Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Machete in lucru - Reme (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/356755-machete-lucru-reme.html)

Reme 31-10-15 17:49

Re: Machete in lucru - Reme

Quote:

Originally Posted by Oftykosu (Post 5823772)
A iesit ceva grozav. Nu ma asteptam la ceva asa de frumos. As vrea sa adaug la colectie macheta asta. :D

Multumesc frumos! Macheta este unicat si nu este de vanzare. :P

Reme 03-11-15 21:53

1 Attachment(s)
Va eram dator...cu poza asta!

Reme 20-12-15 17:43

12 Attachment(s)
Pentru aceasta seara va mai arat ceva. Un Cadillac Eldorado, produs de Solido la scara 1/21,5. Este al unui bun prieten. L-a luat pt al face cadou de Craciun. Era varianta "Elvis Presley", adica culoarea roz, insa avea puncte de vopsea sarita. Pentru acest lucru am trecut la revopsirea ei.

Etape:

- demontare
- matuire - pregatire
- vopsire - uscare
- montare.

De mentionat este faptul ca am vazut pe internet una alba cu interior rosu, maine voi vopsii si interiorul, acum fiind galben decolorat si patat.

Pana una alta enjoy the ride...

2010 20-12-15 18:19

Una de asta zace in diorama mea. Foarte misto!
Urmele de roz de la interior, nu se vad dupa montare?

Reme 20-12-15 20:25

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5828576)
Una de asta zace in diorama mea. Foarte misto!
Urmele de roz de la interior, nu se vad dupa montare?

vor fi acoperite de interior...

neamtu07 20-12-15 21:29

Frumos!

Reme 21-12-15 21:49

Quote:

Originally Posted by neamtu07 (Post 5828591)
Frumos!

Merci bre! O sa fie happy Melcu!

Reme 23-12-15 19:53

1 Attachment(s)
Poza cu macheta completa...

neamtu07 23-12-15 22:43

Cu o mocheta neagra by me,ar fi belea.

Reme 24-12-15 20:50

Quote:

Originally Posted by neamtu07 (Post 5828857)
Cu o mocheta neagra by me,ar fi belea.

mi-am dat seama dupa ce am montat-o :D a fost oricum cadou...

2010 25-12-15 03:31

Un frumos cadou!

Reme 25-12-15 11:01

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5828950)
Un frumos cadou!

Multumesc frumos! Din Elvis Edition in Marlyn Monroe Edition. :D asa transformare

Reme 05-01-16 23:58

10 Attachment(s)
Buna seara dragii mei si La multi ani pe noul an!

Avand in vedere ca am inceput anul in forta doresc sa va spun ca dupa aproape un an am reusit sa termin in proportie de 98% primul meu autoart si anume un VW Beetle Cabriolet model 2002, la scara 1/18.
Sa va povestesc cum a inceput totul. Anu trecut 2015, prin februarie asa am gasit la un coleg acest minunat exemplar de VW Beetle Autoart 1/18, insa cu lipsuri, precum: acoperis retractat, bancheta, cotiera, parbriz, oglinzi, volan. L-am tinut in dulap de atunci pana acum. Astazi mi-a fost dat ochiului un exemplar tot descompletat si cu defecte la vopsea, avand toate piesele necesare mai putin o oglinda, cea pe dreapta. L-am luat si asta a cam iesit.

Demontat ambele machete
Curatat interior
Identificat piese lipsa
Inlocuit piese lipsa
Montat

Sper sa va placa ce a iesit!

Enjoy!

kyd_ursu 06-01-16 19:40

Ai facut treaba buna. Imi place cum a iesit

Reme 06-01-16 21:28

Quote:

Originally Posted by kyd_ursu (Post 5830095)
Ai facut treaba buna. Imi place cum a iesit

Multumesc!

Reme 04-02-16 22:48

7 Attachment(s)
Va salut!

Astazi am terminat in proportie de 95% un alt proiect. Este vorba despre un VW Golf mk4, produs de Bburago la scara 1/24, macheta made in Italy. Am cumparat-o la bani de nimic insa arata intr-o stare jalnica. Fusese vopsita si customizata de fostul proprietar dupa placul lui. Macheta avea in dotare totul in afara de stopuri care fusesera sparte si lipite o parte din ele pe masina. Msina fusese vopsita bicolor, fiind initial scufundata in borcanul de vopsea, ca mai apoi sa primeasca capota si plafon negru mat cu gazari pe langa.

Am incet totul ca era pacat sa se piarda asa macheta. Demontam cu grija sa nu stricam mai mult ce era deja stricat. Totul ok!

Decapam caroseria si imaginativa ca a mancat un spray decapant. Avea pe ea de toate, kit, vopsea, vopsea la spray si poxilina. Am curatat totul fiind multumit de rezultat. Exteriorul a primit o vopsea noua, nu extraordinar de bine aplicata, insa mai bine ca precedenta, fiind un bleu de pe Polo GT 2013.

Interiorul era de asemeni jalnic (vezi foto). Am decapat interiorul cu un degresannt special de plastic si am ajuns la plastic brut. Perfect. Negru mat a fost de mare ajutor si a acoperit acel alb infect.

Macheta a primit un set nou de jante si anvelope, de pe o Alfa 156. Se potrivesc foarte bine zic eu.

Am montat macheta si am incercat pe cat posibil sa nu rupt / stric ceva. Am reusit. Sper sa va placa, ramand in final sa ii pun stopuri si embleme fata si spate.

2010 05-02-16 05:26

Inca doua salvate..
Imi place broasca!

Reme 05-02-16 06:34

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5833183)
Inca doua salvate..
Imi place broasca!

Multumesc frumos!

kyd_ursu 06-02-16 01:27

Jantele nu prea ma incanta la golf in rest imi place mult

Reme 06-02-16 07:21

Stii cum e.. mai tine si de gustul fiecaruia. Oricum mai are un set, cu buza. Astea sunt oarecum de proba.

Reme 16-02-16 22:23

6 Attachment(s)
...pana una, alta, incerc sa va incant privirile cu un BMW 3'erE46 Sedan, model 2000.

Macheta a fost cumparata, la colectia masini de politie, produse de Amercom, la scara 1/43. Ca sa va spun cate ceva despre macheta. Omacheta foarte nereusita, foarte irealista si foarte prost facuta. Vopsirea machete de catre chinezoi cred ca a fost o mare provocare, fiind aplicat un strat foarte gros de vopsea pe macheta, ascunzand multe din detalii. Girofarele ma scoteau din sarite, eu avand nevoie de una bucata model de strada. Usile se aliniau cu avioanele de pe cer si nu se inchideau.

Am desfacut macheta, bucatele, iar dac ava vine sa credeti intre axul rotilor si interior era pusa o bucatica de plastic verde pentru ca rotile sa nu atinga de interior, idee foarte ingenioasa :lol:.

Am decapat macheta, am astupat gaurile cu o metoda noua si secreta (mentionez ca fara chit) si apoi I-am aplicat un strat de baza pe un negru metalizat de pe un Renault. Lac a primit doua maini, foarte frumos si foarte intins. Usile au foat lipite la dorinta mea, pentru o aliniere usoara, ne avand strat gros de vopsea se aliniau super usor.

Am inceput montajul si zic eu ca fiecare element in parte nu a scapat nesupravegheat. A iesit ceva ok, care va ajunge langa celelalt BMW-uri 3'er 1/43 din colectie.

Enjoy! :-)

arctix 16-02-16 23:15

a iesit frumos, bravo!

kyd_ursu 17-02-16 08:23

Cand vrei ceva cu adevarat realizezi (buna i vorba). A iesit super bine

Reme 17-02-16 21:05

Quote:

Originally Posted by arctix (Post 5834364)
a iesit frumos, bravo!

Quote:

Originally Posted by kyd_ursu (Post 5834393)
Cand vrei ceva cu adevarat realizezi (buna i vorba). A iesit super bine

Multumesc frumos baieti! Am reusit sa imi completez acolo acel loc liber :D

Reme 18-02-16 22:30

11 Attachment(s)
salutare din nou!

de data aceasta am facut o modificare, o chestier unica, care zic eu ca nu prea mai e in Romania. Am incercat sa reproduce Renault R12 Break Sinpar 4x4. Zis si facut...

Luat una bucata Dacia 1300 Break 1/43 de la IST Models, DeAgostini. Desfacut complet macheta.
Decapat caroserie.
Prelucrat bavuri caroserie.
Vopsit professional la cabina cu alb de Mazda CX-5, cu lac separat.
Montat elemente caroserie cu mici modificari: suspensie inaltata, urmeaza modificarea barilor fats si spate conform modelului original si montarea rotilor de R12.
Pe caroserie s-a aplicat decaluri water-transfer originale Norev.

Enjoy! Sper sa va placa ce a iesit pana acum dintr-o Dacie si sper sa va placa mai mult la final...

arctix 18-02-16 23:01

jantele cu negru si nu uita de proiectoare :twisted:

P.S bravo, arata bine ce-ai facut pana acum!

Reme 19-02-16 07:04

Quote:

Originally Posted by arctix (Post 5834591)
jantele cu negru si nu uita de proiectoare :twisted:

P.S bravo, arata bine ce-ai facut pana acum!

Jantele le schimb, da si proiectoare...

Reme 21-02-16 12:31

4 Attachment(s)
Un alt proiect iesit de pe portile atelierului. Pentru unul dintre cei mai buni prieteni. Avem de-a face cu un Seat Arosa la scara 1/43, produs de IXO, cred. Acesta a venit nou in cutie, insa pe culoarea galben.

Asadar, am dezasamblat macheta, am decapat-o, am vopsit-o culoarea Rosu, am montant-o si am dat-o cadou!

Sper sa va placa!

Darius DMS 21-02-16 13:32

Am place mult ce faci aici.Felicitari pentru munca depusa,rezultatele sujt pe masura!Mult succes in continuare.

P.S:Mai ai vopsea rosie?:lol:

Reme 21-02-16 19:02

Quote:

Originally Posted by Darius DMS (Post 5834761)
Am place mult ce faci aici.Felicitari pentru munca depusa,rezultatele sujt pe masura!Mult succes in continuare.

P.S:Mai ai vopsea rosie?:lol:

Multumesc frumos! Din pacate nu mai am. Am avut o simpla bara...atat!

v1per 25-02-16 09:33

Frumoase lucrari....cum ai facut autocolantele de pe Dacia Break?

Reme 25-02-16 20:36

Quote:

Originally Posted by v1per (Post 5835071)
Frumoase lucrari....cum ai facut autocolantele de pe Dacia Break?

Multumesc frumos! sunt cumparate de pe ebay. Am luat pentru R12 Sinpar si R12 break Montecarlo si inca un R12 Gordini alb

Reme 27-02-16 19:19

11 Attachment(s)
Alt proiect finalizat!

Plymouth Prowler 1/24 Maisto

Am primit cadou aceasta macheta de la un fost sef de al meu de pein locuri pe unde am lucrat. Era intr-o stare deplorabila, dupa cum se poate vedea. Lipsa parbriz, zgariata, lipsa roata si foarte murdara.
Azi am cumparat donatorul, unul la fel dar cu piesele necesare mie, intacte. Am desfacut ambele machete si iata ce a iesit.

Desfacut ambele machete
Dezasamblat ambele machete
Spalat
Polishat
Montat
Finalizat

Reme 06-03-16 22:17

6 Attachment(s)
Azi am avut norocul sa gasesc un Porsche 911 993 1/18 produs de Bburago. Era complet, dar cam foarte neingrijit. Era murdar si patat. Asadar :
L-am desfacut integral.
Spalat
Punctat
Polishat
Detaliat chedere usi si geamuri
Polishat geamuri
Montat
Finalizat

Sper sa va placa...

arctix 06-03-16 22:34

foarte frumos, il prinde bine culoarea.

Am si eu versiunea cabrio rosu, o sa-l prezint in curand:-P

Reme 06-03-16 22:47

Quote:

Originally Posted by arctix (Post 5836004)
foarte frumos, il prinde bine culoarea.

Am si eu versiunea cabrio rosu, o sa-l prezint in curand:-P

la cine te referi ca il prinde culoarea?

Dintre toate decat Arosa si Dacia 1300 Break sunt vopsite. Le-ai vazut live la intalnirea din Cotroceni...

arctix 06-03-16 23:07

de porsche ziceam, mai ales ca e curat si lucios

ALI26GEO 07-03-16 19:03

foarte tare porsche-ul, puteti să ne spuneți cum polisați geamurile ?

Reme 07-03-16 20:41

Quote:

Originally Posted by ALI26GEO (Post 5836085)
foarte tare porsche-ul, puteti să ne spuneți cum polisați geamurile ?

multumesc! in situatia mea am avut noroc. ERau superficial zgariate. La geamuri de obicei dau 2000, 3000 si 6000 smirghel sub apa si apoi polish. Rezultatul este imbucurator, dar nu ca nou!

Reme 12-03-16 20:26

10 Attachment(s)
Va salut dragi prieteni!

Am reusit ca una din ultimele machete cumparate, care era un Renault 12, 1/18 Solido, sa o transform intr-o Dacia 1300. Am hotarat sa copiez cat mai in detaliu Dacia 1300 "Securista".

Asadar am demontat macheta, si am decapat-o in totalitate. Este vorba de 12 TL, Acela galben, pe care acum l-am facut negru lucios. Am aplicat un strat filler si apoi caroseria a fost vopsita cu un negru nemetalizat de pe VW. Macheta a fost vopsita interior exterior.

Acum nu mi-a ramas decat sa reproduce interiorul. La masina reala interiorul era din vinilin rosu -visiniu. Am izolat si vopsit interiorul cu un rosu inchis mat, pentru o doza mai mare de realism.

Acum...ce sa zic montarea a fost ultima chestie si hop a iesit o macheta unica, zic eu! Sper sa va placa!

Atentie! Ultima poza este o fotografie cu masina dupa care m-am ghidat!

All times are GMT +2. The time now is 19:40.

- Copyright 2026 4Tuning