Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   TM 24 ADY (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/27893-tm-24-ady.html)

joke 14-06-08 17:24

Re: Tm 24 Ady

daca decat ti-a iesit din cutie nu are planetara nimic poate la montare nu au fost bolturile puse cum trebuie si ai iesi iar daca nu st prinse normal ca planetara iese acum nu stiu cu ai patit tu?

adi.schumi_tm 14-06-08 18:10

Quote:

Originally Posted by joke (Post 1591105)
daca decat ti-a iesit din cutie nu are planetara nimic poate la montare nu au fost bolturile puse cum trebuie si ai iesi iar daca nu st prinse normal ca planetara iese acum nu stiu cu ai patit tu?

s-a desprins din ''tripieda'' sau cum se cheama chestia aia unde e vaselina ...nu ma pricep la mecanica de aia nu stiu cum se numeste exact

iuly_007 15-06-08 18:40

Quote:

Originally Posted by B-11-AYG (Post 1583388)
hai ma ca e mumoasa, dar lasa si tu bata aia acasa:lol:

e bata din dotare!!! nu are cum sa renunte la ea...:lol:

joke 15-06-08 21:04

atunci e belea cred ca iti trebuie alta noua eu niciodata nu le i-au noi ci le reconditionez

ro.maniak 15-06-08 23:27

Se intapla des daca mergi sportiv, mai ales daca e in 4. Ia un tripod nou, cureti vaselina si resturile de metal si cilindrii aia de la rulment din capul de planetara, verifici sa nu fie afectat, cumperi vaselina, le inlocuiesti, si voila, te mai tine inca 30 :)))))))))) Si eu am schimbat in ultima perioada 3 planetare. Am gasit cutie in 5 si caut si planetare, dupa cate am observat eu sunt mai rezistente, poate ma insel, dar conduc masini in 4 si in 5 si am observat ca sunt mai durabile, si cu ambele merg la fel, adica tare :)

Ps : ce ai luat tu acolo sunt de fabrica ?

mariokynes 16-06-08 02:08

Salut Adi si salut la toti de pe forum ...sunt nou pe acest forum Adi imi place masina ta si imi place k ai facut-o cum ti-a placutr tie fara sa asculti de nimeni chiar dak nu am postat, am urmarit topicu respect de la mine si bafta in continuare... mai vb

adi.schumi_tm 16-06-08 07:29

Quote:

Originally Posted by ro.maniak (Post 1593418)
Se intapla des daca mergi sportiv, mai ales daca e in 4. Ia un tripod nou, cureti vaselina si resturile de metal si cilindrii aia de la rulment din capul de planetara, verifici sa nu fie afectat, cumperi vaselina, le inlocuiesti, si voila, te mai tine inca 30 :)))))))))) Si eu am schimbat in ultima perioada 3 planetare. Am gasit cutie in 5 si caut si planetare, dupa cate am observat eu sunt mai rezistente, poate ma insel, dar conduc masini in 4 si in 5 si am observat ca sunt mai durabile, si cu ambele merg la fel, adica tare :)

Ps : ce ai luat tu acolo sunt de fabrica ?

Ma-m uitat mai atent ieri la planetara stricata : a iesit din tripoda,tripoda intra prea usor pe capul ala de planetara unde sunt rulmentii si vaselina.Am sa merg azi la magazinul de unde am cumparat-o s avad ce pot rezolva ,daca nu reusesc nimik acolo am sa merg cand o sa mai am ceva bani sa vad daca imi poate schimba cineva tripoda,e in TM un service care acum cativa ani era specializat in reconditionari de planetare dar in ultima vreme au cam facut lucru de mantuiala,totusi o sa incerc din nou sa vad ce rezolv.Cel mai fericit as fii daca as primii banii inapoi pe planetara sau sa mi-o schimbe :D.Planetara nu e de uzina,aia de uzina era 450 ron,asta a fost 210 ron si am inteles ca e produsa sub ceva licenta italiana,habar nu am exact cine a produs-o

mariokynes Re: Tm 24 Ady

--------------------------------------------------------------------------------
Salut Adi si salut la toti de pe forum ...sunt nou pe acest forum Adi imi place masina ta si imi place k ai facut-o cum ti-a placutr tie fara sa asculti de nimeni chiar dak nu am postat, am urmarit topicu respect de la mine si bafta in continuare... mai vb

Multumesc de pareri,evolutia masinii sper sa continue in bine,ramane de vazut...

mariokynes 16-06-08 11:13

Adi zi-mi te rog in Tm unde as putea sa-mi ionizez sau infoliez geamuriile la o Dacie nu am fost dekt akolo pe Rebreanu in spate la Peco ala mai zi-mi te rog firme care se ocupa cu aste stii? si ceva preturi k akolo unde am fost au niste scoruri de m-au km lasat picioarele...

adi.schumi_tm 16-06-08 13:26

Quote:

Originally Posted by mariokynes (Post 1594032)
Adi zi-mi te rog in Tm unde as putea sa-mi ionizez sau infoliez geamuriile la o Dacie nu am fost dekt akolo pe Rebreanu in spate la Peco ala mai zi-mi te rog firme care se ocupa cu aste stii? si ceva preturi k akolo unde am fost au niste scoruri de m-au km lasat picioarele...

Eu mi-am pus lateral spatele la C&A Glass,super calitate,seriozitate si tot ce vrei tu,doar cuvinte de lauda pt ei.Acum parca e 300 ron lateral spate si 400 ron lateral spate+luneta.Pe lateral fatza nu mai e voie sa pui nici folia cu transparenta 95%.Acum au sediu in zona pietei Aurora,e acolo in zona peco Rompetrol,langa restaurantul Clasic.Fix pe stalpul din fatza pecoului e un indicator catre firma C&A Glass.Nr de tel a lu' Cristi,patronul firmei, daca vrei ti-l pot spune mai tarziu printr-un mesaj privat.De ionizat din cate stiu eu in Timisoara nu se ionizeaza nici unde.
Cu planetara am rezolvat azi : am fost la magazin si mi-au schimbat-o fara nici o problema cu una nou.Azi nu am montat-o pt ca e sarbatoare si la masina mea nu se lucreaza in zile de sarbatoare doar cand e maxima urgenta.Poate reusesc maine sa o montez :)

mariokynes 16-06-08 16:24

bft la montat...

ro.maniak 16-06-08 22:41

Alta cauza ar mai putea fi si faptul ca o ai prea intalta de fata. Sta tripodu prea aproape de gura capului de planetara, si la hopuri, curbe stranse, atunci cand forta e mai mare, sar din cap. Incearca sa ii tai o spira jumatate, chiar doua si e posibil sa se amelioreze forta supusa pe ele.

adi.schumi_tm 17-06-08 07:22

Quote:

Originally Posted by ro.maniak (Post 1595391)
Alta cauza ar mai putea fi si faptul ca o ai prea intalta de fata. Sta tripodu prea aproape de gura capului de planetara, si la hopuri, curbe stranse, atunci cand forta e mai mare, sar din cap. Incearca sa ii tai o spira jumatate, chiar doua si e posibil sa se amelioreze forta supusa pe ele.

Am vrut sa tai o spira din arcurile de pe fatza cu tot riscul ca nu as fii mai putut merge pe unde merg acum cu masina dar am vorbit cu foarte multi mecanici si mi-au spus ca ei imi taie dar ca apoi o sa am probleme la directie si ca o sa se duca mult mai repede directia.Daca ar fii asa cum spui tu ma gandesc ca si planetarele ce le am acum pe masina ar trebuii sa iasa din tripoda...Planetara cu pricina,care a iesit din tripoda,se pare k avea ''guler'' ala ce vine pe tripoda putin mai larg decat normal pt ca am tot studiat-o inainte sa o duc la garantie si am vazut ca acel ''guler'' intra foarte foarte usor pe tripoda.Acum cine stie care o fii fost adevarata cauza a ''accidentului'',ramane de vazut cum se va comporta asta noua ce am primit-o ieri de la garantii...

ro.maniak 18-06-08 00:27

1 Attachment(s)
Daca stai sa te iei dupa mecanici, ajungi departe... de realitate. Daca tot iti e frica, arcuri de nova iti suna mai bine ? Nu au voie sa iasa asa usor, tocmai daia cedeaza repede, nu sunt facute pe cote exacte pentru ca nu sunt de origine, ma mir ca nu ai gasit si carpe in burduf :)) Ti-am facut un desen nu prea reusit sa intelegi ce zic. Tripoda sta prea aproape de "guler", tu iei o curba, o groapa, faci o plecare cu rotile putin inclinate, etc; este normal ca la asa socuri ea sa zboare din cap, pentru ca sta prea aproape, si nici nu e de calitate. Cu o suspensie mai joasa, tripoda sta mult mai inauntru, avand mai mult spatiu de joc. Eu zilele astea o sa fac manevra asta cu taierea arcurilor si chiar am sa te anunt ce a rezultat. Si eu am stat si am studiat fenomenu asta pana sa imi dau seama ce se intampla.

adi.schumi_tm 18-06-08 07:26

Quote:

Originally Posted by ro.maniak (Post 1597659)
Daca stai sa te iei dupa mecanici, ajungi departe... de realitate. Daca tot iti e frica, arcuri de nova iti suna mai bine ? Nu au voie sa iasa asa usor, tocmai daia cedeaza repede, nu sunt facute pe cote exacte pentru ca nu sunt de origine, ma mir ca nu ai gasit si carpe in burduf :)) Ti-am facut un desen nu prea reusit sa intelegi ce zic. Tripoda sta prea aproape de "guler", tu iei o curba, o groapa, faci o plecare cu rotile putin inclinate, etc; este normal ca la asa socuri ea sa zboare din cap, pentru ca sta prea aproape, si nici nu e de calitate. Cu o suspensie mai joasa, tripoda sta mult mai inauntru, avand mai mult spatiu de joc. Eu zilele astea o sa fac manevra asta cu taierea arcurilor si chiar am sa te anunt ce a rezultat. Si eu am stat si am studiat fenomenu asta pana sa imi dau seama ce se intampla.

Mersi mult de informatii si de rabdarea de care ai dat dovada pt a-mi explica mai exact fenomenul.Acum am inteles mult mai bine la ce te referi si mi se pare normal sa fie asa cum ai spus.Astept cu nerabdare sa vad ce rezultat obtzii dupa taierea arcurilor.In legatura cu planetara nu am apucat sa o montez,sunt foarte aglomerat cu facultatea cu proiecte si examene.Totusi sper ca intr-o zii sa am cateva ore la dispoztie pt montat si asta cat de curand.Bafta tuturor...

joke 18-06-08 20:41

ce sa faci asta e facultatea yo macar mai am nitel si termin cu examenele astea a si uitam sa zic frumoasa rosia ta

adi.schumi_tm 19-06-08 07:11

Quote:

Originally Posted by joke (Post 1599343)
ce sa faci asta e facultatea yo macar mai am nitel si termin cu examenele astea a si uitam sa zic frumoasa rosia ta

Mersi Joke...

Oameni buni nu mai stiu ce sa fac,am montat azi noua planetara si la fel la curbele stranse bate de zici ca atunci se rupe,asa facea si cealalta inainte sa iasa din tripoda.Am remontat o planetara mai veche pe masina si nimik,pot sa iau curbele cat de strans vreau.Din ce cauza sa fie bataile la aceasta planetara?

mariokynes 21-06-08 14:20

adi sa nu fie ceva din tripoda....

mariokynes 21-06-08 14:23

stii k la daciile vechi era acolo o siguranta si mi-a iesit o data pe o dacie si tot asa facea dar ti-am zis mi-a zis cineva sa ma uit la siguranta ...akm am o dacie mai noua din 2000 si din cate am inteles nu mai au sigurantele alea (vorbesc din auzite k nu am desfacut inca planetarele la asta)vezi dak ai cu siguranta si sa nu fii iesit aia....sper sa-ti fie de folos....:) bft...

adi.schumi_tm 21-06-08 17:02

Quote:

Originally Posted by mariokynes (Post 1604519)
stii k la daciile vechi era acolo o siguranta si mi-a iesit o data pe o dacie si tot asa facea dar ti-am zis mi-a zis cineva sa ma uit la siguranta ...akm am o dacie mai noua din 2000 si din cate am inteles nu mai au sigurantele alea (vorbesc din auzite k nu am desfacut inca planetarele la asta)vezi dak ai cu siguranta si sa nu fii iesit aia....sper sa-ti fie de folos....:) bft...

Mersi mult de informatii si de sfaturi.Miercuri am reusit sa schimb planetara din nou,am pus acum una reconditionata si merge brici,nu bate deloc.Cu cea veche am reusit intr-un final sa imi iau banii inapoi pe ea,asta bineinteles dupa ce am mers cu o hartie de la un service autorizat cum ca planetara a fost montata la ei,ca nu am altceva nimik defect la masina si ca planetara in cauza trebuie schimbata deoarece bate.Sper sa nu mai am probleme cu planetarele ca deja m-am saturat de cate ori am pus si dat jos planetare in ultimele 2 saptamani.Planetarele in cauza,cele 2 cu defecte erau din import asa ca VA SFATUIESC SA NU CUMPARATI PLANETARE DIN IMPORT CA NU SUNT BUNE DE NIMIK !!!

alexcump 21-06-08 22:50

1 Attachment(s)
Salut.
Tin sa te felicit ca ai o masina frumoasa. Un singur lucru nu imi place la ea. Spoileru fata, pragurile si spoileru din spate nu sunt pe aceasi linie. nu stiu sa daca ma intelegi ..am atasat o creatie de a mea in paint sa vezi despre ce zic

adi.schumi_tm 22-06-08 09:33

Quote:

Originally Posted by alexcump (Post 1605232)
Salut.
Tin sa te felicit ca ai o masina frumoasa. Un singur lucru nu imi place la ea. Spoileru fata, pragurile si spoileru din spate nu sunt pe aceasi linie. nu stiu sa daca ma intelegi ..am atasat o creatie de a mea in paint sa vezi despre ce zic

Mersi.Dap asa e cum spui,nu sunt toate la linie.In legatura cu spoilerul spate o sa incerc sa-i pun o prelungire ca sa fie la linie cu partea din spate a pragurilor iar in legatura cu spoilerul fatza nu stiu ce sa fac : as pune o prelungire si l-as face si mai unicat dar atunci ar fii foarte joasa masina de fatza sau as pune un spoiler genul cum are TAU pe masina daca as gasii.Ramane de vazut cat ma costa ambele variante la final,adica cu vopsea,manopera de vopsit,sita si bineinteles spoilerul in varianta finala,dar toate astea mai incolo peste vreo 2 luni sper :)...

ro.maniak 24-06-08 13:41

Daca ai posibilitate sa tai arcurile, taie-le. E alta viata acum cu ele asa, pana sa le tai aveam putina bataie la planetara de pe dreata, acum a disparut. Am taiat 2 spire pe fata, si pe spate avea dinainte 1, dar parca as mai taia jumate si pe spate. Una peste alta e alta mancare de peste cu ea lasata, nu credeam sa fie asa imbunatatire, parca si curblele le poti aborda mai strans, fara sa te simti nesigur. Poate reusesc sa ii fac si niste poze sa iti arat. Si nu e deloc mult 2 spire, am luato putin si prin gropi cu ea si nu atinge.

adi.schumi_tm 26-06-08 22:30

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by ro.maniak (Post 1610018)
Daca ai posibilitate sa tai arcurile, taie-le. E alta viata acum cu ele asa, pana sa le tai aveam putina bataie la planetara de pe dreata, acum a disparut. Am taiat 2 spire pe fata, si pe spate avea dinainte 1, dar parca as mai taia jumate si pe spate. Una peste alta e alta mancare de peste cu ea lasata, nu credeam sa fie asa imbunatatire, parca si curblele le poti aborda mai strans, fara sa te simti nesigur. Poate reusesc sa ii fac si niste poze sa iti arat. Si nu e deloc mult 2 spire, am luato putin si prin gropi cu ea si nu atinge.

Mersi de informatii.Astept pozele tale.Tot mai mult ma bate gandu sa o cobor 2-3 cm de fatza ca e prea mare distanta dintra roata si aripa,cu toata ca nu o sa mai pot merge peste tot atunci cu masina,dar inca imi e teama ca o sa se duca si mai repede directia,asa imi spun toti mecanicii :( .Ramane de vazut insa cum v-a arata dupa ce imi voi modifica spoilerul fatza si cat va ramane garda la sol in partea din fatza.Pana una alta inca o poza de la mine...

adi.schumi_tm 10-07-08 22:10

1 Attachment(s)
Ce sa faci...necazurile vin fara sa le chemi...dar arata bine fara spoiler

PH 33 RNR 10-07-08 23:33

necazul am patito si eu am trecut peste o sfoara si mia prins bara de la presuri in sus de mia smulso din suruburi.....era sa imi rupa si rezervorul......:D

mariokynes 11-07-08 11:52

las k o rezolvi si pe asta....:)

cata_tm 11-07-08 15:47

Quote:

Originally Posted by adi.schumi_tm (Post 1639579)
Ce sa faci...necazurile vin fara sa le chemi...dar arata bine fara spoiler

nu-i mai pune spoiler, dar scapa si de tipsul ala de bazar...macar asa mai arata si ea a masina.

ICE-M@N 12-07-08 21:32

da o lasi asa si ii pui o toba sport frumoasa , ai sa vezi ce bine o sa arate

cata_tm 12-07-08 21:47

am vrut sa-i zic de toba sport, dar am renuntat...la cum a evoluat masina asta, o toba sport ar o modificare majora pentru el la masina...

DarkXXX 13-07-08 18:10

ti-am dat o toba sport mai baiete da vad ca de 2 sapt n-ai puso:))pacat ,ar schimba mult aspectul;)o zi buna

adi.schumi_tm 13-07-08 18:35

Quote:

Originally Posted by DarkXXX (Post 1643026)
ti-am dat o toba sport mai baiete da vad ca de 2 sapt n-ai puso:))pacat ,ar schimba mult aspectul;)o zi buna

O sa vina montata so toba sport numa sa am ceva timp k acum trebuie sa umblu cu practica de la scoala toata ziua si mai trebuie sa umblu si pe la asigurari si servici sa-mi i-au alt spoiler nou.Intradevar as umbla fara spoiler spate ca ii schimba radical aspectul mai ales cu toba ce am cumparat-o de la DarkXXX dar nu am chef sa dau amenzi pe la politie :(

cata_tm 13-07-08 19:00

Quote:

Originally Posted by adi.schumi_tm (Post 1643063)
O sa vina montata so toba sport numa sa am ceva timp k acum trebuie sa umblu cu practica de la scoala toata ziua si mai trebuie sa umblu si pe la asigurari si servici sa-mi i-au alt spoiler nou.Intradevar as umbla fara spoiler spate ca ii schimba radical aspectul mai ales cu toba ce am cumparat-o de la DarkXXX dar nu am chef sa dau amenzi pe la politie :(

:( hai incearca sa mergi fara :P . poate totusi nu patesti nimic...daca zici ca ai toba...si etc...pe bune acuma, nu-l mai pune, ca o strici. la asigurari pentru ce umbli, de curiozitate? e 80 de ron centrala, si cate 30 de ron piesele de pe margine, asta daca chiar vrei sa il pui inapoi, desi, personal, cred ca nu ar fi o idee prea buna.

succes mult!

adi.schumi_tm 13-07-08 19:09

Quote:

Originally Posted by cata_tm (Post 1643108)
:( hai incearca sa mergi fara :P . poate totusi nu patesti nimic...daca zici ca ai toba...si etc...pe bune acuma, nu-l mai pune, ca o strici. la asigurari pentru ce umbli, de curiozitate? e 80 de ron centrala, si cate 30 de ron piesele de pe margine, asta daca chiar vrei sa il pui inapoi, desi, personal, cred ca nu ar fi o idee prea buna.

succes mult!

Am umblat fara bara spate o singura zii si de 2 ori era sa i-au amenda pt ea.La asigurari umblu ca sa primesc spoiler nou (ala vechi mi l-a fisurat cineva...nu a vazut ca era rosu la semafor),spoilerul nu avea aproape nimik si masina de asemenea nici o denivelare nimik,doar spoilerul o mica fisura si nah am zis sa profit de pe astia de la asigurari ca doara le dam in fiecare am o carutza de bani si sa primesc un spoiler nou daca cel care m-a lovit a vrut sa mergem la politie

P.S. Nu era spoiler de plastic din 3 bucati,era de fibra...de fapt este de fibra de la firma care s-a mutat acum in spate la Praktiker.Spoilerul e 200 ron fara TVA

LUCI BV 89 WRC 14-07-08 10:39

Quote:

Originally Posted by adi.schumi_tm (Post 1643128)
Am umblat fara bara spate o singura zii si de 2 ori era sa i-au amenda pt ea.La asigurari umblu ca sa primesc spoiler nou (ala vechi mi l-a fisurat cineva...nu a vazut ca era rosu la semafor),spoilerul nu avea aproape nimik si masina de asemenea nici o denivelare nimik,doar spoilerul o mica fisura si nah am zis sa profit de pe astia de la asigurari ca doara le dam in fiecare am o carutza de bani si sa primesc un spoiler nou daca cel care m-a lovit a vrut sa mergem la politie

P.S. Nu era spoiler de plastic din 3 bucati,era de fibra...de fapt este de fibra de la firma care s-a mutat acum in spate la Praktiker.Spoilerul e 200 ron fara TVA

pacat ca ti-a dat de lucru acum arata bine cu spoiler,dak ai ales sa o faci cu spoilere eu zic ca nu are rost acum sa o lasi pe spate fara spoiler,parerea mea bafta multa

mariokynes 14-07-08 11:52

ziceti-mi si mie va rog in tm unde pot sa iau triple de alea jumatate albe jumatate rosii pt dacia bineinteles ms ms mult si inco o intrebare ...darkxxx ai ceva magazin tunning sau ...? ms mult is scz off-topic...

cata_tm 14-07-08 17:41

Quote:

Originally Posted by mariokynes (Post 1644217)
ziceti-mi si mie va rog in tm unde pot sa iau triple de alea jumatate albe jumatate rosii pt dacia bineinteles ms ms mult si inco o intrebare ...darkxxx ai ceva magazin tunning sau ...? ms mult is scz off-topic...

cat esti dispus sa dai pe o pereche de triple?

later edit: stergeti va rog, asta trebuia sa fie PM :P

am uitat, scuze

mariokynes 14-07-08 17:42

pai zi-mi cat ceri si vedem....

mariokynes 14-07-08 17:42

da-mi un id de mess sa vb mai mult dak vrei..

mariokynes 14-07-08 18:43

cata cum luam leg?scz...

adi.schumi_tm 14-07-08 18:52

Triple alb-rosii se gasesc la magazinul de prezentare de la elba ( tre sa intrebi de ele ca nu le au expuse ) undeva la 70 ron perechea iar in piata la mehala sambata si duminica se gasesc la tipul ce aduce spoilere de la pitesti la vreo 60 ron perechea

All times are GMT +2. The time now is 17:12.

- Copyright 2026 4Tuning