![]() |
|
Re: Club astra bertone
Quote:
|
salut baieti am si eu un far de astra g bertone de vanzare(far stanga)...e cu xenon original din fabrica...dak e careva interesat lasati un mesaj
|
Quote:
|
Quote:
|
Baieti, o intalnire pe sambata sau duminica!!!??? sa fie prima pe 2009
|
Quote:
In mod normal cand te duci sa ceri, spui sonda 1 sau sonda 2 si iti da ala ce-ti trebuie. Eu le-am schimbat pe amandoua. |
Prima sonda masoara oxigenul si a2a e doar de control al primei sonde. Asa vezi intr-adevar daca si catalizatorul lucreaza. Daca e busita prima sonda ar trebui sa ai o eroare de genul P0135/30 memorata. Ai incercat cu metoda "agrafa" sa vezi ce coduri memorate ai? In functie de cod, poti arunca o privire pe site-ul asta si sa-ti formezi o parere despre eroare: http://www.obd-codes.com/
|
Sambata, ora 14.00, Piata Constitutiei.....Be there ;)
Prima pe anu asta pentru unii, ca altii sunt satui de la revelion :D |
Quote:
cat despre sonda,ea masoara in mod constant cantitatea de oxigen din gazele evacuate şi trimite semnalul sub forma de voltaj către ECU care foloseste semnalele primite de la sonda pentru a ajusta amestecul in vederea obtinerii amestecului ideal:14,8kg aer cu 1kg benzina |
Quote:
|
Quote:
Eu zic ca cea de dupa catalizator nu masoara concentratia de oxigen dupa o logica propie, nu ca as expert in domeniu. Acelasi lucru mi-au zis si cei de la Pilot. In mod normal, cand pui un catalizator sport, sonda a doua da eroare. Ca sa rezolve problema baietii au ridicat-o putin mai sus decat era inainte asa ca acum suprafata expusa la fluxul de gaze e mai mica (tot inchisa ermetic pe traseu este, doar ca nu atat de bagata in teava ca inainte). In concluzie, nu prea are cum sa-i iasa o concetratie mai mare de oxigen (si sa nu mai dea eroare) asa cum e pusa acum ca n-are de unde sa vina oxigenul asta (tot acelasi gaz ajunge la ea) doar ca nu mai este asa de fierbinte ca in cazul in care ar sta scufundata in el. Poate ne lumineaza cineva mai bine informat sau gasiti ceva detaliat pe un site de specialitate. P.S. Prima sigur masoara concentratia de oxigen ca daca se strica creste consumul de benzina, deci clar are legatura cu amestecul benzina/oxigen. De a doua am eu alta parere. |
Prima masoara doar cantitatea de oxigen si calitatea in acelasi timp, pentru a face amestecul cu benzina. Cea de-a doua masoara gazele nearse, daca cumva depasesc o anumita valoare, ti se aprinde check-ul. A doua nu are ce oxigen sa masoare atata timp cat oxigenul se duce in procesul de ardere. Cat despre catalizatoare sport, mare parte din ele sunt mai permisive, de asta se aprinde check-ul, pentru ca vede o cantitate mai mare de gaze nearse eliminate si automat considera ca poluezi mai mult.
|
Eu le-am avut stricate pe rand. Cand a fost stricata a doua...niciun semn. S-a aflat cand a ajuns masina pe tester pt alte verificari si a aparut eroarea. Cand a fost stricata prima, consumul mi-a crescut de la 12% la 16% si poluarea 5x peste limita normala ca era arderea incompleta (am aflat asta cand am fost sa fac rar-ul si apoi am ajuns cu ea la tester si mi-a iesit sonda 1). Desi poluam in draci, sonda 2 n-a scos un cuvant despre asta (atunci era evacuarea stock) si nu am avut nimic aprins in bord. Am mers cu masina asa vreo 2-3 luni. Era iarna, si am zis ca din cauza asta si ca mi-am schimbat eu stilul de mers, dar cand am aflat la rar ca si polueaza, a fost clar ca de fapt era o problema.
|
Deci pt mai multa siguranta le schimbam pe amandoua,cred ca mai mult de 300 ron nu ar trebui sa coste
|
Testerul iti spune clar care din ele este dusa. E 7-8 mil una originala. Parca 7.5 m-a costat pe mine sonda 1 asta vara (si asta nu la reprezentanta unde era mult mai mult (vreo 12 parca)).
Gasiti pana in 3 mil sonde universale si va sfatuiesc sa nu va puneti asa ceva. Vorbim de senzori care va regleaza activitatea motorului si daca au vreo incompatibilitate cu ecu sau stiu eu ce alta neintelegere cu ceva din motor (si una universala sigur nu e perfect compatibila) va dati seama ca si masina va merge ca atare. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:01. |
|
- Copyright 2026 4Tuning