Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Renault R12 Gordini (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/6194-renault-r12-gordini.html)

B 75 UAP 27-02-09 12:03

Re: Renault R12 Gordini

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Rasputin (Post 2103412)
Deci sa inteleg ca tu esti ARSENESCU SILVIU, ca doar un roman apare in recensamantul celor care detin R12 Gordini.:-)
Iti urez succes la restaurare.

Mersi.. da, eu sunt ;) Probabil ca nea' Nicu nu a intrat pe gorde.org sa o inregistreze.
Am gasit azi ceva fff interesant, sper sa primesc un raspuns pozitiv din partea vanzatorului:

aysmen 27-02-09 13:47

Multa bafta,hai k incet incet gasesti cam tot ce ai nevoie,e in tara sau in Franta?

B 75 UAP 27-02-09 14:26

... e in Franta din pacate. Dar ma ajuta sa-l iau chiar amicul cu R12G de pe pagina anterioara, cu kitul de aripi evazate (un tip de nota 10+).
Mie vanzatorul nu mi-a raspuns la mesaje si l-am rugat pe el sa ii telefoneze si sa-l ia pentru mine ;)
Astept raspunsul diseara.

nelutzu 27-02-09 14:48

Rezervoru pare in stare buna adica neindoit.il vinde cu tot cu buson?transportul o sa coste ceva pentru ca nu este tocmai mic,apropo,cat vrea pe el?

eugen_pustiu 27-02-09 14:54

Salut...ti-am citit toate paginile si sunt impresionat de ce vad. Respect pt ceea ce faci Multa bafta si vointa de fier sa o vezi terminata si poate vedem si pe la show-uri o Gordiny'.Mult succes

B 75 UAP 27-02-09 14:54

1 Attachment(s)
Pretul lui e 200 euro + taxe, iar busonul tocmai l-am luat zilele trecute de pe ebay cu 30 euro (identic cu cel care era pe masina) ;)

nelutzu 27-02-09 15:05

La cat sunt de rare merita 200e daca ii si neindoit.Fostul proprietar nu ti l-a dat cu buson?pentru ca nu stiu de ce tineam minte ca ai pus la un moment dat o poza cu un buson dar nu mai stiu daca pe acest site sau pe altul.in orice caz foarte fain busonu,n-am crezut ca se mai gasesc piese noi.

B 75 UAP 27-02-09 15:09

Tocmai de-asta l-am luat, ca e nou, iar la al meu a ruginit cheia.. Bine, ca puteam sa o cromez, dar nu strica unul in plus..

aysmen 27-02-09 15:14

Sper ca nu te-am plictisit cu intrebarile mele,inca o intrebare aproximativ cat ai cheltuit pana acum pe piese+masina,trebuie sa ai scris undeva niste sume cat de cat,stiu ca atunci cand pasiunea e mare bani nu prea conteaza dar sunt chiar curios.Bafta

B 75 UAP 27-02-09 16:58

Cred ca am ajuns undeva la 3500 euro pana acum si dupa calculele mele cred ca mai trebuie sa investesc vreo 2000 in tinichigerie si vopsitorie, cu piesele noi de mecanica pe care nu le-am achizitionat inca (suspensie, directie etc) cred ca ajung undeva la 6000..
In suma de 3500 euro am luat in calcul piesele rare, costul masinii si a inca 2 Dacii frantuzesti cumparate pentru piese, + piesele mai scumpe pe care mi le aduc aminte acum (incluzand 300 euro pentru rezervor).. Oricum, este foarte posibil ca suma sa fie mai mare in realitate, dar nu cu mult..

BH 59 FIF 27-02-09 17:15

Mi-ai dat si mie o idee :) Din nefericire, din poza nu imi dau seama care sunt celelalte modelele de Renault compatibile cu busonul asta. Te rog frumos, poti posta aceste modele. Multumesc mult.

B 75 UAP 27-02-09 18:09

Da: R4 R6 R8 R10 R12 R15 R16 R17 R20 R30
Marca PJ ref: xs260

B 75 UAP 28-02-09 06:16

O veste super buna!! Vanzatorul e de acord sa trimita rezervorul in Romania, ramane doar sa se intereseze cat sunt taxele, deci pot spune ca am si rezervor!!! ;)

aysmen 28-02-09 09:46

Felicitari

bolidu' 28-02-09 10:10

multa bafta cu proiectul.nu oricine se apuce de asa ceva.BRAVO!:D

MariusTm29 28-02-09 10:36

Salut , super treaba pana acuma dar motorul original de unde il achizitionezi ? sau cum vei face ?

B 75 UAP 02-03-09 09:10

Motorul il am.. Cel putin blocul si chiuloasa.. Restul se rezolva ;)

bosshaky 05-03-09 23:53

Re:

Quote:

Originally Posted by SmK (Post 326155)
Pai daca tu stii masina, inseamna ca mai poti sa dai de el. ia opreste-l la semafor, trage-l pe dreapta si ia-i un interviu ca de-astea nu vezi prea des . . .poate mai aflam si noi cate ceva despre cei 135 de cai a lu gordi . . .

s-ar putea sa va ajut eu aici. il cunosc dar nu m-am mai intalnit de mult timp cu el. Iar pe vremea aia nu imi placeau asa tare masinile. Sta in Stefanesti langa biserica. O sa incerc sa fac cateva poze cu masina si sa le postez.

bosshaky 06-03-09 11:28

Am urmarit tot topicu si alte topicuri despre gordini. Vreau sa spun ca e un proiect foarte ambitios care cere multa pasiune si bani. Sper sa reusesti pana la capat. Sper sa o vedem curand. Tu si cu nea Nicu sunteti singurii din tara care aveti asemea bijuterii. Multa bafta in continuare si putere de munca.

B 75 UAP 06-03-09 12:18

2 Attachment(s)
Multumesc mult, de-acum proiectul abia incepe sa prinda contur.. Mai ramane sa sper ca va iesi bine tinichigeria si vopsitoria, singurele etape care nu tin de mine.. Dar cunoscand cat de tipicar e tinichigiul si vazand ce preturi practica, nu-mi fac prea mari probleme. Cel mai complicat e sa gasesti pe cineva dispus sa munceasca mult si care sa inteleaga ce vrei sa faci si ce pretentii ai, daca-l mai si cunosti e super ;)
PS. Ca o veste proasta: vanzatorul rezervorului s-a razgandit pe motiv ca rezervorul curge.. Ori n-are chef sa se chinuie cu ambalatul ori a primit un pret mai bun.. Deci trebuie sa-mi caut altul :(
PS. A ajuns in sfarsit si cutia de la filtrul de aer ;)

DRIFTERDACIAN 17-03-09 16:25

foarte frumoasa masina.sa o stapinesti sanatos

spark88 23-03-09 11:05

Bafta la lucrare domnu, am citit tot threadul, ma bucur ca ai pasiune si lupti pentru ceea ce vrei....
Asteptam poze cand te apuci de caroserie:D

DjDvr 23-03-09 23:02

Quote:

Originally Posted by B 75 UAP (Post 2123979)
Multumesc mult, de-acum proiectul abia incepe sa prinda contur.. Mai ramane sa sper ca va iesi bine tinichigeria si vopsitoria, singurele etape care nu tin de mine.. Dar cunoscand cat de tipicar e tinichigiul si vazand ce preturi practica, nu-mi fac prea mari probleme. Cel mai complicat e sa gasesti pe cineva dispus sa munceasca mult si care sa inteleaga ce vrei sa faci si ce pretentii ai, daca-l mai si cunosti e super ;)
PS. Ca o veste proasta: vanzatorul rezervorului s-a razgandit pe motiv ca rezervorul curge.. Ori n-are chef sa se chinuie cu ambalatul ori a primit un pret mai bun.. Deci trebuie sa-mi caut altul :(
PS. A ajuns in sfarsit si cutia de la filtrul de aer ;)

Inca putin si ai cam tot !AI mai facut ceva in ultimu timp?
REzervoru oricum il montezi la sfarsit asa ca hai sa vedem tinichigeria aia :). Daca chiar nu gasesti nimic da-mi un pm candva si aranjam sa gasim un rezervor!

aysmen 03-04-09 11:17

Ce se mai aude in legatura cu proiectul?Cum merge treaba?

B 75 UAP 03-04-09 13:56

Nimic la caroserie, astept vremea frumoasa :D
Intre timp am mai luat:
- oglinzile retrovizoare,
- filtrul de aer(elementul filtrant),
- un contact nou,
- un set de pistoane noi si astept sa vina si cilindrii, un radiator de ulei de la altcineva, care mi-a promis ca se intereseaza si de rezervor..

spyker 28-04-09 22:02

ceva noutati??:D

B 75 UAP 01-05-09 08:01

6 Attachment(s)
La tabla inca nu.. Dar am reusit sa imi iau de la cineva din Austria 4 jante Fergat de 5.5x13, manualul de intretinere, ceasurile de temperatura si presiune ulei si am mai gasit la altcineva un rezervor.. si cutia de la filtrul de aer dupa ce am indreptat-o, vopsit-o si i-am schimbat filtrul:

HoricutzWSR 04-05-09 15:11

speram din suflet sa mergi pe niste Gotti`uri da` acuma se contureaza stilu pe care`l va avea masina si pot zice ca Fergat`urile sunt o alegere perfecta :) Multa multa bafta,pt masina asta as bate tot drumu Oradea-Bucuresti doar s`o vad ...

wsn_asf 04-05-09 15:42

Quote:

Originally Posted by B 75 UAP (Post 2280550)
La tabla inca nu.. Dar am reusit sa imi iau de la cineva din Austria 4 jante Fergat de 5.5x13, manualul de intretinere, ceasurile de temperatura si presiune ulei si am mai gasit la altcineva un rezervor.. si cutia de la filtrul de aer dupa ce am indreptat-o, vopsit-o si i-am schimbat filtrul:

La noi in Buzau Fergaturile zac pe unde apuca si tu le iei din Austria.Ce treaba si cu Romania noastra.Un fergat e la dezmembrari unu pe o dacie lasata in paragina si cea mai tare faza e ca un brek are fergaturi pe el cel putin pe partea dreapta ca n-am oprit sa ma belesc la el da cred ca toate 4 erau.

B 75 UAP 04-05-09 16:06

Esti sigur ca erau Fergat si nu Dunlop sau modelul romanesc fara gaura in mijloc? de 5.5 si nu 4.5x13 ?? Data viitoare poate reusesti sa te opresti sa ne spui si noua... Oricum, la 55 euro toate 4 cu tot cu cauciucuri nu cred ca le gasesc pe la niciun Remat din Buzau.. asta e cu Romania noastra!
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...m=140315671096

aysmen 04-05-09 16:12

Cam cand preconizezi ca se apuca tinichigiul de caroserie?

B 75 UAP 04-05-09 16:52

Intr-o luna, maxim doua, ma apuc si de tinichigerie. Sunt inca in tratative cu o firma care sableaza cu gheatza carbonica, sa vedem daca se poate (daca nu onduleaza tabla) iae pretul am inteles ca e pe ora de functionare. Azi am mai primit un set de amortizoare Unipart, pompa de apa si rulmentii fatza SKF. Mai imi lipsesc discurile ventilate si garniturile de etrieri ca sa termin cu toata mecanica pe fatza..

wsn_asf 04-05-09 17:33

Quote:

Originally Posted by B 75 UAP (Post 2287881)
Esti sigur ca erau Fergat si nu Dunlop sau modelul romanesc fara gaura in mijloc? de 5.5 si nu 4.5x13 ?? Data viitoare poate reusesti sa te opresti sa ne spui si noua... Oricum, la 55 euro toate 4 cu tot cu cauciucuri nu cred ca le gasesc pe la niciun Remat din Buzau.. asta e cu Romania noastra!
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...m=140315671096

Recunosc ca nu sunt foarte bine documentat in legatura cu aspectul exact al unei jante Fergat pt ca nu m-a interesat subiectul,am vazut undeva o poza cu niste Fergaturi si per ansamblu sunt asemanatoare de aici am tras eu concluzia greasita sau nu ca sunt Fergat.Data viitoare o sa ma opresc sa le studiez cu atentie ;) mersi de informatii.Avand in vedere suma platita foarte bine ca nu le-ai luat de la noi ;) si spor cu masinutza deabia astept sa o vad intreaga si restaurata.

B 19 LHT 16-05-09 22:36

Quote:

Originally Posted by wsn_asf (Post 2287781)
La noi in Buzau Fergaturile zac pe unde apuca si tu le iei din Austria.Ce treaba si cu Romania noastra.Un fergat e la dezmembrari unu pe o dacie lasata in paragina si cea mai tare faza e ca un brek are fergaturi pe el cel putin pe partea dreapta ca n-am oprit sa ma belesc la el da cred ca toate 4 erau.

I-am si mie de la tine din Buzau un set de Fergaturi de 5,5 sau eventual vezi poate gasesti niste Gottiuri.
Merci anticipat, banuiesc ca le iei pe 3 lei de la dezmembrari!

wsn_asf 17-05-09 00:23

Quote:

Originally Posted by B 19 LHT (Post 2325738)
I-am si mie de la tine din Buzau un set de Fergaturi de 5,5 sau eventual vezi poate gasesti niste Gottiuri.
Merci anticipat, banuiesc ca le iei pe 3 lei de la dezmembrari!

Ironia nu isi avea rostu`.Ti-am zis ca era una la dezmembrari si nu stiu de cat era daca vrei poti sa o cumperi pe aia.Si nu pe 3 lei pe 50 roni cu tot cu guma

wsn_asf 18-05-09 21:20

1 Attachment(s)
Scuze de off dar stii cumva ce jante sunt astea?

Sirius 18-05-09 21:34

Quote:

Originally Posted by wsn_asf (Post 2331078)
Scuze de off dar stii cumva ce jante sunt astea?

unde e masina aia ca maine vin sa le fur!:D

BH 59 FIF 18-05-09 21:39

2 Attachment(s)
Par a fi Delta Mics. Ia-le repede daca poti :D

keemo 18-05-09 21:54

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 2331154)
unde e masina aia ca maine vin sa le fur!:D

pe un r12 din buzau :lol: , exact langa sediul politiei ..

mozamba 18-05-09 22:05

Proprietarul a fost la raliu cu ea Drastici il cheama sau asa ceva ;)

All times are GMT +2. The time now is 21:40.

- Copyright 2026 4Tuning