanul meu ca sa am prindere identica la rotile fata-spate, Nelutzu se plangea ca lipsesc la TG86, m-am tot uitat pe la masini de curse la solutiile adoptate etc. O fi devenit un fetis! :D
Teava aia ovala se foloseste la scaune, dar pana acum nu am gasit in Romania asa ceva, doar bara de haine pt sifonier dar e prea subtire peretele. |
John,eu nu stiu ce posibilitati tehnice ai tu,dar pentru unicate (deci nu serie,mai multe masini)parerea mea este ca cele din tabla sudata si citeva piese strunjite sint cele mai indicate trebuie doar un strung cu strungar bineinteles si un sudoe,se pot face adevarate bijuterii,cu tehnica de azi sudura WIG cred ca sar putea confectiona si din AL,cu toate ca nu cred ca diferentza de greutate este prea mare
Daca totul cu sanatatea trece bine peste mine sansele stau bine,am o surpriza pentru voi,dar totul la timpul sau Tineti forumul in viata |
ce inseamna civilizatia.. nu totul se arunca la gunoi
http://www.rallye-magazin.de/rallyes...-rs/index.html |
3 Attachment(s)
Ia uitati-va ce fac baieti pe dincolo din trabant.
Motorizare 2000cc (aspirat) montat central si aproximativ 300cp. https://www.youtube.com/watch?v=PfMuXu6Umm4 |
ai mai multe detalii? intr-un filmulet am vazut ca are carburi de moto.
dar ce punti are? motor de care? ms! |
Quote:
Lucien Hora isi continua dominatia pe traseul de pe Valea Domanului, stabilind cel mai rapid rezultat in prima mansa de concurs, 1:40.750, cu aproape cinci secunde mai putin decat in antrenamente. Resiteanul Lucien Hora a castigat de o maniera categorica cea de-a treia etapa din CNVC Dunlop, Cupa Resita, dupa ce si-a trecut in cont ambele urcari din concurs. Paul Andronic si-a aparat cu succes pozitia secunda in fata lui Horatiu Ionescu-Cristea, care s-a clasat al treilea, in timp ce pilotul local, Ovidiu Zaberca, a fost al patrulea, in fata lui Armando Battocchi. Clasament: 1. Lucien Hora 3:20.463 2. Paul Andronic +17.653 3. Horatiu Ionescu-Cristea +19.618 4. Ovidiu Zaberca +24.384 5. Armando Battocchi +24.859 sursa:autorally.ro |
Quote:
Locul 1 la Resita (si nu numai) era mai mult decat previzibil, recunosc insa ca m-a surprins putin clasarea lui Paul, ca si modul grupat in care au venit unele clase (H3 si N1). Din pacate numarul concurentilor a fost la 1/2 fata de Brasov. |
1 Attachment(s)
In cinstea "Ellei", am fost ajutat de Nelu Nelutzu sa realizez acest colaj cu istoria uneia dintre cele mai cunoscute masini de coasta. Sunt mandru ca pot conduce atatia ani de istorie!!!
a scris Dragos Trifonescu din Braila, dupa castigarea clasei H 3 in Valea Domanului in weekend-ul trecut |
1 Attachment(s)
Un mare maestru ne-a parasit ! ....
Va pilota ester-uri in rai ... R.I.P |
Trist, se pare ca trupa elitei automobilistice de acolo de sus se imbogateste, iar lumea noastra ramane tot mai saraca...
R.I.P. |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Mare, mare mare pacat. RIP Werner H. Am fost un om norocos ca aveam si mai am apartamentul pe strada unde era garajul echipei. Copilaria mea a fost legata de acel garaj unde erau oamenii sportului cu motor. Numai ei stiu cum s-au chinuit ca sa faca ceva pt. oamenii care traiau niste vremuri deloc placute pe atunci. Caci ei, pilotii, nu cred ca au avut vreun beneficiu in afara de satisfacerea propriei lor pasiuni. Respect !!!!
Nici macar o stire in ziarele de sport, cat de mica, nu stiu daca va fi despre trecerea in nefiinta a acestui om. In schimb poti gasi camioane de vesti despre afonii nostri din fotbal si pipiţele asociate. Rusine !!!!!! |
Dumnezeu sa-l odihneasca. R.I.P. Trist este ca inca nu s-a nascut al doilea om ca el in lumea automobilismului romanesc.
|
SA TE ODIHNESTI IN PACE WERNER!
Anii petrecuti alaturi de tine au fost extraordinari! Am invatat multe si i-ti voi fi dator toata viata! Nu te voi uita niciodata! |
1 Attachment(s)
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. NU TE VOM UITA NICIOADA ! :cry:
http://bloganul.blogspot.ro/2014/07/...ce-werner.html |
R.I.P.
|
1 Attachment(s)
OMAGIU
Werner Hirschvogel -Formula Easter (Foto: Petru Fuchs) LEGENDELE NU MOR NICIODATA!!!!!! |
4 Attachment(s)
Quote:
Odinească-se în pace! Adio maestre Hirschvogel! HIRSCHVOGEL, WERNER (1931) n. în Reşiţa. A debutat în sporturile cu motor la motociclism, în 1950, la acea vreme automobilismul sportiv românesc fiind inexistent. Avea 19 ani când şi-a cumpărat prima motocicletă, un „Triumf“ de 125 cmc. Şi, încet, încet, a intrat în familia motociclismului reşiţean, alături de Mişi Wesler, Florin Băjan, Gunter Seichenstein, Fuicu, Fritzi Licuş, Edy Husar, Egon Kraly. A debutat la automobilism în anul 1978. Cluburi sportive pentru care e evoluat : ITA Caraş Severin, CSM Reşiţa, CJAK-OLIMPIA Reşiţa, ACR Caraş Severin, AUTO SPORT CLUB Reşiţa. A concurat pe automobile: Dacia 1300, Dacia 1410 Sport, Alfasud, Prototip F2 (conceptie proprie denumita "Barcheta"), Formula E (EASTER), Renault 8 , VW Golf I. Primul titlu de campion naţional îl obţine in anul 1981 cu un Alfasud, iar ultimul la volanul unui VW, in anul 2000, la venerabila varsta de 69 de ani. Din anul 1986 este Maestru Emerit al Sportului. A renunţat la activitatea competiţională în anul 2000, însă a continuat să îndrume paşii "ucenicilor" săi - Lucien Hora, Mircea Pădurean, Florin Ciocloda, Cătălin Poenariu, Alexandru Stoican si mulţi alţi tineri. Rezultatele obţinute de acestia in ultimii ani dovedesc ca munca maestrului continua sa fie incununata de succes. A fost component al echipei naţionale la circuite din Cupa Păcii şi Prieteniei. A fost desemnat între primii 10 sportivi ai anului de 8 ori în 1979, 1981, 1982, 1988, 1989, 1990, 1991, 1993. Locuieşte în Germania, însă este prezent în România ori de câte ori se desfăşoară etapele de viteză în coastă de pe Valea Domanului din Reşiţa. La finele anului 2000, automobilistul Werner Hirschvogel a fost considerat cel mai longeviv sportiv reşiţean în activitate, după 50 de ani i-a petrecut pe motocicletă şi în maşina de curse. A primit din partea primarul Mihai Stepanescu titlul de „Cetăţean de Onoare“ al municipiului Reşiţa. În plus, Adrian Chebuţiu, preşedintele director general al U.C.M. Reşiţa, i-a înmânat Trofeul „30 de ani de pasiune şi dăruire pentru viteză în coastă la Reşiţa“. Palmares Naţional - Viteză pe circuit :1979 locul III general, 1980 locul III grupa 5, 1981 Campion grupa 1, 1982 Vicecampion grupa C, 1983 Locul III grupa C, 1984 locul III grupa A 2, 1986 Vicecampion grupa C, 1987 Vicecampion clasa C 7, 1988 Campion grupa E, 1989 Campion grupa E - Viteză în coastă : 1979 locul III cls general, 1980 Locul III grupa 5, 1981 Campion grupa 1, 1982 Vicecampion Naţional Absolut, Vicecampion grupa C, 1986 Vicecampion grupa C, 1987 Vicecampion clasa C 7, 1988 Vicecampion grupa E, 1989 Campion grupa E, 1990 Campion grupa E, 1991 Câştigător grupa N, 1992 Locul V grupa A, 1993 Campion clasa N2, Vicecampion grupa N, 1994 Locul V clasa H 8, 1995 Vicecampion clasa H 8, 1996 Locul VI grupa H, locul V clasa H 9, 1997 Campion clasa H4, 1998 Campion clasa H4, 1999 Campion clasa H4, 2000 Campion clasa H4. Rusănescu |
1 Attachment(s)
Acum ma sunat Mircea Ponta si mia dat vestea...Odihneste-te in pace Werner !...Pentru cei care te-au cunoscut vei ramane viu in memoria noastra...
Va fi incinerat in Germania iar urna va fi in Romania intro saptamana sau doua 2 OAMENI de la care mai aveam ce invata: poza cu permisiunea lui Nelutzu |
1 Attachment(s)
Werner Hirschvogel a murit ieri, într-un spital din Germania, în urma unei grave afectiuni pulmonare.
Trist, sa aud vestea asta. Dumnezeu sa te aibă in paza lui, Maestre. NU TE VOM UITA NICIODATA ! |
Condoleanțe
Dumnezeu să-l odihnească în pace. Mergi cu bine maestre. |
din pacate,vestea buna pe care am primito de la medici cea ce priveste sanatatea mea dupa operatie,a fost tulburata de incetarea din viata a lui Werner.Pentru mine un soc extrem,o parte din mine se duce cu el,dar in amintirea mea ramane cum a fost,si eu am sa scriu mai departe ca si cum ar fi printre noi
Ruhe im Frieden,alter Kumpel |
:sad:
Odinească-se în pace! Adio maestre ! |
Tibi paralel cu trista veste a disparitiei unui mare OM si pilot vreau fara a tulbura aceste momente de reculegere pt Werner sa ma bucur sincer de rezultatele bune ale analizelor tale...mergem inainte si cum am zis mai sus Werner va fi viu printre noi care ne leaga direct o gramada de amintiri placute si pe langa el multi care nu trebuiau sa dispara dintre noi...lista este dureros de lunga...sa destindem un pic atmosfera si Werner cred ca nu se supara, a fost un om vesel si calm, oricum mai devreme sau mai tarziu toti vom concura dincolo "cei de sus" cu "cei de jos"...acolo avem "sponsori"...eu merg cu "cei de jos" !...Himmel und Hölle
Ruhe im Frieden,alter Kumpel ! Odihneste-te in pace prieten vechi ! |
Cornele,ai dreptate,Werner nu sar fi suparat in nici un caz,sint sigur ca ar fi fost bucuros,stiind ca noi facem mai departe cu sportul pe care el la iubit,dar totodata cred ca ar fi nespus de trist daca ar fi stiut ca la Resita numarul de participanti a fost foarte mic 40 si cei citiva care participa au masini care costa o avere si pentru micul participant nu exista nimic,in afara de piedici SCOALA DE PILOTAJ care sa apartina de FRAS eu nu am avut nici o scoala de pilotaj si cred ca multi altii la fel,Fane,Werner,Grigore,Nicoara,Necula si multi,multi altzii,presupun ca Mazilu a absolvit asa ceva,sau ma insel?
in orice caz,Werner ramane viu si eu fac mai departe,caci el este printre noi sint inca putin "handicapat"dar se pare ca la mine trece |
Stimati prieteni !
Luni, maestrul si cel mai documentat automobilist, si distinsul d-l Cornel Tit - Timisoara, va traversa o cumpana ! Sa-i uram sanatate si sa-l incurajam sa continue apoi, dupa convalescenta , lucrarile incepute ! |
Quote:
Sănătate domnule ȚIȚ! |
| All times are GMT +2. The time now is 02:58. |
- Copyright 2026 4Tuning