![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
diametrul pistoanelor e cam acelasi la benzina si la diesel , doar ca dieselu are cursa mai lunga pentru compresie, de aici provine cilindreea, iar presiunea din turbo e folosita pentru o aprindere mai eficienta.
|
Quote:
|
Quote:
|
Pai din moment ce o benzina aspirata (non turbo sau fara sa fie motor de turatie) are ~ acelasi raport cp/litru ca un diesel turbo e clar ca in situatii identice (ambele turbo/biturbo sau ambele aspirate) nu are ce discuta cu un diesel.
Momentan de abia s-a ajuns la pragul de 100cp/litru la diesel biturbo (123d), Honda avea pe S2000 120cp/litru de mult, Ferrari la fel, altii au 100cp/litru lejer la motoare mult mai mari. Daca se pune turbo 130-160-200cp/litru pe masini de serie nu e mare chestie. La diesel o sa mai avem de asteptat pana vedem 150-200cp/litru la masini de serie care au de respectat anumite standarde de poluare, sa fie fiabile si asa mai departe. Practic la benzina limita este doar imaginatia si bugetul, de aia existau acum cateva zeci de ani motoare de F1 cu 1000cp/litru ceea ce din diesel nu se poate scoate nici daca te dai peste cap. Un diesel lasat de capul lui (aspirat, cum predomina motoarele pe benzina) e...slab ca sa nu folosesc un termen dur. Nu dau exemplu celebra Dacie 1.9D, ci 1.9 SDI cand se fabrica. 64CP/125NM sunt valori de toata jena pentru un motor de aproape 2000 cmc. In aceeasi perioada un motor pe benzina aspirat de 1.8 - 2.0 ii dadea clasa atat la cuplu (180-200nm) cat si la CP (130-150cp). Aceeasi CP ca un 1.9 SDI (64) ii scotea motorul de 1.2 12V in 3 cilindri si 112NM, ambele aspirate. Bineinteles ca tehnologia a evoluat, dar asta s-a intamplat pentru ambele tabere, in principal tehnologia pe motoarele turbo, asta aduce cel mai mare castig de putere. |
DIESEL 100%...CONSUM MIC LA VITEZE MARI !!! SI ECONOMIC PE LANGA ASTA...
DACA ESTI FIU LUI TIRIAC- BENZINA 100% SI MOTOR CAT MAI MARE ... DACA NU...2.0d rwd face minuni ! |
Quote:
Excluzand SUA ( ca acolo au mentalitatea imbacsita cu benzinare, iar diesel nu prea se gaseste ), mai toate tarile ( importante desigur ) fac vanzari extraordinare la DIESEL. Pt ca la ei , masina nu tine de fite, ci de practicitate! inca tin sa va reamintesc, o masina este pt a te duce din pct A in pct B. |
Quote:
Pt k daca as fii avut bani sa bag in benzina mi-as fii permis motor pe benzina, cum nu am bani sa dau pe benzina, un diesel este perfect pt mine...despre asta zic eu ! |
Quote:
Pentru sufletul meu am maşina mea, care nu mă duce din punctul A īn B,ci face mult mai mult. Nu suntem pe 4tuning pentru că ne dorim pur şi simplu mijloace de deplasare, pentru asta eram pe autovit ro, maşini ro sau pe orice alt site de maşini de serie la grămadă. |
Quote:
|
Quote:
Practic toti copiii wannabe sofer Ryan Cooper vor benzina, si toti saracii care vor sa se dea in stamba ca au Audi A5 sau Bmw seria 5 , au diesel. Treaba se stie deja si nu stiu de ce naiba mai continuam ! Benzina e pentru performante notabile, pt motorsport. Diesel e pentru consum, practicitate. Mai bine inchidem topicul direct, ca se cam repeta aceleasi chestii de mii de ori. - SINCER ! |
Quote:
|
+1, s-a spus tot ce era de spus de 2 3 4 ori minim, e redundant threadu deja, se mesteca in aceleasi idei.
|
judecand dupa voturi... clar, benzina e castigatoare. si eu sunt pt inchiderea topicului.
|
Quote:
|
dolb, abia ai cerut inchiderea topicului. iar o lungim? nu s-a aberat destul?:lol::lol::lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:24. |
|
- Copyright 2026 4Tuning