Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Dictionar/Intrebari/Raspunsuri (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/150-dictionar-intrebari-raspunsuri.html)

BogdanCMS 24-08-04 13:42

Mai ramanea sa aiba rol de Satelitte dish si antena de statie emisie/receptie si era completa :lol: :lol: :lol:

Spot 29-08-04 00:24

alticineva are vreo alta parere cam ce ar putea sa fie acea coditza de rechin?

tekno 29-08-04 10:19

mmmdeah.. am yo... un kitch... o tzaranime...

COObra 29-08-04 14:59

ce alta parere vrei? e antena.
aaaaaa exista si in targ de luat si pus pe dacie alaturi de oua kinder. da la bmw-u ala e din fabrica :wink:

MMihai 04-02-05 11:33

Mai baieti prin toate aste 11 pagini nu prea am gasit termeni explicati ci mai mult offtopic. Am sa pun eu niste definitii corecte si poate continuati si voi.

ABC - Inseamna Active Body Control (control activ al corpului masinii). El trebuie sa actioneze impotriva inclinarii caroseriei la curbe si sa imbunatateasca prin ESP si stabilitatea la drum. Acest lucru se realizeaza prin cilindrul hidraulic din trenul de rulare.
ESP - Reprezinta un program electonic de stabilitate, fiind prescurtarea de la Electronic Stability Program. Sistemul incearca sa mentina o masina care derapeaza dupa traiectoria ei prin franarea directionata a fiecarei roti.
EX. : Daca spatele masinii derapeaza in curba, atunci este franata roata din exteriorul curbei.

Twin Spark (Aprindere dubla) - Doua bujii pe cilindru garanteaza o aprindere sigura a amestecului combustibil-aer. In plus, aprinderea dubla reduce lungimea frontului de flacara din cilindru si astfel se imbunatateste eficacitatea - caci compresia poate fi ridicata fara sa apara pericolul bataii. Alfa Romeo si Mercedes-Benz folosesc inca din 2002 cate doua bujii pe cilindru

Common Rail - Reprezinta instalatia comuna de injectie si inseamna ca toate duzele de injectie sunt alimentate de o singura instalatie aflata sub presiune. Momentul injectiei se declanseaza electronic

Compresorul - Este o pompa care comprima de obicei aer, sau in cazul instalatiei de climatizare comprima agent de racire. Jaguar, Mercedes si alte marci folosesc compresoare pentru a creste puterea motorului. Motorul insa trebuie sa-si foloseasca o parte din puterea suplimentara pentru a actiona acest compresor, ceea ce creste consumul de carburant.

tekno 04-02-05 13:03

1 Attachment(s)
nu am intzeles niciodata... ce e chestia aia din fatza de la intercooler?

CT-03-ART 04-02-05 13:35

din ce am vazut eu in alte poze acela este un neon care lumineaza cam tot spoilerul...

Hondarul 04-02-05 14:08

Este un kit de NOS sau CO2 pentru intercoolere, masini cu turbo, pentru a reduce temperatura aerului din intercooler.

tekno 04-02-05 15:12

oke... deci ala nu are treaba cu motoru... ala pt ca ii foarte rece raceshte doar intercooleru :) interesant... la asta chair nu ma ashteptam :lol:

HolySoul 30-03-05 19:25

coada de rechin ... ar trebui sa aiba acelasi rost ca un eleron nu estetic ci practic ... tzine de aerodinamica si trebuie sa faca o masina sa-si pastreze traiectoria .. daca pui o coada de aia de rechin pe o barca sau ceva o sa mearga drept la fel si masina .. nu o sa mai derapeze pe lateral spatele masinii .. daca ar fi mai mare o aripioara de aia sa aiba vreo 50 CM sigur ar ajuta mult mai mult la chestia asta ( ma refer la viteze mari) pe de alta parte daca o faci prea mare risti sa te rastorni de la vantul lateral ... :)

cioli17 13-04-05 23:42

lume , ziceti si mie , ma tot cert cu samsarii astia din piata cand mai merg sambata ( aiurea bineinteles ) , ei spun ca este diferenta intre clima si aer conditionat , iar eu spun ce este exact aceeasi kestie ... voi ce parere aveti ... bine na oricum stiu ca am dreptate dar va intreb si pe voi sa va dati cu parerea :)

Jeff 14-04-05 01:38

Eu zic ca e unul si acelasi lucru. Astia confunda aerul conditionat cu ventilatia, care baga aerul rece doar din exterior, nu are instalatie de racire. Mai exista posibilitatea sa considere clima de fapt aer conditionat automat (climatronic). E greu cu oamenii batuti in cap, anyway...

cioli17 22-04-05 23:04

stiu de denumirea asta de vreo 3 ani ( din filmu f&f de cand a aparut ) dar nici acuma nu stiu ce este defapt : ball bearing
:?

tre 23-04-05 01:59

exista posibilitatea ca nu toata lumea sa inteleaga acelasi lucru din 'clima'.
unii considera ca masina e dotata cu (sistem de) climatizare daca e dotata cu a/c + sistem manual de ventilatie.

dar, pana la urma si sistemul asta manual de ventilatie 'aer de afara/aer cald' e tot un sistem de climatizare, desi n-am vazut pana acum o masina care sa nu dispuna de asa ceva.

totusi treaba asta cu clima s-a incetatenit de cand a aparut climatronic-ul (care e cu totul alta treaba), probabil din dorinta ca totul sa sune mai pompos. cel mai sigur e sa bagi capul in masina si sa vezi daca are sau nu buton de a/c pe bord si gata. :D

legat de cealalta problema, ball bearing = rulment.

Dodger_ 14-05-05 09:02

intrebare: se poate face dintr-un motor 8V 16V? si dak da cam cat ar costa?

All times are GMT +2. The time now is 18:00.

- Copyright 2026 4Tuning