![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Autorally:
La volanul monopostului Lola si pe un traseu uscat, Lucien Hora obtine cel mai bun timp in prima mansa de concurs. Pilotul resitean a urcat pana la finish in 2 minute si 19.649 secunde. In absenta lui Horatiu Ionescu Cristea, lupta pentru locul 2 este una extrem de ascutita, trei piloti aflandu-se in mai putin de 3 sutimi. Pe doi il avem pe Lucian Radut, urmat de Ovidiu Zaberca si de Paul Andronic. Rezultatele LIVE pot fi accesate . Dan Terea Echipa Autorally |
Quote:
|
Si pe Ovidiu si pe Paul ii stiu de mici copii cand veneau si se uitau la noi...le tin pumnii la amandoi pt ca merita sa duca talentul parintilor mai departe...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Cornele.eu vad normal ca Racer sa fie acolo,orice altceva mar fi pus pe ginduri,cursa si masini la el acasa si el sa nu fie acolo,eu sint bucuros caci primin mai multe informatzii,ce face fiecare cu ele,este problema personala a fiecaruia
|
Quote:
|
Excelent,transmitei lui John sa umple sacul cu virf,sit curios,cu toate ca sint putin dezamagit de regulament
|
Quote:
PS.Vodafone are un internet mobil de cacao pe aici , semnal prost , - ideea este ca nu scriu eu cu mana mea acum , scrie fiimea, eu ii spun doar ce sa scrie , am un pic de treburi pe aici eu ......... , un pic doar ....... |
Quote:
|
Hora a facut legea !!! si inca o data Lola este Lola si daca mai si stii cum se duce o tractiune spate esti in fata fara probleme ...bravo lui !!!
|
cind contrazic sau ma revolt impotriva regulamentului vreau sa spun ca sint prea multe clase si grupe,pentru 95 de masini 15 grupe,nici in Germania nu sint atitea si de exemplu anula trecut la coasta mea de aici EICHENBÜHL au fost 350 inscrisi,erau si mai multi solicitanti,dar au refuzat ca ii prindea noaptea,si altceva ce ma deranjeaza este ca pentru omul cu buget mic nu este mai nimic un Peogeot207S2000 sau Ferrari 458 costa fiecare cit 10 eastere cu pilot cu tot aici vad eu problema
|
Quote:
|
astacu regulamentul trebuie sami explicati,ce are regulamentul cu Dunlop comun
|
Quote:
|
Salutari tuturor! Netul mobil slab, site-ul cu ...rally de toata jena, nici acum nu sunt afisate rezultatele manselor de concurs!!! Asta la ei in curte, cursa organizata de cel care detine site-ul.
Multe masini la start, nivel net mai ridicat decat acum 3-4 ani, si da, cu bani putini nu mai ai loc, la toate clasele (aproape) sunt "avioane". Lucien Hora locul 1 de departe, batalie mare pt 2 si la gr H. Ovidiu Zaberca pe 2 la general,.Paul 3 si - cred - Radut pe 4 dupa ce a rupt o planetara la start si ultima urcare a facut-o in 3. Horatiu a urcat ultima mansa obtinand timp de locul 2 desi a fost nervos si a cam "leganat-o" unde am stat eu, dar cum timpii se insumeaza oficial este abandonat. Altfel frumos, vremea buna, chiar nitel prea cald, m-am simtit bine si am avut ce vedea. "D'un pol" este sponsorul oficial al federatiei, dar nu poti cumpara de la ei nici un ventil la pret redus, iar gume de competitie nici nu importa (decat de kart parca). Deci il porti lipit pe masina dar n-are nici o treaba cu sportul asta, poate doar masinile federale sa le incalte. Ma cam resimt, am urcat pe jos pe traseu pana pe la jumate, nu mai stau demult in ace de par ci prefer zonele de viteza si "oua", iar aseara am ajuns destul de tarziu chiar daca azi e zi libera si DN1 nu a fost o imensa parcare, asa cum se intampla in fiecare duminica seara. Inca o data "felicitari" site-ului care se vrea "nr. 1 in motorsport", performanta de a nu avea rezultatele e notabila! |
Quote:
|
DN a fost ok, am fost cu un prieten si lasasem masina la el in Izvorani, cu totul am facut 2h15 Bv - acasa. Stiu drumul, dar de regula DN e "supt" in zona Predeal - Busteni, daca treci de Sinaia mergi, incet dar mai rapid decat pe Paduchiosu. Si era rau drumul acum cativa ani, eu mergeam Targoviste -Buc, stau pe Chitila si e mai direct decat sa ies in A1.
Rezultatele le-am aflat de la concurenti, poze cu telefoanele lor la panourile cu timpi de la sosire, am vz o parte din premiere dar vreau tabelul complet sa pot analiza. Oricum ce am luat eu cu ceasul.cronograf la 1/2 din traseu mi-a dat o idee, dar nu se poate sa n-ai rezultatele oficiale pe net! Am uitat sa mentionez rally-stii de la Napoca, cu vana si "flat out" in zona de oua! Chiar daca pe linia dreapta erau in limitare pe sute de m. |
Quote:
Pai alea costa bani si ei vor numai sa castige nu sa si cheltuiasca....azi fiind Rusaliile este un prilej bun de meditatie la un gratar de mici si o bere :)...poate aflam rezultate oficiale din Germania :D |
am vazut ceva timpi Hora 2:19 mansa 1,2:18 mansa 2,Ovidiu 2:26 mansa 1.mansa 2 2:25 deci diferetza de 7 sec este batuta in cuie
altceva nu inteleg de exemplu este un clasament DOUA ROTI MOTRICE CU 48 de piloti in clasament,dar,de ce nu apare Lola lui Hora acolo,sau are tractziune integrala LOLA promit ca nu ma mai leg de regulament,ca tot nul inteleg,singurul cistig sint dureri de cap |
La 2 roti nu intra gr D, E, istorice. Explicatia? Nu exista, nici in regulament macar! Despre formula am intrebat si eu fix acelasi lucru acum cativa ani, daca e 4x4 de nu o iau in considerare! Oricum unii voiau sa nu puncteze decat motoare pa.a la 2l in clasament ul 2 roti motrice, asta de cand a aparut primul Ferrari si s-a abonat la primul loc...
Pai la toate etapele s-au afisat timpii, daca nu live macar la scurt timp dupa incheiere, asta de vreo 7-8 ani incoa'! La 150€ x 90 si ceva de inscrisi e cash destul sa urce 2 tabele pe un site, in 2008 cand am inceput eu sa ma dau erau si <30 concurenti la start, nu avea tot poporul net pe telefon si tot se puneau rezultatele! Iar inscrierea era cu 1/3 mai ieftina. Parca era vorba sa se dea numai cupe, ieri iar s-au dat medalii la clase, parca sunt banuti din aia cu "caine de rasa ocrotit" cum avea pe vremuri potaia mea la gat! |
de fapt ar trebui sami tin gura si sa fiu multumit doi resiteni in frunte,bravo lor si sint mindru de ei,se pare ca traditia ramane,inca o data bravo lor,tot asa mai departe un gust amar tot ramane,sint convins ca astfel sportul cu motor nu merge inainte,sit prea multe interese personale in joc,parerea mea
|
Quote:
|
Cornele,cind zic ca trebuie sami tin gura,ma refer doar la faptul ca indiferent ce face Mazilu cu aghiotantzii sai tot niste Resiteni sint in fatza.eu pe Lucian Hora nul cunosc personal,dar cea ce spune ptin inteviuri este adevarat,din cite mia povestit Werner de el,este un om modesc si cumsecade,foarte bun meserias si bun pilot,indiferent cit de buna este masina,trebuie pilotata,si cu cit este mai rapida,este mai greu,pe Ovidiu Zaberca lam cunoscut de mic copil,si cine il conoaste pe Nicu stie ce fel de om este,nu trebuie sal mai descriu
Cornele,regulamentul de atunci,dal dracului,si asa nu mai intereseaza,eu am avut ocarte de la FIA in limba franceza,altceva nu mai tin minte |
Quote:
|
Lucian il stimez f mult...pt ambitie si stai frate ca omul ala a bagat bani grei in Lola....eu daca bagam atati bani nici nu concepeam decat locul1...CHAMPION !!!....bravo lui inca o data !!:lol:
|
citeva posturi mai inainte am spus ca am sa scriu o paralela intre Werner si mine,si find acuma resiteni in mijlocul discutzilor,cred ca este momentul sa incepem,istoria este lunga.Pentru Resita si sportul cu motor din Resita el este nu stiu cum sa ma exprim mai bine,figura centrala si in jurul lui multzi altzi.A inceput cu moto in anul 1950,deci trei ani inainte de a vedea eu lumina zilei,lam cunoscut personal cind am avut 8 ani,si peste 10 ani,71 am inceput si eu,cind el a avut deja o cariera de 20 in spate,cu victorii,infringeri,dar mai ales minca multa ca sa tina pasul cu Steaua Bucuresti,daca cistiga la Resita,vechiul traseu magazinul universal,sau Valea Domanului,nu coasta de azi,ci un circuit pe aproape,si dupa aceea Lunca Pomostului era la Resita duminica seara sarbatoare mare
clasa 175 ccm a aleso,foarte tipic pentru el,dupa ce a analizat de mai multe ori situatia celelalte clase erau ocupate 70ccm Traian Macarie,125 Steaua ave Bultaco,IFA,250ccm Husqarna,la 175 nu exista clasa in campionatul mondial,deci nici motocicleta,a modificat un motor MZ 250ccm,in 175,5 trepte modificate,motorul plasat intrun cadru foate usor de MVAgusta,o uratanie de motocicleta,ca design dar foarte perfomanta si fiabila,el din punct de vedere technik nu lasa nimic la voia intimplarii,partea estetica nu la interesat prea mult niciodata miine mai mult |
Asa cum am zis mai devreme...Resita are traditii si din cauza asta am fost aproape de voi...Traian Macarie care mia facut carburatorul la Lada 1300 si cu Fane Iancovici ...amandoi au trecut prin faza MOTO....2 OAMENI care mau ajutat foarte mult....nu am cuvinte de multumire pt ei ...decat sa ne intalnim pe lumea aialalta si sa le multumesc !!!
|
Ati uitat de Mircea Padurean, ieri locul 2 la 2roti motrice si 1 la H2! De cand stiu eu resitenii au avut rezultate de top chiar daca de multe ori materialul de concurs nu era de cel mai ridicat nivel din campionat, au compensat din mana.
Am gasit pe "tub" un filmulet de ieri: https://youtu.be/B9HB_sb_Lf0 Ce de trase! :-) |
La min 52 cu Dacia 1100 este Mihai Bercioiu coleg de club cu mine...sau e altul :)
|
Quote:
|
Quote:
|
oameni de la ses,nu munte ca la Resita,este clar ca o limuzina este mai usor de condus decit un monopost,in primul rind cu limuzina esti toata ziua,monopostul mai mult sau mai putin,la curse,ca sal duci la limita trebuia antrenament,posibil cu loc mai mult,daca iesi in decor,sa nu strici imediat masina,eu am facut pe aceea vremuri se putea,pe aeroportul inchis Caransebes,citeva ceasuri bune de derapaj,incercari si pe ploaie,ajuta foarte mult,avind in vedere ca pe aceea vremeeram incepator,si nici sfaturi nu aveai de la cine
inca ceva daca stau si ma gindesc bine,dupa socoteala mea cel putin jumatate din piloti de easter erau din Banat,Peteanu,Ponta,Gherghel,Gedeon,Ciurciu,Werner ,Gruba,Tutuianu,Dobrea,Sabin Munteanu,Ernestin Simon |
Quote:
|
Quote:
|
John,atent ca intotdeauna,imi pare rau ca lam uitat pe Mircea Padurean,nici pe el nu il cunosc personal,dar si despre el ma povestit Werner si numai lucruri bune,dar probabil mia scapat citind lista 2 roti motrice,mia venit din nou fierea in sus,nume,nr de licentza,masina nume cit mai bombastic dar pentru cine concureaza sau macar localitatea de unde provine ioc,niente la cel putin 90% din piloti nu sti de unde vin,trebuie sa recunosc foarte inteligent,probabil de aia lam si scapat,mea culpa
|
Quote:
Vremuri apuse care nu se mai intorc niciodata. Acum nu mai gandeste nimeni ce potential economic are pentru o zona din orice parte al lumii un circuit de auto+moto. Era o saptamana de foc inainte de circuit si coasta, echipe care trebuiau cazate, mancate deci un potential + pasionati veniti de la sute de km care la fel trebuiau sa doarma si sa manance. In rest numai bine tuturor si ne vedem la Resita. |
Quote:
Mai tii minte cat a fost atunci recordul pe vale? Sau macar care era timpul pe care il mergeati uzual in cursa pe Valea Domanului? Oricum felicitari, cu timpul ala si acum esti in primii 10 sa nu zic 5. |
mai Petrica,aici ai spus un mare adevar SAPTAMANA DE FOC la Resita inainta de curse aici trebuie din nou sa adaug cite ceva pentru mine pina dupa curse stress pur,dar ce poate fi mai frumos
eu am un cumnat,fratele sotiei,este cu mine aici in Germania in satul vecin 3 km,ne vedem aproape zilnic si ne ajutam reciproc,dar povestea este alta,el a locuit in Timisoara si lucra la o fabrica de conserve,deci exista intotdeauna ceva de mancat si chiar de baut,nu apa totul a inceput de la moto,la inceputvenea cu prieteni la cursele de moto pe Ciprian Porumbescu era traseul,ca sa ma sustina,dupa aceea si la Resita,iar cind am inceput cu Easterul totul a escalat ,el,impreuna cu familia,si ceva prieteni veneau de joi dupa amiaza,3-4 masini pline,cu oameni,mancare si sticle ii culcam la mine pe jos,la parinti,la bunica,la urma si la vecini de bloc,prietenia a mers pina acolo,unul pe care lam culcat la vecin,sau inteles asa de bine la o fiola sau mai multe,au ramas prieteni o viata de multe ori seara discutiile se incingeau,fiind citeodata si umede,cu miros de prune,afine si altele,incit eu simteam nevoie de liniste,ma strecuram din casa sa nu ma vada nimeni,noaptea,plecam la garaj,10min de mers pe jos de la mine acasa,deschideam poarta pe intuneric,dupa aceea usa si aici era masina,luna a luminat pe geam,ma intindeam pe o bancheta,da la un autobuz care era la mine in boxa,si desi totul a fost verificat de mai multe ori,prin cap o gramada de intrebari am facut totol bine,tine motorul,tine cutia,se potrivesc rapoartele,ce asi mai putea face ca sa fie mai bine,totul pe intuneric,pina am adormit si mam trezit dimineata,luna sa dus la culcare si soarele stralucea.Aia de acasa,in afara de nevasta nici nu au bagat de seama ca eu am lipsit,mai bine asa vineri,coasta Valea Domanului anul1983 |
| All times are GMT +2. The time now is 04:09. |
- Copyright 2026 4Tuning