![]() |
Re: Accidente Baia Mare
Mai sa sti ca ai dreptate. Dupa ce am postat am vazut articolul aseara pe net cu tto cu filmare. M-am cam ingrozit ce e drept dar cand am avzut masina am ramas cu gura cascata. Cum sa lovesti in halu ala masina daca n-ai avut viteza. Pur si simplu i-a raschetat toata partea dreapta fata pana la roata, pur sis implu ii se vedea discu de frana si toate cele.... La halul ala e posibil ca 120 sa fie si prea putin... Cine stie? Bunu dumnezeu si soferu...
|
eu unul nu il acuz pe sofer nu cred ca a fost vina lui oricare ar fi fost viteza de deplasare a masini ,femeia lovita nu avea ce cauta pe un drum national.Sau mai bine sa urmarim ce va zice Politia.
|
Quote:
Dovada: https://www.youtube.com/watch?v=_FQB0L2AO0U P.S. : DRIVE FAST ! SPEED SAVES LIVES !!! |
Femeia aceia(68 d ani) a fost inconstienta i s-a spus inainte sa nu traverseze ca vine masina si daca nu stiti era sa fie lovita prima data de un camion,soferul o putea evita cu riscul de a intra sub camion a evitat cat a putut este sofer cu experienta nu incepator si putini dintre voi a-ti condus atat credeti-ma,pacat ca o sa ramana cu constiinta incarcata pe viata,este un om deosebit.Pare rau pt ce s-a intamplat!
|
eu nu am mers niciodata peste 100 acolo , si cind vad o baba pe margine, cu intentii ciudate .... incetinesc din timp, asta se numeste condus preventiv ....
|
Oricum daca e sa ti se intample ti se intampla, nu e nevoie sa ai viteza ca se pot arunca in fata masinii fara sa ai nici o reactie, chiar daca ai peste sau sub 100; sincer sa fiu nu stiu ce inseamna condus preventiv pe portiunile acelea de drum, poti avea si 80 si tot nenorocesti o persoana.
|
Quote:
ps: nu te-am "atacat" ci doar am dat o replica....parerea mea |
Poti sa ai si 1 milion de km facuti in cati ani vrei tu si tot se pot intampla nenorociri de genu intr-o fractiune de secunda. Nu km multi te fac mai bun, ci gandirea (modu de a trata orice din trafic) si atentia. E destul sa intinzi mana pana la AC sa dai +0,5 C si cand ridici privirea sa nu mai poti evita coliziunea. Cum a zis si bogo... daca e sa se intample, se intampla.
|
In fine oricui se putea intampla sunt o gramada de factori era si noapte ink,ceatza...o clipa de neatentie poate costa atat din partea soferului cat si din partea pietonului!
|
Quote:
eu nu ma dau mare sofer dar iti spun sigur ca experienta e cruciala la volan. daca tu crezi ca n e asa, atunci e vorba de alta mancare de peste. |
prea mult offtopic!!
|
andreiand1 ce conteaza de cat timp am eu permisu'? daca e important pentru tine, il am de la 18 ani si 2 sapt, si daca veri sa stii de cat timp il am, il am de 2 ani si 11 luni;)) iar kilometri facuti nu i'am numarat niciodata, asta din cauza ca sunt la volan zilnic, nu DUMINICA, multumit de raspunsuri?
iar cu nr de km facuti de tine ... nu m'am "udat" ... si ... cand 2 iti zic ca esti beat ... te duci si te culci, sau in cazul tau ... te dai pe bicicleta. |
Quote:
cat despre teoriile tale....mai bine invarte mai mult de corman la iarna si o sa mai inveti una alta despre ce inseamna volanul, sau la tine probabil ca simulatoarele 3d iti aduc experioanta la volan. sa ma scuze restul participantilor la discutii, dar esti chiar naiv si nu am putut sa nu raspund pe masura postului tau. |
Quote:
|
;)) ce'i zic eu si ce'mi raspunde el ;)) Oi fii eu naiv dar tu...esti chiar Gica Contra.
sa fii sanatos nepoate, nu'tzi mai raspund la replici, nu pt ca nu as avea replici, ci pt ca topicul se numeste Accidenta BaiaMare si nu Eu vs TU. Quote:
|
Quote:
|
andreiand1, renunta la stilul agresiv si la acuzele subtile la adresa colegilor tai, rezulta doar flame si off-topic dupa postarile tale.
nu detine nimeni adevarul absolut, si faptul ca avem pareri diferite nu ne indreptateste la remarci taioase, IN MOD CONSTANT. |
Quote:
Ce am vrut eu sa zic ca experienta la volan nu te face neparat super sofer. Tatal meu are 20 ani de condus fara incidente si totusi si-a lovit masina putin de 2 ori anul asta. Experienta nu te face neaparat mai bun ca ceilalti ci iti da doar un + in a iesi cu bine din incurcatura. Cel mai important este totusi cum gandesti acea faza si cum actionezi ca sa eviti o tragedie. Orice sofer oricat de bun ar fi, oricati km are sub fund poate sa aiba ghinionul unui accident din diferite motive. Sper ca ai inteles de data asta. Nu am dorit sa jignesc, pur si simplu asta cred eu. Scuzati de offtopic. |
Alt accident aseara din fericire nu a fost grav numai sau ciocnit un pic,un Citroen berlingo cu un Tata.Si pe gutinu am auzit ca au fost ceva accidente din cauza zapezii.
|
3 zile nu ma uit pe forum, si tot de un pilot apare. nici voi nu stiti care este mai jmeker
|
revenind la subiectul topicului, ieri am fost la tg. lapus si la intoarcere (ora 16:30) am vazut un "trenuletz". din vreo 3-4 masini. doar "bodywork". o vreme groaznica, ninsoare-ploaie, asa ca aveti grija si la conditiile de drum.
|
Azi la aproximativ ora 15:00 eram in trecere pe la semaforu de la Gold Plaza si din partea dinspre kaufland erau la semafor "parcate" vreo 5 exemplare de asa bine se potriveau parca erau lego...n-am poze da deduc ca un sofer a fortat culoarea verde a semaforului si dandusi seama prea tarziu ca nu mai poate sa o prinda, a franat brusc, iar restu 4 ....din cauza carosabilului umed au intrat unu' in altu'. Dupa cum au aratat masinile nu cred a fii fost victime, poate doar pietoni, insa nu era politie sau salvare pe acolo asa ca...
|
Ceva accident si la drumul aeroportului. Am vazut 2-ua masini lovite cand am iesit dimineata pe la 8 jumate sa merg la facultate.
|
Doamne! Pietonii astia nici unu nu se invata... chiar azi am luat o femeie pe capota in fata la Maracarn. Norocu ei a fost ca n-aveam viteza ca daca nu...veneam pe banda 1 de la semafor dinspre bucla si pe banda 2 era coloana de masini in asteptare la semafor, iar o tipa din statia de autobuz vroia sa treaca probabil la Maracarn...in fuga mi-a sarit in fata. Viteza era maximul maxim 45 de km/h,si masina s-a oprit repede cand am pus frana... Femeia a zis ca n-are nimic decat ceva julitura la cot. M-am speriat sa nu pateasca ceva, sa fii dat cu capu si am vrut so duc la spital sau stiu eu sa dea declaratie da nu a vrut, i-am luat nr de tel si am fost eu sa dau declaratie sa nu dau de dracu, insa acolo a sunat-o politaiu de servici si a intreabat-o ce are si pe urma imi zice sa arunc declaratia ca nu are nimic :shock: .... Asa ca feriti-va si de pietoni si de "organe":!:
|
E nabuna lumea.... Azi era sa imi modelez partea dreapta. Veneam dinspre platou Bucuresti in spre piata, eram pe banda a 2-ua si incet intru in sensu giratoriu si ma indrept catre centru vechi cand observ ca de pe banda 1 se tot apropie unu de mine in sens... Bou era sa intre in mine, el nu stie ca de pe banda 1 te duci tot drept pe langa piata. Asta ca sa nu fie destul ma mai si urmareste pana in centru vechi si ma tot claxoneaza. Am sperat ca intra in parcare si el sa-i zic cateva dar cand a vazut ca opresc a luat-o pe alte carari. Doamne fereste sa am atinga unu in sens ( e a 3-a oara cand patesc faza la fel) cred ca il calc in picioare de nu-i mai trebe condus repede... Soferii de duminica....
|
:o Acelasi lucru era sa il patesc si eu miercuri.. nu are lumea rabdare acolo .. toti se inghesuiesc sa treaca.. apoi te mai intrebi de ce e blocat sensul cateodata :x
|
eu cred ca nu au fost facute chiar bine. poate era mai ok daca accesul in sens se facea de pe o singura banda. asa, de multe ori, indiferent de directia dorita unii o iau de-a dreptul, ce conteaza ca mai e cineva linga ei.
si mie era ieri sa imi faca unu "side lift", ca desi el a vrut tot inainte, nu s-a deranjat sa urmeze banda, noroc cu spatiul acela pe care am putut sari sa nu ma frece boul. |
o mica neatentie si iata ce o facut:sad: preaa multe accidente:sad:
http://emaramures.ro/Video-Maramures...fata-de-18-ani |
Daca asta e o mica neatentie sa nu acorzi prioritate si sa omori un om, mi se pare cam greu de crezut. Orice s-ar face accidentele tot vor aparea pentru ca nu exista perfectiune in condus si la urma urmei tot ajungi sa gresesti, din pacate mortal si in cazul acesta.
|
ca de obicei mor cei nevinovati
|
Femei la volan... Recunosc ca sunt unele ce conduc foarte bine, mai bine ca si multi baieti, dar majoritatea sunt pericole iminente in trafic. Am patit destule cu ele.
|
Quote:
|
ma intreb daca cineva ar fi pus link-ul asta, oare... ar fi spus cineva "mda, barbat la volan..." ?
|
Nu exista aceasta vorba formata. Dar din pacate sunt multi barbati care nu au ce cauta la volan, e drept.
In fiecare zi ma ingrozesc tot mai tare si tot mai sila mi-e sa ies cu masina. In fiecare zi vad soferi (aici ma refer la toate "regnurile" ) ce imi taie calea, ce nu stiu semnaliza ce nu stiu regulile de ceirculatie. |
Quote:
eeeh, cam asta se intimpla acum cu multi dintre participantii la trafic, se cred experti si mai ales invincibili. |
credeti ca sunt prea multe permise noi, si prea putin instructaj, sau instructaj necorespunzator, depasit de traficul actual?
foarte multi incepatori fac accidente, si nu doar tamponari usoare... |
Quote:
|
Quote:
|
Sunt total deacord in legatura cu instructajul. Scolile sunt de vina. Teoria e buna dar daca nu e cine sa o aplice calumea e degeaba. Sa-i dea Dumnezeu sanatate instructorului meu ca m-a invatzat multe si bine dar sunt altii cu care au facut prieteni de ai mei si e vai si amar. Ii doare in cot de elev, nu stiu sa-ti arate sau n-au chef. Daca n-au chef sa invete elevii de ce mai practica meseria asta?
Totusi sper ca acum cu introducerea noilor examene care contin si mecanica si alte nebunii sa fie o triere mai buna. Sa fie mai greu de trecut un examen si numai cei ce sunt pregatiti sa-l ia nu oricine. Dar din pacate toate sperantele se naruie cand ma gandesc la copiii de bani gata... |
se intampla atatea intr'o zi si nici nu a inceput iarna asa cum trebuie ...
Sa ne fereasca D'zeu de evenimente de genu'.... |
| All times are GMT +2. The time now is 11:03. |
- Copyright 2026 4Tuning