Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

cornel1955 29-05-14 21:15

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Mam hotarat...maine imi fac un Easter cu motor din dezmembrari, schimb numai axele, segmentii din sarma de aluminiu si diferential sudat....va dau o sticla de coniac sami cantati si mie la groapa :twisted::twisted::twisted: ....

racerVTM 29-05-14 21:21

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5711318)
Pai si in concluzie ce facem ??? mai lustruim sau facem canale helicoidale in canale si dam gauri cu spiralu' ?...mi se pare cam aiurea si ilogic cum au ajuns cei de la BMW la concluzia asta...aia oricum sunt doxa de carte dar nici unii dintre noi nu suntem prosti...INTREBARE provocatoare ca tot sa ajuns aici : lustruim sau exista ceva ce ei nu vor sa spuna in privinta canalelor care sunt foarte importante ? cine stie sa raspunda :lol:

daca este sa o luam tehnic ( sa stam stramb si sa gandim drept ) tehnologia se numeste SWIRT ( si se foloseste la tot ce este masina diesel , euro 5 minim ) , adica se introduce pe o supapa de admisie aer si apoi si pe cealalta de la acelasi cilindru ( bineinteles unde sunt 4 supape pe cilindru, si un rand de 4 supape de admisie au clapete pe ele , cu deschide progresiva ) pentru a produce o turbionare de aer in cilindru . Poate la asta se referea si BMW , cand spunea ca sunt bune ceva canale , sa produca o turbionare a amestecului de aer + benzina , poate cine stie , o arde mai exploziv , poate , imi dau si eu cu parerea . In schimb la motoarele aspirate , orice obstacol sau aderenta in calea amestecului aer benzina produce acumulare de picaturi si amestecul devine neomogen si nu arde bine.

racerVTM 29-05-14 21:24

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5711325)
se foloseste inclusiv in F1 , blocarea diferentialului ,

This allows the sport car wheels to roll at separate speeds to each other when the car is entering the corner, then as the driver comes back on the power, the differential will slowly lock up to avoid the inside, unloaded wheel spinning. Of course, like most things on a Formula One car, this is all electronically controlled, and can be programmed into the car -

In fact, until it was banned, there was a button on the steering wheel which drivers could press to manually lock or release the diff as they pleased, enabling them to get better traction out of the corners.

http://www.formula1-dictionary.net/differential.html

deci aici scrie clar , ca se bloca diferentialul in curbe mai ales ca roata din interior sa nu patineze si sa aiba mai buna tractiune la iesirea din curbe

TG53 29-05-14 21:25

Cornele,intrebarea ta este foarte usor de raspuns daca ai ocazia sa vezi o chiulasa de motor M BMW,uitate la un canal de admisie,ca suprafatza arata ca smigeluita asa trebuie sa arate suprafatza si nu lustruita oglinda,asta este totul,BMW stie ce spune da pe Google BMW FIZ este centrul de cercetare si inovatzii BMW cu cca.15000 angajatzi totzi ingineri si mai mult,si atunci ai sa intelegi cum au ajuns la aceasta concluzie
Racer,intrebarea ta ce priveste motorul pentru restaurarea Easterului este justificata,dar atita timp cit cei direct involvatzi nu spun nimic,noi putem numai specula,daca vor intradevar,unde si la ce clasa sa corespunda,ce vor de fapt sa faca cu el si asa mai departe,cea ce priveste blocul de Lada,este un bloc stabil,poate fi comparat cu blocul BMW 1500,si pe baza acestui bloc poate fi construit un motor bun

racerVTM 29-05-14 21:26

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5711326)
Mam hotarat...maine imi fac un Easter cu motor din dezmembrari, schimb numai axele, segmentii din sarma de aluminiu si diferential sudat....va dau o sticla de coniac sami cantati si mie la groapa :twisted::twisted::twisted: ....

Glumele sunt bune, dar ce motor se va folosi pe Easterul de la Resita??? , nu raspunde nimeni .
Ca nu cred ca se vrea sa se faca un Easter de muzeu , se va merge pe el presupun in vreo coasta ceva ??? NU ??? sau gresesc ???

Deranjez cumva cu intrebarea asta ???

racerVTM 29-05-14 21:36

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5710442)
vroiam sa le demonstrez cum se poate face un Easter in 2 luni de zile...aveam si motorul de Lada 150 CP

eu incercam sa ajut cu solutia mea de a realiza acum un motor de LADA de 150 cai , de care se vorbeste mai sus, dar cred ca este doar o vorba in vant ca exista asa ceva in curtea cuiva acum . Se poate realiza acum usor , doar din piese care le gasesti la dezmembrari , inainte era o himera asa ceva , dar in fine, sa urmarim postul mai departe cu evolutia Easterului de la Resita . Motorul Fiat 132 de 1600 ( 80 x 80 ) a avut de fabrica 105 cai fara nimic altceva , deci cu axe race si carburatoare doua duble , il urci usor in 150 cai , pentru cunoscatori doar .

john17 29-05-14 21:39

Identice zici (Lada si Fiat)?! Unul pe lant, celalalt curea, unul cu delcoul vertical si asezat pe suprafata de sus si celalalt oblic pe un bosaj mai jos etc. Mi-e lene sa mai caut acum cote de lagare, alezajul difera oricum, implicit cursa. Ce seamana intr-adevar e prinderea pe cutia de viteze, dar si acolo e o chichita. 150cp din dezmembrari, la 1.6?! Poate cu motor de Honda, nu bialbero din anii '70-80!
"The differential will slowly lock" nu prea inseamna axa rigida! Scrie si acolo ca permite viteze diferite intre roti la intrarea in viraj! Dar poti experimenta la Eloncia, oricum diferentialele sunt si scumpe si "calcaiul lui Ahile" la modelul in cauza! :-)

racerVTM 29-05-14 21:40

Racer,intrebarea ta ce priveste motorul pentru restaurarea Easterului este justificata,dar atita timp cit cei direct involvatzi nu spun nimic,noi putem numai specula,daca vor intradevar,unde si la ce clasa sa corespunda,ce vor de fapt sa faca cu el si asa mai departe,cea ce priveste blocul de Lada,este un bloc stabil,poate fi comparat cu blocul BMW 1500,si pe baza acestui bloc poate fi construit un motor bun[/QUOTE]

Eu intrebam doar si nu faceam glume, ca s-a tot discutat de cei in cauza , de una de alta dar de motor , nimic , si nu stiu eu , dar cred ca o parte importanta este si motorul si cutia de viteza . Cadru ( sau sasiul) fiind deja facut deja de tine , iar a sabla ceva si a monta la loc nu trebuie o echipa de mari tehnicieni , mecanici si piloti , asa cum sunt cei in cauza . si stima lor pentru asta , dar intrebarea ramane .

racerVTM 29-05-14 21:44

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5711338)
Identice zici (Lada si Fiat)?! Unul pe lant, celalalt curea, unul cu delcoul vertical si asezat pe suprafata de sus si celalalt oblic pe un bosaj mai jos etc. Mi-e lene sa mai caut acum cote de lagare, alezajul difera oricum, implicit cursa. Ce seamana intr-adevar e prinderea pe cutia de viteze, dar si acolo e o chichita.
"The differential will slowly lock" nu prea inseamna axa rigida! Scrie si acolo ca permite viteze diferite intre roti la intrarea in viraj! Dar poti experimenta la Eloncia, oricum diferentialele sunt si scumpe si "calcaiul lui Ahile" la modelul in cauza! :-)

se vede ca nu s-a pus mana pe chei si montat ceva sau mai ales modificat ceva , mecanica nu inseamna cumpar piesa si o montez si aia este , daca merge merge daca nu e, nu e bun fabricantul , este departe mecanica de vorbe si pilotajul de stat in spatele volanului . scuze , daca supar cumva . repet , scuze

john17 29-05-14 21:46

De la sasiul aparut in poze pana la masina e nevoie de mult mai mult decat motorul! Daca am inteles bine nu mai exista brate si fuzete, dar poate stiii unele "plug & play" pe la dezmembrari...
Deja cred ca am batut destul campii, si nu tocmai cu gratie.
P.S. Pe chei pun mana zilnic, altfel nu pot descuia usa sa ajung la tastatura! Sau te refereai la tine, ca nu m-am prins? :-)

racerVTM 29-05-14 21:51

[QUOTE=john17;5711344]De la sasiul aparut in poze pana la masina e nevoie de mult mai mult decat motorul! Daca am inteles bine nu mai exista brate si fuzete, dar poate stiii unele "plug & play" pe la dezmembrari...

si de unde crezi ca vor lua fuzetele si franele si amortizoarele , din magazinele de tuning cumva ????? nu tot de la dezmembrari ??/

racerVTM 29-05-14 21:56

John ,
P.S. Pe chei pun mana zilnic, altfel nu pot descuia usa sa ajung la tastatura! Sau te refereai la tine, ca nu m-am prins? :-)[/QUOTE]

Normal ,ca la mine ma refeream , hahahaha , nu pot spune ceva despre altcineva de pe aici , deoarece in afara de cativa OLTIMER ' s de pe aici , care chiar au pus mana pe scule si au facut din ....... bici si a si pocnit acel bici , in rest sunt multi care se dau spec... si profi..... .

No offence .

cornel1955 29-05-14 22:05

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5711344)
De la sasiul aparut in poze pana la masina e nevoie de mult mai mult decat motorul! Daca am inteles bine nu mai exista brate si fuzete, dar poate stiii unele "plug & play" pe la dezmembrari...
P.S. Pe chei pun mana zilnic, altfel nu pot descuia usa sa ajung la tastatura! Sau te refereai la tine, ca nu m-am prins? :-)

Hehehheeee...e bine ca se mai si glumeste...fuzetele si bratele si suspensia vor fi refacute "brand new" in nici un caz "plug & play" ca nu se poate :lol::lol: ...fuzetele il astept pe Tibi cu sugestii desi eu as face unele de la cap la coada...cu motorul va fi surpriza...atat ca spionii mishuna pe aici...ne vedem la Resita :twisted::twisted::twisted:

cornel1955 29-05-14 22:16

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5711351)
John ,

Normal ,ca la mine ma refeream , hahahaha , nu pot spune ceva despre altcineva de pe aici , deoarece in afara de cativa OLTIMER ' s de pe aici , care chiar au pus mana pe scule si au facut din ....... bici si a si pocnit acel bici , in rest sunt multi care se dau spec... si profi..... .

No offence .[/QUOTE]

Pai normal ca gratia nu este apanajul cel putin al meu, dar daca debitezi aberatii cu cimitire de masini din care poti face curse este normal ca lumea sa sara in sus (nu de bucurie)....stii ce e mai bine pt tine ?...sa taci si sa ne lasi sa aberam noi in calitate de spec... si profi...si sa te duci la cimitir (de masini)...hai noapte buna si sa visati "formule" din dezmembrari

racerVTM 29-05-14 22:27

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5711243)
Mam uitat...trebuie alt monitor cu vederea inca stau bine, dar daca alea sunt flanse elastice e OK dar cam scurte ;) lasand Lada deoparte miau picat in mana niste poze cu o masina de 400 kg si 190 CP motorizare Suzuki GSXR 1000 cmc....ce mia atras atentia si se foloseste din ce in ce mai mult este diferentialul autoblocant extrem de usor si poti jongla cu rapoartele cum vrei...mie imi place ...solutia nu este noua apartine anilor '55-'60 dar a revenit in forta la capitolul tractiune cu lant si motorizare moto

diferentialul din imagine ( care nu este diferential ) are in componenta doar o axa interioara ,
vezi poza . deci SPOOL , nu exista DIF

racerVTM 29-05-14 22:34

sa ne lasi sa aberam noi in calitate de spec... si profi...si sa te duci la cimitir (de masini)...hai noapte buna si sa visati "formule" din dezmembrari[/QUOTE]

asta este problema , unii ABEREAZA pe aici .
Sunt curios de surpriza cu motorul de la RESITA ( nu exista nici o surpriza , va fi un motor de moto simplu de pus de oricine pe orice , ala este facut de mama lui puternic si contine totul , inclusiv cutia de viteza )
Dar daca se vrea un Easter veritabil si cat mai original se foloseste DACIA sau LADA . Chiar m-ai facut curios si pe TG de asemenea , el si-a dat seama cine ABEREAZA pe aici si cine nu , dar este prea politicos si nu contreaza ABERATIILE unora .

TG53 29-05-14 22:52

toata discutzia a avut deja loc,acum mai bine de un an cititzi post2876,pagina 192 si 2941 pagina 197,si vetzi vedea ca nu sa schimbat nimic,atunci a fost Nelutzu ,acuma este Doru.T si George,de fapt persoana cea mai importanta nu spune nimic
eu personal am oferit ajutorul meu,fiindca stiu destul de bine ce este de facut,ce piese trebuie confectionate,ce trebuie cumparat sau procurat,am numit si omul care,dupa parerea mea poate sai ajute,restul nu mai este in mina mea
Toate discutziile nu mai au rost,cea ce priveste TG86,decit atunci cind stim daca este intradevar serios se face ceva sau nu,si daca da,exact ce?
eu propun sa ramanen la ale noastre,eu am sa continui cu serialul,printre rinduri am sa mai povestesc una,alta,citesc cu placere ce scrietzi voi si asi fi bucuros daca siar spune parerea mai multzi,si acum Noapte buna

TG53 30-05-14 10:16

asa cum am promis,am sa continui cu serialul fetele au facut o munca buna,au terminat si restul de carene,fata,spate spoiler fata si spate,asa cum a spus si Cornel,au fost in diverse locuri destul de groase si in general destul de grele,trebuie totusi sa spun ca a mea carena a fost un pic mai subtire,am "vrajit"un pic fetele care nu au inteles de ce subtire si elastic,lucrarile pe care le executau ele in mod normal trebuiau sa fie stabile am fixat spoilerul in fatza,cel in spate si ambele carena,in mare masina era gata nevopsita si lipseau barele stabilizatoare
de la bun inceput noi am reglat masin,vorbesc de suspensie si unghiuri,cadere,fuga samd,garda la sol,dar de abia acuma puteam finalza totul,masina fiind completa ca greutate am mers un drum nu prea conventional,de data asta am tot modificattot felul de parametri,dupa "popometru" pina cind am simtit eu ca ma simt bine in masina am lasat totul asa dar din curiozitate,la ACR am avut un banc de directie sau cum ii spune,cu spot luminos am masurat masins si cind am vazut ce a iesit,ca parametri era sa lesin,cu totul altceva decit neam asteptat bineinteles ca datele leam notat,si pe viitor am plecat intotdeauna de aici
am gasit in marele meu cerc de prieteni doi "sclavi" care au smirgeluit,si chituit,si iarasi de la capat carena cred ca erau mazochisti glumesc,pina cind am putut sa o vopsesc acceptabil,nu perfect si asa am intrat in anul competitional 84

racerVTM 30-05-14 13:14

Pai normal ca gratia nu este apanajul cel putin al meu, dar daca debitezi aberatii cu cimitire de masini din care poti face curse este normal ca lumea sa sara in sus (nu de bucurie)....stii ce e mai bine pt tine ?...sa taci si sa ne lasi sa aberam noi in calitate de spec... si profi...si sa te duci la cimitir (de masini)...hai noapte buna si sa visati "formule" din dezmembrari[/QUOTE]

De unde veti lua piesele de la Easterul din Resita ?? Din magazinele de specialitate cumva ??? sau tot din rable de masini dezmembrate ?? sau cumva aveti vreun investitor secret si nu stim noi ?? .
Motocositoarele tale sunt cumva facute din piese noi si neatinse cumva ?? Poate roaba era noua , dar atat , in rest scuterul era din dezmebrarile din Italia , am dreptate ??? Sa asteptam sa vedem misterul de la Resita .

racerVTM 30-05-14 13:16

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5711470)
asa cum am promis,am sa continui cu serialul fetele au facut o munca buna,au terminat si restul de carene,fata,spate spoiler fata si spate,asa cum a spus si Cornel,au fost in diverse locuri destul de groase si in general destul de grele,trebuie totusi sa spun ca a mea carena a fost un pic mai subtire,am "vrajit"un pic fetele care nu au inteles de ce subtire si elastic,lucrarile pe care le executau ele in mod normal trebuiau sa fie stabile am fixat spoilerul in fatza,cel in spate si ambele carena,in mare masina era gata nevopsita si lipseau barele stabilizatoare
de la bun inceput noi am reglat masin,vorbesc de suspensie si unghiuri,cadere,fuga samd,garda la sol,dar de abia acuma puteam finalza totul,masina fiind completa ca greutate am mers un drum nu prea conventional,de data asta am tot modificattot felul de parametri,dupa "popometru" pina cind am simtit eu ca ma simt bine in masina am lasat totul asa dar din curiozitate,la ACR am avut un banc de directie sau cum ii spune,cu spot luminos am masurat masins si cind am vazut ce a iesit,ca parametri era sa lesin,cu totul altceva decit neam asteptat bineinteles ca datele leam notat,si pe viitor am plecat intotdeauna de aici
am gasit in marele meu cerc de prieteni doi "sclavi" care au smirgeluit,si chituit,si iarasi de la capat carena cred ca erau mazochisti glumesc,pina cind am putut sa o vopsesc acceptabil,nu perfect si asa am intrat in anul competitional 84

respect povestea lui TG si pentru asta nu o sa mai intervin EVER in discutii , decat in cazul aberatiilor altora de pe aici

TG53 30-05-14 18:23

anul 1984 am mai completat masina cu bara stabilizatoare fate spate,am facut citeva locuri pe podium,exact ce si unde nu mai stiu,si avind intre curse un pic de timp,am luat din magazie motorul "trasnet" pe care lam primit pe bani de la Uzina Pitesti,cu ideea sa mi fac inca un motor de schimb,asa cum am scris undeva mai inainte cind am inceput cu E2 am avut 2 motoare Dacia 1300,preparate,cel cu care am facut incercarile si o cursa sau 2 a fost cel vechi de pe E1,intre timp montasem cel nou,care mergea binisor
am demontat motorul "trasnet" si cind am vazut cum a fost montat si ce piese au fost folosite ma lovit trasnetul adevarat nu vreau sa intru in detalii ,dar in mare nu am putut folosi prea mult si deja atunci am hotarat,personal sa nu mai investesc nimic in Dacia si am schimbat fagasul directia Lada

cornel1955 30-05-14 20:57

Tibi eu nu inteleg de ce nu ati folosit direct motor Lada ? eu am fost primul care la folosit in '84 si dupa mine parca Tibi Ciurciu...deja in '83 cand lam facut pe primul ma saturasem de motorul de Dacia de Gr. A, care crapa mereu si oricum de serie era inferior celui de Lada..... viziunea mea a fost buna cu motorizare Lada...de fapt in '83 a fost primul Easter IDMS tanc sovietic de 650 Kg pe care nu am mers eu dar a fost conceput in colaborare cu colegii de club fara documentatie , fara nimic dar avea Lada 1300 pe el...cu fibra de sticla ai facut bine ca leai "vrajit" pe fete pt ca mie mia venit in '88 un monstru de 5mm grosime pt monococa...gata ! baga mare cu povestirile eu dispar un pic la garaj sa testez un aparat de sablat homemade...adica o "roaba"

TG53 30-05-14 22:14

Cornele,povestea este lunga si are un gust amar,pe care il mai simt si astazi din cind in cind cum am spus undeva mai sus masina E2 a fost initial gindita de Pisti si de mine ptr.motor Lada,dar care atunci in Resita putea fi procurat numai in varianta serie 1200 sau 1500,plus era dublu ca pret nu mai stiu exact cred ca Dacia 7000 lei,Lada 14000 sau asa ceva,deci fiecare din noi trebia,sal modifice,alezat,pistoane samd din buzunarul propriu,si atunci,cind a venit oferta de la uzina cu motor trasnet gata preparat,bineinteles ca toti colegii mei au acceptat,inclusiv primaria din motive patriotice,si clubul din motive financiare,ca neau tras o tzeapa,am aflato mai tirziu,si asa eu am fost Don Quijote care se bate cu morile de vint,singurul care mia dat dreptate a fost Pisti Meszaros care era prea inteligent ca sa nusi dea seama ca de fapt am facut un pas inapoi,dar el trebuia sasi tina gura,fiindca avea actele bagate pentru emigrare

TG53 31-05-14 16:28

monstru de care tu vorbesti,carena cu 5 mm grosime,pecare ai primito tu,imi amintesc foarte vag,cred ca noi am vrut initial sa o folosim ca model pozitiv sau negativ aici nu ma pricep,ca sa turnam restul de carene,deci noi am avut modelul de lemn,pe care am turnat sau format carenele noastre,iar cind Eugen a luat monococa lui,a 5 carena am facuto mai groasa,ca sa turnam pe interior nu am folosito,si cred ca asa a ajuns la tine

cornel1955 31-05-14 17:15

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5711927)
monstru de care tu vorbesti,carena cu 5 mm grosime,pecare ai primito tu,imi amintesc foarte vag,cred ca noi am vrut initial sa o folosim ca model pozitiv sau negativ aici nu ma pricep,ca sa turnam restul de carene,deci noi am avut modelul de lemn,pe care am turnat sau format carenele noastre,iar cind Eugen a luat monococa lui,a 5 carena am facuto mai groasa,ca sa turnam pe interior nu am folosito,si cred ca asa a ajuns la tine

Uite cum lipsa de comunicare nu duce la nimic bun..noi aveam in magazie 5 sau 6 motoare de Lada 1300 care ne veneau pe 1200 si trebuia sa le returnam la rusi...nu leau mai luat inapoi si neau trimis motoare de 1200 sa echipam masinile si sa le vindem...daca spuneai....era treaba rezolvata, ma rog timpuri trecute si nu se mai intorc...eu miam cumparat la E2 pe banii mei vilbrochenul cu 3500 lei din magazin, iar blocul era de la rusi brut tot pe banii mei...restul leam recuperat de pe 1300 motor platit integral clubului...cu carena aia "monstru" am mers o cursa (era pozitivul) dupa care am turnat un negativ (matrita) care de regula se pastreaza si am scos una de 1 mm sau 1.5 nu mai tin minte la "Intreprinderea de Fire si Fibre de Sticla"...unibalurile pe post de pivot la tine se reglau pt caderea rotii sau erau fixe si reglai ambele bascule ?

cornel1955 31-05-14 17:48

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5711718)
Cornele,povestea este lunga si are un gust amar,pe care il mai simt si astazi din cind in cind cum am spus undeva mai sus masina E2 a fost initial gindita de Pisti si de mine ptr.motor Lada,dar care atunci in Resita putea fi procurat numai in varianta serie 1200 sau 1500,plus era dublu ca pret nu mai stiu exact cred ca Dacia 7000 lei,Lada 14000 ................................................si asa eu am fost Don Quijote care se bate cu morile de vint,singurul care mia dat dreptate a fost Pisti Meszaros care era prea inteligent ca sa nusi dea seama ca de fapt am facut un pas inapoi,dar el trebuia sasi tina gura,fiindca avea actele bagate pentru emigrare

Blocul motor de Lada 1300 era la 4000 de lei, vilbrochenul 3000, la 1500 cmc blocul 5000 lei si vilbrochenul 3500....restul pana la sumele afisate de tine erau componentele motorului complect....sa faca cineva calculul prin echivalare la leul actual sa se vada cati bani am bagat noi din buzunar...pe mine acum deja ma doare capul cand ma gandesc....un Don Quijote am fost si eu pt ca pe langa ce mia dat clubul eu am investit de 3-4 ori mai mult realizand ca numai in nadejdea clubului puteai eventual sa fi primul din coada...avem exemple care nu le numesc ....mergem inainte !

cornel1955 31-05-14 21:57

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5711365)
sa ne lasi sa aberam noi in calitate de spec... si profi...si sa te duci la cimitir (de masini)...hai noapte buna si sa visati "formule" din dezmembrari

asta este problema , unii ABEREAZA pe aici .
......................................va fi un motor de moto simplu de pus de oricine pe orice , ala este facut de mama lui puternic si contine totul , inclusiv cutia de viteza )
..................................[/QUOTE]

Este clar ca nu ai inteles nimic si de fapt nu AI FACUT NIMIC...vorbesti de pe internet si e simplu..iar tiam aruncat o momeala si ai muscato din plin BRAVO!!!...chiar credeai ca eu fac o abureala sa nu fim mandrii de ea ??? eu nu sunt ORICINE ...surpriza va fi alta care tu la gandirea ta nu vei pricepe nici daca o vezi...somn usor si vise cu dezmembrari auto....
P.S. te ajut ca sa pricepi si sa inveti...toate componentele vor fi homemade...atat ca iti ajunge ! si ca nu ma lasa inima de roman iti mai dau un indiciu in poza de mai jos Metalex, 2500 euro , functionala si nu de la cimitir...maine plec sa o cumpar :twisted::twisted::twisted:

TG53 31-05-14 21:57

pentru mine,in toamna 84,cind sa incheiat sezonul,a fost clar,schimb pe motor Lada,am avut legaturi cu Tilo la Greiz,pentru inceput imi trebuiau culbutorii modificati,fiindca axa cu came era interzisa,intrebarea era numai daca modific monococa sau construiesc alta masina,un motor de Dacia lam pierdut,sia dat duhul,am avut unul singur pentru anul 85,cam putzin cind am vazut ca monococa au inceput sa apara fisuri,am hotarat sa merg si in 85 cu motor Dacia si pentru 86 fac alta masina,dar imi trebuia neaparat un motor Dacia pregatit,de rezerva,motorul "trasnet" de la uzinanu venea in discutie,mai era in bloc si nisipul de la turnare,la curatat,lam bibilit si lam vindut unui taran care avea neaparat nevoie de un motor,pentru Dacia privata,eu am avut de la o licitatie un motor de la un R16,pe care lam montat in masina mea particulara ala cu 83 CP,si motorul de pe dacie,lam pregatit ca motor de reserva,cu sperantza sa nu am nevoie in 85 de mai mult,si asa am intrat in anul 85

racerVTM 31-05-14 22:21

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5712025)
[SIZE="1"]

.maine plec sa o cumpar :twisted::twisted::twisted:

pe jos te duci sa o cumperi ??? In bulgaria ajungi repede de la tine , sau folosesti scuterul ??

http://www.motorsport-sales.com/inde...oducts_id=4864

Motor de AUDI 80 ?? ala sigur este un motor nou , nu este de la dezmembrari sigur ??? la 2500 de euro , un motor de race ii iei numai arborele cotit doar . asa ca tot dezmembrarile te ajuta .

racerVTM 31-05-14 22:29

pentru Cornel ,

daca vrei o Estonia25 , cica nefolosita uite aici pret

http://www.racing24.com/single-seat-...-2-1-4425.html

sau alta aici , ,astea preturi de masini muncite si lucrate cu truda , si nu de la dezmembrari

http://www.racing24.com/single-seat-...1-10-4634.html

cornel1955 31-05-14 22:30

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5712026)
........................pentru inceput imi trebuiau culbutorii modificati,fiindca axa cu came era interzisa,.......................

culbutori modificati am folosit de la inceput cu ajutorul lui Marin Tiganu sai dea D-zeu sanatate, ca si axa cu came care specifica expres provenienta socialista (lacuna de regulament) ...eu am mers dupa ideea provenienta socialista ...pe axa mea erau codurile URSS, deci ERAM REGULAMENTAR desi era modificata :lol::lol:

cornel1955 31-05-14 22:37

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5712046)
pe jos te duci sa o cumperi ??? In bulgaria ajungi repede de la tine , sau folosesti scuterul ??

http://www.motorsport-sales.com/inde...oducts_id=4864

Motor de AUDI 80 ?? ala sigur este un motor nou , nu este de la dezmembrari sigur ??? la 2500 de euro , un motor de race ii iei numai arborele cotit doar . asa ca tot dezmembrarile te ajuta .

Eu plec cu roaba inBulgaria cu unghiurile Akerman facute.....Mai Moderatorule TU CHIAR NU PRICEPI CA MUSTI ORICE MOMEALA ??? Lasane dracu sa vorbim aici aburelile noastre sau inchidem topicul si noi mergem sa facem Eastere si tu te duci la dracu'...ai muscato si pe asta...GATA CA DEJA TREBUIE BAN PT TINE, voi lucra la asta...te credeam mai inteligent...pacat !!!

racerVTM 31-05-14 22:40

[QUOTE=cornel1955;5712025][SIZE="1"]
BRAVO!!!...chiar credeai ca eu fac o abureala sa nu fim mandrii de ea ???

Nici nu ma gandeam altfel , sigur te vei mandri cu ea

racerVTM 31-05-14 22:48

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5712055)
Eu plec cu roaba inBulgaria cu unghiurile Akerman facute.....Mai Moderatorule TU CHIAR NU PRICEPI CA MUSTI ORICE MOMEALA ??? Lasane dracu sa vorbim aici aburelile noastre sau inchidem topicul si noi mergem sa facem Eastere si tu te duci la dracu'...ai muscato si pe asta...GATA CA DEJA TREBUIE BAN PT TINE, voi lucra la asta...te credeam mai inteligent...pacat !!!

Scuze , eu nu injur pe aici si nu aberez . Nu toti moderatorii sunt fosti piloti si nici toti pilotii sunt moderatori . Asa ca alege ce sunt . Daca chiar ai chef sa aflii cine sunt , te invit la mine la Brasov, la service, dar numai cand vei termina cu exagerarile si aberatiile despre ce tare ai fost tu si restul niste ...... altfel . Visezi la axe modificate , dar nu ai idee exact ce trebuia facut la o axa ca sa fie buna , carburatoarele ti le reglau altii , motorul tau era cel mai ce , si tot asa. Nu intelegi ca unii nu pun ... botul ,,, la tot ce exagerezi tu . Tu trebuie sa te calmezi , nu eu .

cornel1955 31-05-14 23:01

Iau pauza ca individul asta ma stresat destul sub diverse ID-uri si poate mai invata ceva pe traseu (nu cred)....Tibi si ceilalti descurcativa cu Gica -Contra asta de Moderator mascat ca eu am alte treburi mai importante decat aberatiile si jignirile lui...nu este civilizat si cine ii permite sa faca asa ceva pe un topic de cea mai mare audienta de pe 4tuning, inseamna ca il sustine in prostie sau este un DUSMAN PERSONAL AL MEU....:twisted::twisted::twisted:
TOPIC CLOSE ! BYE TO ALL MY FRIENDS !

racerVTM 31-05-14 23:24

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5712067)
Iau pauza ca individul asta ma stresat destul sub diverse ID-uri si poate mai invata ceva pe traseu (nu cred)....Tibi si ceilalti descurcativa cu Gica -Contra asta de Moderator mascat ca eu am alte treburi mai importante decat aberatiile si jignirile lui...nu este civilizat si cine ii permite sa faca asa ceva pe un topic de cea mai mare audienta de pe 4tuning, inseamna ca il sustine in prostie sau este un DUSMAN PERSONAL AL MEU....:twisted::twisted::twisted:
TOPIC CLOSE ! BYE TO ALL MY FRIENDS !

Nu esti pilot adevarat , nu stii sa si pierzi . Si nu cred ca topicul in inchizi tu , nici eu , va merge inainte , TG are o poveste impresionanta de spus si toti astepta sa continue , cu si fara tine , cu si fara mine , la fel.

cornel1955 31-05-14 23:59

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5712073)
Nu esti pilot adevarat , nu stii sa si pierzi . Si nu cred ca topicul in inchizi tu , nici eu , va merge inainte , TG are o poveste impresionanta de spus si toti astepta sa continue , cu si fara tine , cu si fara mine , la fel.

Fara sa se supere Tibi dar eu am fost vice inaintea lui...sa respectam adevarul istoric...iar cu invitatia ta nu ma intereseaza un service care sunt mii de service-uri in romania...mai bine vii tu la mine sa vezi cate cupe si diplome am eu...tu ce ai ??? nimic decat un service printrere alea mii de sevice-uri....si daca am zis TOPIC CLOSE credema ca stiu...ai sa vezi !!...am o valoare incontestabila care tu nu o ai decat prin vorbe si internet (sclav)...si temina cu aberatiile tale de sclav la internet si dane ceva concret al tau personal, realizari, performante, participari la concursuri...etc
TOPIC CLOSE !!!
p.s noapte buna si sa va reparati masina la rcervtm (nerecomandabil sub 21 ani)

racerVTM 01-06-14 00:06

Cornel ...si daca am zis TOPIC CLOSE credema ca stiu...ai sa vezi !!...am o valoare incontestabila
TOPIC CLOSE !!! Cornel , tot Cornel ramane , nu ??

Hai, incearca sa te calmezi , esti cam agitat cand cineva te ataca si nu este bine pentru sanatate . Sa lasam sa curga comentariile si povestea lui TG . Mai bine, spune-ne si noua povestea ta , sa fie doua in paralel, asa ar fi mult mai interesant topicul .

Si nu va reparati masinile , decat la service autorizate , al meu este doar de masini de competitii , nu ai ce repara la mine si nu ma recomand . sorry Cornel .

TG53 01-06-14 08:29

cred ca ar fi bine sa linistimi un pic spiritele,sa lasam cearta,cu toate ca si "reclama"negativa este o reclama vezi nr.de cititori,uni poate se distreaza,altii zic ca probabil am innebunit,in sfirsit,eu zic sa lasam cearta si basta
Cornele,eu stiu ca tu ma crezi numai pe jumatate,cea ce priveste rezltatele,dar te rog sacrezi ca locurile,titlurile,vice daca au fost la mine inaintea sau dupa tine,3,4 7 la numar nu mau interesat prea mult,am mai spus asta de citeva ori.Bineinteles ca am vrut sa cistig,daca as afirma altceva ar fi o minciuna,dar NU CU ORICE PRET,sa las familia pe drum,divortz,bani de la parintzi cum au facut altzii asta a fost mentalitatea mea si este si astazi BASTA
in anul 85,sfirsitul lui ianuarie a fost o iarna grea,cu multa zapada,a venit pe lume fica mea,particular nu aveai voie sa circuli,nevasta si fata leam adus acasa cu masina ACR sofer fiind Nicu Zaberca,spun acest lucru,in 85 a fost pe locul 1 familia si dupa aceea cursele,cu toate ca din punct de vedere sportiv nu a fost un an rau,am cistigat coasta mea preferata Vidraru si am fost multumit
cea ce ma nelinisteste in moment este ca nu se mai aude nimic de la Resita,indiferent daca positiv sau negativ

john17 01-06-14 15:16

1 Attachment(s)
Sper ca furtuna a trecut, unii au prea mult bun simt in timp ce altii doar baga zazanie...
Proiectul (secret) bialbero din garajul lui john transmite salutari lui @racer si Elonciei! :-)
Apropo, vad ca esti f secretos, de stiut stii tu cate ceva dar nu prea bine, vezi motorul VW care de fapt era Dacia OHC, mai nou Lada... Nu stiu, zau, ce masini de curse si cum s-or prepara acolo la tine! Dar de unde termenul de "brasoave" daca nu de la poalele Tampei si preparatorii locali :-)

All times are GMT +2. The time now is 20:33.

- Copyright 2026 4Tuning