![]() |
Re: Fiabilitate - JAPONEZE vs GERMANE
ML-urile sunt renumite pt cutiile de viteza foarte proaste. Cel putin modelul anterior.
|
Daca vreti sa stiti care masini au fost fiabile? uitativa la masinile din tari lumea a3a (din care cred ca face parte si RRomania), gen Nigeria si altele. o sa gasiti multe toyote , mercedes cobra, transportoare iveco.
|
Quote:
nu numai ML uri au probleme cu cutie de viteza la mercedes cam mare parte din gama inclusiv sprinteru .... au motoare foarte bune si rezistente dar cutiile de viteza foarte slabe . din 10 mercedes 8 vine cu probleme de cutie de viteza . nu mai e asa mercedes ca in vremea cand a facut cobra |
Vito prima generatie a avut probleme mari cu cutiile si cu electronica, din pacate mercedes nu inseamna doar s-ul si e-ul...
|
Quote:
Īn fine ceva Golfuri V , nu stiu exact anu fabricaţiei, dar avea fostu sef al meu. in 70.000 km.. i-a crapat volanta :???: , a fost nevoit să schimbe disc placa, complet kit de ambreiaj .. şi au mai fost maşini cu aceeasi probleme |
Quote:
|
am si eu un prieten cu un golf 5 pe la 30 mii ia cazut volanta.....dar a rezolvat tot pe garantie
|
Quote:
Si in legatura cu acea Toyota care a cazut servo la 6000 de km , nu cred eu ca a cazut servo asa simplu , eu am o Toyota LC(2006) mie mi-a cazut servo la 9500 de km dar nu degeaba , am omorato eu , ma invarteam cu ea , trageam de volan la maxim intr-o parte si cealalta si asa s-a stricat. in rest numai aprecieri japonezelor , am mers cu toyota , nissan , lexus , mitsubishi ... etc. si au o fiabilitate si un confort de nota 10 , in schimb sunt foarte costisitoare ( consum , piese , consumabile ). |
pentru a 2 oara, 300zxtt era ironic, referitor la un post anterior, cand se vorbea despre masini produse in nush ce tara, si s-a ajuns la concluzia ca japonezele sunt varza. De acolo analogia cu saab si germania
|
Quote:
|
masinile japoneze sunt mai fiabile pt k sunt duse la limita performantele fara sa cedeze.
|
poftim? sunt fiabile din cauza ca sunt duse la limita performantei? si asta fara sa cedeze?
stii ce e aia fiabilitate? uite, de la dex citire: Totalitatea calităţilor unui sistem tehnic care determină capacitatea acestuia de a funcţiona fără defecţiuni īntr-un interval lung de timp īn anumite condiţii date. pfff.... lipsesc niste parametri din raspunsul tau... |
japoneze fiabilitate ? se poate da la ce experienta am avut eu nu mai imi trebe japoneze . eventual daca se muta japonia la noi sau invers ...sper sa fie doar un caz izolat la mine : nissan primera cumparat de la reprezentanta in 2007...super dotari la banii de atunci pe langa ce iti ofereau europenii ...toate bune si frumoase pana acuma in ianuarie 2009....masina 25.000 km...nici o problema....merge tata si o rezolva trantindo in spatele la o duba ....reprezentanta nu era departe si nu curgea ulei din radiator...a duso pe rotile ei la service ...ca sa aflu dupa aia de la asigurari ca masina e dauna totala....nu mi-a venit sa cred..impactu nu a fost mare..nu erau sparte nici macar farurile ... am intrebat la reprezentanta cum e posibil ca masina sa fie dauna totala ...si ei mi-au raspuns ce stiam oricum da nu imi venea sa cred : costul reparatiei e foarte ridicat din cauza ca trebuie data comanda la piese in japonia si sunt foarte scumpe si manopera la fel . Am ramas masca...acu astept sa vad cand imi primesc banii de pe casco..cu criza asta poate veci ...in orice caz urmatoarea masina va fi europeana .
|
si ce legatura are cu fiabilitatea? si un prieten de-al meu a lovit un mercedes si la reprezentanta i-au facut un antecalcul de 80.000 ron de si-a pus inspectorul gheata la inima.....si apoi si-a reparat-o la un service cu aprox 25.000 ron. relevant e faptul ca la reprezentante jupoaie si pielea de pe om cu un adaos de 200%.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:02. |
- Copyright 2026 4Tuning