Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Nissan GT-R 35 vs Restul (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/159248-nissan-gt-35-vs-restul.html)

Giully4u 15-12-11 19:27

Re: Nissan GT-R 35 vs Restul

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 4779421)
Numai liniutzele conteaza ? Pretul nu are relevanta ? Costurile de intretinere ? Nr. de locuri din masina ?

Nu doar la liniute castiga porsche-ul, are si cativa timpi pe circuit mai buni.
Pret? Costuri de intretinere? Nr de locuri? Pt mine n-au nici o importanta, oricum nu o sa am bani sa imi cumpar vreuna din ele, in plus nu eu am inceput comparatia m3 vs carrera.

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4779491)
Vezi ca performanta este data de raportul CP/kg, nu doar de CP si oricum vb deja de vechiul M3, iar Porsche-ul de care vb tu este facelift-ul, ca ala dinainte isi lua bataie de la cap al coada.
Sa vedem cand apare M3-ul nou ce mai face.

Oricum nici diferenta de 25% in plus (20k euro) nu se justifica.

Sa vedem ce va fi, surprize au fost, surprize vor fi.

boy_wonder 01-01-12 20:33

1 Attachment(s)
Porsche 991 Carrera S vs. Nissan GT-R vs. Chevrolet Corvette Z06

Attachment 2278876

TURBOSS 20-02-12 21:25

am vazut gtr vs m5 f10 modelel din 2012. gtr-ul a fost peste m5 la toate capitolele.
poate castig si eu niste bani aiurea, vand bmw si imi i-au un gtr, pe care nu o sa-l mai vand niciodata. bn si unul sh, de fapt ar fii cam aur.

GTR 29-02-12 17:45

Jay Leno - 800HP SP Engineering Nissan GTR

http://www.dpccars.com/car-videos-12...Nissan-GTR.htm

GTR 29-02-12 18:08

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 4803354)

1. Eu sunt curios la ce au trecut la Porsche la performanta 18 puncte si la GT-R 16 puncte cand el este cel mai slab performant cam din toate punctele de vedere in comparatia de fata.

2. La optiuni/echipamente au pus liniuta, oare de ce!?

3. Cum adica puncteaza "brake feel" si de ce nu brake performance, mai ales ca vorbim de supersportive!?

Alt *** de test.

run_forest 29-02-12 21:47

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4907467)
1. Eu sunt curios la ce au trecut la Porsche la performanta 18 puncte si la GT-R 16 puncte cand el este cel mai slab performant cam din toate punctele de vedere in comparatia de fata.

3. Cum adica puncteaza "brake feel" si de ce nu brake performance, mai ales ca vorbim de supersportive!?

Alt *** de test.

Cu toate cunostiintele tale in domeniu si sa nu vezi diferenta intre porsche si nissan...mi e pare absolut fascinant :)
Nu contest performantele lui gt-r , dar au target complet diferit.Cand vei intelege asta , sau mai bine zis , cand vei recunoaste ca ai inteles asta?:)
Gt-r Fast car...very fast car.
Porsche - supercar-exotic.
P.S Ma intreb la un ferrari/lambo preturile nu ti se par piperate?Comparativ cu performanta lor...adica aiurea sa ai un f50 si sa te bata un gt-r nu? ( Fara nici o subtilitate la exclusivismul oferit de f50 , chiar deloc ) :)
Seara buna..

a3ds 29-02-12 22:23

Din ce am vazut pana acum, Nissan gtr este o masina supra asistata de computere, gen playstation. Asta nu inteleg japonezii, lumea cumpara monstri ca sa simta ca traiesc, nu sa intre in curbe de'a latu' si sa ii scoata niste cipuri pe trasa. No soul.

GTR 29-02-12 22:45

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4907911)
Cu toate cunostiintele tale in domeniu si sa nu vezi diferenta intre porsche si nissan...mi e pare absolut fascinant :)
Nu contest performantele lui gt-r , dar au target complet diferit.Cand vei intelege asta , sau mai bine zis , cand vei recunoaste ca ai inteles asta?:)
Gt-r Fast car...very fast car.
Porsche - supercar-exotic.
P.S Ma intreb la un ferrari/lambo preturile nu ti se par piperate?Comparativ cu performanta lor...adica aiurea sa ai un f50 si sa te bata un gt-r nu? ( Fara nici o subtilitate la exclusivismul oferit de f50 , chiar deloc ) :)
Seara buna..

Poate ai dormit nopatea prost, sau ai avut o zi proasta, dar ce legatura are ce spui tu cu ce am intrebat eu legat de testul respectiv!?

Pe de alta parte nu intelegi tu DOUA lucruri:

1. Imi place la fel de mult Porsche ca si GT-R, diferetierea fiind facuta de pret pe de-o parte si istorie pe de celalta parte.

2. GT-R nu l-am comparat eu cu Porsche ca asa am vrut eu, este comparat in zeci de teste de mai toti redactorii din lumea asta, este numit "Porsche killer" si a fost un Porsche killer din puct de vedere al performantelor.

Dealtfel din punct de vedere al performantelor, pentru ca Porsche in sine a fost creat pentru performanta si promoveaza performanta masinilor lor, GT-R nu ca a facut fata, a dat si o lectie care pana la urma se demonstreaza a fi benefica chiar pentru cumparatorii Porsche (si nu numai), adica au trebuit sa-l faca mult mai bun si performant, ceea ce ma bucur ca s-a si intamplat.

Eu cred ca din posesorii de GT-R cam 50% sunt furati din piata Porsche, deci care este concurentul numarul 1 al Porsche!?

Acumm dupa explicatia pe care nu m-as mira sa nu o intelegi mai pun odata intrebaile, probabil fara raspuns din partea ta:

in testul asta:

https://forum.4tuning.ro/attachment.p...6&d=1325446422

GTR 29-02-12 22:56

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4908009)
Din ce am vazut pana acum, Nissan gtr este o masina supra asistata de computere, gen playstation. Asta nu inteleg japonezii, lumea cumpara monstri ca sa simta ca traiesc, nu sa intre in curbe de'a latu' si sa ii scoata niste cipuri pe trasa. No soul.

La tine chiar aveam pretentii. Arata-mi 1 sistem in plus la GT-R fata de Porsche...

Poate vrei sa-l asculti pe Jay Leno sa mai inveti ceva...

http://www.dpccars.com/car-videos-12...Nissan-GTR.htm

Toti timpii aia pe pista sunt scosi cu toate sistemele dezactivate, deci despre ce vorbim!?

Singurul lucru care l-a avut GT-R in plus a fost informatia oferita, informatie care si la alte masini puteai sa o citesti, dar pe un Laptop conectat la computerul masinii. Ulterior au inceput si concurenta sa copieze Nissan. E, cum suna asta!? :))

Seara buna!

a3ds 29-02-12 23:23

Suna trist. Jay Leno e pilot sau ceva? Sau un host de talk show de 2 bani? Citez din el de parca ar fi Senna reincarnat. Maine o sa mi spui de Clarkson, asta mai lipseste. :)

GTR 01-03-12 02:30

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4908086)
Suna trist. Jay Leno e pilot sau ceva? Sau un host de talk show de 2 bani? Citez din el de parca ar fi Senna reincarnat. Maine o sa mi spui de Clarkson, asta mai lipseste. :)

Jay Leno este un "fraier" care are una din cele mai mari colectii auto din lume, adica un pasionat ca tine si ca mine care si-a facut banii si si-a permis sa satisfaca toate poftele in domeniu si a acumulat o experienta pe care putini au norocul sa o aibe.. In America si nu numai, de mult este cunoscut pentru sfaturile sau criticile aduse in domeniu, este un tip care are niste pareri foarte pertinente si destul de impartiale, pentru ca nu-si castiga existenta din asta, pentru ca este direct (asa ii este caracterul) si pentru experienta in domeniu.

Revistele (si/sau redactorii revistelor) sunt de multe ori partinitore sub influenta venitului din reclame si/sau nationalismului. Dealtfel, foarte putini redactori din lume sunt impartiali si obiectivi.

Clarkson chiar daca de foarte multe ori nu sunt de parere cu el, apreciez tipul lui de corectitudine. Este de multe ori partinitor si nationalist dar recunoaste. asta spre deosebire de redactorii "ascunsi", si chiar spune ca astea sunt parerile lui personale si ca nu sunt intodeauna obiective. Si cu toate ca este partinitor si-a facut de multe ori de rahat masini preferate.

Revenind la subiect, nu mi-ai spus care sunt sistemele alea electronice in plus ale GT-R-ului...

.

a3ds 01-03-12 07:28

Pai habar nu am ca nu ma intereseaza, stiu doar ce zic aia care le conduc. Gen :

Domne, uite, eu incerc sa fac asta si masina nu ma lasa etc. Haha, ce tare, uite, intru in curba cu 200 cu o mana pe volan si cu ailalta scriind un sms, haha ce tare, ce pilot sunt Etc.

Nu contest ca e bine pentru siguranta n shit, te face sa te simti Toshiro Mifune Suzuki cel putin. O fi vis de condus. Doar ca eu am alta idee despre ce ar trebui sa fie un supercar, adica driver's car nu fly by wire Asta nu inseamna ca GTR este o masina proasta, doar ca nu imi place ideea ca o masina orientata spre feeling si performanta are mai multe procesoare si soft care controleaza tot decat un Boeing or smth, de unde si denumirea de playstation suprem. Pana si interiorul e creat de un fan NFS, numa' displayuri si butoane si 80 de setari pentru stergatoarele de parbriz plm.

Probabil daca as avea una as face spume pe aici laudand-o n shit. :) Si i-as da lectii si lu' Titi Aur daca ar comenta ceva :D.

a3ds 01-03-12 08:08

Cred ca am mai postat articolul asta dar intamplator asa gandesc si eu si este scris epic, cu conditia sa stii engleza.

http://www.caranddriver.com/comparis...mparison-tests

Nu e vorba de performante si atat, o masina este MULT mai mult decat performante pe hartie. Culmea, testul ala e castigat de M3, ma intreb de ce, desi sta cel mai prost la "oh wow zomfg timpi pe circuit zomg".

Kid stuff :D De aia nu are un mare succes in vanzari Nissan GTR. Nu pentru ca nu ofera super performante @ affordable price. Ii lipseste acel ceva. Pur si simplu. Necuantificabil. It's a fuckin robot man.

Check this:

Under power, the Porsche tends to arc wide; a bit less throttle tucks the front end back in line, but the GT-R’s AWD doesn’t require finessing. It’s an automatic Nikon to Porsche’s Leica. With the GT-R, just point and shoot.

Playing around with the Porsche’s transient responses is a lot of fun, arguably more so than the oh-so-serious GT-R. The classic 911 ASS MASS and the 92.5-inch wheelbase make for a weight-sensitive and reactive (but never twitchy) chassis. Pitching the Turbo into corners and catching the slide had us grinning like schoolboys. While you’re messing around with the Porsche’s cornering attitude, the GT-R may flow by without a hint of drama.

GTR 01-03-12 10:55

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4908227)
Pai habar nu am ca nu ma intereseaza, stiu doar ce zic aia care le conduc. Gen :

Domne, uite, eu incerc sa fac asta si masina nu ma lasa etc. Haha, ce tare, uite, intru in curba cu 200 cu o mana pe volan si cu ailalta scriind un sms, haha ce tare, ce pilot sunt Etc.

Nu contest ca e bine pentru siguranta n shit, te face sa te simti Toshiro Mifune Suzuki cel putin. O fi vis de condus. Doar ca eu am alta idee despre ce ar trebui sa fie un supercar, adica driver's car nu fly by wire Asta nu inseamna ca GTR este o masina proasta, doar ca nu imi place ideea ca o masina orientata spre feeling si performanta are mai multe procesoare si soft care controleaza tot decat un Boeing or smth, de unde si denumirea de playstation suprem. Pana si interiorul e creat de un fan NFS, numa' displayuri si butoane si 80 de setari pentru stergatoarele de parbriz plm.

Probabil daca as avea una as face spume pe aici laudand-o n shit. :) Si i-as da lectii si lu' Titi Aur daca ar comenta ceva :D.

Pai ma mir ca din cunostintele tale nu stii ce sistem are GT-R in "+". Defapt nu are nici un sistem in "+", are acelasi ESP, ABS, etc., cum are orice masina doar setat diferit. Si putin mai vechiul F430 are un sistem mai complex (ESP in 4 trepte), GT-R nu are decat cuplabil si decuplabil. Are doar 3 butoane pentru a dezactiva sistemele si a activa lC spre deosebire de exemplu de M5 si M3 unde te invarti 5 minute in I-Drive pentru a le activa/dezactiva.

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4908271)
Cred ca am mai postat articolul asta dar intamplator asa gandesc si eu si este scris epic, cu conditia sa stii engleza.

http://www.caranddriver.com/comparis...mparison-tests

Nu e vorba de performante si atat, o masina este MULT mai mult decat performante pe hartie. Culmea, testul ala e castigat de M3, ma intreb de ce, desi sta cel mai prost la "oh wow zomfg timpi pe circuit zomg".

Kid stuff :D De aia nu are un mare succes in vanzari Nissan GTR. Nu pentru ca nu ofera super performante @ affordable price. Ii lipseste acel ceva. Pur si simplu. Necuantificabil. It's a fuckin robot man.

Check this:

Under power, the Porsche tends to arc wide; a bit less throttle tucks the front end back in line, but the GT-R’s AWD doesn’t require finessing. It’s an automatic Nikon to Porsche’s Leica. With the GT-R, just point and shoot.

Playing around with the Porsche’s transient responses is a lot of fun, arguably more so than the oh-so-serious GT-R. The classic 911 ASS MASS and the 92.5-inch wheelbase make for a weight-sensitive and reactive (but never twitchy) chassis. Pitching the Turbo into corners and catching the slide had us grinning like schoolboys. While you’re messing around with the Porsche’s cornering attitude, the GT-R may flow by without a hint of drama.

Pai tocmai nu ai inteles nimic din ce ai citit.

Trebuie sa citesti si propozitia anterioara:
" The Turbo’s AWD system doesn’t pull the car through the corners as tenaciously as the GT-R, nor does the AWD system stabilize the car as well as the GT-R’s."

Nu sistemul electronic il face mai bun pe GT-R, ci sistemul 4x4 unic (cu 2 cardane si cutie de viteze in spate), dedicat si net superior.

"Lot of fan" nu inseamna eficienta, mult mai "lot of fan" decat toate 3 sunt Lotus Elise, Ariel Atom, Porsche Cayman S/R, Mercedes SLS, BMW 1M, etc.

GT-R a vrus sa scoata o masina ieftina, foarte rapida, eficienta si sigura si a reusit, ce am putea sa reprosam!?

Este bine ca am ajuns sa ne plangem de o masina ca este foarte stabila si sigura la viteze mari si ca este mai performanta, foarte tare!!! :))

Iar castigarea BMW-ului nu este de mirare, depinde ce vrei de la o masina. Pentru o masina de zi cu zi, M3-ul este mai bun decat orice supercar, poate sa fie el si McLaren, F458 Italia, Murcielago, etc.

Normal ca pana la urma nu ai acut ce argument sa aduci afirmatiei scoase de tine "electronica in plus" pentru ca nu exista.

a3ds 01-03-12 11:41

but the GT-R’s AWD doesn’t require finessing. It’s an automatic Nikon to Porsche’s Leica. With the GT-R, just point and shoot.

Nu stiu unde ai vazut tu ca ma plang. Pur si simplu, nu poti sa accepti ca unora nu le place GTR. Din thread, gtr vs the world, nick gtr nu pot trage decat o concluzie : Fanboi la maxim :D

run_forest 01-03-12 21:00

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4908041)
Poate ai dormit nopatea prost, sau ai avut o zi proasta, dar ce legatura are ce spui tu cu ce am intrebat eu legat de testul respectiv!?

Pe de alta parte nu intelegi tu DOUA lucruri:

1. Imi place la fel de mult Porsche ca si GT-R, diferetierea fiind facuta de pret pe de-o parte si istorie pe de celalta parte.

2. GT-R nu l-am comparat eu cu Porsche ca asa am vrut eu, este comparat in zeci de teste de mai toti redactorii din lumea asta, este numit "Porsche killer" si a fost un Porsche killer din puct de vedere al performantelor.

Dealtfel din punct de vedere al performantelor, pentru ca Porsche in sine a fost creat pentru performanta si promoveaza performanta masinilor lor, GT-R nu ca a facut fata, a dat si o lectie care pana la urma se demonstreaza a fi benefica chiar pentru cumparatorii Porsche (si nu numai), adica au trebuit sa-l faca mult mai bun si performant, ceea ce ma bucur ca s-a si intamplat.

Eu cred ca din posesorii de GT-R cam 50% sunt furati din piata Porsche, deci care este concurentul numarul 1 al Porsche!?

Acumm dupa explicatia pe care nu m-as mira sa nu o intelegi mai pun odata intrebaile, probabil fara raspuns din partea ta:

in testul asta:

https://forum.4tuning.ro/attachment.p...6&d=1325446422

Dar intre M5 si gt-r vezi vreo diferenta?Dar intre amg si amg black series?
Repet - gt-r very fast car.
Porsche - alta liga domnule.
Nu toata lumea isi cumpara masini strict pt performanta pura.
Asa luam un r34 modificat care face misto de r35.Poate la jumatate de pret.
Cand apari cu un porsche spui altceva despre tine decat cand apari cu un gt-r.Parere personala , nu trebuie sa o impartiti.
La fel si intre s class / a8 / seria 7....s class pare mai impozant...mai altceva.Nu inseamna ca celelalte sunt mai proaste sau etc...Personal imi plac Bmw-urile dar recunosc ca un s class > seria 7 din anumite puncte de vedere :)
Seara buna.
P.S Sa nu crezi ca am ceva personal cu tine draga coleg GTR.Cu siguranta stii mai multe in domeniul auto decat mine si 70% din cei de pe forum.Numai ca in comparatia gt-r vs porsche cred ca e vorba de altceva...Stii tu , 2 cainii ; unul cu pedigree , celalalt fara :)

a3ds 01-03-12 21:09

Diferenta e de filosofie, sunt din filme diferite masinile. Aia cu performanta cu 3 zecimi de secunde pe circuit sau timp cu juma de secunda mai bun pe sfertu' de mila e marketing. O masina nu este o specificatie pe hartie, nu cumperi cifre seci, decat pe forumuri. Deja e arta la nivelul ala.

Giully4u 01-03-12 23:20

GTR, corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cumva Nissan GT-R are o suspensie ultrasofisticata care face n-spe milioane de calcule pe secunda?

GTR 02-03-12 00:29

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 4909931)
GTR, corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cumva Nissan GT-R are o suspensie ultrasofisticata care face n-spe milioane de calcule pe secunda?

La fel ca la Porsche (optional la unele modele), Ferrari, BMW, Audi si alte nenumarate masini. Nu este nimic deosebit, doar ca este standard in acelasi mic pret.

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4909668)
Diferenta e de filosofie, sunt din filme diferite masinile. Aia cu performanta cu 3 zecimi de secunde pe circuit sau timp cu juma de secunda mai bun pe sfertu' de mila e marketing. O masina nu este o specificatie pe hartie, nu cumperi cifre seci, decat pe forumuri. Deja e arta la nivelul ala.

Asta pentru tine, care in viata ta nu ai fost probabil pe o pista/circuit. Dealtfel de ce se numeste SUPERSPORTIVA, pentru portbagaj, xenon, confort??? Nu cred, atat Porsche cat si ceilalti producatori in reclamele oficiale puncteaza FIX PERFORMANTA.

Diferentele sunt de ordinul secundelor uneori, nu sunt deloc insignifiante.

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4909640)
Repet - gt-r very fast car.
Porsche - alta liga domnule.
Nu toata lumea isi cumpara masini strict pt performanta pura.
Asa luam un r34 modificat care face misto de r35.Poate la jumatate de pret.
Cand apari cu un porsche spui altceva despre tine decat cand apari cu un gt-r.Parere personala , nu trebuie sa o impartiti.Stii tu , 2 cainii ; unul cu pedigree , celalalt fara :)

1. In ce liga este Porsche si de ce!?

2. "Nu toata lumea isi cumpara masini strict pt performanta pura."
Asta asa este, uneori iti cumperi ca sa compensezi lungimea p__lii, sau sa te afijezi pe Dorobanti. Persoanele de gen de orice nationalitate ar fi se exclud din program si mi-e sila de ele. Nu ma intereseaza de ce si-ar lua Becali Porsche sau alti zeci de taranoi romani care nu au folosit nici jumatate din potenttialul masinii dar apreciez de ce si-a luat Tariceanu Porsche, apreciez de ce si-a luat Ana Patriciu - Porsche si apreciez pe oricine care nu-si ia Porsche doar pentru design.

3. vorbim de masini NOI, 0 KM, ce legatura are R34???

4. "Cand apari cu un porsche spui altceva despre tine decat cand apari cu un gt-r."

Asta este fix parerea ta. Chestile astea se numesc SNOBISM, arhiraspandit mai ales in Romania. In Germania oamenii se deplaseaza frecvent cu Mercedesul (de exemplu) si la plimbari si distractii cu Porsche-ul, dar romanul este in stare sa se duca la piata cu el. Asa este, romanii nu au cultura banului, sunt imbogatiti peste noapte si trebuie neaaparat sa arate asta. Asta este, traim in Romania.

pedigree nu mai exista in lumea auto, cam toate pedigree-urile au falimentat si/s-au stricat, in cazul lui Porsche - Cayenne.

Sa nu ma intelegi gresit, Porsche este mai frumos decat GT-R clar, dar este absurd sa platesti DUBLU pentru asta, vorbim de o masina de serie, nu de vre-un tablou.

p_vio46 02-03-12 07:47

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4909974)
La fel ca la Porsche (optional la unele modele), Ferrari, BMW, Audi si alte nenumarate masini. Nu este nimic deosebit, doar ca este standard in acelasi mic pret.

atat Porsche cat si ceilalti producatori in reclamele oficiale puncteaza FIX PERFORMANTA.

"Cand apari cu un porsche spui altceva despre tine decat cand apari cu un gt-r."

Chestile astea se numesc SNOBISM, arhiraspandit mai ales in Romania.

Amin, ultima frază spune totul, exact ce se intamplă cu adevărat însă mulți nu au tăria de caracter să recunoască asta, dacă vorbim de performanță, păi asta contează, nu? fiecare secundă sau miime de secundă în minus, asta înseamnă performanță;dar românul își îa (și aici nu vreau să pătez imaginea următoarelor exemple, dar e purul adevăr)mașină din vest că așa e moda, ges Mercedes S , DAR stă în garsonieră.
Dacă punctăm corect, să ne limităm la asta, sistemele de pe GT-R sunt puse pe mașină tocmai pentru a te putea bucura de mașină și mâine, nu să o pui de a latu in primul stâlp și să îți facă altcineva cruce acolo și sunt prezente la multe supercaruri însă la unele funcționează mai eficient, și lumea zice că e mașina robot, iar la altele nu funcționează cum ar trebui și te trezeși că ai 500 ce cp sau mai mulți, dar degeaba că nu te mai salvează nimeni. Prefer să nu am un brake feeling așa de evident și să pot opri mașina mai repede, decât invers. Lumea nu concepe că există performanțe și la bani mult mai puțini, fără pic de rabat la calitate.

run_forest 02-03-12 10:56

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4909974)

Asta pentru tine, care in viata ta nu ai fost probabil pe o pista/circuit. Dealtfel de ce se numeste SUPERSPORTIVA, pentru portbagaj, xenon, confort??? Nu cred, atat Porsche cat si ceilalti producatori in reclamele oficiale puncteaza FIX PERFORMANTA.

Diferentele sunt de ordinul secundelor uneori, nu sunt deloc insignifiante.

1. In ce liga este Porsche si de ce!?

2. "Nu toata lumea isi cumpara masini strict pt performanta pura."
Asta asa este, uneori iti cumperi ca sa compensezi lungimea p__lii, sau sa te afijezi pe Dorobanti. Persoanele de gen de orice nationalitate ar fi se exclud din program si mi-e sila de ele. Nu ma intereseaza de ce si-ar lua Becali Porsche sau alti zeci de taranoi romani care nu au folosit nici jumatate din potenttialul masinii dar apreciez de ce si-a luat Tariceanu Porsche, apreciez de ce si-a luat Ana Patriciu - Porsche si apreciez pe oricine care nu-si ia Porsche doar pentru design.

3. vorbim de masini NOI, 0 KM, ce legatura are R34???

4. "Cand apari cu un porsche spui altceva despre tine decat cand apari cu un gt-r."

Asta este fix parerea ta. Chestile astea se numesc SNOBISM, arhiraspandit mai ales in Romania. In Germania oamenii se deplaseaza frecvent cu Mercedesul (de exemplu) si la plimbari si distractii cu Porsche-ul, dar romanul este in stare sa se duca la piata cu el. Asa este, romanii nu au cultura banului, sunt imbogatiti peste noapte si trebuie neaaparat sa arate asta. Asta este, traim in Romania.

pedigree nu mai exista in lumea auto, cam toate pedigree-urile au falimentat si/s-au stricat, in cazul lui Porsche - Cayenne.

Sa nu ma intelegi gresit, Porsche este mai frumos decat GT-R clar, dar este absurd sa platesti DUBLU pentru asta, vorbim de o masina de serie, nu de vre-un tablou.

@nr2 :Intre un m3 si un rs4 as prefera oricand m3-ul chiar daca rs4 ar avea ( are ) performante superioare.Adica atunci cand cumperi o masina nu cumperi doar 0-100 km/h , nu?Mai cumperi si alte lucruri.La fel de snob e si cel care isi cumpara un gtr pt 0-96km/h in 3.2 sec , pe cand porsche 0-96km/h in 3.3 sec.Deci ai ales gt-r pt 0.1 sec?Gtr exceleaza in anumite chestii.Trebuie sa fii putin dus cu pluta sa alegi un gtr in detrimentul unui porsche pentru aceasta chestie.Niciun posesor de porsche ( intreg la minte ) nu va considera vreodata gtr drept rivalul sau.Va aprecia performantele gtr-ului si mai ce?Hmm...cam atat performantele gtr-ului..:)
Si inca un lucru , cand vorbesti de porsche fa abstractie te rog de Cayenne.Porsche nu inseamna numai Cayenne , la fel cum mercedes nu inseamna A class...
O zi buna.

GTR 02-03-12 11:21

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4910300)
@nr2 :Intre un m3 si un rs4 as prefera oricand m3-ul chiar daca rs4 ar avea ( are ) performante superioare.Adica atunci cand cumperi o masina nu cumperi doar 0-100 km/h , nu?Mai cumperi si alte lucruri.La fel de snob e si cel care isi cumpara un gtr pt 0-96km/h in 3.2 sec , pe cand porsche 0-96km/h in 3.3 sec.Deci ai ales gt-r pt 0.1 sec?Gtr exceleaza in anumite chestii.Trebuie sa fii putin dus cu pluta sa alegi un gtr in detrimentul unui porsche pentru aceasta chestie.Niciun posesor de porsche ( intreg la minte ) nu va considera vreodata gtr drept rivalul sau.Va aprecia performantele gtr-ului si mai ce?Hmm...cam atat performantele gtr-ului..:)
Si inca un lucru , cand vorbesti de porsche fa abstractie te rog de Cayenne.Porsche nu inseamna numai Cayenne , la fel cum mercedes nu inseamna A class...
O zi buna.

Tocmai pentru ca M3 si RS4 nu sunt niste supercaruri. Sunt niste masini mai polivalente a caror cerinte difera total fata de un supercar. De-asta M3-ul poate fi preferat unui supercar, pentru ca cerintele cumparatorului sunt indreptate mai mult in favoarea spatiului, polivalentei in detrimentul performantei brute. Dar cand vorbim de supercaruri, spatiul de bagaje, pentru pasagerii din spate, pentru confort sunt destul de neglijate in favoarea perfromantelor

GT-R exceleaza fix in categoria in care se afla si in care l-au targetat.

Ce are Porsche in +, un nume si un design (fara ca GT-R sa fie urat dar nici atat de frumos, normal), in detrimentrul unui confort inferior, siguranta inferioara, performante inferioare sau egale la un pret dublu. Pai daca le punem in balanta si tinand cont de categoria din care fac parte, GT-R iese putin in avantaj sau chiar putin mai mult. Avantajele Porsche sunt gama oferita, ofera un cabrio si niste superbe GT3 si GT2 care ofera ceva in plus fata de GT-R.

Deci GT-R face totul foarte foarte bine in categoria din care face parte si cred ca este un din verigile care lipseau in categorie, o reprezentare foarte buna a categoriei, fara aproape nici un fel de rabat la un pret exceptional in raport cu concurenta

lucian_bmw 03-03-12 00:45

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4908227)

:lol::lol::lol: ai putea castiga "Titlul Postul Anului !

Toyboy 06-03-12 15:36

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4910300)
La fel de snob e si cel care isi cumpara un gtr pt 0-96km/h in 3.2 sec , pe cand porsche 0-96km/h in 3.3 sec.Deci ai ales gt-r pt 0.1 sec?Gtr exceleaza in anumite chestii.Trebuie sa fii putin dus cu pluta sa alegi un gtr in detrimentul unui porsche pentru aceasta chestie..

parca-i vad :

da frate,... da plm, una e sa ai porsche:rolleyes2 alta e sa ai struto-camila reno japoneza...deci plm rade satu de mine .....auz tu,...:peace: nissan, camionu de la paine se mai numea la fel :lol:

:peace:

GTR 07-03-12 03:27

Picking the 2011 Best Drivers Car - Part 1
https://www.youtube.com/watch?v=nbiDo...eature=related

Picking the 2011 Best Drivers Car - Part 2
https://www.youtube.com/watch?v=mTCmN...eature=related

Picking the 2011 Best Drivers Car - Part 3
https://youtu.be/10BinitNxwk

Sa studieze si toti buretii obositi care se chinuie in zadar sa denigreze o masina in care nu numai ca nu s-au urcat in viata lor, dar unii nici nu au vazut-o la fata.

Si sa tina cont buretii ca in test NU S-A TINUT CONT DE PRETUL MASINILOR.

Radu. 07-03-12 23:19

LFA :oops::oops: Senzationala masina.

GTR 07-03-12 23:32

Toate masinile din test sunt superbe, LFA-ul, SLS-ul etc.

steffan 08-03-12 00:17

Quote:

Originally Posted by Toyboy (Post 4917395)
parca-i vad :

da frate,... da plm, una e sa ai porsche:rolleyes2 alta e sa ai struto-camila reno japoneza...deci plm rade satu de mine .....auz tu,...:peace: nissan, camionu de la paine se mai numea la fel :lol:

:peace:

+1 !!!

Mai bine sa dai un ban dar sa stai in fata (ca ai porsche si nu nissan cum are si vecinul o Primera din '96).

GTR 08-03-12 02:21

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4920389)
+1 !!!

Mai bine sa dai un ban dar sa stai in fata (ca ai porsche si nu nissan cum are si vecinul o Primera din '96).

In cazul de fata, dai un ban si stai in spate. :))

Mercedes face si camioane, si autobuze, si Smart, si A-class si cu toate astea este rege nedetronat la clasa de lux (S-class) de peste 30 de ani, practic de cand a aparut.

Nici Porsche nu mai este exclusivist. Ca a facut Boxter este ok cat de cat, dar a facut si un VW mai prost si mult mai scump, adica Cayenne, care sh a ajuns 9000 de EUR.

Un Porsche 911 (996) a ajuns 14000 de EUR, un 911(997) a ajuns 27000 de EUR, ce tot aberati cu exclusivismul c.. Ati ramas cu mintea si cu visele de la 10 ani cand Porsche vi se parea o minunatie.

Singurele masini care au mai ramas exclusiviste sunt masinile al caror pret nu ajunge un rahat ci al caror pret se mentine in timp sau chiar incepe sa creasca, gen F40, F50, McLarren, etc.. Asta inseamna exclusivism adevarat si smecherie, si exclusivismul si smecheria de gen chiar costa.

run_forest 08-03-12 18:44

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4920417)
In cazul de fata, dai un ban si stai in spate. :))

Mercedes face si camioane, si autobuze, si Smart, si A-class si cu toate astea este rege nedetronat la clasa de lux (S-class) de peste 30 de ani, practic de cand a aparut.

Nici Porsche nu mai este exclusivist. Ca a facut Boxter este ok cat de cat, dar a facut si un VW mai prost si mult mai scump, adica Cayenne, care sh a ajuns 9000 de EUR.

Un Porsche 911 (996) a ajuns 14000 de EUR, un 911(997) a ajuns 27000 de EUR, ce tot aberati cu exclusivismul c.. Ati ramas cu mintea si cu visele de la 10 ani cand Porsche vi se parea o minunatie.

Singurele masini care au mai ramas exclusiviste sunt masinile al caror pret nu ajunge un rahat ci al caror pret se mentine in timp sau chiar incepe sa creasca, gen F40, F50, McLarren, etc.. Asta inseamna exclusivism adevarat si smecherie, si exclusivismul si smecheria de gen chiar costa.

Si daca ai un 997 la 27 de mi si vine unu cu un e class de 40 de mii.Tu dupa care intorci capul?Repet nissan GTR e ok ca masina.Dar nu e de nasul lui porsche..cel putin pentru moment.
Si cel care vine acea masina cu 14000 de euro nu o vinde de foame stai tu linistit o vinde ca isi permite cu siguranta ceva mai nou.
Lasa porsche in liga unde joaca ...cu ferrari , lambo , mclaren si lasa gtr unde joaca...Adica pana mea si mercedes a cerut 500 de mii pe maybach si tot a fost cumparat.Practic sa zicem cu 30% mai mult decat un s class ( ca si dotari ) si a cerut de 5 ori mai mult decat pe s class.
Porsche si-a creat o istorie , isi permite sa ceara bani in plus.GTR inca nu...cam asta e ideea in mare.

aleks 08-03-12 21:12

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4921510)
Si cel care vine acea masina cu 14000 de euro nu o vinde de foame stai tu linistit o vinde ca isi permite cu siguranta ceva mai nou.

In Romania sau in general asa? :lol:

run_forest 08-03-12 21:42

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4921821)
In Romania sau in general asa? :lol:

In general asa...pentru ca in romania mai bine vinde apartamentu cu 3 camere si isi cumpara garsoniera...da are omu bmw/audi/merc :)
In Romania nu ( prea ) exista cultura indiferent de domeniu...
Si in domeniul in care activez eu oameni platesc brandul...si e si mai aiurea cand le auzi motivele :)
Si o intrebare pt dl. GTR .Poti te rog sa motivezi de ce ai ales la momentul respectiv Porsche Cayenne.De ce ai platit 10-30% mai mult pentru un Touareg cu sigla porsche?Nu cumva pentru ceea ce eu sustin ca inseamna porsche?Indiferent de segmentul pe care concureaza?:)
Cayman/Cayenne/Panamera/911...fiecare are competitori.Si sunt mai scumpe pt ca sunt Porsche.:)

GTR 09-03-12 00:51

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4921874)
In general asa...pentru ca in romania mai bine vinde apartamentu cu 3 camere si isi cumpara garsoniera...da are omu bmw/audi/merc :)
In Romania nu ( prea ) exista cultura indiferent de domeniu...
Si in domeniul in care activez eu oameni platesc brandul...si e si mai aiurea cand le auzi motivele :)
Si o intrebare pt dl. GTR .Poti te rog sa motivezi de ce ai ales la momentul respectiv Porsche Cayenne.De ce ai platit 10-30% mai mult pentru un Touareg cu sigla porsche?Nu cumva pentru ceea ce eu sustin ca inseamna porsche?Indiferent de segmentul pe care concureaza?:)
Cayman/Cayenne/Panamera/911...fiecare are competitori.Si sunt mai scumpe pt ca sunt Porsche.:)

Maybach a dat faliment.

Pai sa le luam pe rand. Eu am o masina dupa care intorc capul mai multi oameni si mai multe femei si decat dupa un S, M5, RS6, A8, etc., dar in afara de fiabilitate, feeling, consum:)) si stabilitate este foarte mult in urma si nici nu suporta comparatie. Deci asta este gandirea de snob, mai ales roman "se uiat lumea frate".

Cand o sa te plimbe cineva cu GT-R-ul o sa observi ca rupe capetele pe strada si nu neaaparat pentru ca este mai frumso ca Porsche, dar este deosebit, frumos in felul lui si agresiv. Subaru WRX STI nu a fost in vecii vecilor o masina frumoasa dar toata lumea intoarce capul dupa ea chiar si dupa atatia ani. Deci asta cu intoarcerea capului cade.

Ce legatura are ca ala care-si vinde POrsche in Germania are bani de altul? Intrebarea este de ce se devalorizeaza in halul asta, de exclusivist ce este!?

Oare de ce o Honda NSX de 20 de ani costa cat un Posche de 6-8 ani cand de noua au avut cam acelasi pret??? Dar in fine, ce sa stii tu ce este un NSX, ce este ala exclusivism, ce trebuie apreciat la o masina...

Daca o sa mai studiezi putin o sa constati ca valoarea unei masini se masoara fix in valoare devalorizarii. Cu cat se devalorizeaza mai putin cu atat a fost si este mai apreciata si viceversa. Este si normal si logic dealtfel si este valabil cam la tot - pret cumparare vs revanzare, indiferent ca este vorba de masini, tablouri, ceasuri, etc.

Eu mi-am luat Cayenne S (full) pentru ca avea aproape 40k de km, 2 ani vechime (era ca nou) si l-am cumparat sub jumatate de pret. Ulterior am constatat ca nici atat nu face un Cayenne, cel putin pana la varianta cu facelift.

Cayman nu prea a avut competitor si chiar este o masina superba din toate punctele de vedere, dar Panamera este un merketing obosit tipic VAG si un gunoi in comparatie cu "competitia", cu masinile de lux. O tentativa de masina sportiva si luxoasa care in realitate este lipsita de confortul si spatiul definitor clasei.

a3ds 09-03-12 02:30

E misto sa compari o editie limitata gen NSX care a fost un exercitiu de tehnologie cu orice alta masina banala, denota obiectivitate maxima, gen de ce mc laren f1 costa cat 50 de NSX-uri dupa 20 de ani?

Iarasi e misto sa compari o celica cu un m5 si sa zici ca are tinuta de drum superioara si stabilitate si feeling si plm, probabil datorita chestiilor astora a avut un mare succes comercial, e pocket rocket rupe ***u in tine si consuma si putin.

Dupa care sa citesti la semnatura ca o vinzi dupa 2-3 luni sau de cat timp o ai. Mercedesu ala de *** diesel nefiabil si dupa care nu intorcea lumea capu' cati ani l-ai tinut? :)

4 tuning, tineti aproape ca nu stiti ce pierdeti.

GTR 09-03-12 03:38

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4922154)
E misto sa compari o editie limitata gen NSX care a fost un exercitiu de tehnologie cu orice alta masina banala, denota obiectivitate maxima, gen de ce mc laren f1 costa cat 50 de NSX-uri dupa 20 de ani?

Iarasi e misto sa compari o celica cu un m5 si sa zici ca are tinuta de drum superioara si stabilitate si feeling si plm, probabil datorita chestiilor astora a avut un mare succes comercial, e pocket rocket rupe ***u in tine si consuma si putin.

Dupa care sa citesti la semnatura ca o vinzi dupa 2-3 luni sau de cat timp o ai. Mercedesu ala de *** diesel nefiabil si dupa care nu intorcea lumea capu' cati ani l-ai tinut? :)

4 tuning, tineti aproape ca nu stiti ce pierdeti.

Observ ca esti paralel cu subiectul in general si deloc nu de dezveti sa comentezi aiurea.

Ce editie limitata sa fie NSX cand s-a vandut 15 ani de zile 1990–2005, nu vezi ca aberezi!? McLaren nu a costat cat un NSX de nou si este o masina cu adevarat deosebita si editie limitata. NSX a costat fix cat un Porsche si a fost si este mult mai revolutionar tehnologic decat multe supercaruri de azi.

"The NS-X was the first production car to feature an all-aluminium monocoque body,[4] incorporating a revolutionary extruded aluminium alloy frame, and suspension. The use of aluminium in the body alone saved nearly 200 kg in weight over the steel equivalent while the aluminium suspension saved an additional 20 kg; a suspension compliance pivot helped maintain wheel alignment changes at a near zero value.[5] Other notable features included an independent, 4-channel anti-lock brake system; titanium connecting rods in the engine to permit reliable high-rpm operation; an electric power steering system;[6] Honda's proprietary VTEC variable valve timing system (a first in the US) and, in 1995, the first electronic throttle control fitted to a Honda."

Specificasem exact ca nu pot compara masina mea cu celelate enumerate, dar trebui sa sa si intelegi ce citesti, ceea ce nu as putea sa-ti pretind tie.

Eu zic sa-ti vezi de cazanele tale de E36, Nubira, etc. si sa nu-mi mai contorizezi mie masinile avute ca oricum nu stii sa numeri atat. Cand aveam M3 E36 (pe care-l am si acum, zace e vre-o 10 ani la politie, era cumparat de la Bolgiu) tu te uitai la el in poze, asa ca scuteste-ma cu cometarii de gen.

Si ca sa nu mori de curiozitate, Mercedesul l-am tinut 10 luni (cumparat de la un prieten care-l adusese din Germania), urmat de un Subaru Forester 2.0t (tinut 2 luni), urmat de Celica actuala, urmand probabil un TypeR FN2 sau Jeep Wrangler +2003 (sau aman2) urmand dupa un EVO9 sau Audi S4 B5.

Daca o sa am vre-odata bani cu nemiluita o sa-mi iau probabil 100 de masini si cum nu cred ca voi avea vre-odata atatia bani, voi schimba probabil peste 100 de masini. Poate tocmai de-asta sunt mult mai avizat ca tine si am cunostinte polivalente in domeniu, pentru ca am schimbat zeci de masini si condus sute de modele, de la masini din anii '70 pana la M3, M5, EVO, STI, Porsche (Cayenne, Cayman, 996), S2000, RS4 (B5, B7), etc.

Spre deosebire de comentatori ca tine, masinile le schimb din curiozitate, placere, pasiune, plictiseala, etc..Am trecut de mult de faza cazanelor si experimentez ce-mi da prin minte, ma tenteaza sau ma avatajeaza in momentul respectiv si normal si in functie de buget.

Eu sunt curios e masina deti acum, nu de alta dar te vad foarte tafnos si tare in gura.

Te las cu OTV-ul tau.

P.S.
Mai citeste aici de Honda NSX si minuneaza-te.
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_nsx

.

run_forest 09-03-12 09:04

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4922165)
Observ ca esti paralel cu subiectul in general si deloc nu de dezveti sa comentezi aiurea.

Ce editie limitata sa fie NSX cand s-a vandut 15 ani de zile 1990–2005, nu vezi ca aberezi!? McLaren nu a costat cat un NSX de nou si este o masina cu adevarat deosebita si editie limitata. NSX a costat fix cat un Porsche si a fost si este mult mai revolutionar tehnologic decat multe supercaruri de azi.

"The NS-X was the first production car to feature an all-aluminium monocoque body,[4] incorporating a revolutionary extruded aluminium alloy frame, and suspension. The use of aluminium in the body alone saved nearly 200 kg in weight over the steel equivalent while the aluminium suspension saved an additional 20 kg; a suspension compliance pivot helped maintain wheel alignment changes at a near zero value.[5] Other notable features included an independent, 4-channel anti-lock brake system; titanium connecting rods in the engine to permit reliable high-rpm operation; an electric power steering system;[6] Honda's proprietary VTEC variable valve timing system (a first in the US) and, in 1995, the first electronic throttle control fitted to a Honda."

Specificasem exact ca nu pot compara masina mea cu celelate enumerate, dar trebui sa sa si intelegi ce citesti, ceea ce nu as putea sa-ti pretind tie.

Eu zic sa-ti vezi de cazanele tale de E36, Nubira, etc. si sa nu-mi mai contorizezi mie masinile avute ca oricum nu stii sa numeri atat. Cand aveam M3 E36 (pe care-l am si acum, zace e vre-o 10 ani la politie, era cumparat de la Bolgiu) tu te uitai la el in poze, asa ca scuteste-ma cu cometarii de gen.

Si ca sa nu mori de curiozitate, Mercedesul l-am tinut 10 luni (cumparat de la un prieten care-l adusese din Germania), urmat de un Subaru Forester 2.0t (tinut 2 luni), urmat de Celica actuala, urmand probabil un TypeR FN2 sau Jeep Wrangler +2003 (sau aman2) urmand dupa un EVO9 sau Audi S4 B5.

Daca o sa am vre-odata bani cu nemiluita o sa-mi iau probabil 100 de masini si cum nu cred ca voi avea vre-odata atatia bani, voi schimba probabil peste 100 de masini. Poate tocmai de-asta sunt mult mai avizat ca tine si am cunostinte polivalente in domeniu, pentru ca am schimbat zeci de masini si condus sute de modele, de la masini din anii '70 pana la M3, M5, EVO, STI, Porsche (Cayenne, Cayman, 996), S2000, RS4 (B5, B7), etc.

Spre deosebire de comentatori ca tine, masinile le schimb din curiozitate, placere, pasiune, plictiseala, etc..Am trecut de mult de faza cazanelor si experimentez ce-mi da prin minte, ma tenteaza sau ma avatajeaza in momentul respectiv si normal si in functie de buget.

Eu sunt curios e masina deti acum, nu de alta dar te vad foarte tafnos si tare in gura.

Te las cu OTV-ul tau.

P.S.
Mai citeste aici de Honda NSX si minuneaza-te.
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_nsx

.

Deci ai fost posesorul unui cazan?Si ii critici pe alti..
Totusi nu am inteles eu bine .Repet de ce ai cumparat un porsche , fie el nou sau second si nu un alt SUV fie el nou/second?Cu vasta ta experienta cum de ti-ai permis sa faci greseala asta?Intai cumperi si apoi testezi?Si nu este frumos sa jignesti posesori altor branduri fie el dacia/bmw/lastun.
Eu nu am idee cat costa un porsche de 7-8 ani sau cat costa un nsx de 20 de ani.Dar tu ai idee cat costa un porsche de 30 de ani?
Stii multe...dar nu le stii pe toate.Iti este foarte greu sa recunostii si nu o sa ajungi niciunde cu "aerele astea de superioritate"
A conduce o masina , nu inseamna ca stii ceva despre ea.La fel de multe poate sa stie si cel care doar a privit acea masina.
O masina nu te face sa intorci ochi doar dupa cum arata.
P.S Vezi ca in ochi altora Celica ta poate fi considerata un cazan...

Si marea intrebare : Un porsche costa sa zicem...140k euro ok?Un GTR costa 85k euro ok?GTR ofera performante superioare acelui Porsche , dar ce crezi ca se intampla daca Nissan cerea pe GTR 120k euro?Ce clienti mai avea?
Cand esti cineva iti permiti sa ceri cat vrei.Porsche daca pune nush...2 dungi pe masina si ii da 1Cp in plus isi permite sa ceara si 20k euro in plus.Doar porsche si inca cativa pot face asta.Din pacate GTR nu se incadreaza aici..:)

GTR 09-03-12 11:19

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4922328)
Deci ai fost posesorul unui cazan?Si ii critici pe alti..
Totusi nu am inteles eu bine .Repet de ce ai cumparat un porsche , fie el nou sau second si nu un alt SUV fie el nou/second?Cu vasta ta experienta cum de ti-ai permis sa faci greseala asta?Intai cumperi si apoi testezi?Si nu este frumos sa jignesti posesori altor branduri fie el dacia/bmw/lastun.
Eu nu am idee cat costa un porsche de 7-8 ani sau cat costa un nsx de 20 de ani.Dar tu ai idee cat costa un porsche de 30 de ani?
Stii multe...dar nu le stii pe toate.Iti este foarte greu sa recunostii si nu o sa ajungi niciunde cu "aerele astea de superioritate"
A conduce o masina , nu inseamna ca stii ceva despre ea.La fel de multe poate sa stie si cel care doar a privit acea masina.
O masina nu te face sa intorci ochi doar dupa cum arata.
P.S Vezi ca in ochi altora Celica ta poate fi considerata un cazan...

Si marea intrebare : Un porsche costa sa zicem...140k euro ok?Un GTR costa 85k euro ok?GTR ofera performante superioare acelui Porsche , dar ce crezi ca se intampla daca Nissan cerea pe GTR 120k euro?Ce clienti mai avea?
Cand esti cineva iti permiti sa ceri cat vrei.Porsche daca pune nush...2 dungi pe masina si ii da 1Cp in plus isi permite sa ceara si 20k euro in plus.Doar porsche si inca cativa pot face asta.Din pacate GTR nu se incadreaza aici..:)

Cand l-am avut eu era masina, acum e cazan (avea 4-5 ani), asa cum si un 3-ar de acum peste 20 de ani o sa fie un cazan in comparatie cu ce o sa exista atunci, cu toate ca masinile actuale sunt mult mai bine facute si mai sigure. Din punct de vedere al sigurantei la impact si actuala mea masina este un fel de cazan si cand ai copil chiar incepe sa te intereseze mult aspectul asta.

Cand l-am cumparat eu Porschele Cayenne S de 2 ani cu 37k de dolari cu tot cu TVA era oricum o afacere (cea mai ieftina de pe piata era cu cel putin 15k de dolari mai scumpa) si nici nu aveam habar de calitatea lui fiind prea noua masina. Ulterior m-a convins ca nu facea mai mult decat am dat pe ea. Da, daca o luam de noua, probabil era prostia vietii mele.

Poti sai ai ideie cat costa orice masina, se numeste mobile.ro si bagi masina. E greu!?

Porsche-urile de acum 30 de ani au fost si sunt masini, Porsche pe vremea aia a fost intradevar exclusivist si nu vreau sa ma intelegi gresit, Porsche este una din masinile pe care mi le doresc enorm, ce ma deranjeaza este specula la care este vandut de nopu. Sa nu crezi vre-odata ca, costurile totale de producere ale Porsche sunt mult mai mari decat ale GT-R-ului ( nici macar nu cred ca sunt mai mari), sau ca Nissan vinde in pierdere GT-R, in niciun caz. Doar ca jumatate din Pretul lui Porsche este Marketing iar eu in general vreau sa platesc masina nu marketingul.

Aerele de superioritate le am fata de tine, in rest nu exista. Tu m-ai luat de sus si neargumentat, am raspuns pe masura si cu argumente.

Nu are nici o legatura privitul cu condusul, cum poti sa scoti o asemenea aberatie. Poate daca citesti multe teste sa poti sa tragi o concluzie obiectiva, dar condusul este baza, mai ales cand esti capabil sa scoti unul din ea.

Gresesti. Un Porsche turbo cu aceleasi optiuni ca ale GT-R-ului costa ~160 de EUR nu 140k. Asa ca si daca GT-R era 120k tot avea clienti. Este adevarat ca mai putini dar tot avea, dar pana una alta un GT-R nou este 85k de EUR nu 120k.

Pana una alta sa scoti o masina cu performante mai bune, mai sigura, mai confortabila si cu 90% mai ieftin este mai mult decat de apreciat, dar trebuie sa fi flexibil si mintea deschisa sa realizezi asta.

Nu venerez Nissan in sine, putea sa se numeasca si Skoda sau Kia, nu ma intereseaza brand-ul, ma intereseaza ce ofera si la ce pret.

Nu suport marca Renault dar Renault Clio RS este o masina foarte tare, iar Megane RS CUP este clar preferata mea in fata oricarui hatch actual, fie ele TypeR, Scirocco, Focus RS, Golf R, etc. Megane RS CUP are cel mai bun raport pret performanta, cel mai bun sasiu, este cel ami rapid pe pista, etc..

In viata trebuie sa fi obiectiv indiferent ca vorbim de masini, motociclete, biciclete, ceasuri, televizoare, telefoane, etc..

Nu ma ingrop niciodata intr-o marca/brand, cu toate ca teoretic am preferinte, practic aleg ce merita mai mult. CCa brand apreciez mult mai mult BMW decat Audi si nu prea agreez Audi in general, dar trebuie sa recunosc ca noul A6 este superior Seriei 5 si ca A6 as alege fara indoiala.

Daca ai citi atent testul postat de mine o sa vezi ca GT-R teoretic a iesit pe locul 2 fiind batut doar de Ferrari 458 Italia intr-o confruntare in care NU S-A TINUT CONT DE PRET, deci eu zic sa reflectezi mai bine si mai obiectiv valoarea si calitatile unei masini.

O zi buna!

Giully4u 09-03-12 12:20

Corvette z07 o sa puna mari probleme tuturor. Deja z06 z07 package e mai rapid pe pista decat gtr, 458, etc, si la franare cred ca iti ies ochii. O sa fie interesant.

a3ds 09-03-12 12:27

ZR1 da fum si a dat din prima zi, np. Nu tre'sa te enervezi GTR, prin butthurtul de care dai dovada practic confirmi ca am dreptate. :D

GTR 09-03-12 12:29

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 4922565)
Corvette z07 o sa puna mari probleme tuturor. Deja z06 z07 package e mai rapid pe pista decat gtr, 458, etc, si la franare cred ca iti ies ochii. O sa fie interesant.

Asta asa cert, pierde doar pe siguranta, finisari, confort, adica polivalenta, dar este o masina superba, foarte bine orientata spre "race" si foarte corecta ca pret..

All times are GMT +2. The time now is 21:25.

- Copyright 2026 4Tuning