![]() |
Re: Dacia 1300 la a doua tinerete - BR 98 NIG
Ai pus cumva motorul in porbagaj?:)))...deoarece vad ca e foarte lasata pe spate:)))
Ai de gand sa scoti tot de pe ea?..incusiv suspensia etc?..cum a facut Popasan de exemplu..cheala. Iti urez multa bafta si un an nou fericit! |
Quote:
Suspensia fata va fi demontata complet, din pacate nu am momentan spatiul necesar unei lucrari "in curte" cum a facut el...dar nici nu e nevoie acum. Multumesc lafel:-) |
Orice restaurare complecta a unei masini imiplica costuri f.mari, precum si timp de cateva luni sau anisori.Fiecare dintre noi ne dorim o restaurare ca la carte dar ,mai bine sa ne gandim inainte decat sa desfacem masina si apoi sa ramana mult si bine pe butuci.Eu zic ca nu are rost sa disc.de ex.popasan(calin),fiecare are strategii proprii de restaurare si nici un ex.nu-l pputem pune in balanta cu altul.Bogdane f.bine ca te gandesti sa o iei de la capat cu masinuta ,numai sa te gandesti bine la ce te inhami:D.Spor la treaba.
|
4 Attachment(s)
Am vb. pt.dimensiunile la capota , cand ajung la el iti fac poze si masor, atunci poti sa iti dai seama cum vrei sa faci priza de aer
|
Nu sti Renault Gordini s-a fabricat si pe rosu?
|
exista vreo replica a acestei prize de aer?
|
Quote:
Cu dimensiunile si mai multe poze ma duc la cei care lucreaza in fibra poate mi-l pot face:rolleyes2 Raul, nu stiu exact treaba asta..:rolleyes2 Albert, nu cred ca s-au facut replici, ceea ce stiu e ca o astfel de priza(sau f.f asemanatoare) se gasea si pe R5 Alpine. Sunt interesat si de cotele gaurii busonului de rezervor de pe aripa stanga spate, daca ma poate ajuta cineva...stiu ca mi-a dat odata Luci JAF o poza cu cotele, dar nu o mai gasesc..:rolleyes2 Multumesc. |
hai cu daciuta ... una dintre cele mai frumoase masini pe care am putut sa le vad ... multa bafta in tot ce ti.ai propus ...
|
Quote:
|
Quote:
Bogdane pune un desen cu forma la flansa pentru carburatoare si ce grosime tre sa aibe sa nu atinga carbul in galerie si poate cand vin acasa le ai facute din inox 316L . |
Quote:
Revine, revine..din primavara dirijez toate fondurile disponibile(financiar si fizic) catre ea. law53, aici discutam despre Dacie..;) Vali, ar fi super daca m-ai putea ajuta...am sa fac un desen, trasez cote peste tot unde e nevoie si ti-l trimit. |
ce zici o dai gata pana la salon ??
|
Quote:
Totul depinde de vreme, ca daca va tine frigul pana in Aprilie ca anul trecut...ma tine mult pe loc:rolleyes2 |
24 -26 mai la Romexpo :D
|
Felicitari pentru ambele masini in primul rand !!!
Vad ca ai scos motorul si cutia, urmeaza cumva modificari mari pe partea asta, ori o revopsire completa ? Asteptam de mult sa ma holbez din nou nopti intregi pe acest topic, creaza dependenta . |
hai cu batranica pe strada Bogdane...
|
Quote:
|
Quote:
Motorul va suferi cateva mici imbunatatiri, in special chiulasa iar in cutie voi vedea ce este de inlocuit pentru ca facea figuri la a 2-a, cand o schimbam f repede. Motorul si cutia oricum trebuiau date jos ca sa fac lucrarea cum trebuie pe parte de lonjeroane si de compartiment motor. Salutare Sika:D Asa e Lalyus, e mult de munca si in primul rand sa vad cum ma voi descurca cu banii..oricum ,nu e graba, obiectivul e sa ies cu ea pe strada undeva prin August..sa urc cu ea colina Universitatii in Brasov sau sa ma plimb pe bulevard in Neptun:-)...anul trecut circulau prin Neptun cateva masini clasice f frumoase8) |
Salutare! Da-i tare cu batranica... m-am apucat si eu de o classica... si e tot bleu... ;)
|
10 Attachment(s)
Toata dupa-amiaza zilei de azi i-am dedicat-o Daciei...:rolleyes2
Operatiunea demontari continua. |
Daca tot nu mai e de frecus masina ai putea renunta la calorifer , dar mai ales la polita de sub bord.:)
|
Ca tot ai demontat tot din compartimentul motor merita sa faci un wire tuck ;)
|
Bordul va fi dat jos, pedalierul si tot ce tine de el jos, intreaga instalatie electrica va fi data jos si refacuta/matisata corespunzator, caloriferul de caldura nu va mai fi, gaurile aferente ramase vor fi acoperite, sistemul de racire va fi suplimentat cu inca un radiator (termostatul l-am scos de mult)...:rolleyes2
Peste tot unde va fi nevoie se va curata pana la tabla si se va trata ca la carte. Tot ce nu a fost facut bine in 2008 va fi facut cum trebuie acum. |
Alex, policioara o voi mentine pentru ca voi mentine si consola centrala, care imi place f mult.
|
Spor la treaba. Hai ca nu mai este foarte mult pana in mai :) .
|
Quote:
Pana in Mai doar sa-mi iau concediu vreo 2 luni ca sa fie gata:lol:..plus ca depind de tinichigiu si vopsitor...:rolleyes2 |
pai daca renunti la calorifer si astupi si gaurile cum o mai dezaburesti daca te prinde vreo ploaie?
carpa? |
Pai cum... cu carpa de microfibra, executand miscari semicirculare pe partea interioara a parbrizului :) . Lasand gluma la o parte manevra asta am facut-o si eu. Astept cu interes prima ploaie de primavara-vara sa vad ce si cum.
|
va pot lamuri eu cum e fara caldura in masina...NASPA..daca nu lasi geamul crapat 3-4 cm e...crima:lol:, bine masina mea e si cheala nu mai are fete de usi mocheta nimic..dar tot fara calorifer este...deci indicat ar fi sa pastrati caldura in masina:D
|
Circul cu masina asta numai vara, regimul de functionare este preponderent BLANA, axa aia de 320 cere si face multe ture, in concluzie nu am nevoie de caldura in masina ci de o racire mai buna a motorului:idea:;)
La capetele furtunelor care intrau in calorifer voi monta un al doilea radiator. Pentru o ploaie, doua, care ma vor prinde (cat voi iesi la drum lung cu masina asta) merita "sacrificiul"...:rolleyes2 |
Nu cred ca este nevoie de niciun sacrificiu atata timp cat pastrezi aeroterma si sistemul de dirijare a aerului. Din contra vei avea o mai buna circulatie a aerului fara ca acesta sa se blocheze in tablele radiatorului=> o dezaburire mai buna.
La inceput stiu ca pe vreme umeda mergeam cu caldura inchisa si cu geamul meu deschis 1-2 cm pentru tiraj. Daca dadeam drumul la caldura se facea un condens de mama focului... |
2 Attachment(s)
sportiva babeta............da' cam plictisita :lol:
|
Quote:
Cum se incalzeste, cum sare ursul din garaj si intra babeta la desfacut serios..8) |
2 Attachment(s)
:paper:
|
Quote:
Multam fain:-) |
Productie-n serie :lol:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Incet incet :-)
|
Ce bine ca is 3 facute, una mie, una la Bogdan si mai ramane a ta Caline:lol:, vezi sa o ambalezi frumos si sa mi-o aduci, sa nu uiti de funda:lol::lol:
|
care e treaba cu tabla aia decupata dupa fundul baii?
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:41. |
- Copyright 2026 4Tuning