![]() |
Re: Honda Civic 1,5 16v
felicitari. ne-ai luat-o mult inainte.
vreau sa te intreb electronica , chiar si asa "street tuned" cum zic americanii , cine ti-a facut-o ? turbina , e T cat ? la 1.6 16v cu interne stock am discutat cu baietii de peste ocean si am inteles ca , cu un T3/T4 hibrid , daca mergi cu o presiune de 0,6 bar ai cca 200 de cai. daca e diferenta mare de dimensiuni intre turbina mentionata de mine si a ta inseamna ca poti da putin mai mult boost ca in fond acelasi volum de aer intra in motor , singura diferenta fiind ca la o turbina mai mare ii trebuiesc mai putine rotatii ca sa il introduca. felicitari inca 1data. pana acum aveam dubii dar acum m-ai inrait rau. |
am uitat sa te intreb.
schimbi la aceeasi turatie ? |
d16b1 nu e ala de pe del sol !? ala are 125cp parca
|
La o turbina mai mica trebuie sa dai boost mai mare ca sa impinga acelasi volum de aer cu una mai mare, dar si temperatura aerului este mai mare, lucru care nu e benefic pentru motor. Din cate stiu eu, turbina lu Giany e T2 si schimba in vreo 7000 rpm. E micuta turbina, dar asta a fost la indemana, din cate stiu eu. Mai multe detalii da Giany.
|
Ms PAUL de completare ai dreptate si cind ai ,ai turbina e un t2 ,electronica masini nu stiu ce sa zic nu am facut un soft nou pentru ca nu am simtit ca ar fi nevoie insa cele mai mari batai de cap in treaba asta le face MAP SENZORUL la care si eu am cam incilcit treaba la inceput ,cu mapul cel original la viteze mari ,adica cind incepea turbina sa aibe boost continuu ,mi se aprindea kek engine-ul si masina mergea in regim de avarie ,nu mai tragea turbo se auzea ca incarca dar nu mai avea benzina asta numai la viteze mari ,de pe loc a1 a 2 rupea rotile .
dupa care am gasit un map de hiundai cupe turbo si am incercat cu asta ,la inceput senzatie super impresionat ,scapasem de becul aprins din bord si masina tragea bine ,asa aveam eu senzatia si chiar asa si era in viteze finale era bine , la viteze mici exemplu mers a1 a1 din 2 mi in oras aveam probleme naspa ,masina smucea rau dadea in nas la schimbarea treptelor mai ales din 1 in 2 ,am zis ca na o fi din avans din altceva dar tot nu eram satisfacut vroiam sa pot sa ma si plimb linistit nu numa din 5000rpmplus ca aveam un consum monstru intre 15 si 18|100 cred ,asta nu ar fi fost chiar cea mai mare problema ,asa am si protejat motorul ,masina ne fiind utilizata zi de zi pe la piata ,cumparaturi etc,masina asta pentru mine a fost si va fi un cobai si o masina strict pentru rally ,citeodata ,curse legale ,ilegale ,circuit....de toate:D |
Acum ce sa zic sint mega multumit am reusit cam de 1 saptamina sa rezolv problema cu MAPUL imi pare rau ca nu pot sa spun aici ce am facut ,o singura persoana mai stie ce am facut ,CIOLI el a fost primul care a aflat ce sa mai am scapat de consumul monstru ,de fumul negru la relanti care aproape ca oprea motorul ,o ineca nu alta ,de mersul ala aiurea acum cind bag piciorul in acceleratie raspunde ferm si la mers incet e o placere sa merg ,bow-ul suna grav cu bost controleru e si mai iures reglaje fine si te dai cu cit vrei afara daca merg la drum lung reglaj pe 0,5 merge marfa cind ma minca talpa s-au vreo cursa 1 bar merge ,eu sincer m-am dat la 1 bar pe sfert de mila de nu stiu cite ori si nu se intimpla nimic absolut nimic si ma dau mult si tare nu ma joc.
Acum ce sa zic eu plecind de la un motor mic de 1,5 la inceput dupa ce am montat turbo eram socat nu stiam ce se intimpla cu masina ,parca intrasera demoni in ea asa simteam atunci acum m-am mai obisnuit eu cu ea s-au vrea mai mult singurele masini ce ridica pretentii fiind ctr-urile si civicul lui CIOLY nu pot sa ma bat cu ei dar e important ca sint linga ei in spate dar linga ei si asta inseamna mult pentru mine |
Treaba sta in felul urmator .,ori fac motorul asta iures ,adica sa il decomprim bine sa vin cu un t3 t4 si un intercoler mai mare atunci o sa pot merge cu 1,5 bar linistit si fiind turbina mai mare va intra mai tirziu putin dar va intra violent si multmai rapida incarcarea ori cealalta varianta 1,6 125 cp la baza stok si am din start pe la 40 cp in plus fata de ce are 1,5 ul meu si atunci la 190 cp altfel discutam si totusi ar mai exista o varianta pe care sigur o voi pune in aplicare ,motorul actual dus in extrem si vazut cit rezista ,vreau eu sa vad asta dupa care trecem direct la d 16 a2 :evil:
|
eu am motor de 125 de cai si sunt mai mult decat sigur ca dupa ce voi pune turbo nu imi va mai trebui motor mai mare ... o sa sterg pe jos cam cu aproape orice imi va iesi in cale :)
oricum mersi de info. iti sugerez sa nu pui turbina t3/t4 si sa ii dai 1.5 bar ...daca tii la pistoanele tale :) |
Asa arata o biela de d15b7 la 1.1 bar presiune. Nu stiu ce turbina avea, dar stiu ca Giany a mers cu mai mult de 1 bar si a tinut, dar nu stiu cat mai pot duce internele stock...:rolleyes2
http://img293.echo.cx/img293/3537/dsc019936gl.jpg |
am un motor de 1.6 16v complet. ai bani ?
fanete stie cum merge :) |
Pai spune-i si de cati bani e vorba, ca sa stie daca ii are sau nu:-)
|
Stai linistit la presiune de 1,5 bar cu un t3 si pistoane decomprimate un intercooler mare ,un soft bun si un radiator de racire a uleiului nu se intimpla nimic ,bineinteles sa nu mergi ca ciobanu cu boostul incarcat la 1,5 permanent 50 de km.
La mine intradevar cum zice si PAUL cu ctr-ul am sarit si de 1,1 bar dar t2 nu intra asa de violent ca si un t3 ci mai lent dar constant de la turati mai joase la mine din 2500 rpm incepe sa incarce un t3 cam pe la 3800 ,4000 intra dar atunci devasteaza ,toata faza e ca merge bine pentru un asa motor insa as vrea un motor mai mare ,o turbina mai mare si atunci intradevar ALTA CLASA 8) . Azi am montat si un regulator de presiune ce sa mai superba treaba si de efect clar sa mai inbunatatit treaba se simte bine alta distractie ,faza cea mai tare ca are reglaj si ceas asa mai da poti regla cit iti trebuie . Si da are dreptate PAUL zi si tu un pret la motor sa VAD DACA AM BANI?:lol:;) |
zici ca ai montat regulatorul de benzina?
ce presiune avea stok? e vreao diferenta? p.s. frumoasa jucaria ;) |
Super treaba cu turbo,felicitari,monteaza pe sonda lamda a masinii un afr.Diferenta intre o turbina mica si una mai mare(t2 vs t25 vs t3...) setate la aceeasi presiune este de "volumul de aer". Cele mai recomandate sunt turbinele hibrid(mai mica pe evacuare).Shadowro acum esti compatibil cu r5gtt cu motoru original,cand o sa ai turbo ai sa te dai cu r5gtt cu motoru schimbat , acel 1,7turbo si au inceput sa se inmulteasca cu 1,7t ,in curand va fi raritate r5gtt cu motorul original.
Inca odata felicitari pentru conversie si ai grija la detonatii. |
atzi mutat discutzia aici !? :)) datziva ba odata macar sa se shtie o treaba :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:23. |
- Copyright 2026 4Tuning