![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Masina nu avea deloc generator electric? Nici la circuit?!?
Cum a functionat varianta 1 de secventiala, cea cu conversia la maneta, comparativ cu 2 cu harta culisanta? Stiu pe cineva care a achizitionat (de unde habar n-am, cred ca USA) ceva convertor in locul manetei dar mie unul nu mi se pare pont - e vb de un turism, la formula intervenea tija aceea lunga si posibil sa fi adus un plus. Actualmente sunt in campionatul nostru de la cv de strada pana la dublu ambreiaj cu padele, trecand pe la craboti cu comanda H si secventiale mai mult sau mai putin destepte. Eu am vz de aproape doar cu comanda mecanica si contact electric care da semnal in ecu motor si taie din putere la schimbare, nu stiu insa sa faca "throttle blip" pt retrogradare. Banuiesc ca asa ceva era si in cutia neagra amintita anterior. Referitor la circuit pare-se ca s-ar misca ceva la cel de la/langa Urziceni, dar nu pot baga mana in foc. |
Quote:
|
nu am avut generator,niciodata,consumatori electrici erau putin,demaror,aprindere,turometru si un bec lampa stop la inceput asta afost tot,inainte de cursa schimbam bateria cu masina de asisrenta,care era incarcate de pe drumsi tot asa nu am avut probleme,nici la circuit
conversia la maneta a fost foarte buna,problema a fost tija de transmitere ,care nu putea fi dintro bucata,trebuia cel putin 2 coturi,unde era joc,la miscarea de rotatie,de exemplu daca era nevoie sa rotesti tija care iese din cutie,hai sa spunem 30°,aveam nevoie in fata la maneta tot 30°,dar prin jocul articulatzilor aajungea in spate mai putin si nu puteai schimba,la limuzina cred ca ar functiona foarte bine,tija poate fi dintrro bucata si mult mai scurta daca asi fi putut realizatransmiterea fara joc,nu asi fi renuntat,dar nu am reusit avantajul era clar functiona cu toate cutiile de dacia,indiferent 4sau 5 trepte,plus ca functiona si marsarirul,care la cvs era o problema,astazi nu ar fi nici un fel de problema,am vazut pe undeva,acum citiva ani niste articulazi fara pic de joc, |
Multumesc pt raspuns. Sa inteleg ca dpdv pilotaj si performante sistemele s-au comportat asemanator? As fi fost tentat sa cred ca varianta 2 schimba in timp mai scurt.
|
greu de spus,care sistem a fost mai rapid,trebuie sa recunosc ca nici nu ma interesat ct de repede schimba,pentru mine era mai important sa scimbe sigur si sa nu retez vitezele,cea ce cu H schaltung mi se intimpla des,dai gaz si nu esti in viteza,ce se intimmpla atunci,cred ca sti tu la fel de bine ca mine caci si tu esti pirlit,si exact asta am vrut sa evit
Motorul si cutia ta pe Opel presupun ca era fixat elestic si nu rigid,sau? |
Mai putin elastic decat prinderile de serie dar nu rigid - vb de Manta mea. Dar nu prea am ratat schimbari (la mine e exact ca la BMW, de la maneta mai e o tija f scurta pana la cutie), atunci cred ca deja volanta "falfaia" si de aceea nu a debraiat ca lumea si nu a intrat treapta.
Nu stiu, mi se pare destul de complicat sa convertesti miscarea de atatea ori, de la maneta inainte-inapoi la H si apoi iar selector si ce mai e prin c.v., ma gandesc ca e mai lent si nu f sigur. De aceea mi se pare net superioara varianta cu harta. |
John,te rog sa nu ma intelegi gresit,eu am vrut numai sa spun ce se poate intimpla daca ratezi viteza sau cind la retrogradare in loc de 4 bagi a 2,mie mi sa intimplat
este detul de complicat ai dreptate ,dar ca totul in viata sint avantaje si dezavantaje,ideal ar fi fost cutie secventiala la care sa poti schimba rapoartele cu cutia montata pe masina cea ce la cutia de Dacie era imposibil constructiv,trebuia demontata bucati,de multe ori trebuia inlocuit trenul fix,deorece pinioanele erau fretate,ma mir si asa ca a tinut,caci era o cutie ptr.50sau 60 CP si in nici un caz peste 130CP |
Quote:
|
despre ce este vorba la Urziceni ? circuit?
|
1 Attachment(s)
da! dar cred ca nu se misca mai nimic. Totul in Romania ramane in stadiul de proiect :arrow:
|
stie cineva mai mult,cine la proiecttat,cine se ocupa(sau nu) de constructie,cine finanteaza,are FRAS vreo legatura sau este privat
|
Quote:
http://www.************/masini-noi/n...uresti-9708788 http://www.auto-blog.ro/un-nou-proie...park-adancata/ sau https://www.facebook.com/MotorParkRomaniaAdancata |
1 Attachment(s)
Amplasare circuit ADÂNCATA - Urziceni
|
speram sa iasa ceva,nu numai foc de paie,din pacate despre MRC Racing Solutions nu am gasit in netz mare lucru
|
ajutati-ma si pe mine, va rog. am o galerie de dacie pentru 2 orizontale de pe vremea voastra. pe una dintre bucati am stutul pentru servofrana, dar pe cealalta bucata am un stut mai subtire. pentru ce ar putea fi?
atasez si 2 poze.... http://www.99poze.ro/galerie_376509371/ |
astupal,nu ai nevoie,eu banuiesc ca a fost ptr.avansul vacumatic
|
Asa pare, dar cu vacuum prelevat de pe un cilindru sau chiar 2 va pulsa variind avansul, total neindicat!
|
daca montezi 2 carburatoare orizontale,presupun ca este si la motor ceva facut,de avans vacumatic nu mai ai nevoie,asta functioneaza si asa numai atita timp cit sint clapetele la carburator inchise.Important,daca folosesti delcoul original este fixarea platoului,sa nu sa roteasca necontrolat
|
motorul e un 1600 cmc de cupa nova, cu 2 dellorto-uri de 40 si aprindere electroinca, deci stutul va veni astupat..
multumesc mult! |
am sa continui cu serialul,constructia lui TG 86,intre timp am montat un mototr Lada,am construit o placa de adaptare intre motor si cutie,la cadru,brate,scaun,pedale a lucrat cel mai mult tata,ajutat de un prieten al meu,sudor,telescoapele.arcurile plus caseta de directie,au fost facute in uzina,caseta de directie a fost o piesa speciala,cu alt raport am vazut in poze cu cadrul,postate de Nelutzu,caseta mai exista,nu stiu in ce stare,dar este un punct de plecare,eu intre timp mam ocupat mai mult de motor,de ambreiaj,cutie,,din pacate timpul meu era limitat,fiind in productie,dar in fiecare zi faceam cite ceva,si asa ca in primavara a fost masina in mare gata,dar fara carena
|
Quote:
|
Quote:
|
nu imi mai amintesc cum era caseta de Trabi,tin bine minte ca si Werner a cochetat o vreme cu ea,nu mai stiu ce caseta de dierctie a montat
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
stiu ca ceea ce scriu eu e offtopic, dar voi v-ati "delectat" cu carburatoarele orizontale, atat in trecut unii, iar altii chiar si acum.
uitandu-ma mai bine la aprinderea mea electronica, aprindere de golf 2 adaptata sa mearga pe motorul de dacie, am vazut ca are capsula vacuomatica. deci, avand un singur stut pt avans vacuomatic, cum fac sa iau vacuum la modul corect? raman la un singur stut si cu varierea avansului? dau inca 3 gauri? dar, am inteles, ca ar trebui facuta o egalizare a presiunilor si ca exista o teava care ar face asta, numita daca am inteles bine bara de egalizare a presiunilor... n-am gasit nimic pe net referitor la asa ceva. cum fac toata treaba? ms! sper sa nu fi dat prea tare in balarii.. |
Quote:
|
Albert,treaba este foarte simpla DA VACUM NU AI NEVOIE;deci trebuie eliminat nu cunosc delcoul de golf,dar presupun ca capsula vacum este surubata de corpul delcoului si interior trebuie sa fie o tija care este cuplata cu platoul ,eu am confectionat o tabla pe ccare an fixato in locul capsulei,o tija sudata de tabla si celalalt capat fixat pe platou,care nu se mai putea misca este neaparat nevoie sa fie fixat asta este totul
|
Quote:
|
Cornele,cea ce priveste CV,eu stiu ca tu nu leai prea iubit,dar dupa parerea mea este un ansamblu foarte important intro masina de curse,poate ar fi bina ca INMT sa ne spuna ce vrea de fapt sa faca,caci asa cum spune proverbul copilul care nu plinge,nu capata de mincare
Eu am fost "infectat" cu microbul CV inca de la moto de Werner,care compensa lipsa puterii motorului cu cutie foarte bine treptata,si sistemul a functionat si nu degeaba si marile concerne construiesc cutii sofisticate,cu multe trepte eu tin foarte bine minte ca mentorul tau,Traian Macarie,pe care eu lam apreciat foarte mult,a modificat o motereta Carpati 70ccm care avea 8 viteze,Bultaco cu care am concurat eu a fost tot de el modifica,cind motocicleta a fost inca la Steaua,cutie originala 4 trepte,modificata 6 trepte cu pana si la cursa de la Rasnov parca a scris John ca au fost multi care au mers sute de metri in limitator,nimic altceva decit o cutie rau adaptata,degeaba motor cu sute de cai,daca bate pasul pe loc,ca sa nu mai vorbesc ca motorul nu este prea fericit in limitator |
Quote:
|
am sa incerc sa raspund pe rind,eu inteleg daca INMT tine proiectul secret,si eu am tinut secret cit am putut pe TG86,eu am vrut numai sa ajut,dar asta o pot face numai daca stiu despre ce este vorba.Basta
TG86 eu am presupus inca de la bun inceput,ca nu are sa iasa nimic,din mai multe motive la Resita am aflat ca, din pacate nu se mai poate face aproape nimic,uzinele nu mai exista,meseriasi de asemenea,,situatia financiara nu o cunosc,dar un alt lucru,poate cel mai important lipseste "creierul" si daca nu ai cunostintele necesare,este aproape imposibil de facut ceva,mai exista si acuma citiva care au participat atunci la proiect. Cornele,eu nu sint suparat,sint numai dezamagit,au facut mult tamtam pentru nimic CV la primul E1ex am avut 2 cv cu 4trepte,si asta numai in anul al doilea cind am participat si la circuit,ambele cuti tip352 cu 4 tr. si 2 grupuri de fapt grupurile cunoscute 9:34 1:3,77.al doielea 8:33 1:4,125 si cel ultra scurt 8:35 1:4,37 la E2M am inceput cu 4 tr. si grup invers 9:34,cu reductorulmam descurcat binisor,,urmatorul pas a fost cv tip 365 5 trepte,de la bun inceput am calculat cu reductorul 1:1,si am facut rapoartele,pentru 8000ture special pentru Doman,5 tr.se putea imparti mai bine decit 4,cutia asta am folosito tot timpul pe E2M,schimbarea cutiei la monococa era ceva asemanator,ca volum de munca cu o calatorie pe luna.aceiasi cutie am folosito si pe TG86,am mai modificat una cu grup scurt.tot 5 tr.,cutia ca ansamblu era la TG86 repede schimbata coasta circuit duble cum spune Cornel,rapoartele le schimbam acasa,deoarece cutia trebuia demontata un dezavantaj cum au facut rusii cu Estonia nu stiu,dar ei au cunoscut circuitele la ei intern,cit si extern,,eu presupun ca au construit cutiile astfel ca sa se potriveasca,caci cutia SAPO pe care afirma ei ca au folosito,era 4 tr.dar probabil ca avea numai stampila la MT ,masina a fost de la bun inceput construita pentru viteza mari,cutia de Wartburg si ei au avut de fapt numai carcasa,si ei au avut de la bun inceput un grup lung Cornele,daca citesc printre rindurile tale,vad ca Fane avea mult mai multa incredere in Traian,decit in cei de la UAP,si probabil ca a avut dreptate,dar,sint sigur ca si Traian a avut in spate vreo uzina,caci cea ce a construit el,nu se putea face fara un ajutor serios,cutii de viteza,un motor de motocicleta complet 175 ccm care a ajuns la Mezincescu,si probabil si multe altele pe care eu nu le stiu |
eu am sa continui cu TG86,dar intre timp fac o mica paranteza in septembrie 85,dupa cursa de la Albena,Ulli a facut citeva zile de concediu la Resita,unde ma vizitat la garaj si iam aratat monococa,el a studiat totul foarte atent.a facut si multe poze,si dupa aceaia la odiscutie mia destainuit ca si ei in DDR,trebuie sa construiasca o noua masina,MT77 fiind invechita,dar se puna problema cadru tubular sau monococa el fiind untip inovativ ar fi vrut monococa,dar sistemul lor,fiecare cu resortul lui,nu era prea indicat pentru monococa,plus,el a recunocut cinstit ca nu au nici un fel de experientza,si ar trebui sa inceapa de la zero,pe scurt ma invitat sal vizitez in iarna la el si vom discuta mai departe,zis si facut,cum a decurs totul,maine
|
1 Attachment(s)
Andrei Mitrasca, singurul roman care a ajuns sa concureze la Pikes Peak ! Important nu e rezultatul pe care-l va obtine, important e ca a avut un vis si ca a avut puterea sa transforme acest vis in realitate. Felicitari Andrei Mitrasca !!!
|
daca asta a fost visul lui si a reusit sa sil indepleneasca,bravo lui.Jos cu palaria,si asa cred ca ne indeplinim prea putine vise in viata.Felicitari
dupa ce am luptat o vreme,am primit viza,fara nevasta,concediu neplatit si fara valuta(oficial) cu multe cadouri specifice romanesti am plecat in DDR. Am fost asteptat,am fost cazat in niste conditi excelente.la Clubul lor oficial si timp de aproape 2 saptamani am fost invitat la ei acasa,am vazut si citeva ateliere unde fiecare construia ce putea,intro seara sau adunat multi care aveau ceva de spus in constructia Easterelor.,au fost prezentate pozele facute la Resita si sau sfatuit pro si contra,miau cerut parerea despre monococa,ce gasesc eu bun si ce nu cea ce ma impresionat a fost cit de deschis isi spunea fiecare parerea fara frica sa nul supere pe celalalt,din discutii si din ce am vazut pina atunci am inteles si sistemul lor de lucru,si o monococa nu su putea face in serie cum erau ei invatatiEi miau multumit ptr.sfaturi si participare,mam intors acasa,nu cu mina goala si nici cu capul gol,am avut din aceea perioada citiva prieteni nu vreau sa dau nume,cu care am colaborat si in viitor.Sint convins ca proiectul iar fi interesat,dar era prea greu de realizat,asta am aflat in decursul anilor,cind de la unul,cind de la celalalt,in 89 au construit prototipul ML89 cadru tubular,dar adaptat ca siguranta formulei 3,si astfel monococa a aramas in lumea Easterelor singura monococa |
1 Attachment(s)
INVITATIE sa vedeti etapa a-3-a din CNVC 2014 de la Resita ce se va desfasura pe Valea Domanului.
|
Road,frumos,dar nu inteleg ce este.prospekt ca reclama,invitatie sau este programul cursei,cu lista de participanti,organizatori,regulament
in orice caz sper sa primim informatii.poze si video cel putin ca de la Brasov |
Defapt cred ca e afisul. :-) Evident nu asta e important, ci evenimentul insine.
|
Aha,dar totusi lipsesc informatii ora de cind si pina cind,si unde,nu cred ca cupa Resita se tine in Resita ci ,banuiesc pe Valea Domanului,sau?
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:53. |
- Copyright 2026 4Tuning