![]() |
Re: Machete in lucru - FED express
Eu m-am uitat din nou ,nu contest ca nu ar avea dar din poza facuta in plan semi paralel ,unde se vede si bordul langa masina,vad doar burduful schimbatorului nu si maneta.Poate e o iluzie optica.Si ca vopsea cum vrei sa o faci?Rosie am mai vazut, alba ar fi interesant sau de ce nu neagra ca de securitate!
|
1 Attachment(s)
Quote:
Nu stiu ce sa zic despre culoarea...as face-o neagra, dar macheta nu are barele.O sa o mai cobor putin de fata sa fie la acelasi nivel cu spatele...o sa aiba o tenta sportiva.E posibil sa o fac chiar portocalie.Chiar nu stiu 100%. |
1 Attachment(s)
Nu cred ca ar da foarte bine portocaliul...mai bine ai incerca un verde brad..e mai frumos (parerea mea)
Oricum mai e mult pana la culoare:D Bafta in continuare cu modificarile:) |
2 Attachment(s)
Quote:
Multumesc. bafta si tie ! Meanwhile: Fresh Metal |
Foarte goala...:lol:
Te bagi la vopsit anul asta?? |
Quote:
Iara vii cu dume deastea ? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :poke::poke::bat: Nu-ti fa griji mo ! Asta va fi low&slow ! Nu ma grabesc niciunde.Deseara sau cel tarziu maine primeste grundul si dupaia asteptarea si finisarea fustelor :lol: ...Se lucreaza... |
te-ai gandit sa incepi un proiect la scara mai mare?...gen 1:1 ?:D...dac tot esti pasionat de vw...iti poti gasi o coaja de golf 1 la un pret rezonabil, la care o sa fi constient ca ai de munca, dar o sa fie facuta de mana ta, ceva cu putine elemente prin interior, dar fiecare piesa sa fie pregatita in detaliu, la fel cum faci la machete :)...sunt curios cum o sa iasa r12-ele. succes in continuare!
|
Quote:
Lucrez deja la doua modele de Passat B1 din 76 respectiv 77, le poti vedea in link-ul din semnatura :lol: O sa iasa bine ! Bafta si tie cu ale tale :wink: am vazut ca faci treaba buna ! |
8 Attachment(s)
In seara asta s-a muncit pe branci :lol:
-Am curatat usile, capota si fustele fata si spate; -Am coborat-o putin de fata; -Am rezolvat problema cu rama de la usa stanga; -Am curatat caroseria si fustele fata si spate cu smirghel.Acum metalul luceste. Am pus si doua poze "inainte si dupa" slefuire.Am o intrebare pentru Radu: Metalul pare mai negru fiindca are un fel de oxid pe el ? daca il smirgheluiesc se duce negreala aia si incepe sa straluceasca.E un oxid, ceva, nu ? -si in final am dat chit pe gaurile de la fuste si pe locul semnalizatoarelor. -de asemenea am dat chit ca sa finisez si zona stopurilor de la 850csi, dar si la prag la 645ci.(asta ca sa vedeti ca n-am uitat de el) :lol: Mai a de curatat capota si usile bine de tot, de finisat chitul si apoi de dat grundul. :wink: Intre timp maine/poimaine ne mutam din nou la 850csi. |
Imi place ce vad aici la tine...bafta in continuare.
|
Da ce chef de treba pe tine...:lol:
Eu zic ca e oxid.. |
Ala e oxid toata ziua:D . Eu dupa decapare cand gasesc oxid il indepartez cu cif crem si o carpa moale de bumbac:lol: Avantaju e ca muncesc mai putin si iese mult mai fin metalul. Imi place ce vad, totusi nu cred ca era nevoie de atat de mult chit :oops: 8) . Oricum, buna treaba 8)
|
Zamacul contine aluminiu intr-o proportie destul de mare. Aluminiu care (dupa cum stim de la orele de chimie) oxideaza foarte repede insa doar superficial spre deosebire de fier. Inainte de grunduire/vopsire treci cu niste smirghel pe toata macheta ca sa indepartezi oxidul, o stergi bine cu ceva degresant si apoi aplici grundul (nu lasi sa treaca prea mult timp ca pe urma o iei de la inceput).
|
Quote:
Quote:
Quote:
Ma gandeam eu ca-i oxid, dar te stiam mare chimist si am zis sa te intreb :wink: Oricum asa aveam de gand sa-l indepartez inainte de grund.Poate chiar maine o grunduiesc :wink: Multumesc de pareri dragi colegi :ciggy: |
3 Attachment(s)
Trecem la grunduit...
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Quote:
Deocamdata nu ma pot hotara daca sa acopar sau nu spatiul ala de la tamponul barelor.(din partea inferioara a aripilor). Astept sugestii... |
daca o lasi fara bara cum vad ca vrei .. acopera-l
|
Si eu zic la fel...spor bre!
|
Quote:
Quote:
|
7 Attachment(s)
Ieri seara am mai rezolvat o problema importanta.
Usa stanga care avea rama indoita si rupta. :sad: Dupa ce a fost decapata usa, inainte de grunduire am zis ca e nevoie sa rezolv problema asta, sa fie totul gata si pregatit. Astfel am aranjat rama, folosind mainile, old school :D pana cand a cazut perfect pe caroserie si nu a mai facut luftul ala mare.Se pot observa cele 3 stadii prin care s-a trecut, in final am atins perfectiunea :lol: Dupa aceea am folosit poxipol si am "sudat" rama pe pozitie.Acum e uscata si e perfectaaaa :D |
Frumos! Dar eu tot nu inteleg ce e cu grundu' ala aplicat ne uniform.....
|
Eu cred ca este grund la cutie si a fost aplicat cu ajutorul pensulei.
Nu-i asa.:-P |
Quote:
Si in plus...o sa grunduiesc iar fiindca am bagat-o la tinichigerie :wink: @Rares: Nu folosesc grund la cutie. |
Merge bine de tot aici, bravo Emi!
|
Grunduirea si vopsirea machetei nu e foarte importanta in stadiul asta.
Eu am invatat ca pentru un rezultat excelent trebuie rabdare si ducerea pana la capat a ficarei etape. Asa ca, nu lua in seama altceva in momentul asta decat alinierea elementelor. Apoi, iti recomand o slefuire fina cu "sand paper" fin de 500 daca gasesti, si cu rabdare multa, apoi filler/primer (grund) gasesesti la HobbyXstore un primer cu uscare rapida ce le ajuta si sa ascuzi defectele/zgarieturile din metal, dar asigura si o vopsea fara imperfectiuni si cu un luciu deosebit (primeru e in jur de 30 RONI si e suficient pt 2-3 machete 1/18) Revenind la ce ziceam, nu te grabi si nu incepe o noua etapa pana nu esti multumit de cea la care lucrezi acum. Grundul nu e important cand tu incerci sa aliniezi sau repari cate ceva la macheta. Spor pe mai departe. Abia astept finalul. Si eu vreau sa-mi iau una (Renault 12) si s-o "killeresc" :D. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
8 Attachment(s)
Quote:
Intre timp asta seara intre doua sesiuni de deszapezit am mai lucrat cate ceva la janghina asta de Dacie.:lol: Am astupat locurile alea de la bare, le-am finisat si am pus toate elementele de caroserie pe ea sa verific alinierea.Nu-mi convine fusta/panoul din spate cum arata, are un luft imens in stanga, dar este o problema de matrita si din pacate n-am ce-i face.La fel si in fata, dar in masura mai mica. Urmeaza sa dau cu grund caroseria ultima data, usile s capota. Trebuie sa repar volanul/sa-l inlocuiesc si sa curat stopurile spate. Dupa toate astea...ne pregatim de vopsit :D |
Quote:
|
Super cu alea acoperite, o sa dea foarte bine la final!!!
|
Nu te apuca de vopsit pana nu rezolvi lufturile. E pacat de munca de pana acum. Daca nu reusesti sa rezolvi din sistemul de prindere lipeste cate o fasie subtire din plastic pe cantul fustelor si smirgheluiesti pana intra bine acolo. Sa iei in considerare si grosimea stratului de vopsea/lac atunci cand stabilesti lufturile.
|
Quote:
Quote:
Quote:
Deasupra in partea superioara a fustei aleia din spate, la fel e curbata putin si se cam vede.Acolo iar o sa bag umplutura. Cu chit ma gandesc ca nu tine.M-am gandit sa bag stirena ?! Ce zici Radule ? Totusi e cam solida si ma gandesc...oare nu devine putin mai maleabila daca o incalzesc putin ? Sa pot sa o curbez cat de cat dupa cant... Multumesc de sugestii ! :D |
Pai nu trebuie curbata. Tai o bucata si o lipesti si apoi ii dai forma cu smirghel. E mult mai usor decat sa incerci sa ii dai curbura direct (plus ca sansele sa iasa perfect sunt mici si pana la urma ajungi tot la smirghel).
|
2 Attachment(s)
Bun...am lipit...urmeaza sa finisez si sa indrept...
|
Foarte multe 'bube'' pe grund:???: (fire de praf,bule) . O mai grunduiesti , nu :x :rolleyes2 ??
|
Quote:
|
Pajura...il lasi asa si dai cu verde...:lol:
|
Quote:
|
Am bagat farasul pe aici, ne mentinem la subiect data viitoare.
aditza: e plastic de la cartelele telefonice. |
| All times are GMT +2. The time now is 15:55. |
- Copyright 2026 4Tuning