Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sondaje Auto (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto.html)
-   -   Benzina, motorina sau GPL? (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto/54581-benzina-motorina-gpl.html)

11KPO 03-11-08 02:10

Re: Benzina, motorina sau GPL?

motorina eu am un 300c 3000cc v6 218cp si sunt foarte multumit de el

B 07 TWK 03-11-08 09:31

Benzina clar. Acum am Logan 1.4, pana la sfarsitul anului vine un BMW 325xi :twisted:. De-abia astept sa vad reactia prietenilor cu TDI-uri, care zic ca sunt nebun ca imi iau benzinara cu motor de 2500cc.

spiderweb03 17-11-08 01:05

benzinara atat aspirata, cat si turbo reprezinta un aspirator pt buzunar, respectiv turbo-aspirator....cei care au benzinare stiu despre ce vorbesc, mai ales in bucuresti...dar acu ce sa zica, ca sunt proaste ???? ai 300 de cai, cosuma 35, dar ce mai conteaza, dai fum la toti a semafor :blowme:

Korne 17-11-08 07:11

Quote:

Originally Posted by spiderweb03 (Post 1868584)
benzinara atat aspirata, cat si turbo reprezinta un aspirator pt buzunar, respectiv turbo-aspirator....cei care au benzinare stiu despre ce vorbesc, mai ales in bucuresti...dar acu ce sa zica, ca sunt proaste ???? ai 300 de cai, cosuma 35, dar ce mai conteaza, dai fum la toti a semafor :blowme:

bravo:lol:

adu89 17-11-08 11:33

Quote:

Originally Posted by spiderweb03 (Post 1868584)

motorina e buna daca faci peste 50k km pe an si pentru autoutilitare. PUNCT
propun celor care sunt pro-benzina sa nu se mai oboseasca sa demonstreze unora ca tine de ce benzina e net superioara motorinei in cazul in care nu se indeplineste una din conditiile de mai sus. go triesel,go! :rolleyes2

fasso 17-11-08 12:17

Quote:

Originally Posted by adu89 (Post 1869156)
propun celor care sunt pro-benzina sa nu se mai oboseasca sa demonstreze unora ca tine de ce benzina e net superioara motorinei in cazul in care nu se indeplineste una din conditiile de mai sus. go triesel,go! :rolleyes2

subscriu...

Korne 17-11-08 12:56

Quote:

Originally Posted by adu89 (Post 1869156)

sunt de acord cu tine ca nu e o problema sa ai o masina pe benzina care consuma cu 3l in plus fata de un diesel daca iesi cu masina seara si faci 20km pe zi...senzatia merita diferenta de bani. dar totusi sunt de parere ca ai exagerat putin cu numarul de km. si sa nu uitam ca traim totusi in romania, vorbind acum de persoana mea...nu sunt seic arab sa imi permit sa alimentez si chivas regal, si face diferenta pt mine daca fac o iesire in weekend si dau 100 de lei pe combustibil, decat 150. de care poate ii fac si eu o surpriza prietenei si ma duc cu un buchet de flori la ea. tine totusi cont ca diesel-ul nu mai e ce a fost candva, iar argumente bazate pe cifre in favoarea benzinei...sunt cam rare. astept sa imi spui unul solid, care sa insemne ceva pt toti cititorii acestui thread...

spiderweb03 17-11-08 17:10

Probabil ca cei care sustin cu atata convingere benzina nu au avut niciodata diesel, si nu ma refer la aro sau tractor, ci ma refer la un diesel modern, turbocharged...si poate de aia nu cunosc avantajele.
Eu am avut masina pe benzina multi ani, si de ceva timp am diesel, si nu mi-as mai lua o masina pe benzina pt ca nu are putere, cuplu si mai si consuma ca dracu. Altfel trage o masina de 150 cp diesel decat o benzinara de 150 cp (a se citi mai bine !!! )
Si referitor la zgomot...cand intra turbina e muzica pt urechile mele, benzinara cand ajunge peste 3500 de ture zici ca e o trompeta sugrumata :shock:

sKyNeT 17-11-08 17:15

Quote:

Originally Posted by spiderweb03 (Post 1869861)
Probabil ca cei care sustin cu atata convingere benzina nu au avut niciodata diesel, si nu ma refer la aro sau tractor, ci ma refer la un diesel modern, turbocharged...si poate de aia nu cunosc avantajele.
Eu am avut masina pe benzina multi ani, si de ceva timp am diesel, si nu mi-as mai lua o masina pe benzina pt ca nu are putere, cuplu si mai si consuma ca dracu

ia cauta tu pe net cateva motoare de aceaasi capacitate cilindrica, amandoua supraalimentate, unul benzinar si unul diesel si apoi vino din nou si vorbeste despre putere si cuplu....
apropo...sunt si unele motoare pe benzina care daca ajung pe la 4500 (unele chiar 5500) incep sa au un sunet mult mai placut decat turbina ta :P (no offence)

3SGE 17-11-08 17:18

Quote:

Originally Posted by Korne (Post 1869300)
sunt de acord cu tine ca nu e o problema sa ai o masina pe benzina care consuma cu 3l in plus fata de un diesel daca iesi cu masina seara si faci 20km pe zi...senzatia merita diferenta de bani. dar totusi sunt de parere ca ai exagerat putin cu numarul de km. si sa nu uitam ca traim totusi in romania, vorbind acum de persoana mea...nu sunt seic arab sa imi permit sa alimentez si chivas regal, si face diferenta pt mine daca fac o iesire in weekend si dau 100 de lei pe combustibil, decat 150. de care poate ii fac si eu o surpriza prietenei si ma duc cu un buchet de flori la ea. tine totusi cont ca diesel-ul nu mai e ce a fost candva, iar argumente bazate pe cifre in favoarea benzinei...sunt cam rare. astept sa imi spui unul solid, care sa insemne ceva pt toti cititorii acestui thread...

Sunet....,Turatii...,Feeling...,Senzatie.. Iti spun ceva toate astea? Suntem pe un forum de masini, tuning, pasiune, nu ar trebui sa ne impotmolim la la niste motoare diesel, nu? La un cloncanit specific oricarui diesel, oricat de silentios ar fi el.

Korne 17-11-08 17:18

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 1869874)
ia cauta tu pe net cateva motoare de aceaasi capacitate cilindrica, amandoua supraalimentate, unul benzinar si unul diesel si apoi vino din nou si vorbeste despre putere si cuplu....

si compara apoi consumul si ajungi tot la o balanta...care pt unul tinde spre diesel ca e mai econom iar pt celelalt spre benzina care merge mai bine...deci nu mai trebuie sa sustinem putere si consum, astea deja sunt la mintea copiilor

adu89 17-11-08 17:40

deci:
1.prefer sa dau 150 de lei pe o plimbare de weekend decat 100 si sa am diesel.ce economisesti tu aici,eu recuperez bine tare ca fac 2 revizii la 30k km,pe cand tu in mod normal trebuie sa faci 3 la 30k.daca vrei din tot sufletul,poti sa faci si o singura revizie la 30k,dar nu stiu cat o sa iti tina masina in stilul asta ...
2.cine are tdi are impresia ca face afacerea vietii lui cand cumpara o masina de acest gen,considerand ca un consum redus reprezinta tot.WROOOONG!!! ia ganditi-va,cand dati vreo 1500 de euro sa schimbati turbina si tot ce tine de ea la un diesel,mai exista vreo economie?ce nu dai pe mere,dai pe pere
3.nu am avut proprietate personala masina diesel,dar am condus destule ca sa imi formez o idee despre ce inseamna un diesel.nu se compara cu o benzina de acelasi tip(reiau un post de al meu: aceeasi cilindree,acelasi tip de motor,aceeasi greutate,aceeasi aerodinamica).dupa 3500 e sugrumata o benzinara? :lol: ce imi place masina mea cand sare de 4mii,zici ca e in rai :) god bless the one who invented DOHC :)
4.e ultima oara cand ma mai contrazic cu voi(adeptii diesel-urilor care fac pana in 50k km pe an si cred ca tdi-ul e motorul suprem).nu o sa ma mai obosesc sa va conving ca benzina e peste motorina.de fapt,daca stau bine si ma gandesc,NIMENI NU O SA SCOATA DIESEL-UL DIN CAP NICIODATA!

spiderweb03 17-11-08 17:52

Quote:

Originally Posted by adu89 (Post 1869955)
deci:
1.prefer sa dau 150 de lei pe o plimbare de weekend decat 100 si sa am diesel.ce economisesti tu aici,eu recuperez bine tare ca fac 2 revizii la 30k km,pe cand tu in mod normal trebuie sa faci 3 la 30k.daca vrei din tot sufletul,poti sa faci si o singura revizie la 30k,dar nu stiu cat o sa iti tina masina in stilul asta ...
2.cine are tdi are impresia ca face afacerea vietii lui cand cumpara o masina de acest gen,considerand ca un consum redus reprezinta tot.WROOOONG!!! ia ganditi-va,cand dati vreo 1500 de euro sa schimbati turbina si tot ce tine de ea la un diesel,mai exista vreo economie?ce nu dai pe mere,dai pe pere
3.nu am avut proprietate personala masina diesel,dar am condus destule ca sa imi formez o idee despre ce inseamna un diesel.nu se compara cu o benzina de acelasi tip(reiau un post de al meu: aceeasi cilindree,acelasi tip de motor,aceeasi greutate,aceeasi aerodinamica).dupa 3500 e sugrumata o benzinara? :lol: ce imi place masina mea cand sare de 4mii,zici ca e in rai :) god bless the one who invented DOHC :)
4.e ultima oara cand ma mai contrazic cu voi(adeptii diesel-urilor care fac pana in 50k km pe an si cred ca tdi-ul e motorul suprem).nu o sa ma mai obosesc sa va conving ca benzina e peste motorina.de fapt,daca stau bine si ma gandesc,NIMENI NU O SA SCOATA DIESEL-UL DIN CAP NICIODATA!

deci:
1.preferi sa dai 150 de lei pe o plimbarica in loc de 100, si apoi stai cu masina in parcare 2 saptamani ca n-ai bani de benzina....reviziile la un motor diesel de generatie noua se fac la 15.000 chiar si 20.000, date de producator, nu dupa ureche sau daca vrei din tot sufletul sa o faci atunci
2.tu presupui ca toate turbinele cad la 50.000 km? WROONG ! am vazut multe masini care au 300.000 cu turbina originala, mult mai multe care au 200.000 si enorm de multe care au peste 150.000 km, si doar cateva cazuri cu turbina belita
3. si 4. nu ma obosesc pt ca sunt aberatii personale
si apropo 'sohc' sau 'dohc' e si dieselul,si reprezinta axa cu came simpla sau dubla.. tu probabil vroiai sa spui otto engine...ce sa mai , ai cunostinte vaste in domeniu, de aici si alegerea ta benzina vs. diesel

adu89 17-11-08 20:19

Quote:

Originally Posted by adu89 (Post 1869955)
...
4.e ultima oara cand ma mai contrazic cu voi...

... :rolleyes2

fasso 17-11-08 21:09

Quote:

Originally Posted by spiderweb03 (Post 1870000)
deci:
1.preferi sa dai 150 de lei pe o plimbarica in loc de 100, si apoi stai cu masina in parcare 2 saptamani ca n-ai bani de benzina....reviziile la un motor diesel de generatie noua se fac la 15.000 chiar si 20.000, date de producator, nu dupa ureche sau daca vrei din tot sufletul sa o faci atunci
2.tu presupui ca toate turbinele cad la 50.000 km? WROONG ! am vazut multe masini care au 300.000 cu turbina originala, mult mai multe care au 200.000 si enorm de multe care au peste 150.000 km, si doar cateva cazuri cu turbina belita
3. si 4. nu ma obosesc pt ca sunt aberatii personale
si apropo 'sohc' sau 'dohc' e si dieselul,si reprezinta axa cu came simpla sau dubla.. tu probabil vroiai sa spui otto engine...ce sa mai , ai cunostinte vaste in domeniu, de aici si alegerea ta benzina vs. diesel

iti dau perfecta dreptate in mai tot ceea ce ai spus cu toate ca detin o benzinara si sunt adeptul benzinei! insa iti dau un exemplu de diesel care nu se incadreaza intocmai in cele spuse de tine : la exact 150 000 km i-a picat turbina(scor, 1200 euro cu tot cu manopera), dupa ce am schimbat turbina s-a gasit si valva EGR sa cedeze la o diferenta de 3000 de km(deci 153 000 km), dupa ce am schimbat respectivele buclucashe, a trebuit sa schimb catalizatorul(scor 900 euro) pt ca se infundase si fara catalizator nu am vrut sa umblu! intr-adevar masina merge acum exceptional, insa cand ma gandesc la cati bani am bagat in ea imi vine sa-i pun o piatra pe acceleratie si sa-i dau drumul de pe Vf. Moldoveanu'! aprpo, este vorba de un 2.5 TDI- 150 HP

All times are GMT +2. The time now is 22:22.

- Copyright 2026 4Tuning