![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Eu zic ca nu este pe caietul tau de sarcini sa ma sfatuiesti cat sa scriu si cat sa citesc, mai ales ca nu esti vreun expert auto cu o experienta in domeniu de 25 de ani. Uita-te la varsta, asa o sa realizezi ca nu ai cum sa ai cine stie ce mari experiente cu masinile sau sa fii plin de cunostinte de mecanica deci acelasi sfat ti l-as putea da si eu tie.
Faptul ca dupa 118 pagini scrise vii cu "diesel are cuplu mai mare ca benzinarele" imi spune suficient despre experienta ta si cat esti tu in masura sa ma sfatuiesti ce si cum sa fac. Cred ca sunt pe putin 20 de posturi care explica cum e cu cuplu asta la diesel, la turbo sau la turbo benzina si ai sa fii surprins ca un benzinar bate un diesel inclusiv la cuplu / plaja de cuplu. Oh da, istoria se repeta, se scriu 10 pagini, apoi se trece la pagina 11 si vine cineva cu o afirmatie care tocmai a fost discutata, discutia se reia si asa mai departe. Mai bine citeai selectiv posturi din ultimele 30 de pagini sa vezi cum e cu avantajele si dezavantajele la benzina / motorina, cine are mai multe si care merita in functie de nevoi / preferinte inainte sa vii cu aceleasi afirmatii combatute de jdemii de ori, una din ele fiind avantajul la cuplu in cazul motoarelor diesel. |
Quote:
|
Quote:
Ori te-ai exprimat gresit, ori ai gresit din start ( ca si conceptie ). Dieselul nu are cuplu mai mare decat benzinarul, dar stie sa il puna "jos" mai bine decat benzinarul ! |
Quote:
cateva exemple generice : 335d - 580/1.750 335i - 400/1.300 X6 4.4 biturbo : 600/1.750 , RS6 5.0 V10 650/1500 , 4.2 TDI 650/1600 , 4.0 L CDI 730/2.200 |
Quote:
|
Quote:
La 335i puteau sa scoata lejer mult mai multi CP sau NM dar intra peste M3, si asa sigur a mai luat din eventualii posesori de M. |
ma referam fata de benzinare aspirate ( ca astea-s mai multe pe strada) si felul in care dezvolta cuplul le face sa fie mai comode de condus prin oras in traficul de zi cu zi ( tdi vs benzina aspirat )
si nu m-am legat strict de cuplu . m-am legat si de consum , care , la tdi e mult mai mic . @ anaconda , eu macar imi arat varsta , nu o am ascunsa ca altii . si nu am zis ca le stiu pe toate |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Astia din CAPITALA :D:D:D au niste replici foarte bune :lol::lol: Regie si tiganeala tipica . |
poate pt ca pe aici mai merg masini si cu alte motoare decat 1.9tdi
|
Quote:
|
Ciclul se reia, diesel e mai potent decat benzina pentru ca eu am 1.9 tdi sau bla bla bla.
O sa dau unsubscribe la threadul asta,e devenit de o monotonie repetitiva crasa. |
nu asta era problema principala...ci comparatia 1.9tdi vs 4.2 v8 de la jaguar:))
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:30. |
|
- Copyright 2026 4Tuning