![]() |
Re: Fan Rover 75 ??
Da, e cam de 2 secunde. Am avut mai multe masini (niciodata dacie) si niciuna nu avea intarzierea asta care mi se pare maricica si de aceea eram nedumerit, ca am intrebat vreo cativa mecanici auto si n-au stiut ce sa-mi spuna... La Dacii chiar ca e rapida rau, zici ca-s de curse:lol: Mai aud dimineata cum le tureaza vecinii si parca sunt un pic invidios...dar numai ptr atat. Thanks again. Oricum, am o droaie de intrebari referitoare la Rover 75, dar imi vin mai greu.
|
Mey Proca, e bine că acum te lauzi că ai vāndut o maşină care īţi făcea prea multe probleme după ce ne-ai aburit că „Are cateva zgarieturi minore si un capac de plastic lipsa de la spoilerul din fata Motivul vanzarii este ca vreau sa imi iau ceva pe benzina si cu mai multi caluti” sau că „ACCEPT SI VARIANTE DIESEL IN SPERIAL BMW320”.
Zyxy, doar o īntrebare, īn caz că o vinzi, ai lovit vreodată maşina? workaholic_ro, felicitări şi mulţumesc pentru răspunsul anterior! Sper să mă ajuţi şi altădată. |
@Zebeleizis,
N-am lovit masina, decat am julit-o prin parcarea blocului, de cateva ori, da' nu grav. Barile fata-spate, schimbate, noi ptr ca au fost crapate. That's it. |
salut baieti!!am un rover 75 din 2001 motor 2000 cdti,si am o singura cheie.Am fost la cei care copie si au zis ca mai exista un al 2 lea cod. Va rog sa-mi spuneti unde pot face o a doua cheie!!
|
Si pe mine ma intereseaza un raspuns, pentru ca si eu am doar o cheie.
|
Quote:
Daca nu-l are si a doua cheie degeaba ai facut-o. Deschizi masina, pui contactul, toate se aprind si functioneaza, starter-ul zice pas. In mod normal "IMO" e furnizat doar de constructor, care constructor nu mai e. Nu stiu daca a preluat cineva sarcina asta. Aceeasi problema apare daca vrei sa schimbi computerul. Omul de la care am cumparat masina era foarte mandru ca imi ofera doua chei. M-am gandit ca nu-i mare sfaraiala ca doar se pot copia, dar m-am abtinut sa i-o spun. Intre timp am aflat ca a fost o desteapta abtinere... In orice caz, pana la gasirea unei solutii, mare grija de acea cheie unica. Doua vorbe pe "wiki" despre ce-i aia "IMO": http://en.wikipedia.org/wiki/Immobiliser https://i63.photobucket.com/albums/h1...b/IMG_2620.jpg |
Quote:
-alarma e pereche cu ECU , imobilizatoru se activeaza singur la 5 sec ,la modele fara cip in cheie .. -la modelele cu cip in cheie ,cipul interactioneaza cu unitatea "anti-theft" (alarma ,inchidere si imobilizare) care activeaza imobilizatoru in momentul in care este indepartata cheia si nu prin timp ca la modele anterioare... |
Inseamna ca e nasol.
Chiar acum l-am sunat pe vechiul proprietar si maine voi avea raspunsul daca a gasit cheia. Doamne Ajuta! |
Quote:
Am spus "pereche cu ECU" in sensul ca nu e recunoscut de alta masina si se programeaza independent de cheie avand propria lui memorie EEPROM. Intradevar "blocheaza" motorul cand este indepartat pentru ca isi pierde alimentarea, sursa lui de energie este o bobina intr-un circuit oscilant care rezoneaza la o frecventa radio de 125kHz, furnizata de masina. |
[IMG]https://i672.photobucket.com/albums/v...9/DSCN0046.jpg[/IMG]Mr.Work, am desfacut azi capacul in partea superioara la una din curele si m-am chiorat la ce scria acolo si am citit: ISORAN. Altceva n-am mai deslusit, ca n-am dat tot capacul jos(cel din partea stanga, langa alternator).:rolleyes2
|
Quote:
Pe curelele montate in fabrica scrie Rover, pe kit-urile de schimb "originale" la fel, absolut pe toate, dar ISORAN sau nu, nu pot fi sigur; in cei cativa ani de productie poate au trecut sau nu materialul (asta este "isoran", denumirea lui comerciala) As inclina spre varianta optimista, dar daca ai nervi s-o faci pe detectivul in continuare mai poti incerca sa: 1. vezi daca textul este cu albastru, cele de fabrica sunt inscriptionate cu gri deschis. 2. ridici masina pe cric, pui cutia in a cincea si invartesti usurel de roata in sensul normal de mers; diferentialul o sa dea putin motorul inainte ca sa poti citi si ce scrie inainte de ISORAN; daca e Dayco si nu Rover ai scapat de o imensa bataie de cap. 3. aceeasi poveste daca poti sa vezi vreo bucatica de cod; codurile de fabrica sunt LHN100410 (curea fata) si LHN100420 (curele spate); codurile DAYCO 94719, 94720. |
Scria cu gri deschis...deci n-au fost schimbate...
|
Quote:
https://i244.photobucket.com/albums/g...butie/rear.jpg In afara de asta e posibil sa fi pus un kit original nou, dar la ala n-ai cum sa-ti dai seama... |
Si mecanicul care m-a ajutat, a spus ca s-ar putea sa nu fie schimbate, la felul cum arata (cam lucioasa).
Oricum, m-am interesat cat ma costa, e vb. de 350ron manopera si de restul...piese:) Am inteles ca indicat ar fi sa cumpar Dayco, deci unde pot face comanda ptr. Dayco, la orice magazin de piese auto import? Role, curele, pompa apa...ma ia durerea de cap:( |
Quote:
Pompa de apa SKF sau Ruville, role INA sau Ruville (astea chiar sunt acelasi lucru, Ruville sunt cu rulmenti INA). Eu le-am luat de la Ciclop, dar orice mare comerciant de piese iti aduce in cateva zile. Nu-i o avere 9-10 milioane toate. Iti mai trebuie: antigel (OAT, indiferent de firma), ulei (Castrol Magnatec), filtre, astea toate fac inca vreo 400. Ti-as recomanda si bujii noi daca tot desfaci o jumatate de masina, in jur de 300 pt. NGK si nu recomand altceva. Nu e in regula ceva cu manopera aia, esti sigur ca mecanicul ala stie ce vorbeste? Nu de alta dar e cam ...gratis. Editat: am uitat, trebuie schimbata si cureaua de alternator, PAS, compresor, tot Dayco , vreo 70-80. |
| All times are GMT +2. The time now is 15:45. |
- Copyright 2026 4Tuning