![]() |
Re: Honda S2000 vs Mazda RX-8
Nu stiu cum nu ai incaput tu, ca eu totusi am avut loc cu toate kg'ele mele ;)
Cat despre plecare... S2000 pleaca mai bine din cauza blocantului mai bun... si mai are avantajul ca Honda nu a informat "eronat" in privinta timpilor ;) |
Ca sa stabilim de ce Honda e mai rapida decat RX-8 ul...
In primul rand greutatea: Honda 2835(lbs)~1286gk, Mazda 3029(lbs)~1374 kg In al doilea rand uitati-va la gear ratios: Pt Honda: Pt Mazda: 1st gear 3.133 3.760 2nd gear 2.045 2.269 3rd gear 1.481 1.645 4th gear 1.161 1.187 5th gear 0.942 1.000 6th gear 0.763 0.843 desi in mod practic nu prea conteaza, singura care face diferenta e greutatea... |
Si de ce Rx-8 are cuplu de aspirator si S2000 nu ?
|
Amandoua stau prost la capitolul asta...Hondele in general au cuplu maxim la turatii mari cat despre cuplu in sine e fapt stiut ca Honda nu e renumita pt asta...
Mazda in schimb e dezamagitoare din cauza motorului Renessis de pe RX-8care s-a dorit un urmas al celebrului RX-7, care statea bine la capitolele putere cat si cuplu...lipsa turbinelor de pe RX-8 face masina sa fie un pas in spate pt Mazda decat unul in fatza...iar compromisul de a face masina 2+2 locuri si 2+2 usi (desi suicide-urile din spate numai usi nu sunt...) a scos-o clar din nisa de masini sport...asta asa in concluzie ca sa stabilim ca defapt comparatia asta nu prea e corecta masinile aflandu-se in clase diferite...comparatia avand sens mai mult dupa numerele asemanatoare oferite de producatori la capitolul performante...dar ma rog cine e un "purist" si vrea masina sport 2 locuri, RWD, power-to-weight ratio bun, handling excelent, + cabrio va merge pe S2000, cine doreste o masina cu valentze sport dar sa fie si practica si folosibila de zi cu zi (ouchhh consumul!!!) isi ia RX-8, deci in fond depinde de nevoile si dorintele fiecaruia... |
Asa este...dar am auzit ca rx-8 nu este gandit ca un urmas pt rx-7 pt ca exista planuri de a relansa rx-7 (pe aceiasi tema ca ultima generatie rx-7)in 2008 sau 2009 (am citit intr-un articol...acum nu stiu cat de adevarat sau doar vand gogosi). A auzit cineva de asa ceva?Detalii?
|
Quote:
|
nah... once again ;)
|
ce va mai chinuiti atat? si un tdi bate rx8 fara probleme...aia e masina care se vrea sportiva? rofl...
|
s2000 pt performante, rx8 pt concept
|
Quote:
Quote:
Din punct de vedere al motoarelor cele doua masini de potrivesc perfect.E batalia pentru titlul de "cel mai prost motor de 230-240 CP facut vreodata" :lol: |
Precizam necunoscatorilor ca din punctul de vedere al lui Race un motor bun de 240 CP arata cam asa :D
http://www.avtoal.ru/dvigatel/yamz238m2.gif ~Nautilus |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
felicitari frate, tot respectul! honda 4 life |
Am mers in RX-8 ...deci prefer RX-8, si k design ..imi place asa, fara multe skimbari ..maxim jentile...;)
|
Rx-8 a scos acelasi timp ca si M3 pe circuitul de la Top Gear, Rx-8 fiind condusa de Stig, pilotul ala al lor. Rx-8 Rulz pentru design si pentru comportamentul in drum virajat. Si in plus e una dintre cel mai usor controlabile tractiuni spate.
P.S. Am condus Rx-8 si mi-a placut la nebunie! |
| All times are GMT +2. The time now is 17:18. |
- Copyright 2026 4Tuning