Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

TG53 11-06-14 10:19

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Racer,cu pilotzi de F! ai dreptate,de acea sint numai o mina in toata lumea,daca ai urmarit cursa de la Canada,duminica trecuta probabil ai vazut ce se poate face de la boxa,Rosberg care este mai intelectual si mai calculat a terminat cursa,pe cind Hamilton,pilotul mai talentat din nastere,dar mai impulsiv si nu atit de calculat nu a terminat amindoi au avut exact acelasi defect,care a aparut la amindoi in aceiasi turaEu,in mare cam stiu cum functioneaza comunicatia masina,boxa si uzina in 92 pina in 93 am avut la Stenger un ucenic,Thomas ,care a studiat si a avut norocul sa lucreze 10 ani la Toyota F1 in Köln compartimentul motoare,si in timpul curselor statea in fata monitorului in Köln,el mia povestit foarte multAcum la problemele noastre,noi discutama aici si punem tara la cale,dar,atita timp cit FRAS nu accepta greselile si nu vor altceva decit sasi umple buzunarele nu cred ca se va intimpla ceva pozitiv din pacate asta este mentalitatea daca unul se suie pe oscara si vrea sa lucreze ceva,vin,cel putin doi care il trag jos

cornel1955 11-06-14 16:48

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5715354)
Racer,cu pilotzi de F! ai dreptate,de acea sint numai o mina in toata lumea,daca ai urmarit cursa de la Canada,duminica trecuta probabil ai vazut ce se poate face de la boxa,Rosberg care este mai intelectual si mai calculat a terminat cursa,pe cind Hamilton,pilotul mai talentat din nastere,dar mai impulsiv si nu atit de calculat nu a terminat .................................................. .............. din pacate asta este mentalitatea daca unul se suie pe oscara si vrea sa lucreze ceva,vin,cel putin doi care il trag jos

Nico Rosberg duce mai departe talentul tatalui sau : Keke Rosberg un pilot extrem de calculat si talentat din pleiada de "legende" ale formulei 1, Hamilton nu stie sa piarda si sa manifestat foarte urat la Monaco ...pai cred ca Nico sa cam "jucat" cu el si asta la enervat...acum problema se poate pune si altfel...pe acel circuit care a scapat in fata greu mai poate fi depasit de o masina egala ca putere...mie personal nu imi place circuitul dar este tinut in continuare pt ca aduce bani grei....asta cu scara Tibi este inca actuala in romania si probabil vor mai trece 2 generatii pana sa ne civilizam (unii dintre noi)

cornel1955 11-06-14 17:17

[QUOTE=racerVTM;5715344]
Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5715307)
Hai ca am ras cu lacrimi cu reparatul de ......... orgi de biserica...tare omul !.

Cornel , si la orgi de biserica ca si la pilotaj, oricum trebuie sa ai ureche muzicala , ??? Nu-i asa???

Inca mai am...cel putin ureche muzicala (imi place muzica buna si veche)si ochi de shoim doua componente indispensabile....conditia fizica lasa de dorit de la tigari...pe vremuri radeam unul de altul care fumeaza mai mult...in zi de cursa ajungeam la 3 pachete dar slabeam de ajungeam tantar...in timp ce altii se ingrasau :) adica Mircea Ponta !!! Tibi stie ! Oricum noi la Eastere eram cei mai slabi piloti :)) (ca greutate...sa nu se inteleaga altceva !!!) , Mirciulica era mai dolofan, raposatul Costica Gherghel +RIP si Tibi Ciurciu mai trebuiau sa usureze din ei...

TG53 11-06-14 20:07

eu am vorbit acuma despre cursa din Canada,unde Rosberg a venit pe 2 cu masina defekta si Hamilton a abandonat cu acelasi defekt ca si Rosberg,cei de la boxa nu pot interveni direkt,ei trebuie sa spuna pilotului ce trebuie sa faca,ce butoane sa invarteasca,la Rosberg a functionat,fiindca el stie ce se intampla cind modifica ceva,Hamilton face acelasi lucru,dar habar nu are ce se intimpla nu intelege legatura intre motorul turbo pe benzina si cele doua motoare electrice,din care unul ajuta si la frinare pe axa spate,si de aceea a stricat frinele,Rosberg a mers mai incet,a menajat frinele si a iesit pe locul 2 tot systemul se numeste Power unit

racerVTM 11-06-14 21:34

[QUOTE=TG53;dar habar nu are ce se intimpla nu intelege legatura intre motorul turbo pe benzina si cele doua motoare electrice,din care unul ajuta si la frinare pe axa spate,si de aceea a stricat frinele,Rosberg a mers mai incet,a menajat frinele si a iesit pe locul 2 tot systemul se numeste Power unit[/QUOTE]

TG crede-ma , ce este acum la F1 ( era turbo cu 1.6 litri V6 ) este nebunie curata , un motor electric este legat direct de arborele cotit al V6 turbo si ajuta la demaraje ,iar in franare produce curent sa incarce niste condensatori imensi ( nu ca si dimensiuni , doar ca si putere ma refer , nu folosesc acumulatori ) , iar un alt motor electric si aici e marea gaselnitza , este legat pe axul dintre turbina si compresor si se invarte la cam 150 000 rpm ( 150 mii , daaaa, ) . ca sa ajute turbo sa nu mai aiba lag , si la ture mari si maxime ale turbo la fel sa incarce bateriile si condensatorii ( la asta are si baterii si condensatori ) . Este nebunie, nu stiu cum poti seta asa ceva din mers si mai ales cand mai ai si probleme tehnice ( sa le zicem minore ) . Este nebunie si vom vedea abandonuri cand nu ne vom astepta . Acum pilotul chiar va fi solicitat si la volan dar si la butoanele volanului , doarece el decide cand vrea mai mult power si mai apasa si pe butonul de power electric si el regleaza cam totul din mers acum , energii de incarcare si descarcare , si multe nebunii. Nebunie mare, sincer s-au complicat imens si nu stiu cat va tine era asta a hibridelor F1.

Ok, continuarea la povestea ta ?? parca erai la o poveste despre Werner ??

cornel1955 11-06-14 21:38

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5715492)
eu am vorbit acuma despre cursa din Canada,......................................... tot systemul se numeste Power unit

eu Tibi am vorbit la modul general.despre cei 2 piloti....nu am vazut cursa din Canada am vazuto pe aia de la Monaco si pt mine asemenea "automatizari" nu prea ma intereseaza...Power Unit este mi se pare si cand pleci de pe loc la start si sa nu calezi motorul....este prea complicat pt mine...recunosc :)...intre 23 si 29 iunie astept Pike Peaks preferata mea dupa ea este Trento Bondone sa vad online daca or da mieii pe site-ul oficial ai ce vedea acolo dar pe bani :)
http://www.ppihc.com/tickets/
si taxele aferente pt masini :D
http://www.ppihc.com/2014_registration/

racerVTM 11-06-14 21:44

[QUOTE=cornel1955;...intre 23 si 29 iunie astept Pike Peaks sa vad online daca or da mieii pe site-ul oficial ai ce vedea acolo dar pe bani :)

O intrebare si stiu ca multi ma vor injura , dar tin la asa ceva , sunt vaccinat , Ce cautam noi ( Romania , nu zic nume ) la Pikes Peak acum >????? care ar fi rostul participarii cuiva din Romania la asa competitie de mare anvergura si publicitate in lumea larga. Si se mai merge si pe o masina banala DIESEL de 250 cai maximmmmmm??? Stiu , repet voi fi injurat , dar intrebarea tot o pun. Ce se vrea sa se demonstreze??? Poate nu mai inteleg eu cursele de masini si logica lor

cornel1955 11-06-14 21:52

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5715528)
............

O intrebare si stiu ca multi ma vor injura , dar tin la asa ceva , sunt vaccinat , Ce cautam noi ( Romania , nu zic nume ) la Pikes Peak acum >????? care ar fi rostul participarii cuiva din Romania la asa competitie de mare anvergura si publicitate in lumea larga. Si se mai merge si pe o masina banala DIESEL de 250 cai maximmmmmm??? Stiu , repet voi fi injurat , dar intrebarea tot o pun. Ce se vrea sa se demonstreze??? Poate nu mai inteleg eu cursele de masini si logica lor

cine sa te injure daca se va merge cu o masina aproape "de strada" ce sa faci cu ea acolo cu balaurii aia...Vectra mea avea 105 CP de serie 2,2 litri....e baiatul ala din Timisoara sau Oradea....cred ca mai bine ar sta acasa daca nu cumva exista alte interese personale :D

racerVTM 11-06-14 21:59

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5715531)
cine sa te injure daca se va merge cu o masina aproape "de strada" ce sa faci cu ea acolo cu balaurii aia...Vectra mea avea 105 CP de serie 2,2 litri....e baiatul ala din Timisoara sau Oradea....cred ca mai bine ar sta acasa daca nu cumva exista alte interese personale :D

nu dam nume, este plin google de informatii , dar masina este un S..t diesel cupra 2.0 TDI cu maxim repet 250 de cai , si aia mai mult dintr-un turbo mare , o injectie marita si un super tuning electronic . Internele majoritatea lor de strada ( nu ai de unde interne race de asa ceva , stiu sigurrrrr eu ... si fabrica nu a urcat mai mult de 300 cai acel motor la WTTC , nu poateeeeeee ) , repet , max 250 de cai . Este ca si cand pe vremea Easterelor ar fi venit cineva cu un Easter frumos si muncit si aranjat dar cu motor de Lastun in 2 cilindri , ce sa faci cu el , sa te vada lumea la start doar ??????? acolo se urca la 4000 m , nu e de gluma cu asa ceva si te bate cu diferente de zici ca stai pe loc si ei alerga cu rachete

cornel1955 11-06-14 22:05

stiu masina si a cui este dar PP este o coasta de fuga 90%...cu cateva portiuni de mana....si diferenta de nivel garla....urci nu gluma....iti trebuie muschi multi acolo si nu te poti da sub 400-500 CP minim si cu o aerodinamica corespunzatoare la vitezele alea...

racerVTM 11-06-14 22:10

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5715537)
stiu masina si a cui este dar PP este o coasta de fuga 90%...cu cateva portiuni de mana....iti trebuie muschi multi acolo si nu te poti da sub 400-500 CP minim si cu o aerodinamica corespunzatoare la vitezele alea...

Stiu , sunt rau , dar cred ca stiu , vrea sa lase dara de fum gros de diesel sa se stie pe unde se urca dupa aceia . Ok, sunt offtopic , promit tac din guraaa

TG53 11-06-14 22:13

Racer ai dreptate,miine continui cu Werner,ca neam luat cu alteleEu am studiat Power unit formula 1 ca sa pricep cum functioneaza,asa sint eu curios,de fapt este inutil.foarte complicat,nu duce la nimic concret,cred ca exista alte interese,problema lor formula 1 a fost frumoasa,cind au constrit masinile ca noi,au folosit motoare de motopompa de incendii Climax,samd
Pike Peaks,ala se duce acolo,ca sa poata sa spuna ca a fost acolo,discutia cu Peugeot 208 am avuto deja anul trecut reclama care nu a adus nimc miine continuam cu ale noastre

racerVTM 11-06-14 22:22

[QUOTE=TG53;5715541]
Pike Peaks,ala se duce acolo,ca sa poata sa spuna ca a fost acolo,..........................................re clama care nu a adus nimc

Pai , daca asa se face reclama in zilele noastre , nu trebuie sa ne mai miram ca nimeni nu mai sponsorizeaza cursele auto in Romania . Uite , un Lucian Hora , chiar daca este cu Lola made Resita, as intelege, sunt campionul Romaniei pe hillclimb , ia sa vedem ce timpi scoatem pe un traseu international de mare interes , si nu se supara nimeni , ce timpi ies ies si se vede ce se poate . Dar , exista oameni cu un gram de minte , ce sa caut acolo si de ce sa cheltui aiurea niste bani ?? . Offtopic , stiuuuuuuuuu

john17 11-06-14 22:30

Nu stiu ce aveti cu omul, e damblaua lui si merge pe barba proprie, nu cu sprijin de la guvern ca trambitatul proiect F1 romanesc! Eu am vz live Trabant pe Panzerplatte si credeti-ma ca lumea tipa mai tare ca la Loeb. Ce voiati, sa-i interzica sa mearga cu fumigena acolo?!? Las' ca trage nea bazac niste sume cu multe zerouri de la buget sa se dea de-a dura in F1, sa vezi acolo ras, dar pe banii nostri...

TG53 11-06-14 22:33

cinei nea bazac?

racerVTM 11-06-14 23:06

[QUOTE=john17;Las' ca trage nea bazac niste sume cu multe zerouri de la buget sa se dea de-a dura in F1, sa vezi acolo ras, dar pe banii nostri...[/QUOTE]

ai 100% dreptate . de fapt 1000% dreptate . Noi suntem tara sa avem fatza de formula 1 ??? Parca pana acum eram in criza si acum avem F1 team . Si asta este o gluma la fel cu dieselul cupra la Pikes Peak .

racerVTM 11-06-14 23:08

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5715547)
cinei nea bazac?

mai bine nu stii si mai bine ca nu mai esti in Romania . Este taticul nostruuuuu , prim tatic

john17 12-06-14 04:54

Ion Bazac este un fost ministru al sanatatii care are - printre alte afaceri probabil si in asociere cu Cefin-ul si madam bazac - reprezentanta Ferrari in Romania si se aude ca ar fi implicat in proiectul echipei de F1 romaneasti. Si daca ar fi primit gratis toate masinile si le-ar fi vandut cu pretul de lista sigur nu a castigat nici cat de un pit stop, proiectul avand cica sustinere guvernamentala, asta in conditiile in care sanatate, invatamant si multe altele sunt la pamant (mai degraba sub pamant) si noi aruncam sute de milioane de euro sa-si faca bazac echipa...
Omul cu Pikes Peak nu a primit nici o canistra de motorina de la stat, asa ca dpmdv poate sa se duca linistit sa-si faca damblaua! Atata doar ca il navigheaza pe un prieten de al meu la raliuri si pt Cluj trebuie sa-si gaseasca al meu replacement ca se suprapune cu PP :-)

TG53 12-06-14 08:21

daca intradevar este ceva adevarat cu proiectul F1 in Romania,ar fi cea mai mare prostie de care am auzit in viata mea,bani aruncati degeba,fara nici un fel de folos aici siau rupt gitul concerne mari.Toyota,BMW , Audi si VW care au un potential imens nici nu incearca,si daca este ceva comun cu Ferrari,si asa nu functioneaza,cai Ferrari au ei insasi probleme,cred ca o fac din traditie,dar si ei sint prea mici cu toate ca multi bani vin de la Fiat
PP daca omul vrea sa participe,foarte bine,credul olimpic sa participi este totul BASTA
am sa continui cu Werner,cu toate ca tema cu TG86 mai este si ea deschisa Werner ca pilot in primul rind a avut un talent inascut,apoi o experienta enorma.ca pilot trebuie sa spun ca a fost intotdeauna mai bun ca mine,in decursul anilor impreuna cu el,am ajuns la concluzia in sinea mea,ca sa pot tine piept cu el,aparatul meu de curse indiferent moto sau auto trebuia sa fie cel putin 10% mai bun,ca sa fim undeva la egalitate de exemplu el a avut un MZ 175 cu 5 trepte cu care a cistigat multe curse si titlu campion national,eu am avut un timp un CZ175 modificat,4 trepte,cilindrul,si celelalte anexe copiate dupa motorul lui,mergea bine,eram abonat undeva intre locul 2 si 5,depindea de forma zilnica si de adversari Ionel Pascota,Arpad cel mare din fratzii Arpad,Mezincescu cu prototipul dela Traian Macarie,Ferenczi Laslo care a avut si el un prototip,.diferentza era da el cu MZ si eu cu CZ el era mult mai rapid,daca schimbam motocicletele,am incercat da citeva ori,nu in curse dar la probe,el cu CZ ul meu,eu cu MZ eramaproximativ egal deci asta era diferenta,si nu imi este rusine sa o spun asta despre Werner ca pilot,ca mecanic si constructor,asta este alta pagina

racerVTM 12-06-14 16:40

nu dati cu pietre daca a mai fost postat pe aici acest articol , cautam ceva si am dat de el .

https://www.4tuning.ro/alte-sporturi-...uit-21326.html

racerVTM 12-06-14 17:02

ma uitam pe aici si sa stiti ca ce Eastere s-au gandit si produs la noi , chiar aveau forme si infatisari frumoase , mai ales ca erau facute fara schite de proiect sau ceva .

http://forums.autosport.com/topic/60...1#entry4369437

uitati-va ce ARATARE poate sa fie masina nr 54 ( 54 − András Gergely, Hungary, Vasert G01 ) , nu imi pot imagina cum a construit-o , nu s-a uitat un pic la ea si cum arata ????

TG53 12-06-14 19:40

Racer,eu lam cunoscut,nu foarte bine,dar totusi pe Andras,era un tip cam ,hai sa zicem ciudar,se potriveste bine cu masina,si ea ciudate,pina in ziua de azi nu am inteles cum statea in ea,ce a avut in cap cind a conceputo,nu stiu dar una trebuie sa o las,a fost o munca imensa sa faci caroseria astfel,de adua nu a adus nimic ca era tot la coada cel mai tare ungur a fost matyas Szigetvari,tot nr 54,pe Metalex tatal sau a fost prieten cu tatal meu vitreg

racerVTM 12-06-14 19:46

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5715759)
Racer,eu lam cunoscut,nu foarte bine,dar totusi pe Andras,era un tip cam ,hai sa zicem ciudar,se potriveste bine cu masina,si ea ciudate,pina in ziua de azi nu am inteles cum statea in ea,ce a avut in cap cind a conceputo,nu stiu dar una trebuie sa o las,a fost o munca imensa sa faci caroseria astfel,de adua nu a adus nimic ca era tot la coada cel mai tare ungur a fost matyas Szigetvari,tot nr 54,pe Metalex tatal sau a fost prieten cu tatal meu vitreg

Exact ce zici si tu , CUM STATEA IN EA??? mai avea sa fie cu picioarele pe jos in fata ei . Dar in fine, forma e ciudata rau , cu echilibrarea cred ca statea bine pe ambele punti , aia cred ca a fost ideea lui . Sigur cred ca simtea toate gropile si denivelarile drumului in coloana lui vertebrala . Era cam ca, vrajitoarea pe MATURA

TG53 12-06-14 20:50

HaHa,faina comparatie,si ce motor avea matura,ce cutie,viteza maxima,in fine eu respect pe fiecare care a facut ceva cu mina lui,din capul lui,eu stiu ca nu este simplu,sint convins ca el a avut o idee,sila case mai mari sau intimplat

Radu Bogdan 12-06-14 21:11

http://www.race-cars.com/carsold/oth...98698577ss.htm

racerVTM 12-06-14 21:32

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5715778)
HaHa,faina comparatie,si ce motor avea matura,ce cutie,viteza maxima,in fine eu respect pe fiecare care a facut ceva cu mina lui,din capul lui,eu stiu ca nu este simplu,sint convins ca el a avut o idee,sila case mai mari sau intimplat

chiar asa , ce surse de inspiratie ai avut, sau ati avut cand s-au construit Easterele ?? Se discutau solutiile sau variantele , cu prieteniii , cu dusmanii , sau se construia ,se proba si apoi se mai modifica una alta ???

john17 12-06-14 22:01

De obicei intru aici cand am cateva minute libere, cu telefonul, acum de pe calculator am (re)vazut materialele. Surprinzator ca unele Eastere sunt "imbracate" in genul celor de Indy actuale!
Interesant si articolul de pe 4t, probabil inspirat de acest topic, chiar daca are unele inadvertente - nu cred, de exemplu, ca era cutia secventiala asa raspandita la Eastere. Si, apropo de asta, astept sa ajunga Tibi la descriere! Cea cu dispozitivul la maneta am vazut-o, dar o astept pe cea "adevarata":-)

TG53 12-06-14 23:48

John,articolul este interesant,nu stiu cine si cind a fost scris,de unde provin informatiile,dar sint multe greseli,nu vreau sa la comentez aici,pina si informatia cutia trebuia sa fie secventiala ca sa poate fi montata in spatele pilotului citat pentru mine cel care ascris asta nu are habar despre ce este vorba puteti citi singuri,nu provine de la mine dupa cite stiu eu nu a existat in acea vreme,pina in 90 nici un easter nu a avut secventiala,in afara de al meu eu am sa incerc maine sa descriu cutia,dar va rog daca sint neclaritatzi sa intrebatzi
Racer maine mai mult si pentru tine,cea ce priveste inspiratzile

john17 13-06-14 04:57

Intrebare: a existat vreun Easter la care motorul si cutia sa faca parte din structura masinii sau toate au fost construite pe un sasiu? Ma refer la solutia folosita in prezent unde suspensia spate se fixeaza pe cutie, iar motorul leaga cockpitul de partea din spate.
Si, uitandu-ma la filmarile vechi de la Resita (coasta) mi-e greu sa cred ca s-au obtinut timpi comparabili cu cei din prezent, la ochi vitezele par incomparabil mai muci iar drumul era ff rau.

TG53 13-06-14 08:26

John,prima ta intrebare dupa cite stiu eu nu a existat si acuma trebuie sa diferentiem putin
Cadru tubular cum au fost construite mai toate Easterele,de acuma inainte in loc de Eastere am sa scurtez cu E,deci fiind aproape toata cu cadru tubular nu avea,dupa parerea mea nici un rost.Estonia 21 a avut ceva care se apropia,si anume suspensia spate era complet fixata pe cutie,cu un cadru ajutator,care era cuplat cu cadrul tubular surubat,daca era decuplat era ca o roaba cu doua roti pe care puteai sal impingi,putea fi demontat cu motor cu tot,sau motorul ramanea in cadru,si demontai numai trenul din spate,dar motorul era totusi fixat in cadru tubular idea,dupa mine a fost excelenta,si masinile fiind egale,se putea schimba si intre ele la Riga lam vazut pe Kozankov cum se plimba prin parc cu "roaba"
Idea era interesanta numai pentru monococa,si de fapt cum am discutat mai inainte au existat numai 5 MC cele de la Resita,initial gindita pentru MOTOR LADA SI ACOLO;IN PROIECT ERA TOATA SUSPENSIA FIXATA DE CUTIE CU UN CADRU AJUTATOR PE CUTIE,dar a aparut UAP,am primit motoarele trasnet de Dacia,si a trebuit modificat proiectul sa nascut reductorul Basta
timpi la doman ai dreptae ar fi interesant vreun film ai un link sau altceva eu de exemplu in 82 am inceput cu 2:35,dar indecursul anilor sa inbunatatzit peu a peu,si eu nu cred ca exista vreu film cu E cu motor Lada 1600 nu mai stiu exact anul,darintrun an au participat Tilo si Mathias DDR la coasta cu MT77 cu Barum si Lada 1600 si timpi au fost undeva pe la 2:00,deci atunci am stiut ca se poate sub 2 min ei au avut probleme mari cu drumul rau,masina era foarte joasa nu pentru drumurile noastre,suspensia relativ moale,si in curbele de mare viteza,slefuiau pe drum,problema la MT77 era cunoscuta,din cauza formei era foate tare apasata pe drum,si inca ceva 2:00 al lor sau al meu este inca aproape 20 de secunde peste timpul lui Hora poti bea o cafea daca nu este prea fierbinte,dar ce imi place tu ai recunoscut problemele
mai tirziu trecem la cuti,sau mai aveti intrebari

TG53 13-06-14 15:47

Racer,nu team uitat ce inspiratzii am avut,au sa scriu asa cum imi aintesc pentru E1 inspiratia a fost Tibi Ciurciu,un om excelent si pasionat,care cred ca am mai scris pe undeva a aparut intro seara la mine la garaj cu un model facut de el si sirma si cred ca a mai avut si citeva poze alb negru,modelul era cum era,facut de un profesor de sport,dupa ce lam convins pe Pisti,el a facut un model mai profesional din sarma de cupru cositorit numai cadru eu am fost modelul pentru dimensiunile corpului uman +20% ca sa intre si Tibi Ciurciu,ca inaltime eram cam la fel,diferentza era la latime primul "cadru" a fost o scara pe care am puso pe doua capre pe care am luat loc in pozitie Fi si Pisti a luat masurile,am mai adaugat doua cozi de matura la inaltime umerilor,,Pisti a mai mizgalit ceva pe Hirtie si a zis ca pentru prima data ajunge si a plecat,si eu trebuie acum sa plec,mai tirziu mai mult

john17 13-06-14 19:01

FOARTE TARE!!!! Faza cu scara mi-a placut maxim:-)

TG53 13-06-14 20:48

Despre E 1 nu mai sint prea multe de spus,in serial am scris cum a fost facuta carena,mia mult la ochi si sa sa potriveasca pe cadru si nici nu am mia modificat prea mult a fost definitiv prea greu dar am invatat mult
Cutia secventiala un capitol aparte care ma costat mult timp,multi nervi
pentru inceput trebuie sa spun ca la toate 3 E construite cu schimbatorul de viteza(timoneria)nu am fost multumit 100% niciodata vorbesc de H schaltung,indiferent ce am facut nu am avut rezultatele asteptateproblema a fost tija de la maneta pina la cutie in spate,era lunga si trebuia de cel putin 2 ori cotita indiferent ce articulatzi,cardane am folosit de la maneta pina in spate se cumula un joc,nu inmiscarea inainte inapoi ci in cea da rotatienici cu mecanismul descris nu a fost prea bine,fiindca jocul la rotatie ramanea,de acea am si renuntat,avantajul a fost ca puteam folosi toate cutile de dacia cu H schaltung,cu un singur mecanism,plus avantajul ca marsareirul era blocat,trebuia sa ridici blocajul,asta mergea numai in gol,conceptia si constructia a fost destul de lung ca timp prima faza a fost modificarea rapoartelor si atunci am folosit cutia pe masina,pina am facut rost de inca una,mai veche cu care am inceput sa experimentez maine mai mult faza 2

TG53 14-06-14 13:36

pentru E2,monococa a m profitat de experientza cu E1 si ca baza de inspiratie au fost niste magazine,cred ca am avut 4 bucati,cred ca erau scoase chiar de Renault,in limba franceza unde erau foarte multe poze cu Renault F1 caroseria de AL nituite cred typ Renault RS10,11 an 1979-1980,DIN PACATE SI MAGAZINELE AU RAMAS IN tARA SI AU FOST DISTRUSE IN INTERNER AM CAUTAT:POATA MAI EXISTA CEVA;DAR EU NU AM GASIT NIMIC VORBESC DE MAGAZINE IN LIMBA FRANCEZA POATE STIE CINEVA MAI MULT
de la Werner am invatat mult,una este sa pun multe intrebari ca idei pot avea multi,bineinteles ne sfatuiam intre noi.altfel nu se poate,din pacate multi cu experienta cea ce priveste tinuta de drum,diverse reglaje nu prea erau multi de unde experianta cu un monopost,poate a fost si bine asa,eram nevoit sa pun creierul la lucru,si nu sa iau toate gata

ROAD EMPIRE 14-06-14 20:45

2 Attachment(s)
inspiratia :idea:

racerVTM 14-06-14 22:39

TG , cred ca inspiratia de care zici este asta

http://books.google.ro/books?id=646P...engine&f=false

TG53 14-06-14 23:31

Road,Racer se pare ca asa este,cred ca a fost masina din 1979,cred ca ultima cu monococa din tabla de AL nituita,din pacate nu prea am gasit in netz poze cu monococa ,multe poze cu masia completa,dar nimic in detaliu magazinele(reviste)pe care leam avut in limba franceza,au fost multe poze cu monococa,multe detalii,am sa mai caut, a mai exitat si un Brabham BMWBT 50 sau asa ceva,dar aici nu existau poze

ROAD EMPIRE 15-06-14 10:30

1 Attachment(s)
atasez un decupaj din revista Autoturism la sfarsitul anului competitional 1988! Un scurt interviu cu nea Werner :-)

ROAD EMPIRE 15-06-14 10:43

1 Attachment(s)
@racer!!! Uite ca dupa ce s-au perfectionat in decursul mai multor ani, E-urile aveau timpi mai buni ca masinile de grupa C.

Coasta de la RASNOV 1990!

ROAD EMPIRE 15-06-14 10:52

1 Attachment(s)
Si un alt lucru despre care s-a vorbit mai la deal. Este vorba de coasta de pe Valea Domanului.

Atasez un decupaj din anul 1990 cu lungimea traseului si binenteles timpii.
IN cronica scrie ca RECORDUL absolut este obtinut de nea Werner cu
2:11:75

All times are GMT +2. The time now is 00:28.

- Copyright 2026 4Tuning