![]() |
|
Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?
Deci nu'l prea ajuta datele tehnice pe BTL, iar cu carburatoarele de moto este o treaba buna, dar exista doar o problema, piesa care face legatura intre carburatoare si chiulasa de Dacie, care este cam greu se executat in comparatie cu una pentru o chiulasa crossflow, una de Alpine de exemplu...
|
Quote:
|
Quote:
|
E foarte interesant cu acel carburator dar e un reglaj pretentios ce necesita ajustaje fine in functie de zona si momentul de utilizare.
Pt galeii poti cere in functie de flansa carburatorului garnituri racorduri elasice galerii si aici: http://www.jenvey.co.uk/home/manifold Chiar daca nu au in lista cere pt r12 de 1289cc sau R18 de 1397. Poti accesa si adresa asta: http://mangoletsimanifolds.com/manifolds/renault.html Daca imi permiti un sfat ar fi acela de a folosi set motor de 1.6l parca de 1577cc. |
Masina nu este facuta pt.curse Cornele, am facut-o un pic sportiva si totodata retro, doar ca cele modificate la motor sa functioneze perfect.Intr-adevar am putea achizitiona multe piese de caliatate si cu performante mari pt.dacia, dar totul se rezuma la bani si sunt cam multi.O evacuare buna, un carb.nou,pistoane forjate,etc.;nu sunt multe dar esentiale pt. putere motorului si macar stii ca le-ai pus si nu te mai gandesti ca ai probleme.
M-am gandit prima data cand am inceput sa o restaurez sa pun motor de 1.6 de dacia nova 71 cp, dar am vrut sa fie originala cu motor de 1.3 |
2 Attachment(s)
Sebastian, nu e nevoie sa fugim repede afara dupa galerii, pentru ca si la noi sau folosit, in epoca aia de aur, pentru un/doua orizontale;)
Cine imi poate calcula jetarile aproximative pentru un DHLA 40, la un motor de 1.4 (macar difuzoare, jigloarele principale si cele de aer) |
4 Attachment(s)
printre interesantele si profesionalele discutii/ imagini cu carburatoare, iata cateva documente ale evenimentului din Galati 1978. ( fara a deranja discutiile voastre )
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Da, da Cornele !! Nominalizeaza-i cum doresti ! Toti au fost acolo, si sunt de admirat pentru curajul de a se prezenta la start, chiar daca , unii, n-au ajuns pe podium, lideri marcanti, dar erau prezenti...
Si pentru ca l-ai amintit pe simpaticul nostru prieten ing Mihai Alexandrescu ( AMI ), inca activ in sezonul actual in Camp Nat de Indemanare, sa-ti relatez pentru tine si prietenii nostri, partial din amintirile domniei sale consemnate de mine. Amabil, Mihai Alexandrescu, ne urmareste discret, iar pentru ca sunt brailean si-a amintit despre circuitul de viteza de la Dunare : - 1977 mergeau doi piloti pe aceeasi masina Dacia, insa in acel an, Mihai Cojocaru de la Poli Bucuresti, ramane fara frane pe aliniamentul startului cam in dreptul teatrului ( fosta strada Republicii ), si intra " hotarat " in virajul de dreapta 90 din centru, dar....direct in bordura si gardul ce imprejmuia biserica Sf Arhangheli. Mihai devine spectator si restul sezonului s-a muncit la trecerea pe alta caroserie:D:D:D |
Sa continuam cu amintirile domnului ing. Mihai Alexandrescu despre participarile sale la Braila:
-1978a fost editia care s-a desfasurat pe o ploaie torentiala, incat masinile glisau din " balta-n balta". Spectatorii dornici de a urmari cursa s-au ingramadit sub balcoane, intranduri de cladiri, peste tot unde erau putin protejati, deoarece umbrelele nu au facut fata potopului. A fost cursa in care Mihai s-a pregatit si a concurat cu Mihai Leu pe grila. Dar finalul a fost tot ..." la pachet ":D:D intrucat colegul si partenerul sau pe masina, Sergiu Celibidache a " sters-o "de un copac din trtaseu :sad: - [B]1979 [B] Editia de circuit despre care isi aminteste amuzandu-se copios !! Dupa antrenamente pe grila I de start, Mihai si in dreapta Radu Dumitrescu , ambii din Poli Bucuresti antent si exigent manageriati de Marin Dumitrescu- Tziganu :-). Primul viraj , dupa start pe stanga , ceva mai mic de 90, asa ca trabuia sa intre primul la viraj, dar....avea ceva emotii. In fine salvarea lui Mihai a venit in ultima secunda inainte de start, cand a observat ca la bordura erau gurile de canal, unele ceva mai joase ! Si dupa start ... l-a tzinut presat pe Radu la bordura, pana la primul viraj, in care a intrat primul, cu usor contact cu Radu, si, uitandu-se in oglinda retrovizoarea observat ca roata din dreapta fata a lui Radu fula usor....aha , luase o bordura si Mihai conservandu-si pozitia s-a asigurat de maximum de puncte din etapa Braila.... |
Quote:
|
13 Attachment(s)
cateva poze de la "coasta" - Trofeul Sinaia Forever 2011, cu cochetele masini de la clasa istorice :-)
foto: Ervin Sipos |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:54. |
|
- Copyright 2026 4Tuning