![]() |
dk ai ajuns sa compari un tigra cu un oltcit e mai grav :) :oops: no comment la comparatia p care ai facuto :lol: :lol:
vrei surprize?! hai sa nvdm prin august atunci..... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: si promit sa plec cu a2a sau dk o sa ma rogi, plec si cu a3a :lol: :lol: :wink: |
se pare ca discutia a devenit oftopic , o liniuta pe 400 m dacia stok max1400 vs oltcit (oltena,citroenoltenesc )1300 stok cu toate ca oltcitu are 100 cm in minus ,dacia pierde
|
nu are rost sa puneti cazuri singulare ca sa stricat nustiu ce,a cazut sa rupt.
asta se intampla si la marci de renume mondial. amandoua sunt avorturi din vremea comunismului. :cry: |
Re:
Quote:
|
DACIA
Dacia 1400 de serie doar bine reglata si cu cutie buna in 5 trepte intrece de la zero la maxim un Oltcit de 1300 daca acesta e de serie si bine reglat. Ganditiva ca Dacia 1300 din 69-70 ridica cu SOLEX-ul de fabrica si cu soc automat cam 165-170km/h. Dacia 1400 buna de serie facea mai mult. Ce pot spune este ca Oltcitul era mai constant in calitate decat Dacia insa la doua exemplare puse la punct de serie fara modificari Dacia oferea un plus de dinamica si stabilitate, in timp ce Oltcitul oferea doar senzatie. |
asa este ,este parerea mea dar este o realitate oltcit 1300 61,5 hp ,dacia 1400 citi hp?
|
Re:
[quote=\"SpeedeR\"]dk ai ajuns sa compari un tigra cu un oltcit e mai grav :) :oops: no comment la comparatia p care ai facuto :lol: :lol:
EU NU AM COMPARAT CELE 2 TU AI INTELES CE AI VRUT |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
vai si inca ce fum ia dacia de nu se aduna veci. :lol: :lol: :lol: sunt in stare sa pariez pe oltcit toate averile mele. :lol: :lol: :lol: |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
http://www.histomobile.com/1/Dacia/1979/1310_.htm?lan=1 |
sport... alege tata.... ori ai masina stock si ne dam k intre masini stock.... ori o ai modificata si ne dam k intre masini modificate....
asta intrun cadru legal, bineinteles :D zik sa alegi prima varianta....k dk alegi a2a sar putea sa ai o surpriza :twisted: :twisted: |
Re:
Quote:
|
LEGAL RACING
Starting from August 1969, Dacia 1300 begun to be assembled. The car was simultaneously exhibited in October 1969, at EREN, Bucharest, and at the Auto Show in Paris (as Renault 12). At the beginning, this type was produced with parts imported from France, which were due to be implemented in the domestic industry up to 100%. The type was a berline with four doors, five places, front traction, longitudinal frontal engine, 1289 cc, 54 HP, 144 km/h, consumption: 9.4 l.
Types: Already from 1970, Dacia 1300 had three endowment alternatives: 1300-Standard, 1300-Super, and 1301. Type 1301 was aimed only for comrades in the Romanian Comunist Party(PCR). In 1973, the production of type 1300 Break begun. Light motor truck Dacia 1302 was introduced into production in 1975. That was a pick-up type, with or without a tarpaulin, and had a 500 kg load, and a platform area of 2.25 m. The mechanical part was identical to that of type 1300, and differences appeared only at the rear suspension. A relatively small number of such cars were produced until 1982 (1,500), most of them being exported to Algeria. Also, the type Renault 20 was assembled in Romania, named Dacia 2000, especially for the nomenklatura. This type was painted only dark blue or black. Dacia Factory also assembled the Renault Estafette van. The reshaped Dacia types were exhibited at EREN'79. At the same event, the prototype Dacia Sport-Brasovia was presented. Starting from that point, Dacia types will have the indicative 1310. Those were a reshaping of the old 1300, with the following changes: a new front mask with four round head-lights, new stop lights, redrawn dashboard. Those types were built in the following equipping alternatives: Standard, MS, MLS, S, TL, TX. During 1983, and in the following years, the 1310 type had been reshaped. Also, 1397 cc(Dacia 1410) and 1185 cc(Dacia 1210) engines, and the five speeds gearbox were introduced. Those had the following equipment levels: TLE, TX, TS, TLX, GT, GTL. Type 1310 was exported in South America, UK and in Canada Dacia 1310 continues to be manufactured today, berline(types TL, TLX, S, L, R, CR) with new head-lights, break with new stop-lights(types CL, L, FT), and pick-up (type 1304). After the 1989 Revolution it went through a rejuvenation treatment, and imported parts begun to be used. Also, from the Break type, an open boot alternative emerged (type 1309). Dacia-Sport - was built in two types. The first, emerged from 1310 type with shorter doors, and the second emerged from 1410 type with longer doors. Dacia Sport was based on the berline type, and had a reshaped coupe bodywork with two doors. Its back side was 200 mm shorter than at the basic model. The engine was the same as in a Dacia 1410 (1,4 liter). Production stopped after 1989. The serial production of light motor truck 1304 begun in 1983. That was a 4x2 back forecarriage traction type. That type was built in different versions: pick-up(1304), platform, shutter platform(1305), four doors(double cab - 1307), King Cab, 4WD, tank or coachworked. 1320 CN1 - that automobile type begun to be produced in 1988, emerging from 1310 berline. Its bodywork had five doors, and was built as a coach type, in 2 volumes. The car had a completely new board and climatizing equipment. The engines were taken from 1300 and 1410 types. 1325 Liberta - Emerged directely from 1320 type. It was produced in a relatively small series. Liberta differed from 1320 type at the back side, which was shorter and reshaped. |
Re:
Quote:
|
1 Attachment(s)
Also named Lastun, was a cost-effective car for urban transport. It showed the following characteristics: 2 cylinders air-cooled engine, 499 cc, 22.5 HP, consumption 3.3 l/100 km, maximum speed 106 km/h. Lastun was built in Timisoara. Lastun was manufactured in a very small series, and after 1989 the production was abandoned due to low quality. An enhanced bodywork prototype 500 Lastun was also made.
Asta e o masina din clasa Oltcit. |
da ,poate ,dar poate este de aceeasi clasa cu o juma de oltcit special :wink:
|
But, after few time, the Dacia 1100 was abandoned to produce a car of higher level: in the 1969, the series of Dacia \"1210/1310/1410\" was launched (first and second pics above; the number identifies the displacement, 1185 cc. with 48 hp, 1289 cc. with 54 hp, 1397 cc. with 63 hp). The car is the simple copy of the Renault \"12\", produced also in Turkey (where it was called \"Toros\") and in Argentina; but, during the time, it was modified with new rear and front lights (third, fourth, fifth and sixth pics above). The \"Break\" (station-wagon) had also the engine of the old VW \"Golf\", 1.6 turbodiesel, 70 hp.
Dacia a produs pt italia si un breack cu motor de VW turbo diesel de 70cp. Erau albe cu bord ce cn, un bndou lateral, inchizatori de cn, nu aratau prea rau. |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
esti si tu vreun buton de avion si n-am stiut. :lol: am mai vazut din astia si a doua zi ia calcat tramvaiul. :cry: :shock: |
o seara buna tuturor ,pe maine si nu ma suparati ca vin cu un corvette facut pe comanda la matchbox
|
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Aloooooo! Domnii, unde va credeti? Pe camp? Unu' are 28 si-altu' 99 (cam batran pentru astfel de chestii) da' minte... pauza!
Va recomand un calmant si VA SUGEREZ sa continuati discutia fara insulte, amenintari si babauri. Sper sa nu fiu nevoit sa apelez la \"forurile inalte\" ale formului, ca s-a cam invatat Gratzian sa dea banuri. Aveti grija. |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
Made in Maroc. |
nope ,made in england ,o am si acum pot dovedi :wink: ,
|
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
Inca stiu ce topic e aici unul in care Dacia umileste oltcitul , dar tu ce te iei de mine? Ai verificat al doilea post de pe pagina? Uite cam cum suna: \"bogdanlascu Tachet Age: 31 Zodiac: Joined: 08 Oct 2003 Posts: 124 Location: bucuresti Usergroups: None Posted: Tue Feb 15, 2005 11:50 pm Post subject: -------------------------------------------------------------------------------- o seara buna tuturor ,pe maine si nu ma suparati ca vin cu un corvette facut pe comanda la matchbox _________________ \" Mai bine uitate inainte de a te lua de mine, sau ai ceva personal ca nu-mi place Oltcitul. Nu cred ca s-a fabricat ceva mai rau decat Oltcit-ul. |
Sebi, Sebi, mereu intelegi ce nu trebuie :roll:
Cel inversunat tu esti, impotriva Oltcitului. Tu ai facut proprietarii/pasionatii de Oltcit sectanti, etc. Nu am nimic impotriva ta. Statutul meu nu imi permite, varsta nu imi permite, etc. De fapt... cred ca-i chiar invers! Imi pare rau! |
eu cred k sa fabricat... se numeste Dacia.... urarea din popor adresata unei persoane care are de gand sa isi achizitioneze un automobil DACIA: Daca Ai Cap Ia'ti Alta.... [/quote]
|
Re:
Quote:
De acord dar vezi ca vine de la tigari replica de mai sus. Oricum daca ai \"cap\" si nu iei Dacia in nici un caz nu optezi pt Oltcit. Cu secta glumeam, dar aici totul se ia personal asa ca incerc sa ma \"educ\" si eu. |
Re:
Quote:
On topic : Comparati si voi, oltcit vs. dacia la siguranta ,in caz de accident ;) |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Parerile sunt impartite... si sunt impartite cam in mod egal daca ne uitam la poll... Oricum pe unul care are dacie nu poti sa-l schimbi (la fel si pe cel cu oltcit)...
Dar hai sa le comparam la un tuning, la un ceva... ca doar suntem pe sit de tuning, nu? O sa vin mai incolo cu niste poze tuning, veniti si voi! |
Am citit cele 30 de pagini si am vazut:certuri,jigniri,pareri(unele bune si la obiect,altele pe langa subiect), toate referitoare la doua roabe \"made in Romania\"!Eu personal am sustinut Oltcit-ul pt. ca pare mai bine lucrat dar asta nu inseamna ca in comparatie cu orice alta masina, atat Dacia cat si Oltcit-ul nu ar fi doua jeguri.Am avut 2 Dacia,fratele meu 1 Oltcit, acum am unR18(care desi e f. batran si depasit m-a costat jumatate din pretul unei Dacii \"leat\" cu el,este de n ori mai bun)si pe viitor o sa-mi cumpar orice altceva decat aceste 2 \"masini\" sau ceva produs sub aceste \"sigle\"( e vorba de Dacia ca Oltcit-ul e deja la ferpare,unde ar trebui sa fi fost si Dacia demult).As fi tentat sa spun ca-s doua marci de rahat pt. ca sunt produse de catre romani dar m-ar contrazice Daewoo(sunt diferente uriase intre cele produse in tara si cele coreene dar totusi e o firma cum ar fi trebuit sa fie Dacia).Oare de ce romanii+coreenii au reusit sa faca masini,pe cand francezii+romanii au facut doar roabe?Poate sa ma lamureasca cineva? :roll:
|
Re:
[quote=\"CATALIN LCL\"]Am citit cele 30 de pagini si am vazut:certuri,jigniri,pareri(unele bune si la obiect,altele pe langa subiect), toate referitoare la doua roabe \"made in Romania\"!Eu personal am sustinut Oltcit-ul pt. ca pare mai bine lucrat dar asta nu inseamna ca in comparatie cu orice alta masina, atat Dacia cat si Oltcit-ul nu ar fi doua jeguri.Am avut 2 Dacia,fratele meu 1 Oltcit, acum am unR18(care desi e f. batran si depasit m-a costat jumatate din pretul unei Dacii \"leat\" cu el,este de n ori mai bun)si pe viitor o sa-mi cumpar orice altceva decat aceste 2 \"masini\" sau ceva produs sub aceste \"sigle\"( e vorba de Dacia ca Oltcit-ul e deja la ferpare,unde ar trebui sa fi fost si Dacia demult).As fi tentat sa spun ca-s doua marci de rahat pt. ca sunt produse de catre romani dar m-ar contrazice Daewoo(sunt diferente uriase intre cele produse in tara si cele coreene dar totusi e o firma cum ar fi trebuit sa fie Dacia).Oare de ce romanii+coreenii au reusit sa faca masini,pe cand francezii+romanii au facut doar roabe?Poate sa ma lamureasca cineva? :roll: ESTI PE LANGA SUBIECT FA UN TOPIC SI PUNE ACEASTA INTREBARE
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:21. |
- Copyright 2026 4Tuning