![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Merge si dieselul pe GPL fara nici o jena :D
|
Quote:
Benzina + GPL > diesel, ai toate avantajele benzinei (plus ca poti oricand sa mergi pe benzina) la pret mai mic decat diesel-ul. |
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Am citit cel putin 60 de pagini in seara asta pe topicul asta si cand am ajuns la fraza cu "motorina nu pute" s-a terminat tot... asta e prea de tot, imi vreau timpul inapoi :D
|
Quote:
|
Nu m-am referit nicio clipa la asta, ma refer la faptu ca daca si asta e un motiv de luat in calcul in versusul asta... nu te supara dar e chiar aberant.
|
In gandirea ta, de ce conteaza cum miroase combustibilul? E asa dezastru in minutul ala in care alimentezi la pompa sa simti miros de combustibil?
In masinile decente sa stii ca nu intra miros din rezervor. |
Mr. franz, esti invitatul meu sa platesti taxele la motorul ala de 6.6l. Si nu in Ro, ci in tarile vestice, sa vedem atunci cum inclina balanta.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Dar la Peco, statia, pistolul de benzina e ok, in schimb cel de motorina in general e infect.. Daca nu au manusi sau hartie sa il prinzi cu ea, iti miroase mana o saptamana.
|
Quote:
|
Nu am glumit... Cel putin la benzinarile din Arad, greu gasesc o pompa diesel sa fie curata.. Toate sunt curse si murdare. Si nu alimentez de la pompa pentru TIR-uri.
De aia au si acele manusi de plastic de unica folosinta puse la pompa, pentru a nu te murdari. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
daca gpl era o solutie economica si viabila zi de zi atunci orice producator de top era cu cutia sub presiune in portbagajul masinilor de la saloanele auto de prestigiu.cred ca nu de nebuni se incapataneaza sa puna fie motoare pe benzina fie pe motorina.si mai nou se lupta pe piata cu masinile electrice. |
Intr-adevar,cel mai apropiat consum de realitate este cel obtinut prin metoda " plin-plin",nu merge dupa ureche,iar computerul de bord nu este intotdeauna la fel de precis.In timp ce lumea vorbeste de motoare electrice,nenumarati americani si nu numai consuma tone de combustibili pentru prostiile lor de masini.(in special cele vechi).Peste 100 ani,sau si mai repede..in caz ca se termina petrolul,in afara de combustibili alternativi vor fi doar masini electrice...Vad ca la ei a aparut insa si moda cu hibridele-Toyota Prius de exemplu,foarte economic in oras,dar mai putin eficient la viteze mari decat un diesel...
https://www.youtube.com/watch?v=8VjmARPMXaY |
Quote:
@Ondin succesul unui produs nu depinde doar de calitatea lui ci si de spiritul de turma de care nu scapam oricat ne-am civiliza. Nu pot sa uit ce succes imens a avut dewoo cand a intrat in Ro la niste preturi foarte mari, nu uit ca un tico era dublu cat o dacie fiind practic peaceeasi treapta de tehnologie, doar mai ingrijit facute. A si mai era si consumul domne! Dar facea cineva un calcul in cat timp se amortiza diferenta de 3500$ la cat era benzina in 98-2000? Ca sa nu mai vorbesc de fiabilitate, nimeni nu stia in primii ani ce probleme ar putea sa puna orice model din gama, totusi s-au vandut ca painea calda. Cam acelasi lucru si cu loganul, doar ca ar fi un mic "plus" , faptul ca e pe o platforma relativ cunoscuta. On topic: celora care va e frica de injectoare si pompe de inalta: ce veti face cand singurele motoare otto vor fi cele cu injectie directa? @BMwNa Cateodata conteaza cele 90 de min, de exemplu cand tresa faci drumul si intors cele 3 chiar 4 ore conteaza enorm. Tata cu GPL exact cum ai spus tu, atat consuma, doar ca are logan, face ~9 ore sebes-ct, eu fac cu familia in masina in medie 7:30, imi permit sa mai merg si cu ei cu 160 pe autostrazi. Daca e mai liber cobor si sub 7h dar mai rar. Consum mai mult pentru ca nu merg "la consum", de obicei se situeaza la 6-6.3. Daca as vrea sa consum mai mult devine inconfortabil pentru pasageri. Singur am reusit o singura data noaptea, si fortat de imprejurari sub 5.5h, consum 7.4, si asta din cauza ca am avut unde sa merg pe autostrazi, altfel e cam sinuciderea sa atingi consumul asta pe europene. 6h-6:30 fac in mod normal cand sunt singur, noaptea, deci cu 2,5 3 ore mai putin decat cu loganul GPL relax, dus intors inseamna 5-6h. Una e sa conduci 12h si alta 18h. |
Quote:
|
once tdi, always tdi. nu ai cum sa nu iubesti un tdi.
:) bonus : inventia-care-ne-poate-scapa-de-taxele-la-motorina-catalizatorul-fara-platina "Motoarele diesel sunt preferate de mai mult de jumătate dintre europeni în primul rând datorită avantajelor aduse de consumul mai redus - avantaje pe care încep să le înţeleagă şi americanii, unde vânzările de maşini diesel cresc vertiginos în ultimii ani." |
Benzinarul se lauda cu viteza ( e mai agera, mai sprintena ), iar ...
Dieselu se lauda cu consumul mai mic si cu forta pe care o are. Cam asa stau treburile cu benzina vs motorina. |
Gata bre, 2 posturi colegii un post tu , din 10 postari 3 sunt ale tale si macar de ar fi informatii 80% corecte. Am inteles toti inca de acum o luna din topicurile astea parerea ta dupa ce ai avut 2 ani sau cati au fost o pisica si 2 luni un nissan si dupa ce ai consultat cativa mecanici.
"Added to ignore list". |
Quote:
Conteaza si daca faci 12 sau 16 ore,dar te grabesti,ridici riscurile si te si consumi cu toti prostii de pe drum. |
Iti dau dreptate co o mica mentiune: singura data cand m-am consumat a fost atunci cu 5h30, (atunci a fost mult mai greu decat daca as fi facut 8 ore relaxat) in rest eu intodeauna merg cat permite traficul pana in Pitesti (nu cred ca depsesc 5 turisme pana acolo), si recuperz dupa aia, noaptea, cum merg eu, nu e nici un stres pe autostrada, doar ca incetinec in dreptul parcarilor sau cand trec pe langa unu care merge incet.
Asa am facut mereu pentru ca altfel m-ar termina nervos sa depasesc pe ficare care merge mai incet cu 10km/h fata de cat as vrea eu, ca sa nu mai zic ca pierzi toata placerea drumului. Ai dreptate: si cu familia opresc doar vreo doua ori si foarte scurt. |
Scuzati de off, dar am gasit o chestie interesanta.
https://www.youtube.com/watch?v=JvA0cgfYxbU De asta ce ziceti ? Ceva magneti care reduce consumul. Pe linga ca am diesel si consuma cit de cit putin, a-mi bag magneti din aia si a-mi va consuma si mai putin. Ce tare o sa fiu eu cu consumu atunci :) A montat careva asa ceva ? |
Eu am auzit ca daca pui o rasnita de cafea pe instalatie iti creste puterea si tine oarecum locul unei turbine! Cica il alimentezi de la alternator si atunci cand se invarte baga aer cu presiune in motor si creste puterea pana la 30% !!
|
Quote:
:) |
Quote:
|
daca vrei economie mergi mai mult pe jos, cu bicicleta, autobuzul, tramvaiul si metroul, sau mai simplu spus transportul in comun. cine isi cumpara masina vrea libertate, intimitate, comfort, viteza, economie de timp si nu neaparat de bani.
:) masina personala inseamna super costuri si nu economie. |
Quote:
|
Daa, asa este. Ai masina, nu te gandii la economie. Corect. Vad ca nici unul dintre voi nu a auzit sau avut asa ceva. Ceva asemanator aici - https://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=5VCcz1yLtFg
E asta o vrajeala sau santem noi romanii ramasi cu 1 milion de ani in urma ? |
Pai da, dar vezi ca ala nu e cu magneti, deci e teapa.
|
Quote:
|
Quote:
Alt caz ar fi cand bati toata ziua un oras cu 16923 de opriri, pierzi o caruta de ore cu transportul in comun si totul se reduce la cat valoareaza orele ale in bani pentru fiecare. Alt caz ar fi cand nu stai chiar in oras ci intr-o localitate satelit (sau un orasel mai mic)- si ai nevoie sa ajungi des in oras fara sa stii cand si cat de repede tre sa fi acolo, poti pierde iar timp=bani sau bani multi dintr-un foc depinde de situatie. Daca sa zicem ca printr-o conjuctura as fi fost fortat sa merg doar cu trenul/microbuzul, etc., asta-iarna as fi putut sa pierd cat valoarea masinii+intretinere+consumul+eventuale defectiuni ale actualei masini pe ani buni. In general inseamna doar o gaura neagra in buget dar acel confort, acea comoditate de a pleca cand vrei (ai nevoie) inseamna uneori tot bani, care sunt mai greu de estimat dar conteaza. |
Confortul inseamna bani in orice caz, ori ca vorbim de masina, ori de casa, etc..
Referitor la titlul topicului am observat ca la motoarele mici alternativa ar fi in multe cazuri benzina, prin pretul de achizitie, diferentele mici de consum la performante echivalente, asta si in functie de producator. La motoarele medii (2.0-3.0) avem deja variante foarte bune diesel cu performante ramarcabile la unele branduri, deci ai o performanta foarte buna cu o economie mare de combustibil. Performanta mai mare si motoare mai placute sunt tot cele pe benzina, dar desiguri si cu costuri suplimentare care daca ti le permiti, merita. |
Quote:
Pai in primul rand, eu stau in Italia si aici litrul de benzina costa 1.98 si litrul de motorina 1.64, eu dimineata cand merg la lucru nu imi trebuie sa plec de pe loc cu scartait de roti si alte chesti, eu prefer diesel ca costa si consuma mai putin |
| All times are GMT +2. The time now is 07:30. |
- Copyright 2026 4Tuning