Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   Topicul posesorilor si pasionatilor de BMW E21 (rechin) (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/21746-topicul-posesorilor-pasionatilor-bmw-e21-rechin.html)

nepotu06 08-12-12 17:40

re: Topicul posesorilor si pasionatilor de BMW E21 (rechin)

jantele separat la ce pret le dai?

Robotzel88 08-12-12 18:05

Quote:

Originally Posted by nepotu06 (Post 5278133)
jantele separat la ce pret le dai?

Sunt rezervate pentru un baiat pentru maine seara :)

AxYJamaicanu 08-12-12 18:30

http://tinyurl.com/btcyoqm poate va intereseaza :)

rekinu10yun 09-12-12 09:13

Quote:

Originally Posted by AxYJamaicanu (Post 5278190)

masina am vazut-o vara asta era in paragina undeva langa CET brasov,unde a stat cativa ani,numai are sanse de reconditionare,masina e coapta toata,eventual de piese...

anndi 09-12-12 11:28

Multumim de info rechinu! Am vorbit ieri cu proprietarul si zicea ca are cateva parti cu rugina, dar nimic grav. Si daca tot suntem la capitolul asta, e un rechin verde in Satu Mare care nu merita nici macar un telefon. Am vazut acum 2 luni masina si e praf pe dedesupt, cardanul bate ca surdu in tobe. Motorul e M40, dar e montat incorect, loveste admisia in pompa de frana si curge ulei peste tot din el. Tre sa mentionez ca omul vrea 1350 de euro pe masina aia. Daca mai stie cineva rechini de vanzare, dar in stare buna sunt curios.
Spor(t) la treaba tuturor.

MON-u 09-12-12 11:44

2 Attachment(s)
upp si la rechinul meu..scaune recaro,parbriz nou,plafon retapitat,bancheta spate retapitata,brate noi,bielete noi,placute si saboti noi cv 5trp,servodirectie,sudata,antifonata, vopsita de 6 luni.itp,asigurare,fiscal.neg 0753 625 526 ar fi pacat sa ajunga bucati pt ca masina chiar e buna si s-a muncit mult la ea.se poate omologa foarte usor si ieftin un m40 1.6 sau 1.8

KAY_ 09-12-12 12:46

Quote:

Originally Posted by anndi (Post 5278855)
Multumim de info rechinu! Am vorbit ieri cu proprietarul si zicea ca are cateva parti cu rugina, dar nimic grav. Si daca tot suntem la capitolul asta, e un rechin verde in Satu Mare care nu merita nici macar un telefon. Am vazut acum 2 luni masina si e praf pe dedesupt, cardanul bate ca surdu in tobe. Motorul e M40, dar e montat incorect, loveste admisia in pompa de frana si curge ulei peste tot din el. Tre sa mentionez ca omul vrea 1350 de euro pe masina aia. Daca mai stie cineva rechini de vanzare, dar in stare buna sunt curios.
Spor(t) la treaba tuturor.

De ce nu cauti in Germania , de la anu se pot inscrie ca veh de epoca daca indeplineste anumite conditii !

AxYJamaicanu 09-12-12 13:38

era pe la inceputul verii (parca) unul neinmatriculat postat aici .... foarte frumos, albastru, stare originala .... daca ai chef, cauta pe paginile anterioare

Robotzel88 09-12-12 16:25

Eu stiu ca trebuie sa treaca 35 de ani parca sau 30 ?:)

AxYJamaicanu 09-12-12 16:45

Quote:

Originally Posted by Robotzel88 (Post 5279195)
Eu stiu ca trebuie sa treaca 35 de ani parca sau 30 ?:)

30 de ani de cand s-a incheiat linia de productie

daman 09-12-12 17:33

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by KAY_ (Post 5278936)
De ce nu cauti in Germania , de la anu se pot inscrie ca veh de epoca daca indeplineste anumite conditii !

din poze masina nu pare asa grava,are linie,nu sunt urme de rugina pe exterior,are geamuri spate fluture ;) ,am vazut altele mai grave din care s-au facut masini.intradevar pretul e mare pentru starea masinii si raportat la piata auto sh.e greu sa iei un e21 in stare buna in ziua de azi si la bani putini.eu zic ca pentru un proiect de reconditionare e tocmai buna si sunt sigur ca propietarul mai lasa la pret. una peste alta pun si eu niste poze cu motorul m20 b23 spalat si bibilit putin ca era sub orice critica.

rekinu10yun 09-12-12 19:43

Quote:

Originally Posted by AxYJamaicanu (Post 5279004)
era pe la inceputul verii (parca) unul neinmatriculat postat aici .... foarte frumos, albastru, stare originala .... daca ai chef, cauta pe paginile anterioare

rechinul albastru neinmatriculat am vrut sa il cumpar eu,mai exact era din satu mare,toate bune si frumoase pana acolo,masina la suprafata era ok,in schimb oalele spate erau mancate,pragurile erau coapte,la fel si podu pedalier,exact asa mi-a zis si mie propietaru are numai urme de rugina,saraca masina a stat undeva la tara in covasna,a avut numere de tzoll de roamania,pretul ei era undeva la 2800 negociabil,vazand omul ca o iau la purificat imi zice ca mi-o lasa la 1800 sai fac tinichigeria,din fericire nu am acceptat,si cea verde credetima ca e intr-o stare foarte proasta incepand de la bari la interior,va salut

daman 09-12-12 19:58

Quote:

Originally Posted by rekinu10yun (Post 5279450)
rechinul albastru neinmatriculat am vrut sa il cumpar eu,mai exact era din satu mare,toate bune si frumoase pana acolo,masina la suprafata era ok,in schimb oalele spate erau mancate,pragurile erau coapte,la fel si podu pedalier,exact asa mi-a zis si mie propietaru are numai urme de rugina,saraca masina a stat undeva la tara in covasna,a avut numere de tzoll de roamania,pretul ei era undeva la 2800 negociabil,vazand omul ca o iau la purificat imi zice ca mi-o lasa la 1800 sai fac tinichigeria,din fericire nu am acceptat,si cea verde credetima ca e intr-o stare foarte proasta incepand de la bari la interior,va salut

ce inseamna stare proasta ? bari? se schimba,se repara. si la interior ce poate sa aibe,podeau?se face ,se gasesc repere noi sau se face din tabla,elemente de interior la fel se gasesc . unii vor e21 tipla la bani de fier vechi ;) mai bine isi cumpara o drujba de-aia cu motor de scuter de se conduce cu buletinul ;)

AxYJamaicanu 09-12-12 20:17

praguri de exemplu se gasesc la 150lei bucata ... insa atata timp cat interiorul, motorul, structura de rezistenta e ok .... e foarte bine . oalele spate sunt boala la e21, daca era ruginit inseamna ca nu si-a bagat nimeni nasul in ele si deci nu s-a sudat cu oxiacetilena. Mi se pare destul de convenabil sa iei un rechin complet (cu piese originale, ornamente nezgariate, etc) si sa bagi inca 10 milioane in tinichigerie si antifon si toate cele. ma refer la cei care cauta originalitate, ptr cine vrea motor mare si curse,atunci intr-adevar nu se merita.

lau_e21 09-12-12 20:46

Quote:

Originally Posted by MON-u (Post 5278866)
upp si la rechinul meu..scaune recaro,parbriz nou,plafon retapitat,bancheta spate retapitata,brate noi,bielete noi,placute si saboti noi cv 5trp,servodirectie,sudata,antifonata, vopsita de 6 luni.itp,asigurare,fiscal.neg 0753 625 526 ar fi pacat sa ajunga bucati pt ca masina chiar e buna si s-a muncit mult la ea.se poate omologa foarte usor si ieftin un m40 1.6 sau 1.8

la ce pret o dai?

maxtal 10-12-12 00:49

Quote:

Originally Posted by AxYJamaicanu (Post 5278190)

asta verde era de vanzare pe okazii acum jumatate de an la 1500 LEI exact in starea asta la cineva din brasov (am salvat pozele..) nu stiu daca mai merge linkul e luat din bookmarkurile mele...: http://www.**********/dezmembrari-au...1978-a55669873

AxYJamaicanu 10-12-12 00:57

am gasit-o .... http://tinyurl.com/bmpn39w (nu stiu de ce se cenzureaza mai nou linkurile) .... intr-adevar, pragul din dreapta pare cam ruginit

anndi 10-12-12 09:11

Interesanta afacere cu cel verde. Eu inca mai caut. Si sunt sigur ca am sa gasesc in stare buna si la un pret corect. Prblema e ca e putin paralizata circulatia in tarisoara asta din cauza ninsorii.

rekinu10yun 10-12-12 11:44

Quote:

Originally Posted by AxYJamaicanu (Post 5279901)
am gasit-o .... http://tinyurl.com/bmpn39w (nu stiu de ce se cenzureaza mai nou linkurile) .... intr-adevar, pragul din dreapta pare cam ruginit

chiar in pozitia asta era masina,chiar langa CET brasov cnd m-am uitat eu la ea,daca era numai pragu era bn,in poze arata bn dar live e cu totul altceva,eu am vrut sa iau una buna pe la vreo 2500 de euro,ca altfel se gasesc si coapte sub 1000 de euro,asta e mai cautam,daca nu....din afara,mai exact din italia ca sunt ceva mai ieftine.

daman 10-12-12 12:48

Quote:

Originally Posted by rekinu10yun (Post 5280176)
chiar in pozitia asta era masina,chiar langa CET brasov cnd m-am uitat eu la ea,daca era numai pragu era bn,in poze arata bn dar live e cu totul altceva,eu am vrut sa iau una buna pe la vreo 2500 de euro,ca altfel se gasesc si coapte sub 1000 de euro,asta e mai cautam,daca nu....din afara,mai exact din italia ca sunt ceva mai ieftine.

:blahblah:

MON-u 10-12-12 19:04

Quote:

Originally Posted by rekinu10yun (Post 5280176)

pai iti dau eu rechin bun sub 1000 euro , neruginit la oale ,praguri,lonjeroane,este vopsit ,antifonat,mecanica noua...ii pui cu 300 euro un m40 si tot nu urci in 2500 euro...bine asta daca iti este a cumpara cu adevarat si nu doar de dragul de a discuta pe forum;)

AxYJamaicanu 10-12-12 20:03

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater ... rechinu din spate e pe forum ?

atb_160 10-12-12 21:39

Quote:

Originally Posted by AxYJamaicanu (Post 5280871)

Da masina e prezentata pe forum se afla acum in Cluj si e de vanzare:-)

danielson 11-12-12 19:07

Quote:

Originally Posted by AxYJamaicanu (Post 5280871)

Da si eu am vazut masina la bazar acum ceva timp, are motor M50 parca.

Robotzel88 11-12-12 19:10

care iesi cu rechinu la o pirueta asta seara ?:)

Robotzel88 12-12-12 13:03

1 Attachment(s)
Cadou de la zana maseluta :D vor mai urma si altele

Robotzel88 12-12-12 14:28

Are cineva prinderile pentru centura cele de pe scaune ...si o aparatoare de noroi stanga fata.

MON-u 12-12-12 19:11

Quote:

Originally Posted by Robotzel88 (Post 5282717)
Cadou de la zana maseluta :D vor mai urma si altele

buna treaba!:Dsa vedem ce ii aduce si mos craciun :lol:

Robotzel88 13-12-12 19:11

Are cineva cumva furtunul de la termostat la radiator am nevoie de el...http://bmwfans.info/parts/catalog/E2...t_water_hoses/ nr 8

CAE pasionat BMW 13-12-12 23:19

Este cineva interesat de punti spate pe tamburi complete? am 2 bucati.
Am si o punte de fata pt 4 cilindri dar o pot face pt 6 cilindri daca sunt doritori.
Am si niste flansi cam de 6cm cu tot cu prezoane...

CAE pasionat BMW 13-12-12 23:20

Caut un set de etrieri fata E12 .

daman 14-12-12 11:01

ce vrei sa faci cu ei?

CAE pasionat BMW 14-12-12 11:35

Quote:

Originally Posted by daman (Post 5284935)
ce vrei sa faci cu ei?

:)) amuzanta intrebare ; sa-i montez pe masina...

daman 14-12-12 12:55

eu ma refeream daca vrei sa upgradezi franele cumva... ;) zi-ne si noua ce faci :D

CAE pasionat BMW 14-12-12 13:41

Quote:

Originally Posted by daman (Post 5285040)
eu ma refeream daca vrei sa upgradezi franele cumva... ;) zi-ne si noua ce faci :D

Da, asta fac, pun etrieri de e12 pt upgrade. Asta pt ca am facut conversie la 5 prezoane si pe fata am butuci + discuri de e12 mai mari in diametru decat la e21, lucru ce imi permite sa montez si etrieri de e12.

Morax 14-12-12 15:44

Quote:

Originally Posted by CAE pasionat BMW (Post 5285087)
Da, asta fac, pun etrieri de e12 pt upgrade. Asta pt ca am facut conversie la 5 prezoane si pe fata am butuci + discuri de e12 mai mari in diametru decat la e21, lucru ce imi permite sa montez si etrieri de e12.

Cauta de volvo 240 sunt 4 pistoane ca la e12 dar au suprafata mai mare la placute.

Alta chestie, daca gasesti de e12 pt disc neventilat se pot folosi si aia.
Etrierul e identic si la ventilat si neventilat doar ca cel pentru disc ventilat are distantier intre cele 2 "jumatati", la fel e si cu etrierii de e21.

Se pot folosi si fuzete de e36 cu tot cu disc/etrier/suspensie dar este mai mult de munca.
Am facut un test si merge (nu am poze sorry)

Am facut asa:

- una bucata fuzeta+suspensie+disc+etrier de e36 doar prinderea de oala e de e21
- brat e21 cu tija de la pivot scurtata + facut filet (conul calca bine doar tija e prea lunga)

Concluzii:

- directia bolt on fara modificari
- se modifica ET-ul, trebuie jante cu ET mare (peste 25) ideal ca la e36 intre 35 si 47 in functie de J si latimea cauciucului
- unghi pozitiv, trebuie data alta gaura in puntea fata si mutat bratul in afara pentru a corecta sau camber plates (sau ambele)

Daca aleg sa merg pe varianta asta o sa fac poze.

CAE pasionat BMW 14-12-12 16:16

Quote:

Originally Posted by Morax (Post 5285227)
Cauta de volvo 240 sunt 4 pistoane ca la e12 dar au suprafata mai mare la placute.

Alta chestie, daca gasesti de e12 pt disc neventilat se pot folosi si aia.
Etrierul e identic si la ventilat si neventilat doar ca cel pentru disc ventilat are distantier intre cele 2 "jumatati", la fel e si cu etrierii de e21.

Se pot folosi si fuzete de e36 cu tot cu disc/etrier/suspensie dar este mai mult de munca.
Am facut un test si merge (nu am poze sorry)

Am facut asa:

- una bucata fuzeta+suspensie+disc+etrier de e36 doar prinderea de oala e de e21
- brat e21 cu tija de la pivot scurtata + facut filet (conul calca bine doar tija e prea lunga)

Concluzii:

- directia bolt on fara modificari
- se modifica ET-ul, trebuie jante cu ET mare (peste 25) ideal ca la e36 intre 35 si 47 in functie de J si latimea cauciucului
- unghi pozitiv, trebuie data alta gaura in puntea fata si mutat bratul in afara pentru a corecta sau camber plates (sau ambele)

Daca aleg sa merg pe varianta asta o sa fac poze.

Etrieri de volvo nu gasesti, ori nu am cautat eu bine.

Fuzetele de e36 stiu ca merg daca scurtezi/modifici pivotul insa mie mi se pare oerecum mai mult de munca si mai nesigur.

Am preferat discuri si butuci de E12 pt ca sunt bolt on si pt ca nu voi mai avea nevoie de distantiere pe fata, tinand cont de look-ul pe care mi-l doresc.

Multumesc frumos pt info oricum.

Stima !

andreigame 15-12-12 19:27

Quote:

Originally Posted by CAE pasionat BMW (Post 5285276)
Etrieri de volvo nu gasesti, ori nu am cautat eu bine.

Fuzetele de e36 stiu ca merg daca scurtezi/modifici pivotul insa mie mi se pare oerecum mai mult de munca si mai nesigur.

Am preferat discuri si butuci de E12 pt ca sunt bolt on si pt ca nu voi mai avea nevoie de distantiere pe fata, tinand cont de look-ul pe care mi-l doresc.

Multumesc frumos pt info oricum.

Stima !

Si pe spate cum faci trecerea la 5?

Un update mic la rechin....
Dupa 2 sapt de nimic....astazi am reusit sa montez oglinda, i'am facut si revizia ulei filtre bla bla.

Caut si eu capacel maro care acopera suruburile de la bancheta (1 buc) si capacelul cromat de la manerul din dreapta dupa usa.

CAE pasionat BMW 15-12-12 21:06

Quote:

Originally Posted by andreigame (Post 5286595)

Dupa 2 sapt de nimic....astazi am reusit sa montez oglinda, i'am facut si revizia ulei filtre bla bla.

Caut si eu capacel maro care acopera suruburile de la bancheta (1 buc) si capacelul cromat de la manerul din dreapta dupa usa.

Pe spate am montat o punte de E28 cu discuri, pe care am scurtat-o.
Se potriveste minunat si evident ies rotile mai inafara :D cam cu 1,5/2cm , nu pot spune exact pt ca eu am pus jante cu ET-u 15 si la mine ies mul mai mult :D

Pt cei care doresc sa foloseasca punte de E28, pot sa corecteze acest lucru montand jante cu ET-u 41 de ex.

Pe spate am montat amortizoare sport de E34 cu arcuri si flansi de E21 urmand sa le fac reglabile.

Pe fata voi monta amortizoare sport cu tija groasa de E30 pe care le voi face reglabile.

Stima !

daman 15-12-12 21:16

Quote:

Originally Posted by andreigame (Post 5286595)

sper ca tu nu vrei sa faci asa ceva la rechinul tau.masina ta e foarte buna asa cum e,nu e nevoie de tuning mai ales ca nu e o masina de competitii.nu-ti bate joc de ea cu tiganii. la masina aia iti trebuie decat benzina si km de parcurs. capacele alea de la bancheta le poti lua noi,eu le-am luat de la danielson la un pret foarte bun. inca o data ,e pacat de masina aia ca e originala 100% sa o faci de boala copiilor cu tot felul de inventii.

All times are GMT +2. The time now is 01:15.

- Copyright 2026 4Tuning