Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   filtru sport-intrebare (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/17963-filtru-sport-intrebare.html)

sco211 12-04-07 21:21

Re: filtru sport-intrebare

ba e...dar de ex io dupa c am pus filtrul ala vroiam sa imi pun tubulatura...
deci...gandeste-te bine...
:P

Geo_ZGA 13-04-07 10:31

exista pt Cielo, sau se potriveste de la Opel? ca eu pe site la K&N nu am vazut pt Daewoo Cielo 1.5, doar pt Nexia 1.5 din 1996...si ala e filtru inlocuitor in carcasa originala.
Ce model de Opel sa caut?

NWZeu 13-04-07 13:15

deci - la motoarele Daewoo puse pe Cielo - filtrele de aer sunt frectie la piciorul de lemn, in afara faptului ca fac motorul galagios si o sa creasca ceva mai repede in ture nu castigi absolut nimic ... la intrebarea legata de tubulatura raspunsul e simplu - se reduc pierderile gazodinamice datorate tubulaturii intortocheate, o firma de tuning a postat pe forum un dyno-sheet cu un Cielo caruia i s-a pus un filtru conic ..... rezultatul a fost dezamagitor.

Geo_ZGA 13-04-07 13:34

NWZeu, pe mine m-ar interesa mai mult calitatea filtrarii si, nu in ultimul rand, avantajul curatarii si refolosirii filtrului de aer. Sunt constient si eu ca filtrul de aer nu-ti aduce cai putere in plus, ci doar (poate) aer mai rece, mai bine filtrat si mai mult...Tocmai din motivul asta, ca nu ma intereseaza in mod deosebit n-spe cp in plus (pe care oricum ii obtii f greu si nu cu un filtru), am luat in calcul si inlocuitorul celui in carcasa, tot "sport" sa-i zicem. eu vreau sa imi mearga masina cat mai bine, nu sa o duc la 150 cp...la momentul de fata tuningul adevarat e mult prea costisitor pt mine.

NWZeu 13-04-07 13:45

un filtru de sport din punctul asta de vedere (filtrarii) este mai permisiv decat unul standard, deci permite o trecere mai libera a aerului , implicit si prafului si altor tipuri de particule de mizerie, asadar in cazul tau merita sa il tii pe cel normal de pe masina, eventual schimbat putin mai des decat in carte.

sco211 13-04-07 23:47

poate cielo ara ala nou...nu cel coreeam...iar daca la orice masina primele modificari sunt filtru, evacuare si cip...
care e ideea? cum sa nu incepi cu asa ceva?
nu t inteleg...cum sa il pui p cel normal...

ma rog
fiecare face modificari cum vrea...dar io daca as mai avea cielo...to mi-as pune filtrul p care l-am avut...

NWZeu 14-04-07 11:53

pai sa o luam etapa cu etapa:

filtrul sport este un lucru util (la seat pe benzina de 1,6 da chiar 6 cai), insa la Cielo nu face absolut nimic (testat pe dyno - creste mai repede in ture si e mai galagios), in rest ... nimic

evacuarea - doar renuntarea la cielo la catalizator si aduce un plus de aprox 5 cai, montarea unui traseu complet (eventual serpisori) aduce un castig si mai mare.

cip - exista un baiat care a facut o resoftare pe un 1,5 OHC si care merge ok (mai exista si varianta powerbox de care eu sunt multumit)

lista o pot continua cu elemente care iti pot aduce un castig de putere/cuplu, din nefericire pentru motorul stock de cielo filtrul sport neaducand nici un castig.

sco211 14-04-07 12:47

da, dar totate la un loc inseamna altceva...
si mai unt destule modificari...chiar fara sa schimbi motorul...
bani sa fie...

mae 08-06-07 15:50

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 849550)
un filtru de sport din punctul asta de vedere (filtrarii) este mai permisiv decat unul standard, deci permite o trecere mai libera a aerului , implicit si prafului si altor tipuri de particule de mizerie, asadar in cazul tau merita sa il tii pe cel normal de pe masina, eventual schimbat putin mai des decat in carte.

nu e chair asa

filtrele sport (nu alea din targ ) se dau din cand in cand cu un ulei special. si se pala periodic astfel incat suprafata acea uleioasa face ca mare parte din praf sa fie retunit si chair scade frecarea cu aerul deci motorul trage mai usor

daca iei din vitan (sau altetaguri " de profil) la 50 roni atunci 50 roni face . si e cum zici tu. daca iei unu profesionist de exemplu K&N cavazut ca se gasesc si pe la 150 ron-200 ron e alta treaba si daca mai ai si grija de le deja e parfum.

andreiuuu 10-06-07 23:33

Quote:

Originally Posted by mae (Post 939183)
nu e chair asa

filtrele sport (nu alea din targ ) se dau din cand in cand cu un ulei special. si se pala periodic astfel incat suprafata acea uleioasa face ca mare parte din praf sa fie retunit si chair scade frecarea cu aerul deci motorul trage mai usor

daca iei din vitan (sau altetaguri " de profil) la 50 roni atunci 50 roni face . si e cum zici tu. daca iei unu profesionist de exemplu K&N cavazut ca se gasesc si pe la 150 ron-200 ron e alta treaba si daca mai ai si grija de le deja e parfum.

Mdea am si eu ulei dn ala de la KN si un filtru aer raidhp si am dat cu ulei si s a imbaxit repede si l am spalat si nu a ma mai dat cu el si masina tragea ... adica diferenta.. am obs cu cat il spal mai des cu atat e mai bine cam la 350 km cand n am ce face.. il dau jos usor il spal si dimineata il pun .. mare scofala.. :???:

Geo_ZGA 11-06-07 08:02

Eu stiam ca se spala cam la 5000 km sau de vreo doua ori pe an (K&N indica pe la 10000 parca)...in nici un caz la 3-400.
Vezi ca sunt si filtre "uscate", care nu se dau cu ulei. In cazul in care nu e uscat, trebuie dat obligatoriu cu ulei, altfel nu filtreaza praful.
Si e mare scofala, daca il speli in fiecare saptamana (3-400km) se duce naibii bumbacul ala....

andreiuuu 11-06-07 10:35

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 942896)
Eu stiam ca se spala cam la 5000 km sau de vreo doua ori pe an (K&N indica pe la 10000 parca)...in nici un caz la 3-400.
Vezi ca sunt si filtre "uscate", care nu se dau cu ulei. In cazul in care nu e uscat, trebuie dat obligatoriu cu ulei, altfel nu filtreaza praful.
Si e mare scofala, daca il speli in fiecare saptamana (3-400km) se duce naibii bumbacul ala....

Ete de care am... dau cu ulei pe el? E cam un burete si nu cred eu ca se duce.. deca dai cu solutie dn aia si cu apa pe el.. Oricum la mine e pus naspa si se incalzeste klumea ca e in spatele radiatorului, 3 sa l mut.. :???:

Geo_ZGA 11-06-07 11:30

aa, pai nu e bumbac. K&N sau Green sunt din bumbac, arata altfel materialul si se si comporta altfel (normal ca exista si altele, carbon...dar mai scumpe). Nu ma pricep f bine, dar al tau nu stiu daca e indicat sa il dai cu ulei...

nutzuXXL 20-06-07 11:04

pe un motor sohc care nu e gestionat de calculator , creste consumul , si cu cat creste puterea (motor 1.5 sohc de fiat ritmo ) . ce filtre s-ar potrivi pe asa ceva si la c preturi? ms .
ce e mai bun ? filtru uscat ( cele care se spala) sau care se dau cu ulei ?

BoLo_ 17-01-08 00:07

vreau sa`mi pun filtru sport pe un a4 2004 1,8T 163 de cai.ce filtru sport trebuie...se simte diferenta?astept raspuns de la cine stie nu aiurea...si cam la ce pretz ar fi daca se poate.multumesc

All times are GMT +2. The time now is 04:36.

- Copyright 2026 4Tuning