![]() |
pai tot mai fain e un Capri I dekat un M17 sau 20, poate un M26 coupe, ala mai mere cu 4 faruri rotunde, dar sunt mari si ce 'project' o fi si ala nushtiu, muscle in nici un caz.
poate ne facem prieteni cu omu si ne fac si noua masinile :twisted: lucram fiecare la toate masinile noastre impreuna, dar distantza asta ...ma omoara :evil: |
2 Attachment(s)
A iesit soarele, a venit caldura, eu unu ma apuc de lucru la masinutza.
Eu lucrez la Capri si Edy la Sierra. spor la lucru lumeeeeeeeeeeeeeeeeee..... |
si eu am inceput de joi, cu prieteni multi, fortze noi, dar tzeapa, nu se pot monta suportii motor doar cu un cric de Dacia sub baia de ulei :oops:
am incercat si am pus un brat dupacare l-am urcat si pe tampon, dar intre al doilea brat si blocul motor era cam 1 cm distantza :!: :!: :shock: ce-i de facut :roll: 'suni un prieten' :P si asa am facut, unul kare facuse la fel k mine, acuma un an, si maine la 5 trupa mare la masina si experimentam solutia dk vine si macaraua :wink: man Edy asta i pune bi-TURBO aku si Compresor Lysholm :?: :!: :twisted: |
3 Attachment(s)
si la mine se lucreaza de zor...
|
luati de-aci taticilor....
https://www.4tuning.ro/forum/viewtopic.php?t=3859 |
pentru Codrin si pentru cine mai intereseaza:
https://www.4tuning.ro/forum/viewtopic.php?t=5038 |
6 Attachment(s)
codrine, poze mai mari te rugam, lasa-ne cu telefonul mobil pls :oops:
am montat suportii la motor, dar a aparut o buba si mai mare, traversa de la cutie se pare k trebuie de Granada 2 pt 4 cilindrii in linie UPSSS Anunt important pt moderator si pt restul pasionatilor: de vanzare Ford Granada/Consul an 1976, motor Sierra 2000 OHC(original pe injectie care exista, dar akuma e pe carb), 4 usi, vopsita de un an indigo, folie geamuri, stare foarte buna, nr noi, pret 1300/1200 euroi cu/fara instalatie gaz, relatii 0721.931.432 sau 0744.86.86.60 P.S. viviane a venit vremea postarilor ?? :twisted: |
Re:
[quote=\"florin_cars\"]codrine, poze mai mari te rugam, lasa-ne cu telefonul mobil pls :oops:
nashpa presupun dar nu am altceva si am facut un efort prostesc sa-mi f... banii de reparatii pt a va putea incanta cu \"poze\" :D o sa incerc sa fie cat de cat mai mari(dar cum?):D vivi..m-ai zapacit cu flacarile de mi-am greshit spritzul..cat costa si de unde se iau? |
vezi 2 posturi mai sus, ti-am pus link.
satisfactie garantata frate!!! |
merci vivi,am sunat,am comandat 8) ,o sa dau moarte in oras:D:D:D:D
|
1 Attachment(s)
ce vreme nasoala este..nu pot sa meerg sa-mi caut traversa, adik am aflat de un mos dar nu pot negocia/lua nik pe vremea asta..masina lui e afara..
cine poate dona/vinde(in cel mai rau caz :cry: ) o traversa/suport de cutie de Granada in 4 cilindrii :?: :?: si eventual tampoane cauciuc(pt suporti motor) mai groase de Taunus, capri, granada, transit, Consul si kare or mai avea.. :lol: k ale mele sunt model mai subtire :!: culmea nu shtiam k sunt mai multe dimensiuni dar am vazut si mai groase imi trebuie pt k am o distantza in V, intre tampon si placa de fixare de pe punte. DAMN..kate ghinioane cu transplantul asta :chainsaw: |
Am stat sa citesc toate paginile subiectului ca sa nu ma apuc sa intreb lucruri deja spuse. :)
Mi-ar fi placut mult un Capri sau orice altceva asemanator. Sunt foarte multumit si cu Ford-ul pe care il am acum, mai exact un Taunus 20M cu 2 usi, an de fabricatie 1965. Masina a plecat de undeva din Bucuresti acum aproape 2 ani si urmeaza sa intre in reparatii. Din lipsa de timp si cunostinte temeinice pe partea de mecanica, o sa lucreze altcineva la ea. Am sa pun mai mult suflet si bani decat munca fizica. :roll: \"Problema\" este urmatoarea. Aceasta masina avea schimbator la volan si cutie de viteze cu 3 trepte. Motor V6, 2000 cmc, dupa cum spune si numele de productie. Dezavantajul major este ca instalatia electrica este pe 6 V, folosind un sistem tip dinam-electromotor si nu alternator/electromotor. Am achizitionat un motor V6 2000 cmc de Granada cu tot cu cutie si am de gand sa-l adaptez pe acesta. Instalatia electrica va fi refacuta in totalitate. Nu am alta varianta. Schimbatorul mutat la podea, bancheta fata schimbata cu scaune. Pana aici ma descurc in mare...stiu 20M modificat asa si totul e realizabil. Ce vroiam sa stiu este daca sunt motoare de generatie mai noua care sa prinda la fel de usor. Nu conteaza daca sunt de capacitate mai mare. Ideea este sa obtin maxim de randament si un compromis intre putere si consum. Initial vroiam sa o refac 100% la starea originala, dar nu imi este deloc practic. Am sa pastrez piesele originale ale masinii oricum, dar cat timp am sa o folosesc va merge cu alta \"inima\". Deci.... e posibil sa ii fac alt transplant fara modificari majore? Oricum am de gand sa pun pe langa motor orice fel de componenta sau artificiu care sa-i imbunatateasca performantele, de la filtre de aer la carburatoare si evacuari custom. Dar vreau sa fac toate astea DUPA ce aleg motorul. Nu de alta dar nu sunt fonduri suficiente pentru incercari repetate. Trebuie sa iasa bine din prima. :wink: Masina nu se vrea a fi nici dragster si nici minune pe circuit. Trebuie sa arate si sa mearga impecabil ca sa prezinte cat mai bine.... interiorul. :wink: :twisted: Multumesc in avans pentru orice eventuale sugestii. |
Quote:
oricum, pune o poza cu suportii motor de pe punte sa vedem cum arata, si iti spun ce se potriveste 'bolt 'on' si cum, OK?? s-ar potrivi orice aproape din gama, Granada, Sierra si Scorpio, problematica ar fi prinderea cutiei, pt ca sunt atatea tipuri de suporti cutie, si cutii in 4/5 trepte, manuale/automate, cu timonerie sau cu schimbator in 'cap' inkat akolo zic k va fi problema mare... oricum cred ca si la tine suportii motor sunt ca nishte tampoane de cauciuc situate oblic fata de motor, k la mine, poza va fi mai relevanta. motorul tau original ce are? de-l schimbi sau nu-ti place configuratia dinam/electromotor sau 6V sau care e problema :?: ce an de fabricatie este coupe-ul tau?, si PUT SOME PICS MAN :!: :twisted: :!: |
salut! i am back!intrebare:la masinile cu schimbatorul la volan(4 pe coloana)unde naiba sau cum e dispusa cutia de viteze?eu personal n-am avut de-a face cu asa ceva,deci normal ca mi-a stirnit curiozitatea.felicitari pt bunicuta!e mai in virsta decit a mea(capri mk1 gt 1973).este de apreciat faptul ca te-ai inhamat la asa o \"munca\",mai rar asa ceva!pe cind niste fotografii?(la o rezolutie mai acceptabila-2 mega e suficient) :lol: :D
|
asadar si prin urmare, ca datorita adika reintoarcerii amicului nost cu GT :lol: :P vreau si eu sa intreb, Fordurile cu schimbator manual la volan aveau 3 sau 4 viteze?? pt k americanele aveau 3, in schimb dintr-e europene R16-le avea 4!!
deci astept raspunsuri, cat pt tine Gabriel, cutiile sunt normale zic eu, dar au un dispozitiv prin parghii intr-un fel de carcasa care este langa coloana de directie si kare ajung la cutie tot prin parghii, cel putin asa am vazut la un Impala cabrio din 1960. La R16, cutia e in fata motorului :shock: in spatele radiatorului deci totul e prin parghii nu e vb de pozitionarea cv :wink: |
| All times are GMT +2. The time now is 16:08. |
- Copyright 2026 4Tuning