![]() |
Re: Benzina, motorina sau GPL?
motorina eu am un 300c 3000cc v6 218cp si sunt foarte multumit de el
|
Benzina clar. Acum am Logan 1.4, pana la sfarsitul anului vine un BMW 325xi :twisted:. De-abia astept sa vad reactia prietenilor cu TDI-uri, care zic ca sunt nebun ca imi iau benzinara cu motor de 2500cc.
|
benzinara atat aspirata, cat si turbo reprezinta un aspirator pt buzunar, respectiv turbo-aspirator....cei care au benzinare stiu despre ce vorbesc, mai ales in bucuresti...dar acu ce sa zica, ca sunt proaste ???? ai 300 de cai, cosuma 35, dar ce mai conteaza, dai fum la toti a semafor :blowme:
|
Quote:
|
Quote:
propun celor care sunt pro-benzina sa nu se mai oboseasca sa demonstreze unora ca tine de ce benzina e net superioara motorinei in cazul in care nu se indeplineste una din conditiile de mai sus. go triesel,go! :rolleyes2 |
Quote:
|
Quote:
|
Probabil ca cei care sustin cu atata convingere benzina nu au avut niciodata diesel, si nu ma refer la aro sau tractor, ci ma refer la un diesel modern, turbocharged...si poate de aia nu cunosc avantajele.
Eu am avut masina pe benzina multi ani, si de ceva timp am diesel, si nu mi-as mai lua o masina pe benzina pt ca nu are putere, cuplu si mai si consuma ca dracu. Altfel trage o masina de 150 cp diesel decat o benzinara de 150 cp (a se citi mai bine !!! ) Si referitor la zgomot...cand intra turbina e muzica pt urechile mele, benzinara cand ajunge peste 3500 de ture zici ca e o trompeta sugrumata :shock: |
Quote:
apropo...sunt si unele motoare pe benzina care daca ajung pe la 4500 (unele chiar 5500) incep sa au un sunet mult mai placut decat turbina ta :P (no offence) |
Quote:
|
Quote:
|
deci:
1.prefer sa dau 150 de lei pe o plimbare de weekend decat 100 si sa am diesel.ce economisesti tu aici,eu recuperez bine tare ca fac 2 revizii la 30k km,pe cand tu in mod normal trebuie sa faci 3 la 30k.daca vrei din tot sufletul,poti sa faci si o singura revizie la 30k,dar nu stiu cat o sa iti tina masina in stilul asta ... 2.cine are tdi are impresia ca face afacerea vietii lui cand cumpara o masina de acest gen,considerand ca un consum redus reprezinta tot.WROOOONG!!! ia ganditi-va,cand dati vreo 1500 de euro sa schimbati turbina si tot ce tine de ea la un diesel,mai exista vreo economie?ce nu dai pe mere,dai pe pere 3.nu am avut proprietate personala masina diesel,dar am condus destule ca sa imi formez o idee despre ce inseamna un diesel.nu se compara cu o benzina de acelasi tip(reiau un post de al meu: aceeasi cilindree,acelasi tip de motor,aceeasi greutate,aceeasi aerodinamica).dupa 3500 e sugrumata o benzinara? :lol: ce imi place masina mea cand sare de 4mii,zici ca e in rai :) god bless the one who invented DOHC :) 4.e ultima oara cand ma mai contrazic cu voi(adeptii diesel-urilor care fac pana in 50k km pe an si cred ca tdi-ul e motorul suprem).nu o sa ma mai obosesc sa va conving ca benzina e peste motorina.de fapt,daca stau bine si ma gandesc,NIMENI NU O SA SCOATA DIESEL-UL DIN CAP NICIODATA! |
Quote:
1.preferi sa dai 150 de lei pe o plimbarica in loc de 100, si apoi stai cu masina in parcare 2 saptamani ca n-ai bani de benzina....reviziile la un motor diesel de generatie noua se fac la 15.000 chiar si 20.000, date de producator, nu dupa ureche sau daca vrei din tot sufletul sa o faci atunci 2.tu presupui ca toate turbinele cad la 50.000 km? WROONG ! am vazut multe masini care au 300.000 cu turbina originala, mult mai multe care au 200.000 si enorm de multe care au peste 150.000 km, si doar cateva cazuri cu turbina belita 3. si 4. nu ma obosesc pt ca sunt aberatii personale si apropo 'sohc' sau 'dohc' e si dieselul,si reprezinta axa cu came simpla sau dubla.. tu probabil vroiai sa spui otto engine...ce sa mai , ai cunostinte vaste in domeniu, de aici si alegerea ta benzina vs. diesel |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:36. |
- Copyright 2026 4Tuning