Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Brasov (https://forum.4tuning.ro/50-brasov.html)
-   -   Ultimele noutati in materie de autoturisme (https://forum.4tuning.ro/50-brasov/18319-ultimele-noutati-materie-autoturisme.html)

BMW-M-Power 11-01-07 11:04

Re: ultimele noutati in materie de autoturisme

sigur vor fi acoperite partile. nu le vor lasa asa. astea cred ca sunt lasate intentionat astfel tocmai ca sa iasa in evidenta structura rotii.

BascaBV 11-01-07 15:20

Sincer mi se par o prostie si o irosire de fonduri ... dar nah ideea asta cu roata de genu a fost prima oara aplicata la o roaba... am citit intr-o carte mai veche de inventii si inovatii... Almanah Stiinta Si Tehnica 1983 Redactor sef: Ioan Albescu Redactor almanah: Voichitza Domaneatzu. A fost proiectata in Anglia si urmatorul pas al inventatorilor a fost sa faca un scaun pt handicapati care sa poata sa urce bordurile... si cred ca s-a progresat pana s-a ajuns aici.

BMW-M-Power 11-01-07 15:26

mie nu. gandeste-te cum ar fi sa poti sa mergi cateva sute de mii de km fara sa faci o pana, sau fara sa trebuiasca sa umfli o roata, sa urci o bordura fara sa stai cu frica ca poate ti se stramba janta sau sa iei o groapa si sa nu mai injuri de toti sfintii. bineinteles ramane de vazut ce autonomie au, cati kilometri poti merge fara sa se toceasca cauciucul (scuzati kkfonia :lol:) :D

Yackone 11-01-07 15:36

oricat de fiabile or fi ele...nu-mi iau..arata oribil...bleahhh

BMW-M-Power 11-01-07 15:39

stai linistit ca probabil vor avea niste preturi ... felul cum arata si pretul o sa fie cam singurele motive ca sa nu le cumperi. cel putin asa cred....

BascaBV 11-01-07 19:20

Trebuie sa ti cont si de performanta.... tu iti dai seama cum fac jentile-cauciuc :lol: la viteze mari ? :lol: sunt numai bune de aruncat la gunoi sincer... cel putin in domeniul asta sau pana nu se perfectioneaza sa aibe cat de cat o structura de rezistenta... oricum ideea sa zicem ca ar fi buna da e nevoie de mai multa cercetare sunt convins pana sa se ajunga la o chestie sigura ... ehh noi sa fim sanatosi

NEbunu 12-01-07 09:28

In primavara acestui an Mercedes va lansa noul C-Klasse, care se anunta a fi un model unic in ceea ce priveste confortul si placerea de condus pe segmentul sau de piata.

In materie de confort, ceea ce va oferi Mercedes C-Klasse este rezultatul unor cercetari care dureaza de cativa ani care are la baza tehnologia digitala. Simularile pe computer au fost folosite de ingineri pentru a defini si lucra la fiecare faza a dezvoltarii, ceea ce da foarte multa maturitate modelului.

Designul preliminar digital a ajutat enorm inginerii Mercedes pentru a face progrese semnificative in ceea ce priveste confortul, zgomotul redus la rulare sau contructia caroseriei. Designul digital a ajutat foarte mult implementarea a doua caracteristici definitorii pentru C-Klasse, bucuria de a conduce si agilitatea masinii. Noul C-Klasse este primul model din lume creat in totalitate pe baza tehnologiei digitale. In derularea acestui proces, Mercedes a folosit diferite metode de calcul pentru cei 2130 de GB de informatie stocata, necesara crearii unei masini virtuale.

Simulatorul computerizat a fost folosit pentru testarea nivelului de siguranta al pasagerilor, aerodinamicii sau a sistemului de climatizare. Tot sistemul digital a ajutat la stabilirea mediului ideal pentru testele de teren, care au inceput in 2003 cu circa 280 de prototipuri reale. De atunci pana in prezent C-Klasse a acumulat circa 24 de milioane de kilometri de teste, ceea ce face din acest model cel mai testat din istoria Mercedes. De asemenea, prototipul digital a permis o serie de teste in conditii foarte diferite de trafic urban sau pe drumuri extra-urbane.

Punctele cheie pe care inginerii Mercedes s-au axat in dezvoltarea masinii sunt manevrabilitatea si confortul, lucruri pe care s-au axat si simularile computerizate. Cantitatea totala de informatie obtinuta in urma acestor teste urbane si extra-urbane virtuale este echivalenta cu testele furnizate de circa 2000 de soferi individuali. La categoria motorizare s-a pus accentul pe confortul acustic. Mercedes a lucrat la izolarea fonica, a implementat tehnologie absorbanta de zgomot, in plus a realizat un sistem de injectie mai performant care reduce zgomotul generat de procesul de combustie in cei patru cilindri ai motorului diesel.

NEbunu 12-01-07 09:34

3 Attachment(s)
si nistcaiva poze..

blondu_glf 2 17-01-07 08:27

1 Attachment(s)
poate ca nu este chiar on-topic dar cred ca mai potrivit decat aici nu am unde sa pun poza.......astept ceva pareri despre aceasta spaima a soselelor:twisted: :twisted: :twisted:

BascaBV 17-01-07 15:47

NU stiu cat mai vede ala de motor.... :D oricum nu mi se pare interesanta chestia ...

blondu_glf 2 17-01-07 16:47

din pct de vedere al hp eu cred ca este foarte interesanta:D

BascaBV 17-01-07 17:24

Da... aici(hp) nimik de zis dar la capitolul utilitate e zero... adica mai bine nu baga banii in asa ceva...

blondu_glf 2 17-01-07 22:40

frate.....crezi ca ala si-a facut masina aia ca sa care cartofi?deci nu trebe sa stea bine la capitolul utilitate........din start trebuia sa iti dai seama ca este masina de 400 metrii(eventual show) si nimic altceva

NEbunu 24-01-07 11:22

2 Attachment(s)
Englezii sunt de neoprit cand vine vorba de monstruozitati pe roti. Rapom V8 este ultima creatie de acest tip.

Credeati ca aparitia unui motor de mare putere pe o motocicleta este absurda? In acest caz trebuie sa va pregatiti pentru ce urmeaza.

Imaginati-va o motocicleta de 454 de kilograme (denumita Rapom) dotata cu un motor V8 supraalimentat de 8.2 litri care functioneaza pe baza de alcool si care ajunge la 1200 de cai putere! Ei bine, iat-o in toata splendoarea sa! Desi Rapom V8 este, din punct de vedere tehnic, perfect legal pentru rularea pe sosele, el este utilizat doar pentru ca stapanul, creatorul si pilotul sau, britanicul Nick Argyle, sa ajunga la o cursa de dragstere organizata saptamanal.

Acesta spune ca Rapom a fost construita in garajul propriu iar din cauza faptului ca ocupa foarte mult spatiu, celelalte proiecte au trebuit reduse la maximum ca dimensiuni. "Nu aveam deloc spatiu in garaj dupa ce am construit Rapom. Desi aveam de gand sa cumpar un motor nou pentru acesta, sotia mi-a spus ca ar fi interesant sa il folosesc pe cel pe care il aveam deja: un propulsor utilizat de Monster Truck-uri. In ciuda dimensiunilor mari, mi-am propus sa realizez acest lucru si am reusit", declara englezul.

NEbunu 01-02-07 16:33

3 Attachment(s)
Suedezii de la Volvo au publicat imaginile si informatiile oficiale legate de noua generatie a lui V70, break-ul de familie al scandinavilor.

Volvo a publicat astazi fotografiile oficiale ale noii generatii a breakului de clasa medie V70. Iata primele informatii legate de acesta.

Inca de la prima privire, observam multe elemente pe care V70 le imprumuta de la fratele mai mare S80. In partea posterioara, stopurile reiau linia generatiei actuale, baza acestora fiind insa latita, in stilul recent-lansatului C30. Spatiul dedicat bagajelor este cu 55 de litri mai voluminos decat cel al actualei generatii.

Spatiul creste si in habitaclu, unde pasagerii din fata au la dispozitie trei centimetri in plus pe verticala iar cei din spate 4.8 centimetri pentru picioare. Schimbarile se datoreaza cresterii generale in dimensiuni: V70 are acum 4850 mm in lungime (+14.3 cm fata de vechiul model) si 1860 mm in latime (+6 cm).

Noua gama de motorizari include un diesel de 2.4 litri care dezvolta 143 CP si 340 Nm, un propulsor pe benzina de 2.5 litri care scoate aproape 200 de cai si 300 Nm si - in varful gamei - un motor cu sase cilindri de 3.2 litri care dezvolta 285 de cai si 400 Nm. Desi ne asteptam la un V8 superperformant inca de la debut, acesta nu va aparea decat dupa cateva luni.
Noile sisteme de siguranta - capitolul la care Volvo exceleaza - includ scaunul pentru copii optional construit de Volvo in conformitate cu restul interiorului. Versiunea de baza vine in standard cu o roata de rezerva de dimensiuni normale si este echipata cu frana de mana electronica, Dynamic Traction si sistem de control al stabilitatii.

All times are GMT +2. The time now is 10:08.

- Copyright 2026 4Tuning