Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Fiat (https://forum.4tuning.ro/118-masina-mea-fiat.html)
-   -   Seicento - NT O5 YRJ (https://forum.4tuning.ro/118-masina-mea-fiat/49376-seicento-nt-o5-yrj.html)

morpheusmaster 15-08-08 18:11

Re: My Seicento - NT O5 YRJ

BACK!!!! Si inapoi la treaba!!! Ma ajuta si pe mine cineva cu idei??? sau....un DIY guide de facut bara de rigidizare intre telescoapele fata???

ionut17 17-08-08 20:28

1 Attachment(s)
sper sa iti fie de folos

MaTzA 17-08-08 23:56

https://forum.4tuning.ro/showpost.php...9&postcount=29 arunca un ochi morpheus ;)

morpheusmaster 18-08-08 01:53

@Ionut: ms fain coane!!!
@MaTza: ARGGG!!!! :( Hai k is misto!!! Spor la tunarit!!! (glumesc si eu)

morpheusmaster 18-08-08 13:13

AM LANSAT FIAT SEICENTO CLUB!!! SEICENTO roMANIA!!! https://forum.4tuning.ro/showthread.p...38#post1701438 JOIN IN POSESORI SI PASIONATI DE SEICENTO

morpheusmaster 19-08-08 21:47

6 Attachment(s)
Azi ma luat alta nebunie...:))
Avand in vedere ca acum 2 sapt inainte sa plec la mare am dat comanda de arcuri...si vazand ca nu mai vin am vb. cu cei de la Horguem si miau spus ca "ei nu au primit nici un mail si nu au nici o comanda de la mine" mam gandit sa investesc banii in altcva si sa imi bag picioarele in ele de arcuri (ca dureaza prea mult pana le am)...deci...mam apucat de INTERIOR--->la modu serios.

Si asa usor de azi dimineata incepand si pana acum am dat masina la funduletzu' gol...adica jos tot tot tot din ea (se vede si in poze) si am facut asa:
-Spalat mocheta
-Spalat plafonu
-Cumparat inchidere centralizata (care nu stiu cum naiba se monteaza ca e ciudat tare amplasata vergeaua) si alarma Thunder :D
-Dat cu grunt interiorul

Maine ma apuc sa insonorizez masina ca trebuie sa ajuunga materialele iar dupa incepem revopsirea plasticelor, redecorarea si remontarea (am o surpriza pe teava :D )...momentan, rupt de oboseala dupa aproape 12h de munca fara stop (doar pauze de masa) va las cu pozele si "evolutia" de azi :)

bogddanel 20-08-08 12:03

Baga tare Morph, ca mai avem o luna jumate pana la facultate
O bagi in Bucuresti?

morpheusmaster 20-08-08 20:58

Pai vreau sa o iau in Bucuresti...daca nu din toamna sper din primavara...oi vedea eu ce fac...pana atunci vreau sa o pregatesc de eventuala plecare...:) mai mult intretinere (ca trebuie schimbat un brat spate si un tampon motor ca troncane), schimbate farurile (maine ajung) si multe altele pe langa...

TODAY'S LOG:
Montat material insonorizant in portpagaj mai putin laterale spate si plafon
Si chinuit cu alarma si inchiderea centralizata...(mai exact mam prins cum se monteaza mecanic tija aia de la inchidere centralizata...) si inca incerc sa ma prind cum se comuta firele de la inchidere centralizata pe ECU alarmei...care stie hai sa vb. pe m_orpheu_smaster

Maine...e maine...alta zi alta distractie

P.S. plz help care se pricepe la montat alarme, chiar am nevoie putin de ajutor

morpheusmaster 22-08-08 22:22

Ieri: :) Am fost prea obosit sa mai intru pe forum si sa postez evolutia :) . Ieri totusi am terminat de antifonat si pot spune ca is mai mult decat multumit de rezultate (am sa vad asta totusi in calitatea soundului interior dupa ce termin de remontat)

Azi: am fost pan la iasi la ubita si....sii....si AM GASIT PLASTIC PRIMER!!! Asta inseamna ca ne apucam serios de interior :)...si cand am venit acasa am dat vopseaua jos de pe elementele plastic care le vopsisem fara primer (si care incepusera sa se exfolieze)...

2) daca mai vorbesc mult singur pe aici nici nu mai postez :))

bogddanel 23-08-08 09:38

ho mah k nu vb singur
noi trebuie sa urmarim ce scrii tu, nu sa urmaresti tu ce scriem noi;))
apropo, sa-mi dai un buzz pe mess, knd ma vezi prin zona

Erros20 23-08-08 13:24

Mult curaj ai ma :D ... te admir ... sper sa reusesti ce iti propui ... ;)

morpheusmaster 23-08-08 22:35

8 Attachment(s)
Va salut cu respect.

Pfai ce zi a fost si astazi...a 5a zi in care muncesc de dimineata pana seara dar se merita...deci revenind: astazi...cum stateam eu asa si montam inchiderea centralizata cine apar? APAR FARURILE!!! YES!!! In sfarsit au venit :) Leam si montat. (alta viata :) ) Cu inchiderea centralizata a fost de cosmar...practic asta mia luat toata ziua...vreo 30 minute ca sa montez cablajele si vreo 4h :) ca sa vad si sa montez motorasele :)...in rest am mai montat mocheta, am curatat de vopsea niste plasticaraie (care o voi da cu plastic primer si apoi vopsi :) ca sa nu se mai exfolieze--> din greseli am invatat :) )

Mai jos am atasate niste poze cu insonorizarea masinii, farurile noi :), cum ma chinuiam sa montez IC si...cam atat. In rest, is praf de oboseala, ma bucur ca maine e duminica ca am sa ma energizez putin (desi cred ca am sa ma plictisesc groaznic :) ) dar de luni incepem cu bordul :) si sper ca pe vineri sa am masina terminata la interior.

Cu respect si scuzele de rigoare pentru dezacordurile care este mai sus probabil (din cauza oboselii sunt) va urez weekend placut si drive safe

bogddanel 24-08-08 00:13

Uuuuurrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, buburuza parca prinde din nou viatza :D
mane, la ce pretz te-a dus insonorizarea?
SPOR LA MUNCA{si dak maine te plictisesti, potzi sa mai faci ceva la masina, nu conteaza k e duminik}:P

TheEnZo 24-08-08 01:29

Ce materiale pentru insonorizare folosesti? Si cat de multumit esti de ele?

morpheusmaster 24-08-08 11:49

@bogdanel: insonorizarea ma dus undeva peste 2 mil jumate...si am insonorizat doar partea din spate dupa cum se vede
@TheEnzo: momentan nu pot sa iti spun cat de multumit sunt de materiale ca nu leam "testat" sa iti spun asa... (adica masina inca este desfacuta). Ca materiale am folosit Bitoplast A5k http://www.***********/produse/Acces...Bitoplast_A5k/ si peste am dat cu vopsea insonorizanta (de aia cauciucata). De ce a iesit asa estetic, sunt foarte multumit :) Am si ciocanit asa cu pumnii, bobarnace si suna destul de bine.

morpheusmaster 26-08-08 00:00

9 Attachment(s)
WHAT A DAY!!!!

Pfai ce zi a fost azi, pe departe cea mai faina zi din astea 2 sapt in care am muncit la interiorul masinii. Astazi cum a iesit soarele a iesit si masina din garaj si toata plasticaraia odata cu bordul au trecut la vopsit :). Deci am luat frumos si am dat primer plastic si apoi vopsea pe urmatoarele:
-2 panouri usi
-2 buzunare usi
-2 cotiere usi
-2 stapli
-2 praguri
-2 accesorii prag
-2 panouri bancheta spate
-1 consola centrala
-1 bucata bord :) (main job)

Treaba a mers struna, vopseaua a prins bine...in continuu de dimineata pana in seara asta la 7 cand imi mai trebuia vopsea dar la piese auto sa inchis :) si unde era deschis nu aveau de care imi trebuia mie...Sper sa iasa treaba faina pana la final...pe maine miau mai ramas de vopsit 2 praguri (treaba cu vopseaua)...si de montat la loc...(cel putin eu ma sperii cand ma uit la poza cu interiorul fara bord :) ma sperii ca stiu ce ma asteapta)... De acum sper sa vedem poze in care este asamblata. Noapte buna si numai bine

strik3ru 26-08-08 00:08

Dude mi se pare mie, sau tu ti-ai facut gaura pentru boxe ?
Vad ca merge bine treaba si tu desfaci masina nu te incurci :P

Spor la munca in continuare si debea astept sa vad ce iese :D

morpheusmaster 26-08-08 00:43

Dude, nu am facut nici o gaura pentru boxe...boxele pe fata, in bord sunt acolo unde le stii...dar am vopsit bordul in 2 nuante, alb si negru :) unde vezi tu negru si crezi ca e gaura :) e negru...si cu trimurile negre o sa arate SUPER DUPER!!! Deabea astept...dar am morcov mare sa nu mi se jupeasca vopseaua de pe bord...am observat azi retusant putin la imbinarea dintre alb si negru ca negru il dai foarte usor...dar albul...pfai...belea mare...si bordul e alb :) si la faza cu desfacutu...stii cum e...usor e sa desfaci ceva dar mai greu e sa faci la loc...;) oi vedea eu...deabea astept sa vad cum da montat...

bogddanel 26-08-08 01:03

mane, da nu era mai simplu sa il faci pe tot alb si apoi ce era de vopsit cu negru, foloseai pe margini scosi d-ala de hartie, sau cum mama dumnealui ii spune...?

VaLeX 26-08-08 01:09

cum ai vopsit elementele din plastic ? ...ai dat mai intai cu grund apoi vopsea ? sau direct vopsea ? ...spor la proiect :D

26WRC 26-08-08 08:28

Quote:

Originally Posted by VaLeX (Post 1715286)
cum ai vopsit elementele din plastic ? ...ai dat mai intai cu grund apoi vopsea ? sau direct vopsea ? ...spor la proiect :D

plastic primer apoi vopsea;)

morpheusmaster 26-08-08 19:40

@bogdanel: era aiurea sa vopsesc mai intai alb si apoi sa dau negru peste...nu iesea bine din cauza ca dadeam alb peste primer si apoi negru peste alb...cum am facut e cea mai buna metoda ;) belive me...daca stai sa te gandesti umpic la fel ai face si tu.
@valex: tia raspuns 26WRC ;) plastic primer si apoi vopseaua. (Sa dea Domnu' sa si tina...om vedea)
@ all...in postul urmator vam pregatit ceva de senzatie ;) asa k stati pe frecventa

morpheusmaster 26-08-08 19:52

9 Attachment(s)
My new shiny interiour :) Urmeaza sa ii gasesc niste huse alb/negru (desi prefer sa ii fac tapiteria undeva)...dar cam asta este...ce ziceti? Eu am ramas mask cand am vazut cum arata...Pacat ca nu am un aparat foto mai bun ca era altcva...oricum, totul am pus la loc astazi...pe maine mia mai ramas de pus muzica and i'm ready to go :) go :)...

VaLeX 26-08-08 19:55

P12DA a iesit :| ...bv :) si nu l'ai incarcat cu prea mult alb. Foarte fain contrastul :)

26WRC 26-08-08 19:59

mereu aproape bro;)
SUPERRR TARE!!!!!
vezi sa fie gata masina :) pana pe 7 sept ca sarbatorim un an de NSL pn si sper sa nu lipsesti;)

strik3ru 26-08-08 20:00

Dude cred ca ai putea sa dai un lac peste ca se pastreze mai bine ;).

Chiar arata foarte tare. bv

coman razvan 26-08-08 21:24

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1716701)
My new shiny interiour :) Urmeaza sa ii gasesc niste huse alb/negru (desi prefer sa ii fac tapiteria undeva)...dar cam asta este...ce ziceti? Eu am ramas mask cand am vazut cum arata...Pacat ca nu am un aparat foto mai bun ca era altcva...oricum, totul am pus la loc astazi...pe maine mia mai ramas de pus muzica and i'm ready to go :) go :)...

Foarte resit si frumos! Arata elegant! Sper ca ai dat cu primer plast inainte! :lol:

topser 26-08-08 21:35

arata super pana acum....
spor la treaba in continuare morph

quick_5hifter 27-08-08 02:03

Optic - excelent! La interior te-ai orientat cum nu se poate mai bine!
Tehnic insa, dupa scurt timp o sa vrei sa refaci lucrarea daca nu dai lac... insa degeaba dai lac acum, trebuia aplicat peste vopseaua inca lipicioasa :rolleyes2
Oricum, felicitari!

GL91ANB 27-08-08 10:57

Felicitari!A iesit foarte frumos!
Cat despre huse te poti orienta aici
Am ramas surprins ca se fac si pentru Seicento :-)

bogddanel 27-08-08 14:14

husele alb-negru, sau negru-alb?

morpheusmaster 28-08-08 00:34

1) DECI WOW AM ZIS SI EU :) Am ramas si eu masca cat de bine am reusit sa scot interiorul dpdv al insonorizarii si al stilizarii.
2) Ms fain la toti de remarci, conteaza enorm ;) is cireasa de pe tort :)
3) @WRC: Coane deci nu lipsesc de la aniversare!!! VIN, Deabea astept, vin :D cu Seicentou :) (sper ca munca sa fie privita cu ochi frumosi...desi din pacate are si mici bube)
4) @strikeru&quick: Ma voi aveti dreptate...poate ar fi trebuit dat niste lac...din pacate nu am dat caci SINCER nu mia mai permis punga...vopseaua neagra prinde intrun fel...vopseaua alba prinde in alt fel...a intrat mai multa vopsea alba, am depasit bugetul cu mult si nu am dat lac ca nu am mai avut $ sa cumpar la momentul respectiv (acum imi pare putin rau si sper sa nu imi para foarte rau in curand)...DOAMNE AJUTA SA NU O REFAC PREA CURAND CA MA APUCA DRACII!!! BORDUL SE DEMONTEAZA GREU SI SE MONTEAZA SI MAI GREU :)...Daca e sa tina pana la primavara, nu ma deranjeaza :) il refac atunci cu placare :) si il dau si cu lac. Pan atunci doamne ajuta.
5) @Coman Razvan: Da, normal ca am dat cu primer plastic inainte :) (doar nu's dang dang)
6) @GL91ANB: FOARTE UTILA INFORMATIE!! MS FAIN!!! Daca pot baietii sa imi faca husele DIN IMITATIE PIELE si cum vreau eu (negru cu alb / vad ca ei nu pot face combinatia asta) nu are rost sa ma mai duc cu ea la tapitier in PN sa imi ia dimensiuni si etc etc...deci ma ajunge si mai ieftin sa speram.
7) @bogdanel: Desi aparent e un detaliu si nu conteaza...masina am realizato in combinatia ALB cu NEGRU :) deci albul predomina. (daca te uiti atent la masina vezi ca albul predomina pe orice suprafata si negrul este peste)...dar cu husele o sa fie alta poveste deoarece cred ca ar arata total aiurea ALBE cu o dunga NEAGRA... Uite in poza asta http://huse.ro/uploads/115/Seicento_3.jpg ...culoarea tablei de pe masina la interior trebuie sa fie cu culoarea dungilor...si cum la interior am alb pe tabla husele o sa fie negre cu alb. O sa arate demential atunci.

In penultimul rand vreau sa subliniez ca tot ce am muncit pana acum, insonorizare la interior (1 sapt), demontat interior (1 zi), montat IC (1 zi), vopsit plasticaraia (1 zi), remontat interior (1zi), remontat muzica (1/2 zi )...am muncit singur si fara pic de ajutor din partea nimanui. Nu ma laud dar tin sa mentionez asta caci sunt si micute bube...si asta din cauza ca am lucrat de capu' meu si fara ucenic :) (si e greu tare sa nu o dai putin in bara pe ici pe colo cand esti de 1 singur)

In ultimul rand ma rog ca domnu' strungaru si cu domnu' sudoru sa vina din concediu CA SA IMI POT MONTA SI EU VOLANUL SI EVACUAREA!!! (ca mam saturat sa stau cu ele in garaj pe raft)

P.S.
I) Cine ma ajuta din PN cu realizarea unei bari de torsiune fata si spate??? (am dimensiuni, schema...imi trebuie doar teava, un loc unde o pot indoi dupa model si un sudor)
II) Cine ma poate ajuta tot din PN cu o prelungire capota??? Bad boy style cum are strikeru.

Gata mah, vam lasat pe seara asta ca is praf...as noapte la 2 am plecat la Bucale si am venit acuma 2h...is nedormit de valeleu...traiesc pe Cola si se vede asta si in felul de a scrie...asa ca click pe Post Quick Reply si apoi Start si Shut Down pe seara asta. O seara buna in continuare, numa bine.

bogddanel 28-08-08 02:53

1. In legatura cu husele, mi-ai ghicit gandurile:d
2. Bad boy style? parac facusei tu nijte pleoape...
3. Knd vii in Bucuresti, dak vrei si e nevoie{Doamne fereste sa fie}, te ajut si yow la interior{si nu numai}
4. Ce ai rezolvat cu cazarea la bucale?{scuze k scriu aici, dar pe mess nu ne gasim}

tm97cef 28-08-08 10:11

si ce-ar prinde bine acum?un volan sport alb-negru...morph m-ai dat gata ce-ai facut cu 600-le,super...apropo mi-au venit angel-eyes-urile,si...daca tot ai facut masina alb-negru fa si cheia :)) =))

morpheusmaster 28-08-08 23:32

@ bogdanel: Ms ca teai oferit cu ajutoru'. :) O sa am nevoie la altele. Am facut niste pleoape...dar pleoapele is ceva...intelegi? Un bad boy e cu totul altcva si de asta vreau un bad boy ;) si nu pleoape. Iar cu cazarea...e nasol frate...momentan am optiunile astea: la metrou pe undeva...sau la canal...sau in gara...sau pe strada...cu alte cuvinte momentan nu am loc unde sa stau...pana mea...oi vedea eu ce oi face...

@ tm97cef: Fratica si tu ai un Seicento care devine din ce in ce mai frumos ;) Ai jantele super faine, tinete de profilul creat pe 4t si actualizeazal ;). Volan...volan iam cumparat, problema e BUTUCUL, ca trebuie sa vina ACELASI STRUNGAR din concediu si sa imi strunjeasca ceva la el sa se potriveasca ;) ...iar volanul care il am este negru cu imitatie carbon, uite poza: https://forum.4tuning.ro/attachment.p...9&d=1217712963 . Poate am sa ii fac partea din metal alba, vad eu asta... 2) Ms de aprecieri ;), asa sa faci si tu la al tau si am primit si eu rambursul ;) Sa le montezi cu bine si sa te bucuri cu bine de ele. Si ideea cu cheia e prea funny ;)

@All: azi am terminat de montat si muzica si tot...si ce pot spune legat de insonorizare...este...este tare :) In primul rand muzica in masina se aude altfel...bassul la fel...se aude altfel, nu se mai aude acel sunet de tabla...na...o recomand tuturor dar totusi este ceva de detaliu...si muncesti 5 zile, bagi cateva milioane bune si obtii ceva calitativ fonic...

Noapte buna

bogddanel 29-08-08 01:31

Mane, vrem sa vedem poze:D
Legat de partea cu cazarea, da-mi un beep{itzi las numarul nou pe mess} k am cateva ponturi...

morpheusmaster 03-09-08 13:53

New mods: iam pus si Llumar pe luneta si pleoape :) am gasit si o locatie faina :) am sa fac rost de un aparat foto si am sa ii fac un fotosession fain :) ca merita acum :D

VaLeX 03-09-08 13:56

asteptam pozele :D

morpheusmaster 09-09-08 23:08

Pana vin pozele (azi am cumparat bateriii pentru stiftul meu de camera de 2mpx) azi am fost si iam pus alarma (poze cu ea nu am de pus) dar azi iam pus si un set de "daylights" cum se cheama undeva sub far, in spatele grilei de pe spoiler (frumos mascate), iar in far am pus un set de stroboscoape foarte mistocute (sper sa si tina)...uitati un movi :) cu strobo's https://www.youtube.com/watch?v=m9KtITokqkQ

Erros20 12-09-08 16:03

Super Morphi San :) ...
Tot stau si ma intreb ... oare ce o sa mai faci ? :D ...

All times are GMT +2. The time now is 12:16.

- Copyright 2026 4Tuning