![]() |
Re: CLUB Fiat SEICENTO
10 Attachment(s)
Quote:
Attachment 959033 Attachment 959034 Attachment 959465Attachment 959466Attachment 959467Attachment 959468Attachment 959469Attachment 959470Attachment 959471 Si pentru Morph am gasit ceva care cred ca il intereseaza: Attachment 959035 Din ce am vazut eu capota nu e modificata. Doar aripa si spoilerul sunt lucrate. |
AB-04-ASS dc ai facut asta :(((( acum iar mai bagat in boala...:((( ma...sa mor daca stiu ce sa fac...deci mie linia aripii mi se pare originala...cum vine cu linia capotei din nou originala...doar spoilerul a fost putin taiat ca sa intre alea acolo, zic eu...deci doar la spoiler sa decupat in partea de jos...:(((
CE SA FAC!!!!???? lateredit: va spun eu ce am sa fac...am sa fac rost de niste faruri de corsa b am sa vad cum vin...si apoi am sa stiu exact ce am de facut.... laterlater edit...:) 1 data si 1 data am sa le fac pe cele de seicento cu lupa :) dupa vedem ce facem...am zis ca tin pe ea doar FIAT :) si FIAT :D o sa incerc 1 data...parca nu prea imi place asa cu faruri de corsa...om vedea... |
Quote:
Nu e vina noastra ca nu produce nimeni niste aftermarket-uri pentru buburuze. Ma gandesc ca un far modificat manual nu o sa fie niciodata la fel de bine calibrat ca si unul facut pe banda... si risti sa iti bata o faza in cer si una in pamant.... sau mai stiu eu ce deviatii... Bafta oricum in tot ceea ce faci! PS: Alternatorul cum mai e? |
Quote:
Quote:
Quote:
|
... si imi trimiti mie ce scoti de acolo, asa-i? :D
|
Te referi la mecanismul stergatorului? :D
Daca da.... in caz ca vreodata fac ceea ce am zis mai sus sigur o sa scot la "licitatie" piesele. Dar mai dureaza... |
Quote:
iar optiunea cu kit HID pe lupe e 100% ok caci lupele alea au sens de montaj :) adik au o canelura care trebuie sa intre in partea de sus ca lupa sa bata in jos si nu pe pereti pe copaci etc :)...deci orice alegere as face nu cred ca o sa am probleme la partea de practica :) ci ma gandesc doar la estetica... Eu is curios daca odata cu introducerea optiunii obligatorie de "daylights" nu o sa produca cineva si pentru seicento un set de faruri cu daylights din astea :) sau...ceva aftermarket oricum...k tot ce vedem noi cu lupe si etc e custom made...nici o firma nu face pt seicento altcva decat far stock... Peace out! aaaaaa...iar cu alternatorul e la fel cum era...masina a stat pe trotuar saptamana asta...maine urmeaza sa plec acasa si sa o fac in garaj... |
Sa pleci din timp...sa nu iti trebuiasca faruri si pana acasa asculti si tu sunetul tobei :D. Sau iei baterie de rezerva?
|
Quote:
|
Quote:
|
ce kit? alternatorul? ai gasit la 150 ron alternator?
|
:))) ma refeream la burduf gasisem cu 150 ron cu colier si nu mai stiu ce iti mai dadea si mi s-a parut f scump
|
daca se hotaraste cineva sa isi faca cheie briceag lasa-ti si voi mesaj cu detalii pe mine m-ar interesa sa imi fac si eu dar imi este frica ca nu o sa iasa cum trebuie
|
Si-a facut un prieten la Punto. Dar e cam subreda sudura intre cheia veche si umarul cheii din breloc. O sa pun o poza daca are sa iti dai mai bine seama ce zic. Io zic ca de banii aia sa faci altceva mai util. Parere personala.
|
Salutare! am mai intrat pe site-ul asta acum ceva timp, dar acuma vad ca e si un club seicento! F bine!
Am si eu un seicento, rosu. 1.1 S din 2001. As avea cateva intrebari. Ce marimi de stergatoare aveti? ca eu le-am schimbat si am cumparat unele mai mici, si nu sterg bine deloc. Sa nu cumparati stergatoare din Gima, sunt f proaste. As vrea sa ii pun servo ca nu are, dar asta m-ar costa ceva bani. Se monteaza greu? Merita? La fel si cu geamurile electrice. Daca are cineva din dezmembrari, motorasele si cu fatada usilor, ma intereseaza, ca m-am saturat de manivele. Merg puse pe masina anvelope 175/70 R13? Ca am unele cu niste jante misto dar nu stiu daca se potrivesc. Daca ma intrebati de ce nu am incercat sa le montez, le am montate pe alta masina si nu am avut timp. :) |
2 Attachment(s)
Quote:
1. Cu stergatoarele... cred ca sunt de 48 cm daca imi aduc bine aminte (daca nu, de 51). Le masor si iti spun. Eu am de la Bosch si sunt bune si silentioase. 2. Cu servo...ti-am raspuns si dincolo. E de fapt EPAS, Electic Power Assisted Steering si are un motoras in bord, in spatele volanului. Ar trebui sa ti se aprinda un martor sub forma unui volan cand pui contactul. Attachment 963907 3. Cu geamurile electrice nu stiu ce sa zic... gasesti cam greu la dezmembrari Seicento (daca gasesti unul TE ROG sa ma informezi si pe mine!!!). O sa iti trebuiasca motorasele si mecanica din usa + butoanele de langa casetofon. 4. Anvelopele 175/70 R13 sunt prea inalte (distanta de la marginea jantei la marginea anvelopei e prea mare). Pe 13" poti sa optezi pentru ceva de genul 145/70 R13, 155/65 R13, 165/60 R13. Pe 14" merg 175/50 R14, 185/50 R14 sau cel mai bine si mai ieftin 195/45/R14. La astea din urma o sa ai nevoie de jante de 6J latime. Jantele trebuie sa fie 4x98 si la 14" ET-ul stiu ca e 26 pe fata si 36 pe spate. La 13" nu stiu.... Attachment 963908 |
|
Quote:
|
vreau sa imi vopsesc spoilerele in culoarea masinii adica albastru ce trebuie sa iau ca sa adere vopseaua ?
|
Quote:
2. Apoi cred ca primul pas e sa aplici primer de plastic si sa lasi sa se usuce. 3. Apoi ceva grund (poti mai multe straturi, dar sa il lasi suficient sa se usuce). 4. Urmeaza vopseaua care deasemenea poate fi in mai multe straturi. 5. La final dai cu lac transparent de protectie. Recomand totusi sa mergi la un atelier sau la un vopsitor profesionist... ca sa nu ai surprize sa iti curga vopseaua si sa te apuci apoi de smirgheluit sa repari pe acolo. Bafta! |
multumesc pentru sfaturi
|
Quote:
Vizitati profilul meu pentru mai multe nebunii |
Eu stiam ca primerul e ca un fel de acetona... probabil am fost informat gresit.
|
1. Da si eu stiam ca daca daai cu primer merge direct vopseaua, nu mai trebuie dat cu altceva.
2. Nebunie mare cu buburuzele alea, o posibilitate ar fi ca sunt nebuni polonezii, dar eu zic ca daca te tii de treaba iese ceva frumos. Salutari!! |
da, am verificat, si nu se aprinde becul acela cu volanul...deci nu am servo. stergatoarele le-a masurat cineva? ca vreau sa cumpar. cam cat ar costa niste amortizoare si unde gasesc unele mai ieftine? are cineva de vanzare polita de la portbagaj? eu am una de punto dar e prea mare si tot cade. Daca are cineva un punto, i-o dau numai sa imi faca rost de una de seicento:)
|
|
mai nou pe ambalaju lor scrie in inchi deci de 13" sunt bune
|
Man, nu...gresit. 13" = 33 cm. Asta e dimensiunea pentru lamela stergatorului de pe spate. Pe fata de 48 merg. 51 cred ca se incaleca la mijloc.... si poate lovesc si in chederul parbrizului. Deci, 48 cm.
|
Quote:
Amortizoare depinde daca vrei sport sau normale? Daca vrei normale... recomand sa mergi la orice magazin de piese auto mai maricel (care sa aduca piese de import) cu talonul masinii si dupa seria sasiului o sa iti spuna ce iti poate aduce. Un amortizor normal, pe ulei nu cred sa fie mai mult de 200 - 250 ron. Polita de portbagaj doar la dezmembrari daca ai sanse. Vorbeste cu TrafyVR6. Sau noua e ~ 100 ron parca. |
am nevoie sa faceti un mic test pentru cei care au jante de tabla , in caz ca aveti drumuri de minim 10km sa puneti mana pe jantele de pe fata sa imi spuneti daca sunt incinse eu am problema asta si am fost la service: mi-au curatat pe la etriere cred nu stiu sa zic exact si se incing la fel de rau chiar nu cred k am franele blocate , nu se simte
|
Depinde unde faci cei 10 km. Daca ii fac in oras si ale mele de aliaj sunt fierbinti. Daca ii fac in afara si merg intins sunt relativ reci...
Poti sa incerci sa schimbi placutele daca sunt uzate si garniturile din etrier... poate pistonasul nu mai lucreaza cum trebuie si ramane putin apasat pe placute, ele freaca pe disc si astfel se incalzesc. |
am fost la un service si cred ca mi-ar fi zis aia daca ar fi fost ceva in neregula cu etreiele sau ceva legat de acolo placutele de frana si discurile sunt relativ noi au in jur de 2000 km cei de la service mi-ai zis atunci ca placutele de frana sunt tari firma fiind DELPHI(sau ceva de genu) credeti ca de asta s-a intamplat toata nebunia asta ? vreau sa deschidem un topic despre toate problemele masinilor voastre , cum s-au rezolvat si cat v-a costat pentru ca suntem multi zic eu care daca nu avem probleme acum sigur o sa avem mai tarziu si e bine sa avem raspunsurile acum la posibilele probleme
|
Pai cred ca asta e cel mai potrivit loc de schimbat pareri. Aici intrebi si ti se va raspunde... mai repede sau mai tarziu. Un nou topic cu probleme exclusiv Seicento nu cred ca va fi foarte des actualizat. Suntem putini... unul are o problema...altul alta...si astfel (in afara de problemele comune) o sa fie tot timpul o noua problema cu care nimeni nu s-a mai confruntat.
Legat de frane... nu stiu ce sa zic. Atata timp cat in 10 km nu iese fum din ele si nu miroase a incins cred ca poti sta linistit. Mai ales pe timpul verii, franele pe fata se incalzesc destul de mult. In special in oras. Poti sa faci tu un test simplu: opresti masina, o asiguri cu frana de mana, muti schimbatorul la punctul mort, ridici masina pe crick astfel incat o roata din fata sa fie in aer si rotesti roata. Daca aceasta se roteste liber, fara sa simti vreo frecare si fara sa fie infranata atunci totul e ok. Repeta si pe cealalta parte. Poti face asta dupa ce parcurgi cei 10 km ca sa vezi daca intr-adevar ai o problema la sistemul de franare. |
am jante tabla, am facut pana in 10 km, si frig jantele. e ceva normal, ca au prea putine gauri pentru aerisire si sunt mici. masina nu merge infranata, cel putin cu rotile din fata, la cele din spate mie mi se pare ca e un pic infranata, trebuie reglata. cand facem si noi o intalnire cu masinutele? de unde sa-mi iau niste stergatoare ieftine, adica pana in 30-40ron?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
p.s: am vazut ca ai postat si tu inainte. sunt bune si alea ;) |
Eu al luat Bosch ~ 40 ron si sunt ok calitativ si silentioase (stergatoarele la Seicento au viteza cam mare si daca nu sunt silentioase o sa faca zgomot in timpul operarii).
Cele vechi mi-au lasat doua urme in forma de semicerc in partea de sus a parbrizului. Nu stiti cu ce se poate remedia situatia? Stiu ca merge cu polish dar e ~ 100 ron si nu prea merita pt 2 zgarieturi. |
Singura solutie e polish la parbriz si da...costa cam 100 ron...si cum ai zis si tu...e moft :) Stai sa se faca urmele mai mari si dupa ;)) cum aveam eu pe geam inainte sa il schimb :D AAAAAAAA...in curand va pregatesc o surpriza frumoasa :D
|
stie cineva de unde pot cumpara semnale albe de pe aripile fata si de langa faruri ? eu le am portocalii si ma gandeam ca ii mai schimba look-ul nu ma intereseaza sa fie neaparat noi
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:41. |
- Copyright 2026 4Tuning