Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW Golf IV vs. Opel Astra G vs. Ford Focus (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/6410-vw-golf-iv-vs-opel-astra-vs-ford-focus.html)

DarkJEDI 21-04-09 22:28

Re: VW Golf 4 vs. Opel Astra G vs. Ford Focus

80% din cei care stiu cum functioneaza o masina(ma refer la cei care chiar au habar) au votat focus. restul de 20 au votat combinat , urmatorii au votat mai mult subiectiv, fiecare avand una din ele, iar 90 % din cocalarie au votat golf si 10 astra.

Dripci 21-04-09 23:02

Quote:

Presa auto a lăudat manevrabilitatea şi calitatea ţinutei de drum, fiind considerat mult superior rivalilor de la acea dată, precum Opel Astra şi, mai ales Volkswagen Golf 4
Quote:

The reviews also hailed the Focus' independent rear suspension, performance and accommodation
Quote:

Presa auto spune că deşi concurenţa clasică (Opel/Vauxhall/Holden Astra şi Volkswagen Golf) şi-a îmbunătăţit ţinuta de drum faţă de versiunile precedente, Ford Focus oferă în continuare o ţinută de drum mai bună. Jurnaliştii susţin că BMW seria 1 oferă o manevrabilitate marginal mai bună, iar Golf un confort cu puţin mai bun, dar în continuare Focus oferă o combinaţie mai bună între manevrabilitate şi confort.
Cred ca impresia de "mai bun" in cazul golfului e dat de motorul PD...care "trage" oarecum mai bine...

T u p 3 u 22-04-09 05:32

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2254091)
Frate, mai bine ai invata sa scri corect...si sa aduci argumente...

cred ca tu stii sa scrii foarte bine....se observa mai sus:))

gigi galagie 22-04-09 06:37

chiar uitasem de threadu asta....:D. si ma bucur ca iarasi ma intalnesc cu amicul Dolb si cu darkjedi.Nu stiu daca chiar sunt mai multe golfuri sau astra sau focusuri pe strazi....Sunt massini foarte bune,iar daca mai sunt si pe motorina sau cu benzinare mici...sunt minunate!!!oricum...astra si focusul au un design aparte,pe cand golful....e vw, si romanu e innebunit dupa marca asta...eu am votat focus ptr ca am avut focus(un benzinar de 1.8 )si am fost foarte multumit de masinuta aia,din toate punctele de vedere...demaraj jale,tinuta de drum impecabila,pozitia in scaun minunata(avea scaune cu un suport lateral cum nu am mai intalnit)si cutia era buna(comparativ cu vectra de o am acum,la focus demarajul era mai bun,iar cursa la schimbatorul de viteze mult mai scurta decat la vectra).

dolb 22-04-09 10:54

de la atatea certuri p'aici ne-am facut amici ha? :D

iulian2476 22-04-09 13:04

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2255391)
golf 4 e pe strazi..nu astra! ..

Daca am inteles eu bine in opinia ta mai des se intalneste Golf 4 pe strazi decat Astra Classic. Sunt multe din ambele la noi in tara.

Fac si eu o remarca personala in legatura cu aceste doua masini: eu personal consider ambele masini foarte bune la raportul calitate/pret.
Sunt zile cand vad mai multe Opel Astra (ma refer la penultimul model, contemporanul Golfului 4, si nu la ultimul model, concurentul Golfului 5), si sunt zile cand vad mai multe Golf 4. Oricum aceste 2 masini sunt cele mai des intalnite in RO ca masini second hand. Pe Autovit la oferte sunt uneori Astra mai multe, alteori Golf 4 mai multe. Fara sa supar pe simpatizantii si fanii de Astra, spun ca totusi Astra e mai micuta si nu prea se potriveste asa de mult pentru baieti, mai ales daca sunt mai dezvoltati. Mai repede se preteaza pentru dame (anvelope mai mici, motor mai mic -1,7 in loc de 1,9, mai ingusta, sarcina utila mai mica, etc). Dar asta nu inseamna ca nu e o maisna buna.
Fordul Focus nu l-am remarcat pana acuma, dar am sa ma uit mai atent si dupa el.

dolb 22-04-09 13:09

da..ai dreptate..astra nu e pt oameni "mari" . Eu cat am avut-o eram mititel :D si eram foarte multumit de ea chiar o recomand dar nici golf nu-i rau.

nutzuXXL 22-04-09 13:30

aleg golf fara discutii . cel putin la motoarele diesel , golful e superior celorlalte dpdv al fiabilitatii/consumului/performante . am un g4 tdi 116 cai 6 trepte ,iar la aproape 150K km . nu am schimbat nimic inafara de consumabile si nu da semne de oboseala .
daca ai 6 trepte(vb de motorizarile de la 116cai in sus TDI) in regim de croaziera poti scoate si 4-4,5l/100km la 100-120km/h ( asta e consumul mediu din germania in ungaria), nu mai vorbesc de cuplul superior la tdi-uri pd , de posibilitatile de tuning , etc .

cunosc 4 persoane care au opel astra motorizarile 1.7dti , 2.0dti . la toate au cazut pompele de injectie(o pompa noua costa peste 1000euro) , iar 2 dintre ei au si acum probleme cu motorul , probleme carora nu le-au dat de capat(1.7dti) . ( cei de la service nu stiu ce sa le faca) .. si uitasem , la astra , locurile din fata sunt cam mici/inguste . am mers cam 200km in astra pe locul din dreapta-fata si imi amortisera picioarele . nu am stat deloc confortabil

despre ford nu stiu nimic . nu m-a atras niciodata focusul . mi se pare ca arata aiurea la exterior , iar bordul nu-mi place de nici o culoare . oricum , piesele sunt mai scumpe la ford

golful este superipr la toate capitolele . de asta este si atat de apreciat ;)

dolb 22-04-09 14:07

nutzu: la astrele 1.7 si 2.0 dti unde cei de la service nu le dau de cap... spune-le sa verifice calculatoarele de injectie si pompele de injectie! Pica destul de des. La calc de injectie ai grija ca nu costa prea mult..sunt 3 lipituri care trebuiesc refacute ( treaba de maxim 200 ron ) pe mine m-au pacalit odata si m-au facut cu 300 euro :(

DarkJEDI 22-04-09 14:27

la golf sunt motoarele tdi care sunt rezistente si consuma putin,iar alea pe benzina sunt praf, la astra sunt vai pielea lor dieselurile dar au motoare pe benzina destul de bune, la focus dieselurile sunt puturoase, desi rezistente, dar motoarele pe benzina sunt superbe. tin mult, alearga de rup, dezavantaju e ca mananca putin mai multa benzina decat concurentii.

Tzepozzz 22-04-09 15:09

http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/index.htm?md=449
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/index.htm?md=852
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/index.htm?md=428
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/index.htm?md=116

se pare ca focusul iese castigator de aici

@DarkJEDI: ai avut tu astea 3 masini de emiti pareri?

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 2256771)
Fara sa supar pe simpatizantii si fanii de Astra, spun ca totusi Astra e mai micuta si nu prea se potriveste asa de mult pentru baieti, mai ales daca sunt mai dezvoltati. Mai repede se preteaza pentru dame (anvelope mai mici, motor mai mic -1,7 in loc de 1,9, mai ingusta, sarcina utila mai mica, etc)

:lol:
tu ai citit ce ai scris?

DarkJEDI 22-04-09 15:41

nu ,dar am mers cu modele asemanatoare.

iulian2476 22-04-09 23:13

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2257138)
[url]

:lol:
tu ai citit ce ai scris?

Da ce ti s-a parut asa nefiresc la ce am scris? A fost o parere personala, ce e asa de extraordinar la ce am scris?! La 188 si 90 kg, mie personal mi se pare mica. Chiar si in Golf stau cam sus, fata de alte persoane carora geamul le vine pana la gat.
Intrebarea asta a ta e des intalnita la cei care nu au nimic de spus, este uzata, si nu trezeste interes. Nu inteleg defapt replay-ul tau.

forbidden27 23-04-09 02:20

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 2256839)
aleg golf fara discutii . cel putin la motoarele diesel
daca ai 6 trepte(vb de motorizarile de la 116cai in sus TDI) in regim de croaziera poti scoate si 4-4,5l/100km la 100-120km/h ( asta e consumul mediu din germania in ungaria),

Hai da-l dracu de motor, mai aveti nitel si le faceti sa mearga fara motorina, o sa consume numai aer si ulei. Asa mai se lauda un vecin ca al lui consuma 4-5l/100, cand m-am uitat pe CB-surpriza 6.6l/100.

dolb 23-04-09 07:41

forbidden..1.9 tdi consuma undeva la 5% la mers normal la drum lung...iar 1.7 dti consuma 4% . Eu am facut odata plinul..am fost la mare..m-am invartit prin mamaia...m-am intors in tgv..si m-am mai invartit o zi prin oras doar cu plinul ala.

gigi galagie 23-04-09 08:51

io nu stiu ce cautati pe un forum ca asta(4TUNING)daca pa voi va intereseaza consumu in primu rand...cum sa mergi numa cu 90-100 numai ca iti consuma putin?!io am fost anu trecut la mare(dus-intors si p acolo)cu focusul(1.8 benzina)cu un plin.dar nu am mers ca melcul pe drum ca sa mi consume putin(se consuma benzina?mai bag in rezervor,ce sa i faci?!)ma tachinam cu 2 baieti cu 2 bmw uri,unu 320dd asta nou si un 525sau 530d portocaliu,usor tuning exterior.numa 140-160-170km/h.si eu trageam de masina,adica a 3 a pana pe la 120,a 4a pana pe la 140 si tot asa,+ca eram 4 insi in masina+bagaje.probabil mi a consumat undeva pe la 8,5-9l la suta,dar am dat in ea,nu am mers"la consum". deci unu care a mers ca voi "la consum"a iesit cu 4 l mai bine la 100 de km...la 500 de km, a iesit cu 20 de litri mai bine?800 de mii?sanatos sa fiu ca nu mi se pare mare lucru...

dolb 23-04-09 09:10

gigi..140 -150 la ora nu mi se pare putin. Asta era viteza mea cu astra cand am fost la mare.

nutzuXXL 23-04-09 12:04

Quote:

Originally Posted by forbidden27 (Post 2258941)
Hai da-l dracu de motor, mai aveti nitel si le faceti sa mearga fara motorina, o sa consume numai aer si ulei. Asa mai se lauda un vecin ca al lui consuma 4-5l/100, cand m-am uitat pe CB-surpriza 6.6l/100.

nu vreau sa intru in polemici cu tine , dar asta e consumul real facut din germania-ungaria , mers numai pe autostrada la ~120km/h in treapta a 6-a si putin prin oras ( drum cat de cat liber ) . e consumul calculat la plin-golire , nu pe calc masinii . pe aici , am un consum mediu de maxim 6l la suta

Tzepozzz 23-04-09 13:09

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 2256771)
Fara sa supar pe simpatizantii si fanii de Astra, spun ca totusi Astra e mai micuta si nu prea se potriveste asa de mult pentru baieti, mai ales daca sunt mai dezvoltati. Mai repede se preteaza pentru dame (anvelope mai mici, motor mai mic -1,7 in loc de 1,9, mai ingusta, sarcina utila mai mica, etc)

argumentele folosite de tine pentru a descrie o masina de dama mi se par cel putin ciudate ca sa nu zic altcumva.
anvelope mai mici?
spre surprinderea ta mai exista si alte motoare pe astra: 2.0 DTI, 2.2DTI, 2.2 benzina, 2.0 turbo
intr-adevar e mai ingusta decat golful cu 2.5 cm si mai scurta cu vreo 4
sarcina utila mai mica...habar n-am cat e la golf, la astra e 465 kg. oricum daca ne apucam sa caram cartofi si cu masinile astea e cam nasol :lol:

DarkJEDI 23-04-09 13:43

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2259088)
forbidden..1.9 tdi consuma undeva la 5% la mers normal la drum lung...iar 1.7 dti consuma 4% . Eu am facut odata plinul..am fost la mare..m-am invartit prin mamaia...m-am intors in tgv..si m-am mai invartit o zi prin oras doar cu plinul ala.

consumu mediu in mamaia vara la un 1.7 dala e cam 10l / 100 km si daca mergi 7 km in 2 ore esti tare. ce zici tu ai mers 780 km maxim, deci nu e asa extraordinar. si vara nu ai nici o sansa sa scoti sub 5.5 la orice diesel in spre cta. eu cu passatu pe buc-cta scot 7.5 mediu cu viteza intre 120-150.

iulian2476 23-04-09 14:12

@Tzepos

Dar tu ce faci acuma? Vrei sa compari un V6 cu ce zici tu 2.0? Parca are toata lumea bani de V5 si V6. Din toate punctele de vedere Astra e mai micuta (si estetic si fizic) decat Golf 4. Eu as compara Astra 1,7 L cu Golf 4 1,4 L. Sarcina utila maxima la Golf 4 e 500 kg. Dar nu numai sarcina utila ii confera dimensiune masinii: ar mai fi: viteza maxima constructiva, anvelope (pe 14" la Astra, 15" la Golf, ma refer minim si intereseaza-te si de dimensiunile anvelopelor si ai sa te convingi), greutate proprie, ecart, sarcina pe care o poate tracta, autonomie la drum (rezervor), rezervoarele cu diferitele lichide, caii putere, etc, etc. In plus nu am auzit la Astra de 4x4.
Ce vrei tu sa ii faci acuma daca astia de la Opel asa au gandit-o, mai micuta, tocmai pentru a fi un concurent puternic la clasa ei, ceea ce si este. Poate tu esti mai pitic si atunci te inteleg, ca e la fix pentru tine.
Pentru mine Astra G ramane o masina micuta si nu m-ar fi reprezentat daca mi-as fi luat una. Eu o consider una de dama si ca dimensiuni ar fi mai aproape de Pegeot 206 decat de Golf 4, chiar daca este concurentul direct al Golfului.
Ultimul model de Astra este intr-adevar la categorie cu Golf 5. E vorba de perceptia fiecaruia, pacat ca unii se ataca asa de rau. Sa o stapanesti sanatos din partea mea. Eu nu am spus ca mi-a displacut, doar ca o percep ca fiind mai micuta.

DarkJEDI 23-04-09 16:55

eu am 1,85 si 80 kg si incap lejer in ford ka. cum naiba sa nu ai loc in astra? intradevar e mai mica astra decat concurenta, dar asta e pentru a reduce costurile si a se preta mai bine in orasele europene. si asta nu e un dezavantaj, ba chiar e un avantaj.

Tzepozzz 23-04-09 17:48

nu vad unde am comparat V6 cu 2.0 si ce treaba are 4X4 cu ce ai afirmat tu mai devreme (masina de dama)

dolb 23-04-09 18:18

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2260748)
nu vad unde am comparat V6 cu 2.0 si ce treaba are 4X4 cu ce ai afirmat tu mai devreme (masina de dama)
sper sa nu te superi,dar argumentele tale sunt stupide.

nu a argumentat v6 si 4x4 in raport cu faptul ca masina e de dama.. ci in raport cu GOLF pt ca golf are motoare v5 si pe majoritatea este optiunea 4motion..ceea ce astra nu are.

forbidden27 24-04-09 07:10

@nutzuXXL: nici eu nu vreau sa fac nici o polemica aici, dar am si eu o varsta, mai inaintata, permis de la 19 ani, am condus pana acum tot felul de masini si in diferite conditii. Ce vreau sa spun este faptul ca masina aia daca la viteza de 100-120km/h, chiar pe autostrazile de afara realizeaza 4-4,5l/100km cum ai zis tu, ii mananc toate cauciucurile. Undeva la 5 e mai credibil, dar 4..... sa ne fie cu iertare. E posibil si 4 dar mers ca melcul pana in 90km/h.

gigi galagie 24-04-09 09:38

spune cineva mai devreme ca piesele la focus sunt mai scumpe...de unde stie el treaba asta?le a avut pe toate 3 si la distributie l a costat mai mult la focus???verificati frate inainte sa vorbiti!!!

Tzepozzz 24-04-09 21:20

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2260817)
nu a argumentat v6 si 4x4 in raport cu faptul ca masina e de dama.. ci in raport cu GOLF pt ca golf are motoare v5 si pe majoritatea este optiunea 4motion..ceea ce astra nu are.

e clar...ori sunt eu prost ori nu stie lumea sa citeasca.

"Eu as compara Astra 1,7 L cu Golf 4 1,4 L. Sarcina utila maxima la Golf 4 e 500 kg. Dar nu numai sarcina utila ii confera dimensiune masinii: ar mai fi: viteza maxima constructiva, anvelope (pe 14" la Astra, 15" la Golf, ma refer minim si intereseaza-te si de dimensiunile anvelopelor si ai sa te convingi), greutate proprie, ecart, sarcina pe care o poate tracta, autonomie la drum (rezervor), rezervoarele cu diferitele lichide, caii putere, etc, etc. In plus nu am auzit la Astra de 4x4."

tie ti se par niste argumente logice astea?

dolb 24-04-09 21:54

Quote:

Originally Posted by gigi galagie (Post 2262320)
spune cineva mai devreme ca piesele la focus sunt mai scumpe...de unde stie el treaba asta?le a avut pe toate 3 si la distributie l a costat mai mult la focus???verificati frate inainte sa vorbiti!!!

pai nu ca daca a auzt el de la un prieten cu un ford transit ca a platut mult...gata ford e scump la revizie

forbidden27 25-04-09 10:43

1 Attachment(s)
Uite aici cat e de scump.

dolb 25-04-09 11:06

si ti se pare mult? mie nu.. Despre ce ford este vorba?

forbidden27 25-04-09 11:16

Pai asta e pretul, astept si de la Golf si Astra o factura de revizie. Si apoi comparam, sa vedem, e mare sau nu?
Cea de mai sus este de la un Mondeo MK4, 1.8 Tdci, motor care echipeaza si focusul, reviziile de la 1.6Tdci si 2,0 Tdci sunt cam tot pe acolo, la benzinare, un pic mai ieftin.
Dupa cum se vede, e revizie facuta la reprezentanta Ford.

22VIN 25-04-09 14:14

pentru o revizie la un motor diesel, costa foarte putin
cam atat e la opel si vw pt benzina.

dolb 25-04-09 14:45

eu la opel 1.7 dti tin minte ca aveam 400 ron revizia :) iar la golf 4 1.9tdi 90 tin minte ca aveam ~550 ron ...dar erau alte vremuri :D

gigi galagie 26-04-09 09:13

scuza ma ca iti spun,dar nu mi se pare mare facutra aceea.imi pare rau ca nu am factura de la aveo ,de la servici,la revizie.se intampla pe la sfarsitul lui noiembrie,la service-ul opel din ploiesti,si pentru aceleasi simple filtre si ulei am platit 794 de lei...ptr un aveo de 1.2.
iar la focusul pe care l am avut,m a costat schimbul de ulei,cu toate filtrele si un ulei la vro 30 de lei/l,undeva pe la 350 ron.deci asta numai filtrele(4) si uleiul.iar chitul de distributie,nu mai stiu exact,dar tot in jur de 350 ron fara pompa de apa,pe care am mai dat in jur de 1 mil. daca este mult sau putin,nu stiu,ptr ca nu am facut aceleasi cumparaturi si ptr o astra sau un golf....cine stie preturi la acestea,sa spuna si facem o comparatie.
dolbule,nu ai avut tu astra?spune ne cat te au costat schimburile la ulei si distributia(daca ai schimbat o)

dolb 26-04-09 09:23

revizia am scris-o mai sus cat era... in ce priveste distributia .. nu mai stiu .. am sa ma uit pe facturi ( daca le mai am ) ca astra nu o mai am de un an jumate iar distributia o schimbasem cand o adusesem in tara.. deci daca stam sa facem un calcul..sunt 3 ani :) nu prea pot memora chiar asa in detaliu de acu 3 ani :D

Tzepozzz 26-04-09 10:13

parerea mea e ca nu prea are importanta pretul reviziei de la reprezentanta, pentru ca acolo nu stiu cum sa faca sa te arda mai bine.
acum cateva zile mi-am luat kit de distributie pentru astra 1.7 dti la 350 lei, fara pompa de apa (~100 lei).

schimbul de ulei cu filtre m-a costat in jur de 250 lei (120 uleiul, 30 filtrul de ulei, 30 filtru aer, 50 filtru motorina, 20 manopera pentru filtrul de motorina)
preturile sunt aproximative, nu mai stiu cat am dat pe fiecare in parte.
oricum daca intri pe autokarma sau pe alte site-uri se gasesc si mai ieftine de atat.

cred ca ar trebui puse niste preturi pentru fiecare masina in parte ca sa-ti faci o idee daca e vreuna mai scumpa la piese: distributie, electromotor, alternator, radiatoare, senzori, etc

@gigi galagie: pe motorina focusul?

gigi galagie 26-04-09 13:56

nu . era un 1.8 benzina,115 cai.

silviu_gsi 04-05-09 00:33

cand a fost versusu asta prima a iesit focus pe urma astra si la final golf la , pe urma focus golf 5 si astra asa ca nu mai ridicati in slavi golfu ca nu e o super masina, focusu s-a impus de fiecare data din cauza manevrabilitatii luand in calcul motorizari identice
bafta

nutzuXXL 05-05-09 11:40

despre ce versus vorbesti ? sunt o gramada de emisiuni auto care fac versusuri , majoritatea dupa ureche , si mult prea subiective . daca-i place cuiva masina , o ridica in slavi , sau daca nu prea o agreeaza , o face de tot rahatu .

am si eu 2 intrebari .

care este masina anului 2009 ?

care este cel mai de succes hatchback din ultimii 10 ani ca sa nu zic din ult 20?

@ forbitten . am consumat cam 85-88 litri de motorina din nuremberg pana in galati . te las pe tine sa faci socoteala

carutasu 05-05-09 13:30

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 2290340)
care este masina anului 2009 ?

care este cel mai de succes hatchback din ultimii 10 ani ca sa nu zic din ult 20?

Daca vrei sa sugerezi la a doua intrebare ca e Golful exagerezi.Focus a avut anii sai ( cea mai fiabila masina in Germania ( 1999 si 2000 ) ), masina anului in 2001, Focus 2 a fost masina anului in UK in anul nasterii ( 2005).Nu am informatii despre 2009, deci probabil ca e Golful.Asta e, fiecare are anii sai de triumf.Masinile sunt oricum echivalente, nu se poate spune deci ca Golful a dominat pe termen lung, neintrerupt si constant.Si or fi si testele de revista mai subiective sau mai dupa ureche, problema este totusi ca indiferent ca in testele respective castiga Focus la general sau Golf, ai sa observi ca totusi Focus isi pastreaza invariabil bucata lui de teren...manevrabilitatea, unde are constant punctaj mai mare.

All times are GMT +2. The time now is 16:45.

- Copyright 2026 4Tuning