Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

cornel1955 27-05-14 10:15

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by DORU.T (Post 5710178)
.................................................. ...........................
In alta ordine de idei,masina a avut motor de lada 1600 ,4 carburatoare(inlocuite ulterior cu un dublu corp) fiindca nu a reusit nimeni sa le regleze si in viraje motorul intrerupea.Cutia de viteze a fost de Dacia 5 trepte (H),pe bord avea turometru,presiune ulei,temperatura apa,un bec rosu si in dreapta un intrerupator pentru termocuple.

Ati incercat sa reglati carburatoarele cu dispozitivele din poza ?...eu le tin pt motociclete

TG53 27-05-14 10:35

Cornele,eu banuiesc ce a fost cu carburatoarele,eu nu pun degeaba atitea intrebari despre starea in care a cumparat George masina si incet,incet se pare ca banuiala se adevereste,mai sint citeva mici detalii de lamurit

john17 27-05-14 12:49

Maaare pacat daca a cumparat masina intreaga, oricat de degradata, si ulterior au disparut componente... Parca citisem undeva tot pe forumul asta de niste galerii Lada provenite de pe un Easter, sa fi fost cele de pe TG86? Sper totusi sa nu moara proiectul, desi pare ca a intrat intr-un soi de hibernare. Altii au stiut sa pastreze si merg si acum cu acele masini, noi romanii am dus la fier vechi tot ce am prins in mana... Nici macar date, fise de omologare pt masini autohtone nu mai gasesti decat la straini! Pacat.

TG53 27-05-14 13:59

eu continui deocamdata cu E2,dupace am confectionat nu eu ci 2 femei care se pricepeau cu fibra de sticla,pontoanele,leam ajustat si finisat,fara a fi vopsite,leam fixat pe masina si hai la "bancul de proba"Valea Domanului start de pe loc timp excelent cit de mult face totusi greutatea cred ca in momentul incercarilor era cu cel putzin 100kg mai usor,cea ce priveste tinuta de drum pe spate era totul OK,dar fatza nu mia prea placut subviratoare si in plus sarea tot timpul si atunci am descoperit ca reglajul amortizoarelor nu mergea prea simplu,trebuiau demontate de pe masina lucru destul de complicat

cornel1955 27-05-14 17:48

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5710287)
Cornele,eu banuiesc ce a fost cu carburatoarele,eu nu pun degeaba atitea intrebari despre starea in care a cumparat George masina si incet,incet se pare ca banuiala se adevereste,mai sint citeva mici detalii de lamurit

Miam dat seama...esti vulpoi batran ca si mine dar mai arunc si eu "momeli" poate se prinde ceva :lol::lol::lol: ...in proiectul cu Nelutu miam oferit sprijinul cu "priceperea" si chiar ma mutam temporar la Resita, dar nu sa finalizat nimic...pacat :cry: vroiam sa le demonstrez cum se poate face un Easter in 2 luni de zile...aveam si motorul de Lada 150 CP

DORU.T 27-05-14 18:08

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5710353)
Maaare pacat daca a cumparat masina intreaga, oricat de degradata, si ulterior au disparut componente... Parca citisem undeva tot pe forumul asta de niste galerii Lada provenite de pe un Easter, sa fi fost cele de pe TG86? Sper totusi sa nu moara proiectul, desi pare ca a intrat intr-un soi de hibernare. Altii au stiut sa pastreze si merg si acum cu acele masini, noi romanii am dus la fier vechi tot ce am prins in mana... Nici macar date, fise de omologare pt masini autohtone nu mai gasesti decat la straini! Pacat.

Mașina a fost cumpărată perfect funcțională in anul 1993!!A fost un cadou de majorat,in acel an George a si participat cu ea la toate etapele de coasta! In anul 1994 a emigrat in Florida,din acest motiv mașina a rămas in garaj.Abia dupa 15 ani cand s-a întors in tara a încercat sa o reconditioneze la Prescom....restul povestirii l-am spus mai sus!

TG53 27-05-14 19:02

Doru,din pacate cei care au fost involvatzi in constructia lui TG86 nu mai sint printre noi,nu toti dar citiva,unul pe care pot sal recomand este Ernestin Simon,din Timisoara,Nelutu a vorbit cu el,daca treaba este seriosa mai pot vorbi si eu inca o data cu el,este unul care se pricepe,te rog sa ma crezi,eu il cunosc de mai bine de 40 de ani
pe mine ma interesat starea masini,asa cum a cumparato George din urmatorul motiv in 91 cind am plecat eu din tara am lasat masina cu remorca la garajul moto echipata astfe
motor Lada 1600 pentru Cornel 1607ccm motor patrat80x80
pompa de benzina electrica
cutia 5 trepte secventiala
delco cu aprinderea electronica posibilitatea de reglaj cu un buton curba de aprindere sau cum ii spune un "calculator" o cutie dreptunghiulara montata undeva in fatza bordului
pe tabla de bord ar fi trebuit sa fie undeva un canal cu 9 diode LED.3 galbene,3verzi,3 rosi indicau punctul cind trebuia sa schimbi viteze,diodele au fost si ele cuplate cu o cutie cu ceva electronica,montata linga cealalta
in camera dupa colt,in garajul moto am avut depozitate la plecarea mea,multe piese,roti,nu mai stiu exact,dar ce stiu exact au fost urmatoarele
un motor Lada 1300,cel pe care lam folosit la inceput modificat pe carter sec,pompa de ulei cu angrenaj si baia de ulei am avuto din DDR,restul a fost confectionat de mine,un motor de curent continu cu un regulator electronic 14 V,am vrut sal folosesc ca alternator,avea cam 60 -70 mm in diametru si cca 200mm lung,de undeva din aviatie
o cutie Dacia 5 trepte cu rapoarte modificate asta am vvrut sa o modific tot secvential plus diferential autoblocant nu a fost construit,dar planificat
un mic banc de proba pe care am incercat cu doua bobine de electromotor sa schimb vitezele cu 2 butoane totul electric
si slabiciunea mea un motor de motocicleta,175 ccm prototip cu drehschieber si cutie de viteza anexata era o slabiciune a mea
cam asta a fost cind am plecat,cindva in primavara 92 am telefonat cu tatal meu,care mia spus ca trebuie sa elibereze garajul,masina a duso pentru un timp,intrun garaj la un prieten,restul a ramas deocamdata acolo,eu iam spus sa caute un loc unde putem duce totul,chiria am platito eu ,pina cind a gasit ceva a trecut ceva vreme,el ma vizitat in 92 in Germania si cind sa intors in Romania,a cautat un client si asa a ajuns masina la George,dar se pare ca nu in starea in care am lasato eu pentru mine o ENIGMA

racerVTM 27-05-14 21:11

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5710274)
Ati incercat sa reglati carburatoarele cu dispozitivele din poza ?...eu le tin pt motociclete

cu vacumetre pe fiecare cilindru poti regla numai deschiderea simetrica a clapetelor la cele 4 carburi , dar daca vrei un reglaj profi al carburatiei trebuie pe un banc de probe cu un vacum egal pentru fiecare carburator si masori cantitatea de benzina purjata de jetaje. Problema intreruperilor in viraje era forta G care devenise destul de proeminenta la Eastere ( mai ales cu aparitia unor cauciucuri bune ,soft,cu aderenta mare ) , benzina se urca pe peretii camerelor de nivel constant si ori saracea amestecul ori il ineca la greu pe motor . O solutie era sa se puna carburatoarele inclinate pe galerii cu curgere inspre motor si mai rezolva din situatie cat de cat . De aceea in motoarele de race cele mai bune aspiratii sunt cele verticale si centrale pentru a nu mai aparea aceasta problema.

DORU.T 27-05-14 21:19

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5710442)
Miam dat seama...esti vulpoi batran ca si mine dar mai arunc si eu "momeli" poate se prinde ceva :lol::lol::lol: ...in proiectul cu Nelutu miam oferit sprijinul cu "priceperea" si chiar ma mutam temporar la Resita, dar nu sa finalizat nimic...pacat :cry: vroiam sa le demonstrez cum se poate face un Easter in 2 luni de zile...aveam si motorul de Lada 150 CP

Sunt cu George si citim impreuna postarile de pe forum.
Daca oferta mai este valabila si inca nu a-ti planificat concediul din vara asta,puteti sa-l petrceti la Resita!George locuieste la casa,este loc chiar si pentru o echipa de mecanici si in plus peste cateva saptamani o sa deschida si o gradina de vara!(casa este intr-o zona superba,inpadurita langa parcul zoo,cu curte mare,foisor).
Deci sunt toate premizele pentru un concediu de vis:D
Pentru rezervare puteti sa-l contactati direct pe George 0745.336.780
(locuieste singur in toata casa ...si nu are nici o rezervare pentru vara asta)

Vorbind mai serios masina in momentul de fata este la Sc Plastomet unde cadrul a fost sablat.Acolo ni se pun la dispozitie materiale,scule si meseriasi.Este nevoie doar de cineva ''priceput'' in reconstructia unui easter.
Credeti ca poate fi o provocare pentru d-voastra?
Invitatia este valabila si pentru domnul Tibi ,ar fi minunat sa putem reintregi o parte din vechea familie a automobilismului.
.....ce Easter ar iesi!!

TG53 27-05-14 22:03

ce pompa de benzina a fost montata?

TG53 28-05-14 08:56

John,tie iti sint inca un raspuns dator nu,cutia nu a mai fost sincronizata,a avut pinioane cu crabotzi si dinti dreptzi pentru mine modificarea CV vorbesc acuma numai de modificarea rapoartelor nu era nici un fel de problema,pot sa afirm sus si tare era de fapt rutina si asta din urmatorul motiv Werner cind a inceput cu automobilismul a modificat pentru inceput o CV 4 trepte,a calculat rapoartele de care avea nevoie,a desenat pinioanele confectionate la UCMR drumul a fost simplu daca ai meseriasi si prieteni strunjit pinioane din material cementabil ,danturare,cementare si calire Sam Haipl,rectificare interioara si gata in decursul timpului,am avut desena pentru foarte multe rapoarte,inclusiv CV 5 trepte,de fapt trebuia sa stii numai ce raport vrei,turatie,grup,roti ,alegeai desenul cu perechea de roti si la lucru in uzina,dura intre 5-7 zile si erau gata deci cu cutia nu mam prea facut ginduri

john17 28-05-14 11:43

Merci, ma gandeam eu ca nu se pupa secvantiala cu sincroanele. Stiu ca la Resita se faceau pinioane si cutii, mai fa si acum daca mai poti...

TG53 28-05-14 12:59

daca se mai poate face ceva sau nu,nu stiu,dupa cum am intzeles uzina UCMR este ca si inexistenta,pe vremea mea erau cca18000 angajatzi,dar cea ce ma mira,am citit aici in forum,ca Lucian Hora a construit multe piese pentru Lola lui,este mai mult Made in Resita decit original,deci undeva trebuie sa existe ceva,nu cred ca acasa in bucatarie,probabil ca Nicu Zaberca stie mai mult,caci il vad in preajma lui Hora,poate ne lamureste,mat bucura

cornel1955 28-05-14 13:29

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by DORU.T (Post 5710523)
Sunt cu George si citim impreuna postarile de pe forum.
..................................................
...............
Credeti ca poate fi o provocare pentru d-voastra?
Invitatia este valabila si pentru domnul Tibi ,ar fi minunat sa putem reintregi o parte din vechea familie a automobilismului.
.....ce Easter ar iesi!!

O veste buna care cred va bucura destui pasionati de Formula Easter ...Daca nu imi placeau provocarile nu alergam la curse :lol: ....Din partea mea este OK (am si acordul nevestei ca tot nu mai are ce sa faca cu mine :twisted::twisted:)si daca "face rezervare" si Ernestin atunci putem spune ca va iesi ceva traznet ...iar daca apare si Tibi nu vreau sa ma gandesc ce va iesi :lol: ...il voi contacta pe George pt amanunte...pana atunci 2 poze cu cei "cu rezervarea" : Ernestin si Moshu' Valea Domanului '89

TG53 28-05-14 21:34

Doru si George miar fi placut foarte mult sa fiu alaturi de voi,din pacate anul acesta nu merge,mai am citeva "restauratari personale" in fatza mea cea ce priveste sanatatea,pacatele tineretzi si virsta isi cer tributul,dar totul este spre bine,Cornel stie despre ce este vorba
Daca avetzi nevoie de ajutorul meu,stau la dispozitie,cu sfaturi,poate si ceva desene,daca am datele necesare poze,dimensiuni etc

k.lada 29-05-14 10:19

5 Attachment(s)
Dupa cum povestea John, a ajuns la mine o admisie pt orizontale, de la Resita, se spune ca au fost pe monopostul lui Werner H. O axa cu provenienta similara a ajuns la un alt prieten cu Lada, insa din cate stiu sta pe raft, nu e montata. Motorul monopostului de pe care provine a ajuns la fier vechi, deoarece a plouat in el, singurele piese recuperate sunt admisia (pt carb vertical), evacuarea, chiulasa cu axa, restul find irecuperabile. De remarcat cat de scurta este (~12 cm lungime totala) , inca am batai mari de cap cu pozitionarea si construirea unui colector de evacuare ( flanse taiate pe laser, sudate coturi de inox, etc). Am primit de la un domn la care cica ar fi ajuns monopostul poze cu esapamentul, la monopost era simplu, intrucat ieseau in lateral, foarte putin coborau in jos.

Ps: inca sunt in cautare de piese de Lada, "de curse" daca stiti ceva ponturi, nu ezitati :lol:.

TG53 29-05-14 10:54

intrebare flansele de cauciuc au fost initial pe galerie sau leati montat ulterior?

racerVTM 29-05-14 12:28

Ps: inca sunt in cautare de piese de Lada, "de curse" daca stiti ceva ponturi, nu ezitati :lol:.[/QUOTE]

mai bine gaseste un motor de fiat 132 ( supermirafiori ), la dezmebrari si il iei cu cateva sute de euro tot cu tot ce vrei si ai si chiuloasa crossflow ,cu doua axe cu came in cap ,unde te poti juca cu unghiurile de avans si pui carburatia ta pe el . Ce chiuloasa de LADA vad eu in pozele tale , este cam slab comprimata si nu faci mare lucru cu ea , orice pistoane ai pune in ea

cornel1955 29-05-14 15:05

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5710893)
Doru si George miar fi placut foarte mult sa fiu alaturi de voi,din pacate anul acesta nu merge,mai am citeva "restauratari personale" in fatza mea cea ce priveste sanatatea,pacatele tineretzi si virsta isi cer tributul,dar totul este spre bine,Cornel stie despre ce este vorba
Daca avetzi nevoie de ajutorul meu,stau la dispozitie,cu sfaturi,poate si ceva desene,daca am datele necesare poze,dimensiuni etc

Tibi CAPUL SUS ! Stii ca un om cand imbatraneste are acumulata o experienta vasta dar si da in mintea copiilor :) ...deci suntem mai tineri ca pe vremuri si cu capul plin de idei :)...chiar si sprijinul tau de la mare distanta va conta foarte mult desi daca ne vedeam toti acolo iesea un mic monstru pe 4 roti pe nume "TG 86 Redivivus"

cornel1955 29-05-14 15:25

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by k.lada (Post 5711080)
...................................
inca sunt in cautare de piese de Lada, "de curse" daca stiti ceva ponturi, nu ezitati :lol:.

Solutia adoptata de tine, fara suparare, este bine executata dar gresita...pai unde dracu' este flansa elastica ??? in situatia ta din poze carburatoarele intra in vibratie la turatii mari si poti merge la plimbare ...sorry,,,tiam explicat multe posturi in urma cum poti monta asa ceva fara probleme...cred ca nu ai citit ...si cu 4 cm in plus sau minus tot aia este...iti mai dau un indiciu de la un Kawa 600 din curte de la mine...la capatul celalalt stau in aer :twisted:

TG53 29-05-14 16:17

Cornele.daca te uitzi bine,mai omule ai imbatranit,punetzi Ochilarii HAHAHA;eu am de o viatza,intre carb.si galerie exista flanse de guma,dar din pacate pe K LADA trebuie sal dezamagesc,nu este galaria de admisie a lui Werner,eu banui a cui a fost din Resita poate o recunoaste
pct.1 Werner nu ar fi construit si nu a construit pentru Easter o galerie asa de scurta,care are cuplu sus,el a preferat intotdeauna un cuplu de jos,ca si mine,putea trepta mai bine cutia,
pct,2 prinderea elastica a fost cu totul alta si anume o flansa de aluminiu,cca 6-8mm grosime,pe ambele parti un inel de cauciuc O Ring ,in flansa de AL 2 canale care preluau inelele de cauciuc,dar nu total ingropate,galerie Oring flansa AL,Oring,Carburator totul fixat cu suruburi si piulitze polistop
pct.3galeria are un stutz pentru servofrina,Easterul nu a avut asa ceva,deci trebuie sa provina de la o limuzina
pct.4 galeria lui Werner a fost identica cu a mea,care a provenit din DDR a mea,si a lui a fost copiata de el,exaxct ca si "serpisorii"cum ziceti voi,eu am avut desenul cred ca undeva mai in fata an scris deja,si noi am confectionat 2 aproape identice numai ultima parte era putzin diferita,din cauza diferite a sasiului

cornel1955 29-05-14 16:52

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5711206)
Cornele.daca te uitzi bine,mai omule ai imbatranit,punetzi Ochilarii HAHAHA;eu am de o viatza....................

Cu toata bunavointa eu vad numai o garnitura de carton intre carburatoare si flanse, poate monitorul meu face figuri sau tu trebuie sati mai pui 1 pereche ochelari in plus heheheheee...cu distanta asa este: lunga sau scurta adaptata cuplului motor si chestia cu o-ringurile am explicato multe posturi in urma...ma duc sa ma mai uit o data :lol::lol::lol:

TG53 29-05-14 18:22

Cornele,uitate inca o data,poza cu carburatoarele in sus,la cilindrul 2 si 3 vezi 2prezoane far piultza si se vede prinderea pe galerie,prezoanele sint decalate,rasucite,alea sint flanse cu cauciuc vulcanizat,de exemplu motorul BMW 12 cilindri are asa ceva

cornel1955 29-05-14 18:36

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5711237)
Cornele,uitate inca o data,poza cu carburatoarele in sus,la cilindrul 2 si 3 vezi 2prezoane far piultza si se vede prinderea pe galerie,prezoanele sint decalate,rasucite,alea sint flanse cu cauciuc vulcanizat,de exemplu motorul BMW 12 cilindri are asa ceva

Mam uitat...trebuie alt monitor cu vederea inca stau bine, dar daca alea sunt flanse elastice e OK dar cam scurte ;) lasand Lada deoparte miau picat in mana niste poze cu o masina de 400 kg si 190 CP motorizare Suzuki GSXR 1000 cmc....ce mia atras atentia si se foloseste din ce in ce mai mult este diferentialul autoblocant extrem de usor si poti jongla cu rapoartele cum vrei...mie imi place ...solutia nu este noua apartine anilor '55-'60 dar a revenit in forta la capitolul tractiune cu lant si motorizare moto

john17 29-05-14 18:47

Ehe, uite cum citeste lumea topicul! :-)
Racer, zici tu ceva cu bialbero ala, dar acum 10 ani n-am reusit sa dibuiesc unul in dezmembrari, in Sacele langa pod unde erau italiene la greu mi-a spus ca daduse la fier motoare mult mai noi.
Ziceti ca merge cu piulite cu frana la flansa cu O ringuri? Ca eu vazusem un soi de saibe-arc, cam intre grower si un arculet pt asa ceva.
In prima poza nu cred ca are diferential, vad discul de frana ca la kart. Drexxler, Quaife au sigur astfel de diferentiale.

cornel1955 29-05-14 19:07

5 Attachment(s)
Da John este si diferential autoblocant asa este in specificatii dar sincer nici eu nu il vad :lol::lol:....o fi ascuns pe undeva...iar am probleme cu vederea :lol::lol::lol: ...pana una alta pt K-Lada niste poze cum ar trebui sa arate un 1600 "aproape" preparat si munca de chinez la greu...cam asa arata al meu cu vilbrochenul subtire, cu supapa aia de admisie "grasa" de nu mai avea loc acolo...la chiulasa pana nuti faci mustata in canale nu te opresti :twisted:

john17 29-05-14 19:24

Da, dar ai avut INMT sa echilibrezi arborele!
Cu canalele din chiulasa si galerii mai e o teorie, parca Ferrari a venit cu ea, conform careia pe suprafata rugoasa s-ar forma micro turbioane si astfel gazele ar curge mai repede decat prin canale lucioase... Lustruite insa merg sigur, altfel cine stie cat de rugoas ar trebui, si nici sa le "buciardezi" dupa ce le maresti nu ai cum...
Ala o fi "very limited slip differential", axa rigida mai exact! Da' si eu ma benoclez pe telefon si cu ochelarii de distanta, asa ca... :-)

racerVTM 29-05-14 19:26

....ce mi a atras atentia si se foloseste din ce in ce mai mult este diferentialul autoblocant extrem de usor

nu este diferential , este legatura directa , nu are nevoie de diferential . Se foloseste tot mai des si peste tot varianta fara diferential , deoarece nu s-a inventat unul inca sa tina la puteri imense care se folosesc mai nou . Vezi camioanele de Pikes Peak toate merg pe spool ( bara intreaga ) . La F1 se foloseste blocarea diferentialului ca sa poate rezista la tractiunea imensa la start si in calificari . Nu se mai tine cont de mica pierdere de aderenta in viraje .
Si la noi in Romania s-a folosit varianta aceasta la curse , pe ARO 10 cu motorul de Toyota de 3.0 litri pe spate avea bara directa intre roti , numai fata avea diferential si centralul il bloca pilotul manual de la buton

cornel1955 29-05-14 19:38

1 Attachment(s)
Sorry am gresit eu poza..asa e la batranete...uitati poza cu diferential :lol: ...pai ma miram si eu ca nu il vedeam, chiar asa de chior sa fiu la rezolutia aia ?

racerVTM 29-05-14 19:42

1 Attachment(s)
[QUOTE=john17;5711246]Ehe, uite cum citeste lumea topicul! :-)
Racer, zici tu ceva cu bialbero ala, dar acum 10 ani n-am reusit sa dibuiesc unul in dezmembrari, in Sacele langa pod unde erau italiene la greu mi-a spus ca daduse la fier motoare mult mai noi.

John, tot ce s-a numit Fiat pe benzina , a avut cam acelasi bloc motor si inclusiv Lancia Thema 1.8 benzina, a avut acelasi motor de care vorbesc eu ( similar cu blocul de Lada ) , de Fiat 132 , numai ca diferenta era mare rau de tot , constand in chiuloasa cross flow si pistoanele bombate . Incepand cu 1,6 cilindree ( 80 x 80 , mai exact 80mm x 79.2mm ) , care este exact cea de care se vorbeste aici pe LADA , toate motoarele Fiat au avut chiulosa in doua axe si carburi dublu corp sau chiar injectie mai nou . Nu degeaba rusul a furat motorul de Fiat si la numit Lada . Si apropo , pe o Estonia de vanzare actual , motor de LADA tip vechi pe injectie ( cica 170 cai ) si mai veche

racerVTM 29-05-14 19:52

1 Attachment(s)
aici despre motorul de care vorbesc

http://oldschool.co.nz/2011/forum/in...iat-125/page-3

racerVTM 29-05-14 19:54

O curiozitate, la Esterul de la Resita in curs de restaurare , ce motor se va folosi ???? , exista deja si trebuie restaurat ? sau se cauta ceva sa fie montat ???

cornel1955 29-05-14 19:58

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5711268)
Da, dar ai avut INMT sa echilibrezi arborele!
Cu canalele din chiulasa si galerii mai e o teorie, parca Ferrari a venit cu ea, conform careia pe suprafata rugoasa s-ar forma micro turbioane si astfel gazele ar curge mai repede decat prin canale lucioase... Lustruite insa merg sigur, altfel cine stie cat de rugoas ar trebui, si nici sa le "buciardezi" dupa ce le maresti nu ai cum...
Ala o fi "very limited slip differential", axa rigida mai exact! Da' si eu ma benoclez pe telefon si cu ochelarii de distanta, asa ca... :-)

Am avut INMT si asta a fost undeva norocul nostru dar sa stii ca nici atunci nu era gratis daca eu am dat 3000 lei pe o axa cu came de Lada :twisted: ....usurarea si echilibrarea la 40.000 t/min mau costat 1500 lei si miau facut un arbore "slabanog" de la 11 kg la 7.5 kg si o volanta ciuruita ca in poze (pozele nu sunt de la a mea) ...au luat din ea si pe fatza si pe dos si miau mai si gaurito...vedeai parisul prin ea :lol:

john17 29-05-14 20:17

Nu de gratis era vorba, ci ca se putea atunci si acum nu!
Racer, blocul Lada e cu totul diferit fata de bialbero! Care stiu si eu ca s-a pus pe multe modele, dar toate vechi si de negasit acum la dezmembrari. A existat si varianta cu 16 supape pe blocul ala, capacitati intre 1.6 si 2l. Motorul Lada nu are corespondent in productia de serie Fiat.
Cat priveste axa rigida, eu am rezerve. Am condus Manta si BMW cu diferential sudat si sunt porcarii bune doar de donuts in parcare, subvireaza in draci la intrarea in viraj si supravireaza crunt ulterior, iar planetarele se rup ca sticksurile. Eu n-am auzit de masina de curse cu axa rigida de la Petre Cristea incoace! Diferentialul blocabil se foloseste la off road, dar e vorba de teren cu aderenta scazuta. In nici un caz nu cred ca un monopost ar fi "drivable" cu o astfel de solutie.

TG53 29-05-14 20:26

Excelent,motoristii intre ei,innma,ce doresti mai mult
flansele sint metal cu cauciuc vulcanizat,intradevar scurte ca sa incapa intro limuzina,provin de la Franz Albert un austriac care facea tuning,Werner a avut multe piese de la el,specializat pe axe cu came de tot felul
diferential asa cum spune si racer,poate fi totul rigid ca la cart,eu am incercat asta odata cu diferential blocat mergea bine,dar uza cauciucurile extrem nu mi putea permite
lustruirea canalelor,pe vremea noastra se spunea ca trebuie sa fie oglinda,astazi,dupa cercetari moderne sa ajuns la concluzia ca este mai bine sa fie mai aspre curgerea laminara pe peretzi face ca viteza amestecului este mai mica,plus influentzeaza calitatea amestecului in rau,foarte greu pentru mine de explicat in limba romana am participat acum vreo 10 ani la un curs organizat de BMW unde neau explicat si cu material video Ambreiajul si al meu a fost ceva in genul pozelor lui Cornel,dar cu trei foi

cornel1955 29-05-14 20:29

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5711293)
Nu de gratis era vorba, ci ca se putea atunci si acum nu!
.................................................. ... Diferentialul blocabil se foloseste la off road, dar e vorba de teren cu aderenta scazuta. In nici un caz nu cred ca un monopost ar fi "drivable" cu o astfel de solutie.

Touchee...ai dreptate dar in Turbomecanica sunt firme particulare care cred ca fac si giumbushlucuri deastea....cu diferentialul blocat la "formule" ai toate sansele sati rupi gatul :lol::lol::lol:

racerVTM 29-05-14 20:35

1 Attachment(s)
flansele sint metal cu cauciuc vulcanizat,intradevar scurte ca sa incapa intro limuzina,provin de la Franz Albert un austriac care facea tuning,

merge si fara intermediare de cauciuc, problema mare este ca transmite caldura mare la carburatoare si iti fierbe benzina in ele .
uite aici galerie pentru 2x 40 Weber DHLA or 40 Dell'orto DCNF

racerVTM 29-05-14 20:52

6 Attachment(s)
[QUOTE=john17;5711293]Nu de gratis era vorba, ci ca se putea atunci si acum nu!
Racer, blocul Lada e cu totul diferit fata de bialbero! Care stiu si eu ca s-a pus pe multe modele, dar toate vechi si de negasit acum la dezmembrari. A existat si varianta cu 16 supape pe blocul ala, capacitati intre 1.6 si 2l. Motorul Lada nu are corespondent in productia de serie Fiat.

uite aici , sa imi zici care este diferenta intre blocul de LADA ( cine il cunoste il stie ) si cel de Fiat 132, 125 , Lancia si Fiat Croma si Lancia Thema 1.6 si 1.8 .
Nu este nici una, deci daca vreti un motor pe Easterul de la Resita , aveti orice varianta doriti sa urcati un motor de LADA pe culmile puteriiiii . Glumesc, dar este real , acum este orice varianta sa modifici acel motor bine si destul de repede din dezmebrari , numai niste axe noi trebuiesc race .

cornel1955 29-05-14 20:59

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5711297)
Excelent,motoristii intre ei,innma,ce doresti mai mult
.................................................. .................................................. ..
lustruirea canalelor,pe vremea noastra se spunea ca trebuie sa fie oglinda,astazi,dupa cercetari moderne sa ajuns la concluzia ca este mai bine sa fie mai aspre curgerea laminara pe peretzi face ca viteza amestecului este mai mica,plus influentzeaza calitatea amestecului in rau,foarte greu pentru mine de explicat in limba romana am participat acum vreo 10 ani la un curs organizat de BMW unde neau explicat si cu material video Ambreiajul si al meu a fost ceva in genul pozelor lui Cornel,dar cu trei foi

Pai si in concluzie ce facem ??? mai lustruim sau facem canale helicoidale in canale si dam gauri cu spiralu' ?...mi se pare cam aiurea si ilogic cum au ajuns cei de la BMW la concluzia asta...aia oricum sunt doxa de carte dar nici unii dintre noi nu suntem prosti...INTREBARE provocatoare ca tot sa ajuns aici : lustruim sau exista ceva ce ei nu vor sa spuna in privinta canalelor care sunt foarte importante ? cine stie sa raspunda :lol:

racerVTM 29-05-14 21:14

1 Attachment(s)
se foloseste inclusiv in F1 , blocarea diferentialului ,

This allows the sport car wheels to roll at separate speeds to each other when the car is entering the corner, then as the driver comes back on the power, the differential will slowly lock up to avoid the inside, unloaded wheel spinning. Of course, like most things on a Formula One car, this is all electronically controlled, and can be programmed into the car -

In fact, until it was banned, there was a button on the steering wheel which drivers could press to manually lock or release the diff as they pleased, enabling them to get better traction out of the corners.

http://www.formula1-dictionary.net/differential.html

All times are GMT +2. The time now is 08:19.

- Copyright 2026 4Tuning