Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Manuala vs. automata (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/78383-manuala-vs-automata.html)

scrisit 29-09-12 22:12

Re: Manuala vs. automata

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5191436)
Deci toate masinile premium cu motoare mari sunt pentru femei. Mercedes SLS AMG, Ferrari 458 Italia, Lamborghini Aventador, ce sa mai, toate supercar-urile sunt pentru femei :D Si Hummer H1 tot pentru femei e.
Pentru barbati e Polo 1.2, ca are numai manuala.

Foarte bine le zici.

Aici e vorba de masini zilnice.

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5191484)
Amandoua sant bune, si automata si manuala. Cand e coloana, e enervant sa o bagi, si sa o scoti dintr-an taia, de un milion de ori. Asta chiar ca-i enervant. La manuala schimbi 2 litrii de ulei, si la automata 6 litrii. Deci antretinerea la manuala e mai ieftina. Oare de ce nu stie nimeni, de ce in America, 90 % sant cu schimbator automat. Asta nu-i adevarat ca oamenii de acolo sant puturosi. Altu e motivu.

Motivul e ca nu stiu sa conduca.

aleks 29-09-12 22:59

Quote:

Originally Posted by scrisit (Post 5191981)
Motivul e ca nu stiu sa conduca.

Motivul e ca turma consuma ce i se pune sub bot. Si in SUA, si-n Europa.

franz34sm 30-09-12 13:29

@ SCRISIT @

Nu stiu sa conduca haa ? :)) :)) :)) Sa-mi bag picioru ... :)) Mai bine nu scriam nimica.

TURBOSS 30-09-12 16:26

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5192458)
@ SCRISIT @

Nu stiu sa conduca haa ? :)) :)) :)) Sa-mi bag picioru ... :)) Mai bine nu scriam nimica.

BIG like

franz34sm 30-09-12 20:18

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 5149485)
Bai, deci nu pot sa cred asa ceva. Cand avea fritz e36 automat stia tot forumul ca o baga el in S si imediat ajunge la 340 km/h. Acum zice ca is puturoase si mai stiu eu ce. Se contrazice grav :|

Fritz, uita-te la comparatiile dintre Golf GTI manual si acelasi Golf GTI dar automat si vezi ce se intampla! Asta inseamna evolutia, prietene! Vezi ca era filmul comparativ pe pagina trecuta, cred.

Aaaaaa, am si uitat de S-ul ala de la Bmw. Na vezi ? Nu prea l-am folosit, decat la anceput cand l-am cumparat. De atunci conduceam pe economic. Si am si uitat de el. :( Am vandut masina aia fara sa fi folosit S-u ala. Pai apesi butonu manual, si schimbi tu vitezele. Apesi butonu sport, si zbori. Am si uitat de ele. Tot timpul mergeam pe economic. :( Apesi pe buton, dai intr-a doua, figuri, vrajeli. Si cam tot aia faci ca si la o manuala. Si la automata a-ti folosesti mana pe schimbator, nu numai la manuala.
De Golfu ala GTI, vreau sa spun, ca are un preten de al meu. Golf din '94, motor 2000 cm3, 116 cai, automata. Asta nici macar nu are butonu ala S ( sport ) ca si Bmw-u pe care l-am avut eu. Acelasi sistem le au amandoua. P, R, N, D, 1, 2, 3. Aaaaa, tu te refereai la Golfurile GTI alea noi. Apoi masinile astea noi cu schimbator automat, sant rapide ma tata, nu ca astea vechi. Sti care-i treaba ? Ca pe youtube, nu vad nici o masina automata, care sa antreaca o manuala. Doar acolo in filmuletu ala cu japonezi sau ce as, acolo am vazut asta. Altundeva n-am vazut nicaieri.
Apoi ma tata, daca eu la manuala, stau cu picioru pe ambreaj tot timpu, cand sant semafoare, sau e coloana. Atunci tu cu automata, stai tot timpu cu picioru pe frana, cand e coloana , sau sant multe semafoare. Aceiasi chestie o facem amandoi. Eu cu picioru stang pe ambreaj. Tu cu picioru drept pe frana. Nu este nici o diferenta. Tu pui mana pe schimbatoru automat si o bagi in N, eu cu manuala o bag in liber. Deci aceiasi chestie o facem amandoi.

maverick1508 30-09-12 22:24

Te prinzi cam greu. :rolleyes2
Iti trimit acum pretul pentru un kit de ambreiaj sau dupa ce iti vine somajul pe luna urmatoare?

franz34sm 01-10-12 11:57

Uite aici cum face manuala pe automata. Ati arat mai multe.

https://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=Yx9zy_Hwf2o
https://www.youtube.com/watch?v=xm5pI...eature=related
https://www.youtube.com/watch?v=Q12Nf...eature=related
https://www.youtube.com/watch?v=6e1FqpzOQeo
https://www.youtube.com/watch?v=0YiPVhBGbgc
https://www.youtube.com/watch?v=xyit-8TlJF8
https://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=NwApivcniTA
https://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=rLBw6gHA_G8

Astea au fost dovezile ca manuala e mai rapida decit automata. Si va mai pot arata inca o mie de exemple. Deci nu mergem pe incredere, ci pe dovezi.

22VIN 01-10-12 12:25

Noi vorbim de automate moderne si asta pune linkuri cu masini echipate cu cutii automate ordinare, cum erau la moda in SUA, cu 4 trepte.

Prietene, pricepe odata: noi vorbim de masini de actualitate, moderne, nu neaparat scumpe ci doar moderne. Tu tot insisti pe toate thread-urile ori cu masini de acum 2-3 generatii ori cu tigaile tale de 50cp de acu' treij' de mii de ani.

Madalinutzzu 03-10-12 22:35

Eu unu prefer manuala, poate din cauza ca eu conduc mai agresiv. Automata nu imi place din simplul fapt ca nu mai ai feelingu ala pe care il ai cand ii schimbi viteza. E altceva.
Si pentru cei care fac pasarica mare la cei care prefera manuala, ma smecherilor daca era atat de buna si de fiabila automata de ce baieti aia destepti de la BMW si de la Porsche fac manuala in 7 trepte. Si mai era un baiat care dadea exemple ca Bugatti,Lamborghini...etc au automate. Pretene Bugatti are DSG in 7 trepte si masina a fost scoasa pe piata in 2005, nu aveau aia in cap ca se poate face manuala in 7 trepte, suntem in 2012 si inca se lucreaza la ea. Oricum eu am curaj sa fac pariu ca dupa realizarea acestei cutii multe supercar-uri o sa opteze pt ea. Asa ca mai usor cu ridicarea in slavi a cutiillor automate ca nu sunt asa bune cum zicetii voi.
Drumuri bune si asfalt uscat!

eMH 04-10-12 06:40

Quote:

Originally Posted by Madalinutzzu (Post 5196902)
Eu unu prefer manuala, poate din cauza ca eu conduc mai agresiv. Automata nu imi place din simplul fapt ca nu mai ai feelingu ala pe care il ai cand ii schimbi viteza. E altceva.
Si pentru cei care fac pasarica mare la cei care prefera manuala, ma smecherilor daca era atat de buna si de fiabila automata de ce baieti aia destepti de la BMW si de la Porsche fac manuala in 7 trepte. Si mai era un baiat care dadea exemple ca Bugatti,Lamborghini...etc au automate. Pretene Bugatti are DSG in 7 trepte si masina a fost scoasa pe piata in 2005, nu aveau aia in cap ca se poate face manuala in 7 trepte, suntem in 2012 si inca se lucreaza la ea. Oricum eu am curaj sa fac pariu ca dupa realizarea acestei cutii multe supercar-uri o sa opteze pt ea. Asa ca mai usor cu ridicarea in slavi a cutiillor automate ca nu sunt asa bune cum zicetii voi.

Nici nu vreau sa imi imaginez cat de agresiv conduci tu la 18 ani ai tai si cate automate ai condus pana acum, la care nu ti-a placut feelingul. Condu si tu un golf macar 1.9 tdi dsg si o sa iti schimbi parerea. Feelingul e exact acelasi, decat ca nu mai iei mainile de pe volan si dureaza mult mai putin schimbarea de treapta. De ce ar dauna asta sportivitatii?

22VIN 04-10-12 09:01

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5197168)
Arata si tu aici cateva linkuri, cum am aratat si eu, ca o automata noua din generatia asta, antrece o manuala noua tot din generatia asta. Da nu una, ci mai multe.

Tu chiar nu pricepi.

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/LROqVLz4z8M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/lRwfvnDt7BA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/eXJzvp4A0ho" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Si ca sa te convingi cum schimba o cutie buna:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/_oqKEEuu37c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

eMH 04-10-12 09:05

22VIN, aia e o facatura! Masinile automate, mai ales astea de generatie noua, sunt cele mai proaste si puturoase! Fritz schimba mai repede la masina lui cu schimbator manual!!!
Si consuma si mai mult! Si trebuie sa stai mereu cu piciorul pe frana la semafor, pentru ca e greu sa o scoti pe N! Iti zic eu ca asa mi-a explicat Fritz, care stie, pentru ca a avut o cotoarba de e36 si a vazut si filmulete pe youtube!

22VIN 04-10-12 09:31

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 5197234)
Si trebuie sa stai mereu cu piciorul pe frana la semafor, pentru ca e greu sa o scoti pe N!

Si nici macar s-o scoti pe N nu mai e nevoie ca dupa vreo 3 secunde de tinut piciorul pe frana masina trece automat pe mod de stationare si nu mai face nimic pana nu atingi acceleratia.
Dar la tigai de 500eur n-ai sa gasesti asa ceva. Si pare-se ca tigaia de 500eur e criteriul de comparatie aici.

franz34sm 04-10-12 10:34

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5197280)
Si nici macar s-o scoti pe N nu mai e nevoie ca dupa vreo 3 secunde de tinut piciorul pe frana masina trece automat pe mod de stationare si nu mai face nimic pana nu atingi acceleratia.
Dar la tigai de 500eur n-ai sa gasesti asa ceva. Si pare-se ca tigaia de 500eur e criteriul de comparatie aici.

Ce masina cumperi tu cu 500 de euro ? Poate Dacie 1300 din ' 90. Bmw-u meu a costat 2300 de euro, si nu in Romania. Cu 500 de euro a-ti iei toata ruginita, sau nu functioneaza pe ea una alta, sau consuma 20 de litrii an loc de 14, cu un singur cuvant - jafuri. Ai vazut cum arata Bmw-u meu ? Am si aratat poze pe un site. Cu 500 de euro dute si te ... an centru. Nici in strainatate nu gasesti Bmw cu 500 de euro. Gasesti din aia care nu mai are vlaga an ea, sau reparatia la ea costa 2000 de euro. Vorbesti si tu ca sa te aflii in vorba, sau ca sa-mi demonstrezi tu mie ca nu-i asa. Ca tu traiesti in strainatate, nu eu. Stiu ca invidia vorbeste si din tine si din celalalt. Va cam potriviti voi doi. Macar de a-ti fii mecanici amandoi, ca sa am de la cine anvata. Da la varsta pe care o aveti, e ca si cum prima oara in viata mea, as anvata sa fac de mancare, si dau lectii de gatit la altii. Nici masina de spalat rufe automata, nu spala asa bine, cum spal eu cu mana. Deci cam asta-i automata.

KingDesign 04-10-12 11:42

Baieti nu va certati. Automatele nu sunt in Formula 1 pentru ca au fost interzise de catre FIA. Daca ne aminitim sezoanele de la inceputul anilor 2000 toate vehiculele de F1 au avut automate si Launch Control. Acum avem semiautomat unde ambreajul e automat dar schimbarea se face catre sofer.
De ce nu se poate implementa aceasta tehnologie pe vehicule de uz general?
De exemplu Ferrari 458 are DSG cu schimbator la volan, Mercedes C63AMG tot asa, Noble M600 tot asa si as putea continua cu masini sport care au DSG.

Cand se strica un automat e scump de reparat. Dar de cate ori se strica o cutie de viteze fie el manual sau automat. Sa nu crezi ca e foarte ieftin sa schimbi un manual daca se strica.

In alte ordine de idei.

Eu sunt si pentru automate si pentru manuale. De ce?

Pentru mai multe motive.
1. Pe o masina mica de oras trebuie automat, din cauza ca se schimba mult si frecvent, nu se baga in a 4-a sau foarte rar de 5 sau 6 sa nici nu mai zic.
2. Automatele moderne, mai ales DSG sunt atat de rapide si fine incat nici nu se observa schimbarea doar accelereaza. Deci sunt foarte bune la demaraj.
3. Dar in schimb sunt pentru manuale pe masinile de teren. Am condus Land Rover Freelander cu automat DSG pe teren accidentat si nu mi-a placut deloc. De ce? Pe teren accidentat, mai ales daca se merge pe o panta mai inclinata si se accelereaza, neavand diferential blocabil, cand ajunge la o anumita limita schimba si pierde din putere pe cand la manual schimba soferul. Aceeasi situatie si cand se coboara. Trebuie sa franezi mereu.
Ca o concluzie. Masinile de oras trebuie dotate cu CV automate si cele off road cu CV manuale si diferential blocabil.

NEo007 04-10-12 12:16

KingDesign, confunzi unele lucruri..
In primul rand Noble M600 nu are transmisie automata si nu multe masini au cum spui tu "DSG". DSG e denumirea folosita doar la grupul VW si se refera la transmisia automata cu dublu ambreiaj (PDK, S-Tronic, AMG Speedshift MCT si alte nume, care difera de la producator la producator.)
Iarasi, Land Rover Freelander nu are transmisie automata cu dublu ambreiaj..

"1. Pe o masina mica de oras trebuie automat, din cauza ca se schimba mult si frecvent, nu se baga in a 4-a sau foarte rar de 5 sau 6 sa nici nu mai zic." Asta nu am inteles ce vrei sa zici.. Daca ai condus un DSG, de exemplu un g5 gti dsg sau chiar si un 1.2 tsi dsg, o sa vezi ca masina ruleaza mult in treptele 4-5-6, la 50 kmh pe ora, e in treapta 5 in modul Drive..

KingDesign 04-10-12 13:00

Sa lamurim cateva lucruri.

1. Da cu Noble am gresit, nu e automat. La Land Rover era automat simplu.
2. Am folosit DSG ca denumire generala a cutiei automate cu dublu ambreaj
3. Nu se prea utilizeaza viteza a 4-a, 5-a si a 6-a in oras la cele manuale, dar nici cele automate nu schimba mai sus de 4. Fii atent, cand incetinesi schimba automat in treapta inferioara. Cred ca acum tu confunzi ceva. Da erau in trecut cutii care aveau 1,2,3 trecut pe ele. Asta insemna ca se putea bloca o viteza. Daca se alegea 2 nu schimba mai sus oricat ar fi turat masina chiar daca era la limita schimbarii ,de obicei 2000rpm. Ordinea cutiei P(park)-R(reverse)-N(neutral)-D(drive)-4-3-2-1.
Schimbatoarele mai noi la modul D au si optiunea + sau -, sau M(manual) cu care se poate seta o treapta inferioara sau superioara.

NEo007 04-10-12 13:24

Sigur nu confund nimic.. Un DSG de la VW, la benzinar, nu vorbesc de diesel, va merge la 50-60 la ora constant cu treapta 5-a, la 70 la ora cu treapta 6, masina fiind subturata pentru un consum mic.. Daca ai fost cu o manuala tot VW, model nou, care are acea asitenta care iti spune cand sa schimbi treptele, la mers linistit,ea iti va spune sa mergi cu treapta 5 la 60 kmh.. Vorbesc din experiente, nu altceva.

Poti vedea si in filmuletul de mai jos, cum la 60kmh trece in D6 si tine o turatie in jur de 1500 rpm, total aiurea pentru un benzinar mai ales turbo.

https://www.youtube.com/watch?v=ItURcUbkBvE

Daca ai sansa, fa o proba cu un benzinar VW si DSG, in D mode, nu S, cand e cu totul o alta cutie :)

KingDesign 04-10-12 16:46

Aaa, eu am condus TDI.
Da la benzinar e altceva. Daca vreau sa merg linistit si eu sunt in a 4-a la 60 si a 5-a la 80. (In Dacia Solenza 1.4MPI). Modelul ce am condus eu era printre primele DSGuri cu 5 viteze pe un Golf 4 TDI. Asa se explica experienta mea.

eMH 04-10-12 18:02

Quote:

Originally Posted by KingDesign (Post 5197743)
Modelul ce am condus eu era printre primele DSGuri cu 5 viteze pe un Golf 4 TDI. Asa se explica experienta mea.

Sincer, nu cred ca exista DSG pe golf 4 indiferent de motorizare. Poate doar automata clasica...

NEo007 04-10-12 19:18

1 Attachment(s)
Singurul DSG ce exista la Golf 4 a fost pe ultimele modele de R32..
Aveau badge-ul din imaginea de mai jos si aveau 6 trepte.

Nu exista DSG pe Golf 4 TDI si nu exista DSG cu 5 trepte.. Ce ai condus tu era clasicul tiptronic, cu + -..

KingDesign 05-10-12 12:48

Frate, acum ne certam pe ce masina am condus?
Iti zic ca a existat o editie limitata de 300 de bucati de Golf IV 1.9TDI 105CP pe care era pus cutia de viteze DSG in 5 trepte. Era singurul model de Golf chiar VW pe care au pus DSG in 5 rapoarte.
Dupa asta VW a trecut imediat pe 6 rapoarte pe care l-a pus pe toate vehiculele de atunci.
Poate nu stii de acest model. Poate ca masina aceea este unicat in Romania, dar EXISTA.

eMH 05-10-12 13:19

Quote:

Originally Posted by KingDesign (Post 5198676)
Frate, acum ne certam pe ce masina am condus?
Iti zic ca a existat o editie limitata de 300 de bucati de Golf IV 1.9TDI 105CP pe care era pus cutia de viteze DSG in 5 trepte. Era singurul model de Golf chiar VW pe care au pus DSG in 5 rapoarte.
Dupa asta VW a trecut imediat pe 6 rapoarte pe care l-a pus pe toate vehiculele de atunci.
Poate nu stii de acest model. Poate ca masina aceea este unicat in Romania, dar EXISTA.

Uite ce parere are Wikipedia:

Quote:

At the time of launch in 2003[2][6] - it became the world's first dual clutch transmission in a series production car,[2][6] in the German-market Volkswagen Golf Mk4 R32[2][6] and shortly afterwards, worldwide in the original Audi TT 3.2;[7] and for the first few years of production, this original DSG transmission was only available in transversely orientated[2] front-engine, front-wheel-drive — or Haldex Traction-based four-wheel-drive vehicle layouts.
The first DSG transaxle that went into production for the Volkswagen Group mainstream marques had six forward speeds (and one reverse),[6][7] and used wet/submerged multi-plate clutch packs[2][4] (Volkswagen Group internal code: DQ250, parts code prefix: 02E).[7][8] It has been paired to engines with up to 350 N·m (260 lb·ft) of torque,[6][7] and the two-wheel-drive version weighs 93 kg (210 lb). It is manufactured at Volkswagen Group's Kassel plant,[2] with a daily production output of 1,500 units.[6]
At the start of 2008, another world first,[6] an additional 70 kg (150 lb) seven-speed DSG transaxle[6] (Volkswagen Group internal code: DQ200, parts code prefix: 0AM)[8][9][10] became available. It differs from the six-speed DSG, in that uses two single-plate dry clutches (of similar diameter).[10] This clutch pack was designed by LuK Clutch Systems, LLC.[11] This seven-speed DSG is used in smaller front-wheel-drive cars with smaller displacement engines with lower torque outputs,[6][7][10] such as the latest Volkswagen Golf,[6][10] Volkswagen Polo Mk5,[10] and the new SEAT Ibiza,[7] due to it having a maximum torque handling capacity of 250 N·m (180 lb·ft).[6] It has considerably less oil capacity than the six-speed DQ250; this new DQ200 uses just 1.7 litres (0.37 imp gal; 0.45 US gal) of transmission fluid.[6]
In September 2010, VW launched a new seven-speed DSG built to support 500 N·m (370 lb·ft), the DQ500. Its first use was in the Audi TT-RS.

NEo007 05-10-12 13:33

Frate (cu toate ca am doar o sora, nu si frati) si nici nu sunt pocait, poate ne arati undeva o specificatie a masinii unicate conduse de tine? Fratele Gogu nu a auzit de ea si nici sora ETKA (care stie toate suruburile de la MK1 incoace), in care nu exista asa cutie pe MK4..

Vreau dovezi nu vorbe si amintiri.

KingDesign 05-10-12 13:33

Ok atunci era ceva asemanator cu DSGul.

eMH 05-10-12 13:37

Quote:

Originally Posted by KingDesign (Post 5198716)
Ok atunci era ceva asemanator cu DSGul.

SLAVA DOMNULUI!
Daca era prietenul nostru,"dizel", zicea ca a vazut el pe youtube ca exista, deci sigur aia era a lui! :rolleyes2

Giully4u 05-10-12 18:17

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5197370)
Ce masina cumperi tu cu 500 de euro ? Poate Dacie 1300 din ' 90. Bmw-u meu a costat 2300 de euro, si nu in Romania.

Si cu cat l-ai vandut?

Quote:

Originally Posted by Madalinutzzu (Post 5196902)
Si pentru cei care fac pasarica mare la cei care prefera manuala, ma smecherilor daca era atat de buna si de fiabila automata de ce baieti aia destepti de la BMW si de la Porsche fac manuala in 7 trepte.
.
.
.
Oricum eu am curaj sa fac pariu ca dupa realizarea acestei cutii multe supercar-uri o sa opteze pt ea. Asa ca mai usor cu ridicarea in slavi a cutiillor automate ca nu sunt asa bune cum zicetii voi.

Inainte sa faci tu "pasarica mare" la ceilalti, intereseaza-te care este scopul pentru care au facut a 7-a treapta la cutia manuala, si apoi scrie-ne aici. Te rog frumos. Si mai intereseaza-te in ce treapta prinde viteza maxima un 911 cu manuala in 7 trepte.

Sugestie: https://www.youtube.com/watch?v=FWG20FqUfJ8

franz34sm 05-10-12 22:38

@ Giully4u @
Cu 1200 de euro. Daca ma antrebi de ce l-am dat asa ieftin, raspunsul meu e : ca am fost fraier, de aia. Am asteptat vreo 4 luni sa o dau, da nimeni nimic, doar handleri. Pana m-am enervat si mi-am luat Nisanu, si Bmw-u l-am lasat antr-un parc auto, iar pt loc trebuia sa platesc 50 de euro pe luna. Si ca sa nu fiu si mai fraier decat sunt, l-am dat cu 1200 la urma , ca sa nu platesc aiurea 50 de euro an fiecare luna. Aici in Viena nu cumpara lumea masina pt ca ai trebuie masina, ci pt ca vrea sa o vanda mai scump. Cu asta se ocupa aproape toata lumea. Golfu pe care l-am avut anainte, l-am tinut an garaj, pt ca mi-am luat Bmw-u. Si din cauza ca garaju era cam scump, l-am vandut cu 1500 la un handler. Iar handleru l-a pus la vanzare cu 2500 de euro. Ce tampit. Cam asta face toata lumea. Am zis ca nu mai fac greseala asta anca odata, an viata mea. Pana nu-mi vand masina, nu-mi i-au alta. Si ca sa vand masina, trebuie sa treaca cel putin un an. Si eu cum n-am rabdare sa astept atata, o dau mai ieftin. Bmw-u n-avea pic de rugina, verificare noua, 8 roti de aluminiu original de la Bmw, scaune piele, clima, schimbator automat, etc. Am cerut pe ea 2500 de euro, si la urma le-am zis la clienti ca le dau cu 1500 numa sa-l duca odata, ca m-am saturat sa vina lumea sa o vada, si sa o ancerce, da nimeni nu pune banu jos. Nici cu 1500 nu le trebuia. Astia as mai tigani decat tiganii. Nu se puteau lega de masina asta, de absolut nimica, asa perfecta era. Degeaba, ca lumea-i curva, a-ti zambesc pe fata si-ti zic frumos ca a-ti da pe ea 700 de euro. De eram in Romania, ai dadeam una peste bot de numa 700 de euro vedea, si anca asa zambind ai dadeam. Aaaii da urasc eu Austria asta. De ar da statu roman salarii mai mari, sau bani de somerie ca sa traiesti cat de cat, atunci dracu ar mai veni in strainatate. Na bine ca am scapat de automata, i-am facut schimbu de ulei ( 6 litrii ), ca sa aiba clientu masina buna. Io cred ca mai fraier ca mine nu exista pe lumea asta. Si nevastamea si mecanicu au ras de mine, cand au aflat cu cat am dat masina. Asa ca traiasca masinile cu schimbator manual, ca de automat m-am saturat. Mi-am luat manuala ca sa simt masina cand o conduc. Pt mine sa schimb vitezele, e ca si cum as face-o din instinct fara sa-mi dau seama. De 8 sau 9 ani conduc, si deja mi-a intrat an sange schimbatu vitezelor. Cand conduc o automata, nu stiu, m-ii se pare complicat, O bagi in D, apoi N, apoi +, apoi -. Manuala m-ii se pare mai simpla. Io cred ca automatele sunt pt aia, care nici dupa 5 ani de condus nu simt ambreaju. Ori porneste de pe loc ca tractoristu, ori ai moare motoru, ori nu simte cand trebuie sa schimbe vitezele. Pt astfel de oameni, e mai buna o automata.

Madalinutzzu 07-10-12 17:31

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 5197098)
Nici nu vreau sa imi imaginez cat de agresiv conduci tu la 18 ani ai tai si cate automate ai condus pana acum, la care nu ti-a placut feelingul. Condu si tu un golf macar 1.9 tdi dsg si o sa iti schimbi parerea. Feelingul e exact acelasi, decat ca nu mai iei mainile de pe volan si dureaza mult mai putin schimbarea de treapta. De ce ar dauna asta sportivitatii?

Nu prietene nu afecteaza sportivitatea faptul ca dureaza mai mult schimbarea vitezei, si nici faptul ca, cutia automata e mai grea ca cea manuala :)))
Ia gandestete singur ca totusi ai 21 de ani, daca tu crezi ca aceste 2 caracteristici pe care le are dsg-u tau nu afecteaza performantele masini si cu astea si sportivitatea, eu iti spun ca nu ai dreptate. Depinde ce stil de condus ai mie cum am mai zis imi place sa conduc mai gresiv, desi am doar 90 de cai sub capota ma bucur de toti cand plec cu ea, vede zona rosie a turometrului in fiecare zi. Iti dau un sfat ia 2 masini de aceeasi capacitate cilindrica, aceiasi cp dar una cu manuala si una cu automata si fa o distanta de cat vrei tu si vezi cu care scoti timpi mai buni, eu te asigur ca daca esti indemanatic si stii sa schimbi viteza scoti timp mai bun cu manuala. O spun din proprie experienta , eu am facut acest lucru cu 2 seria 5 si am scos timp mai bun cu cea manuala decat cu cea auto.....

Giully4u 07-10-12 18:07

Oof.... Hai sa iti dau cateva fise tehnice sa vezi ce difera la cutiile automate despre care vorbesti tu si cutiile automate cu dublu ambreiaj (DSG, PDK, etc)

Banuiesc ca ai condus seria 5 e39 sau e60. Acolo datele stau cam asa:

http://www.zeperfs.com/duel1125-101.html
Aici Manuala e mai rapida ca Automata

La E60 se schimba treaba:
http://www.zeperfs.com/duel3355-2573.htm

Si acum uita-te aici la M3 si ce inseamna o cutie cu dublu-ambreiaj (DKG) pe o masina gandita pentru performanta, si gandeste-te cum ii fura din sportivitate o cutie automata...
http://www.zeperfs.com/duel1598-2989.htm

Apropo, cifrele astea sunt obtinute in teste, nu sunt date de producator.

De asemenea, te rog sa iti pui un prieten sa filmeze turometrul cand schimbi tu vitezele, sa vedem si noi cat de repede schimbi tu comparativ cu un DSG.
https://www.youtube.com/watch?v=erw7S...feature=fvwrel

Tzzantaru 07-10-12 18:17

Eu fata de giully am alta rugaminte pentru tine.Daca tot zici ca junghiu ala al tau la 90cp vede linia rosie zilnic si te bucuri de toti caii aia la fiecare plecare , te rugam frumos sa circuli numai pe camp sau in curtea personala si nu pe drumurile publice ca eu unu sunt satul de copii ca tine pe strazi.

GTR 07-10-12 18:35

Quote:

Originally Posted by Madalinutzzu (Post 5200837)
Nu prietene nu afecteaza sportivitatea faptul ca dureaza mai mult schimbarea vitezei, si nici faptul ca, cutia automata e mai grea ca cea manuala :)))
Ia gandestete singur ca totusi ai 21 de ani, daca tu crezi ca aceste 2 caracteristici pe care le are dsg-u tau nu afecteaza performantele masini si cu astea si sportivitatea, eu iti spun ca nu ai dreptate. Depinde ce stil de condus ai mie cum am mai zis imi place sa conduc mai gresiv, desi am doar 90 de cai sub capota ma bucur de toti cand plec cu ea, vede zona rosie a turometrului in fiecare zi. Iti dau un sfat ia 2 masini de aceeasi capacitate cilindrica, aceiasi cp dar una cu manuala si una cu automata si fa o distanta de cat vrei tu si vezi cu care scoti timpi mai buni, eu te asigur ca daca esti indemanatic si stii sa schimbi viteza scoti timp mai bun cu manuala. O spun din proprie experienta , eu am facut acest lucru cu 2 seria 5 si am scos timp mai bun cu cea manuala decat cu cea auto.....

Sunt cutii si cutii de viteze automate, la fel si manuale.

O cutie de Smart sau Peugeot indiferent ca sunt 2012 este clar mai lenta decat una manuala, dar niste cutii ca DSG, DGK, sau noile cutii BMW, Audi de 8 trepte vor schimba intodeauna mult mai repede decat cea mai rapida schimbare manuala.

Deasemenea sunt si cutii manuale care nu-ti permit o schimbare rapida (blocheaa, caraie, etc.).

22VIN 07-10-12 18:42

Quote:

Originally Posted by Madalinutzzu (Post 5200837)

Poti sa fii tu McRae reincarnat ca n-o sa schimbi in veci cu o manuala ordinara mai bine ca un dual-clutch.
Si atat timp cat la tine la varsta scrie 18 nu mai vorbi de condus agresiv si alte smecherii. Tu mai intai invata sa conduci, acumuleaza experienta.

Madalinutzzu 07-10-12 21:44

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5200880)
Oof.... Hai sa iti dau cateva fise tehnice sa vezi ce difera la cutiile automate despre care vorbesti tu si cutiile automate cu dublu ambreiaj (DSG, PDK, etc)

Banuiesc ca ai condus seria 5 e39 sau e60. Acolo datele stau cam asa:

http://www.zeperfs.com/duel1125-101.html
Aici Manuala e mai rapida ca Automata

La E60 se schimba treaba:
http://www.zeperfs.com/duel3355-2573.htm

Si acum uita-te aici la M3 si ce inseamna o cutie cu dublu-ambreiaj (DKG) pe o masina gandita pentru performanta, si gandeste-te cum ii fura din sportivitate o cutie automata...
http://www.zeperfs.com/duel1598-2989.htm

Apropo, cifrele astea sunt obtinute in teste, nu sunt date de producator.

De asemenea, te rog sa iti pui un prieten sa filmeze turometrul cand schimbi tu vitezele, sa vedem si noi cat de repede schimbi tu comparativ cu un DSG.
https://www.youtube.com/watch?v=erw7S...feature=fvwrel

Eu e39 am condus probabil ca daia am scos timp mai bun cu manuala. Nu cu mult mai bun dar totusi a fost mai bun la manuala.

Madalinutzzu 07-10-12 21:58

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5200911)
Poti sa fii tu McRae reincarnat ca n-o sa schimbi in veci cu o manuala ordinara mai bine ca un dual-clutch.
Si atat timp cat la tine la varsta scrie 18 nu mai vorbi de condus agresiv si alte smecherii. Tu mai intai invata sa conduci, acumuleaza experienta.

WOOOW
La tine din cate vad e foarte relevanta varsta.......dar nu ma cunosti.
Tin sa iti spun ca de la 10 ani tata ma invatat sa conduc nici nu ajungeam bine la pedale (el fiind sofer profesionist), la 13 ani m-am apucat de carting am stat si pe acolo in jur de 2 ani, dupa mi-am luat o dacie pe care o omoram pe drumuri de tara (pe vremea aia ma credeam la raliu :))) , si acum o luna si ceva am facut cursuri de pilotaj si condus agresiv.Am crescut inconjurat de masini si viteza. Asa ca eu zic ca am destula experienta. Eu unu asa cred ca o cutie manuala e mai buna pt performanta si e parerea mea.

NEo007 07-10-12 22:03

E parerea ta si o respectam, chiar daca e nefondata.

Ai facut cursuri de condus agresiv? Eu doar de cursuri de condus defensiv am mai auzit.. Ce te invata? Sa ii dai in limitare, sa schimbi banda fara sa semnalizezi, claxoane, flash-uri? :lol:
Mai bine pastrezi tehnicile de pilotaj si condus agresiv pentru drumurile de tara.. Toti eram mai inconstienti la 18 ani doar ca unii dintre noi nu au mai apucat 25+ ani si e pacat si de ei si mai ales de cei nevinovati.

Cred ca a mai fost de 10 ori filmuletul asta:
https://www.youtube.com/watch?v=X4HpD5K6Qws

Madalinutzzu 07-10-12 22:25

Quote:

Originally Posted by NEo007 (Post 5201184)
E parerea ta si o respectam, chiar daca e nefondata.

Ai facut cursuri de condus agresiv? Eu doar de cursuri de condus defensiv am mai auzit.. Ce te invata? Sa ii dai in limitare, sa schimbi banda fara sa semnalizezi, claxoane, flash-uri? :lol:
Mai bine pastrezi tehnicile de pilotaj si condus agresiv pentru drumurile de tara.. Toti eram mai inconstienti la 18 ani doar ca unii dintre noi nu au mai apucat 25+ ani si e pacat si de ei si mai ales de cei nevinovati.

Cred ca a mai fost de 10 ori filmuletul asta:
https://www.youtube.com/watch?v=X4HpD5K6Qws

Sunt si de condus agresiv/sportiv te invata pozitia corecta la volan, pozitia mainilor pe volan transferul de mase mai multe uitate la scoala de pilotaj a lui Titi Aur si o sa vezi ca nu aberez
http://titiaur.ro/category/cursuri-conducere/
eu le-am facut pe ultimile 2. Si in legatura cu automata daca e asa buna pt sportivitate dc nu se foloseste si in competiti mari , nu am auzit de ele la Le Mans de exemplu sau in WRC. Nu vreau sa ma cert cu nimeni, ca am vazut cateva comentarii in care oameni erau cam ofensati.

NEo007 07-10-12 22:36

Intre sportiv si agresiv e o diferenta.

Putina lectura pe site-urile oficiale ale campionatelor respective si gasim:

WRC: All WRC cars have four-wheel drive and sequential gearboxes. The cars have a clutch, but the driver tends to only use it to move off from a standing start.

Le mans: Audi R10 TDI - Gearbox: 5-speed S-tronic.[1]
Audi R18 TDI - XTrac 6 speed Sequential

Formula 1: The gearboxes of modern Formula One cars are now highly automated with drivers selecting gears via paddles fitted behind the steering wheel. The 'sequential' gearboxes used are very similar in principle to those of motorbikes, allowing gear changes to be made far faster than with the traditional ‘H’ gate selector, with the gearbox selectors operated electrically. Despite such high levels of technology, fully automatic transmission systems, and gearbox-related wizardry such as launch control, are illegal - a measure designed to keep costs down and place more emphasis on driver skill. Transmissions - most teams run seven-speed units - bolt directly to the back of the engine.

Cutile astea secventiale nu au nici o legatura cu cutia manuala de la masinile de zi de zi..

Uita-te ce frumos schimba Loeb de pe padele: https://www.youtube.com/watch?v=psOnmokXGnA O automata 100% fara padele nu iti poate citi gandurile, mai ales in asemenea competitii, nu stie ea de una singura ca tu vrei o frana de motor puternic sau ca vrei sa arunci masina in viraj. Dar probabil a vorbit si domnul Titi de astea.

GTR 07-10-12 22:41

Quote:

Originally Posted by Madalinutzzu (Post 5201219)
Sunt si de condus agresiv/sportiv te invata pozitia corecta la volan, pozitia mainilor pe volan transferul de mase mai multe uitate la scoala de pilotaj a lui Titi Aur si o sa vezi ca nu aberez
http://titiaur.ro/category/cursuri-conducere/
eu le-am facut pe ultimile 2. Si in legatura cu automata daca e asa buna pt sportivitate dc nu se foloseste si in competiti mari , nu am auzit de ele la Le Mans de exemplu sau in WRC. Nu vreau sa ma cert cu nimeni, ca am vazut cateva comentarii in care oameni erau cam ofensati.

1. https://www.youtube.com/watch?v=lRwfvnDt7BA

2. Este vorba de restrictii, nu de imposibilitatea folosirii cutiei automate in competitii.

La Le Mans cam toate sunt automate.

Madalinutzzu 07-10-12 23:25

Quote:

Originally Posted by NEo007 (Post 5201226)
Intre sportiv si agresiv e o diferenta.

Putina lectura pe site-urile oficiale ale campionatelor respective si gasim:

WRC: All WRC cars have four-wheel drive and sequential gearboxes. The cars have a clutch, but the driver tends to only use it to move off from a standing start.

Le mans: Audi R10 TDI - Gearbox: 5-speed S-tronic.[1]
Audi R18 TDI - XTrac 6 speed Sequential

Formula 1: The gearboxes of modern Formula One cars are now highly automated with drivers selecting gears via paddles fitted behind the steering wheel. The 'sequential' gearboxes used are very similar in principle to those of motorbikes, allowing gear changes to be made far faster than with the traditional ‘H’ gate selector, with the gearbox selectors operated electrically. Despite such high levels of technology, fully automatic transmission systems, and gearbox-related wizardry such as launch control, are illegal - a measure designed to keep costs down and place more emphasis on driver skill. Transmissions - most teams run seven-speed units - bolt directly to the back of the engine.

Cutile astea secventiale nu au nici o legatura cu cutia manuala de la masinile de zi de zi..

Uita-te ce frumos schimba Loeb de pe padele: https://www.youtube.com/watch?v=psOnmokXGnA O automata 100% fara padele nu iti poate citi gandurile, mai ales in asemenea competitii, nu stie ea de una singura ca tu vrei o frana de motor puternic sau ca vrei sa arunci masina in viraj. Dar probabil a vorbit si domnul Titi de astea.

Din cate stiu eu alea nu se numesc semi-automate ????
Oricum apreciez comentariul, eu ma referam la cutiile fara padele, cele la care zic baieti ca le citeste gandurile si sare din 5 in 3 cu alea cum faci o frana de motor. Recunosc ca am mers doar cu 2 automate la care nu am avut nevoie de frana de motor si nu prea cunosc cum se manifesta. La cutiile secventiale e alta treaba ca schimbi tu viteza cand vrei.

All times are GMT +2. The time now is 20:46.

- Copyright 2026 4Tuning