![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
nu vreau sa ma gandesc ce zgomot si ce vibratii simti pe motocicletele alea
|
la 13mii de turatii si motocicletele pe benzina sunt zgomotoase, banuiesc ca astea diesel nu trec de 6000 :D
|
Quote:
Eram curios de ce ai mai renuntat la masina ta cu motor diesel. A, stai. Quote:
|
Quote:
Am ales un vw bora pt ca era f ieftin si era pe benzina euro4 care in RO costa 200E inscrisul ! ( de-aia am trecut la benzina - dar n-ai citit tot ). Momentan m-am obisnuit cu benzinarul , probleme cu parcari nu sunt dar tot nemultumit raman. |
mie imi place la benzina cum se ineaca ea uneori si merge masina asa in suturi. :)
dar vine replica ca e apa in benzina si de aia. :) in rest recomand tuturor, vreau sa raman singurul din lume cu motor diesel. :) |
@ondin poti sa ne dai si un exemplu de marca/model la care se intampla chestia asta? e vreo problema recunoscuta, sau au fost omorati martorii?
Trebuie sa alertam populatia care altfel ar crede ca are un vecin de-al unui prieten de-al unui nepot.. o rabla si doar la aia se intampla. |
Quote:
doar ca multi au trecut pe diesel si acum toata ziua sunt in trafic. :) |
Quote:
|
eu nu vorbesc aici de rable super vechi cum am avut si eu una de nu stiu ce avea pe la carburator cu un plutitor blocat si curgea benzina pe blocul motor sa ard acolo vara ca sobolanul pe A2. :)
am vazut la un coleg o super masina din 2011, super noua si ingrijita, nu dam marca sa nu suparam, sub 15.000 km si mergea de zici ca era masina de aia de gangsters cu airride dar omul nu umbla la nici un buton, doar se chinuia sa nu ii moara de tot motorul pe bezina pana la service. ceea ce e foarte grav, zic eu, la cat costa si la cat este de noua masina. |
ondin, acum nu e cazul sa zici ca toate patesc la fel doar pentru ca ai vazut tu una care sa aiba respectivele simptome. fiat-ul n-a vazut in viata lui 99+, decat probabil prin germania, dar de la mine nu, deci merge numai pe mizerie din aia de 95 de la petrom si in viata lui nu s-a gatuit, inecat, etc. exista si la astea probleme de injectoare, de pompe, etc.
|
Nisanu asta diesel al meu are 1630 de kg cu motor cu tot, si are motor de 2000 cm cubi. Daca pe caroseria asta as pune un motor pe benzina de 2000 cm cubi, mi-ar consuma 14 litrii in oras, in loc de 8 cit a-mi ia dieselu. Deci e clara treaba cu benzinaru. Un exemplu si mai bun. Renault Clio din 2002 cu motor de 1,5 DCI cu 65 de cai. Consumu la ala e asa : afara 3,5 ; amestecat 4,3 ; oras 5,5. Care benzinar consuma asa puitin ? Nici unul. Deci DIESEL RULLS :) :D
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Daca intra cineva pe topic indecis in legatura cu alegerea dintre diesel/benzina nu mai intelege nimic. :-) Fiecare are preferintele sale in materie de combustibil.Eu unul am avut pana acum numai masini pe benzina.3 dintre ele au fost aspirate si nu am avut niciun fel de problema cu niciuna dintre ele.Acum am trecut la o benzinara turbo de care sunt foarte incantat.Puterea si cuplul sunt suficiente , dar vor fi imbunatatite printr-un soft.Consumul este foarte apropiat de cel al fostei masini si la un nr de 10k km pe care ii rulez eu pe an nici macar nu imi trece prin minte alegerea unui motor Diesel. :-) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
este liber fiecare sa spuna ce doreste si sa cumpere ce masina crede ca este mai buna, dovada ca dai niste sfaturi de 2 lei, daca ai posta si tu si altii doar din experienta proprie atunci ar fi mult mai interesant de citit un topic, ca inveti ceva din experienta altora.asa doar te bagi in seama si tu, fara sa spui nimic. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:) |
Quote:
|
Quote:
daca ai grija de masina are si ea de tine orice ai pune in rezervor. |
Quote:
|
Benzina e uscata, se evapora repede, pute, consumul e mare. Deci eu am renuntat la ea.
|
Gata, am inteles! Treci peste! :rolleyes2
Doamne, nu-i buna de nimic benzina asta, tui mama ei.:lol: |
Quote:
|
Nuu maa. Sint bune si masinile pe benzina. Sint masini silentioase, nu tremura motoru, nu tremura schimbatoru, si piesele sint mai ieftine decit la diesel. Am luat diesel din cauza consumului mai mic. Asta e singurul motiv de ce am trecut pe diesel. Acum merg o data pe luna sa fac plinu. La benzinar mergeam aproape de doua ori pe luna. E enervant cind vin acasa de la servici si pe autoban e coloana sau trafic si stau in loc, sau merg incet cu antaia, si cind insfirsit ajung acasa dupa o ora, ma trezesc ca aratatoru de la benzia in loc de jumate rezervor cit am avut, a-mi arata un sfert de rezervor. Deci asta-i cel mai enervant lucru. Acum am trecut pe diesel si nu mai trebuie sa stau cu ochii pe aratatoru de la benzina sau motorina. Consum mai mic. Merg mai relaxat. :)
|
Scoate mufa din spatele ceasurilor sa scapi de o grija.:lol:
|
Ma, da' fritz nu era somer de cand era seful lui gelos ca il place nevasta-sa?
Doar mie mi se pare ca e ceva putred in mega amintirile lui din copilarie? Ar trebui sa scrie un blog! |
Quote:
Am incercat de toate,OMV 100,Petrom 100,aceelasi efect,am inteles ca sunt fisele de vina,n-au fost schimbate in viata lor. |
Adica tu ai pretentii ca un Logan de 1.4 sa traga sub 2.000 rpm fara sa fie subturat??
|
Quote:
|
Am avut si eu Logan de 1.4 si in conditiile in care il tineam numai peste 2.000 rpm mergea liniar, cum trebuie. E normal ca atunci cand e subturat sa nu urce liniar.
|
Atata timp cat masina are aproape 300 000 si fisele sunt cele originale, e surprinzator ca nu merge in suturi tot timpul. Schimba-i fisele si eventual bujiile si vezi daca mai face.
|
Quote:
NU te apuca sa arunci banii pe piese! cand masina nu mai trage, o dai la ziar si-ti iei alta. NU aveai cum sa previi asta, iar acum efectiv ai mainile legate. Ia neaparat alta! :rolleyes2 |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:44. |
- Copyright 2026 4Tuning