Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

BMnWA 08-11-09 14:30

Re: Benzina sau motorina ?

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2789545)
Mai toate masinile noi de genul seria 5, s-classs etc. se poate alege optional (sau la unele chiar standard) sistem de amplificare al incalzirii (ca si webasto).

da,dar nu cred ca e o suma modesta accesibila la moftul oricui.

KAY_ 08-11-09 14:48

Opel Astra H cdti are aceasta optiune si nu costa mult ,undeva la 300 euro .

Peugeot 407 hdi in cel mult 7-8 min pe cel mai mare frig se incalzaeste in masina .

xxdadixx 08-11-09 14:54

Scaunele incalzite ar mai rezolva putin din problema.

300zxtt 08-11-09 15:22

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2789545)
Mai toate masinile noi de genul seria 5, s-classs etc. se poate alege optional (sau la unele chiar standard) sistem de amplificare al incalzirii (ca si webasto).

Acest sistem e fenomenal la temperaturi foarte scazute. In cateva minute in habitaclu e deja temperatura setata pe climatronic. Temperatura din masina ajunge la valori acceptabile poate mai repede decat omologul pe benzina.
La unele masini exista si webasto, setezi ora cand pleci de obicei la serviciu si cand ajungi in masina nu-ti mia clantane dintii in gura.

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2789987)
da,dar nu cred ca e o suma modesta accesibila la moftul oricui.

Indiferent cat ar fii, eu zic ca merita.Iar cine isi cumpara o masina noua de multe zeci de mii de euro, nu mia tine cont de cateva sute pt aceasta optiune.

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2790050)
Scaunele incalzite ar mai rezolva putin din problema.

Chiar rezolva foarte bine problema.Si aceasta optiune e binevenita pe orice masina care are tapiterie din piele.

BMnWA 08-11-09 15:27

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2790032)
Opel Astra H cdti are aceasta optiune si nu costa mult ,undeva la 300 euro .

Peugeot 407 hdi in cel mult 7-8 min pe cel mai mare frig se incalzaeste in masina .

atunci daca ar fi pana in 500 er nu e mare deranjul , eu ma gandeam cu sunt optional xenoanele care se ridica aproape de 1000 euro ma gandeam ca instalatia asta e ceva mai complicata si mai sofisticata decat un xenon. Ma asteptam safie la peste 2000. Oricum nu cred ca e doar atata pentru ca de fabrica orice maruntis se taxeaza inzecit.

adrian78bmw 08-11-09 15:36

se gasesc si instalatii aftermarket care costa undeva la 500 de euro si eu zic ca merita..

Germanicus 08-11-09 15:54

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2787561)
Germanicus, ce model de masina pe motorina ai?

Mondeo TDCI,modelul vechi.
Masinile avute inainte au fost: Opel Rekord('84),motor 1.8,tractiune spate
Opel Omega('93),motor 2.0,tractiune spate
Dacia 1300:D
Am mai condus si altele(318i,Passat 1.8T,Fabia 1.4,Golf 4 1.4,Golf 3 1.8,s.a.)si am ajuns la concluzia ca diesel-ul e mai sensibil si nu ofera aceiasi placere la condus.
Ah,sa nu uit,mi-au trecut prin mana si cateva TDI-uri.:lol:->cel de 1,9 pe Passat 2001 si 2004 si cel de 2l pe B6,cu tractiune 4motion.
+diverse Ford-uri,Renault-uri,etc.
Singurul dezavantaj la benzinare este consumul.Daca consumul nu e o problema atunci benzina sa traiasca.Eu mi-as permite in limita a 15.000km pe an dar eu fac peste 30mii.Oricum,o sa fac cum am spus,cumpar doua si gata.Nu exista masina care sa fie si acceptabila ca pret,sa fie si puternica si sa si consume putin.Cumpar doua si gata.
Raman la parerea ca benzina e mai ok.Uitati-va si la vanzarile din ultima perioada sa vedeti cat de putine dieselare s-au vandut.Lumea incet dar sigur ajunge la concluzia ca merge si cu un benzinar.
Nu inteleg nici in ziua de azi cum se pot cere atat de multi bani pe masinile echipate cu motoare diesel.Pai ar trebui sa fie CEL MULT la pret de benzinar daca te gandesti cate posibile probleme cumperi odata cu masina.:lol:

300zxtt 08-11-09 16:27

Quote:

Originally Posted by Germanicus (Post 2790235)
Nu inteleg nici in ziua de azi cum se pot cere atat de multi bani pe masinile echipate cu motoare diesel.Pai ar trebui sa fie CEL MULT la pret de benzinar daca te gandesti cate posibile probleme cumperi odata cu masina.:lol:

Daca te referi la masini de seama cu soacra-mea, iti dau dreptate. Daca te referi la masini diesel dupa 2005, cu un rulaj decent nu cred ca ai cumpara posibile probleme.Doar sa aibe peste 300.000km. Si am intalnit un asemenea caz.
Un amic m-a rugat sa merg cu el sa vada un Phaeton 3.0tdi din 2005 pe care dorea sa-l cumpere. Toate bune si frumoase.Masina avea la bord in jur de 90.000km ce pareau plauzibili pt anul ei.La o examinare mai atenta am observat o uzura a volanului, in rest masina arata ca noua.Am mai observat multe piese noi in partea frontala ce atesta faptul ca masina fusese lovita. Eu, in trecut avand pe mana un alt Phaeton cu doar 140.000km la care volanul arata mult mai bine decat asta, am decis sa luam vin-ul si sa mergem pana la reprezentanta sa verificam masina dupa seria de sasiu.Acolo.....surprize surprize.Masina avea ultima revizie facuta in Germania la 280.000km prin martie.Prietenul meu , mai sa cada de pe scaun la auzul kilometrilor reali ai masinii.Iar din istoric, masina nu figura cu piese schimbate, ci doar revizii si resetari ale unor defecte de natura electronica.Posibil sa fi fost cumparata lovita si apoi reparata in Romania.

Asa ca.....multi se incanta la o masina cu rulaj mic si in realitate masina poate avea de peste trei ori rulajul afisat la bord si apoi sa vina cu plangeri ca diesel-ul e asa si pe dincolo.

P.s. Masina avea si carte service din Germania in care de dovedeau cei 90.000km cu toate reviiziile.Oare care minte?

BMnWA 08-11-09 21:56

Quote:

Originally Posted by Germanicus (Post 2790235)
Uitati-va si la vanzarile din ultima perioada sa vedeti cat de putine dieselare s-au vandut.Lumea incet dar sigur ajunge la concluzia ca merge si cu un benzinar.
:

oare pentru ca in anii 93- 97 nu s-au facut motoare diesel care sa fie suficient de euro 2 sau suficient de perfomante ? sau suficient de..mici sa fie taxa pe masura ? daca vrei diesel euro 3 atunci trebuie sa scoti un 4-5 lejer, dar daca vrei o benzina euro 2 atnci cu 2000 te-ai rezolvat de masina.

Bogdan_mb 09-11-09 00:22

1 Attachment(s)
Putem trata acest versus privind si la alte aspecte decat cele clasice - performanta vs consum, mai exact Nivelul de poluare.

Cu toate ca mai toti producatori cand vine vorba de emisii toxice ale modelelor sale specifica doar nivelul de co2-ului , insa mai exista multi compusi chimici daunatori pentru oameni si mediu-ul inconjurator. Cautand pe net comparatii pe subiectul asta am gasit un tabel comparativ in imaginea alaturata.

p.s. sursa : http://www.ecotravel.org.uk/fuels_5.html

raman 13-11-09 23:49

Foarte bine că ai pus tabelul. Bine era dacă găseai un tabel pentru vreo afumătoare de motor, să se vadă acolo cāte particule sunt. Eu de cānd am zis de pulberea asta, care e cancerigenă, şi de prosteala cu CO2-ul (din aceeaşi categorie cu gripele) ...

bmw_alpina 14-11-09 19:14

Benzina pentru sunet si plaja de turatii, si diesel pentru cuplu si consum.:)

agapecristi 20-11-09 13:45

De ce comparam motoare turbo diesel cu motoare pe benzina aspirate?
Hai sa facem o comparatie intre un turbo diesel si un turbo benzina.
Luam motorul de pe golf 1.4 tsi. cu 1.4 tdi. Ce ziceti va bagati voi cei cu diesel? Motorina in afara de consum redus nu are nici un avantaj.Daca va tine faceti comparatii corecte nu comparati mere cu pere.

tzatzichi 20-11-09 13:58

Quote:

Originally Posted by agapecristi (Post 2823196)
De ce comparam motoare turbo diesel cu motoare pe benzina aspirate?
Hai sa facem o comparatie intre un turbo diesel si un turbo benzina.
Luam motorul de pe golf 1.4 tsi. cu 1.4 tdi. Ce ziceti va bagati voi cei cu diesel? Motorina in afara de consum redus nu are nici un avantaj.Daca va tine faceti comparatii corecte nu comparati mere cu pere.

in sfarsit cineva care spune lucrurilor pe nume

_anaconda_ 20-11-09 14:39

S-a mai scris asta de cel putin 40-50 de ori in ultimele cateva zeci de pagini, punctul pe i era pus de mult doar ca unii refuza sa il inteleaga.

All times are GMT +2. The time now is 18:09.

- Copyright 2026 4Tuning