![]() |
Re: bord cu lumina albastra, alba etc
Multa lume a auzit de plasma.Multa lume , de asemenea, le-a si vazut. Eu unul nu stiu si nu inteleg sistemul, cu toate ca-mi place foarte mult. Poate-mi explicati voi si poate ca intro zi o sa si faceti asa ceva. Pot nadajdui?
|
Ceea ce voi cunoasteti sub pretentiosul nume "plasma" nu este decit o folie nenorocita, electroluminiscenta, peste care se aplica un autocolant special, de multe ori colorat intr-un anume fel
Folia respectiva se gaseste in magazinele virtuale de pe net la 30 $ bucata (are o dimensiune suficienta pt 2 tablouri de bord). Autocolantul se face oriunde exista cutter-plotter si putin talent in Corel. In total, "plasma" pentru 2 tablouri de bord v-ar costa maxim 40$ si aproximativ 7-8 ore de munca migaloasa (la montaj, pe care oricum o depuneti atunci cind va comandati folia gata facuta si dati sute de euro pe ea) As fi putut face si eu asa ceva, insa nu am chef sa imi veniti dupa citeva luni sa-mi spuneti ca nu se mai aprinde sau ca nu mai are aceeasi culoare ca inainte. Folia respectiva (partea care se aprinde) este facuta din mai multe straturi suprapuse dintr-o pulbere speciala, care, alimentata la curent, devine luminoasa. In timp, datorita diferentelor de temperatura, umezelii, condensului si expunerii la soare, pulberea respectiva isi pierde proprietatile. Rezultatul l-am spus mai sus: nu se mai aprinde sau se aprinde cu o culoare din ce in ce mai palida Eu unul nu ma bag sa fac asa ceva... A, era sa uit: consumul de curent pentru asa ceva este destul de mare, pentru ca foliei respective ii trebuie un ridicator de tensiune, exact cum le trebuie neoanelor "under car"... Ramin cu ledurile mele, si, cine vrea nu are decit sa cheltuie de cel putin 3 ori mai mult pe o folie "plasma" , ca asa am vazut noi in filme si in reviste ca-si pun baetzashii pa mashini ! ! ! Ursule: vorbim pe viu si despre stopuri, ca te costa o avere doar ledurile, tati, ca sa u mai zic de munca... dar cel mai bine te dumiresti dumneata cind ne-om vedea |
detalii despre alimentarea cu curent a "plasmei" vs. leduri :
unui led ii trebuiesc 0.02 A (20 mA) si o tensiune de 3v ca sa fie aprins, deci eu le protejez cu rezistenta atunci cind alimentez la 12v. Unui dispozitiv de genul "plasma" ii trebuiesc cam 30-75v sa se aprinda, in functie de specific, deci are automat un ridicator de tensiune care suge curent... nu zic ca de la un astfel de dispozitiv vei pierde bateria, dar crede-ma ca nici bine nu e. In acest moment, pe masina mea, singurele becuri conventionale care se aprind odata cu pozitia sunt cele din triple, care vor fi schimbate si ele... eu va asigur ca imi las pozitia aprinsa cel putin 24 ore si nu are nimic bateria, in conditiile in care aceasta baterie Rombat are deja 2 ani de folosinta! Si am o multime de lumini de ambient montate prin masina... (ca deh, tre sa vada lumea ce pot face cu ledurile, nu?) |
Nici daca imi asum toate riscurile care decurg din operatia asta?
Pentru modelul meu, unul vechi nu gasesc nicaieri! Eu cred ca merita incercat! P.S. N-am cunostinte si nici dexteritate de-a desface si reface piese, iniferent de gradul de dificultate!!! |
1 Attachment(s)
Cam asa arata bordul.Astept un raspuns.
|
Si as mai avea nevoie de cineva sa-mi monteze bordul si instalatia(pe dacie)Poate stie cineva vreun electrician bun(tot bordul este electronic.are si computer de bord)Cu mii de multumiri.
|
si,cu bordu meu ce se aude????????????cat ma costa sa-l fac cu lumina albastra si limbile la ceasuri rosii.
|
Quote:
|
diferenta o afli pe viu, cu masina in fata... intelege ca e greu sa vorbim aici despre lucrurile astea, trebuie sa ne spui ca ce vrei, si iti facem pretul...
ursule, la fel, astept sa am bordul in miini, ca sa pot spune |
Quote:
Cred ca n-ai vazut postul!!!:D |
nu prea are rost sa ma bag, e pierdere de timp, si nu-mi iese banul in acest timp... eventual iti cumperi folia electroluminiscenta ( www.lights.ro ), imi lasi bordul vreo 2 sapt, si ti-l fac... trebuie sa scanam cadranele si sa le printam pe plexi transparent complet, ceea ce va dura foarte mult
|
4 Attachment(s)
am poze cu bordul lui SirNenea, Dacia Nova cu bord de Electroprecizia
Lumina este alb neon, cadranele sunt albe cu cifre rosii si linii albastre |
5 Attachment(s)
astazi am trecut si eu pe la dsign si am schimbat clasicul albastru de la vw in alb...
mersi dani |
nice michael... :D sta bine albul in bordul tau
:twisted: |
clar...thx
|
mi-am facut si eu ieri climatizarea dupa ce a plecat michael si a iesit BETON pe un logan restu le aveam facute
|
Sal, vreau si eu la un golf III sa fie luminat bordul din spate albastru , cat ma costa afacerea?
|
ohooooo, destul... te astept cu bordul, sa ne uitam la el, sa vedem daca se poate, abia apoi vom sti cit costa
|
becuri (leduri) de pozitie,albe,puternice ai? w5w parca...
|
Bre,vreau si eu becuri pt pozitie cum ai tu la masina!
|
Quote:
|
Nu l-am desfacut in viata mea habar am ce se afla in spatele cadranelor.
|
Daca vrei trec pe la tine si te uiti intr-o zi cand esti mai liber, parca erai din Bucuresti daca nu gresesc nu?
|
Vreau ceva in genul celor de la avatar si daca e deranjul mai mare de cca 70-80 euro cam cat fac pe afara.
|
ce ai tu in avatar se numeste folie electroluminiscenta, si daca iti fac eu asa ceva, o sa-ti iasa un pret de peste 150 e, pentru ca eu nu am fabrica...
atunci cind faci ceva in serie, iti iese un pret/bucata mult mai mic, dar cind faci ceva ce n-ai mai facut niciodata... ramin la ledurile mele, ca si astea sunt unicat :D |
Quote:
Ma refeream la DSING,dar tu cum ai? Poate e ceva mai frumos si il combin pe asta sa imi faca,sa ma mai injure putin. :) |
la un golf 3 sa faci totul rosu/albastru cat ma costa?si cand putem rezolva?
|
Quote:
|
Quote:
Ce vroiam sa te intreb ... ledurile din ceasurile de pe stalp ( presiune turbo , presiune ulei si voltmetru ) ai avea cum sa le schimbi ? Adica cele albe le vreau albastre ... :) Sti tu ... sa dea bine cu bordul ... :P |
pai se poate, trebuie doar sa vad cum sunt inauntru.
|
Salutare!! Am si eu o mica-mare problema si am nevoie de ajutorul tau cat mai urgent!! Am un Opel Corsa C, si m-a pus naiba sa schimb becurile din bord cu un tovaras... mi se pareau prea urate (si chiar sunt) alea galbene ale masinii.. asa ca ne-am apucat si am luat becuri din targ de culoare albastra si le-am pus... am schimbat pana si becurile de la consola centrala (aia cu ceasul, data si temperatura)... Parca dadea ceva mai bine cu albastrul ala, semana precum bordul de la Vectra ala din poza de la inceputul thread-ului! Problema a fost ca, chiar daca dadea mai bine, erau totusi un pic cam intunecate becurile si nu vedeai mare lucru... asa ca, hai sa le inlocuiesc si pe astea :P si sa punem Plasma White in locul lor! Zis si facut, le-am inlocuit dupa care nu s-au mai aprins deloc.. :)) nici tipenie de lumina in Bord. Acum am ramas pe intuneric se mai aprind doar becurile de la semnal, frana de mana, si ce mai e pe acolo. Insa tot ce tine de becurile care lumineaza temperatura apei/benzina/turometr si vitezometru acolo e eclipsa totala!! Am inteles ca s-ar fi intrerupt folia pe undeva, habar nam cum insa vreau sa ma ajuti sa am si eu lumina in bord!! Nu numai lumina, vreau sa fie si ceva frumos pe deasupra!
Astept sa imi spui daca te pricepi (banuiesc ca da) si cum sa facem sa ne vedem sa vb mai multe detalii!!! Cauta-ma pe mess daca e sa vezi mesajul asta acum, sau daca nu vb aici! Bafta! |
se rezolva, ne auzim la un tel, te sunam noi, ok? trebuie sa vedem ce s-a intimplat acolo, nu-i bai, stai linistit ca se repara
|
salutare
cine imi face si mie acele de la bord CULOAREA ROSIE....am bordu albastru ..dar vreau sa fak acu acele rosi...ma ajuta cineva?:) |
salut...sper k nu ma uiti si pe mine cu acele:)....
|
astept telefon....
0723 264 207 0723 823 679 |
salut man:)
i like your work spune-mi si mie te rog daca ai sau poti sa faci rost de un manual din care sa invat cum sa dau jos un bord de clio (modelul de mijloc, adica ala cu faruri mari pe fata) merci si raman dator daca ma poti ajuta |
eu ma intalnesc maine cu un baiat de la voi la ora 9 la P-ta Muncii si el ma va aduce la voi la garaj! Asa a ramas stabilit! Sper sa iasa bine!
|
Quote:
te asteptam la garaj, eventual da un apel 0723 264 207 sau 0723 823 679 |
salut.pt un ford focus penultimul model lumini bord usi fata tot cat costa?inca nu m-am decis la culoare..as vrea ceva cu cadranele sa fie albe ziua daca exista..adica fundalul..trebuie sa iti explic pe pm.zi-mi cu aproximatie pret :) merci anticipat
|
asa cum poate deja ai dedus din topicul meu, nu-ti pot spune un pret, pt ca Focus n-am mai facut. trebuie sa vad despre ce e vorba. Iar fundalul alb nu se face cu lumina, se face cu autocolant :) Te putem ajuta cel mult cu niste relatii la cine sa iti faci cadranele albe.
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:01. |
- Copyright 2026 4Tuning