Re: Nissan 200SX 323 HP
Quote:
Originally Posted by mihaialin
(Post 4732318)
Salutare baieti,Alin ma numesc sunt cam nou pe aici ,am cont de un an cam ,da nu prea am intrat ,am cumparat un 200sx,si e dus motorul,am hotarat sa-l modific ,as dori sa scot din el pe undeva la 300+ cai,si as dori sa va rog daca vreti sa ma ajutati cu ideii,piese(contra cost),imbunatatiri (ideea e ca nu vreau sa bag o gramada de bani si degeaba,nu ma dau destept ca apoi sa arunc bani aiurea,sa sparg motorul,sau sa topesc pistoane).
De inceput am achizitionat o evacuare de 76mm cap/coada cu tot cu serpisori.
Acum zic eu ca mai trebuie:filtru de aer Apexi(sport)+debitmetru de aer,pompa de benzina Walbro 255l,injectoare,turbina,intercooler,bineinteles ECU, si acum ce e mai scump:biele si pistoane forjate,si vibrochen (din pacate cel din motor nu se mai poate rectifica),si din cate am citit nici nu este indicat sa folosesti rectificat la puteri mari(ca nu rezista),aa si am uitat de ambreiaj stage3.
Daca am uitat si altceva va rog sa-mi scrieti.
Tin sa va spun ca toate aceste modificari le voi face pe parcurs cum fac bani,salar,ciubuc(mai repar masini in timpul liber).
Va multumesc anticipat!!
|
nu prea e stilul meu sa ma bag in topicul altora, dar ca sa fii mai bine informat, in ceea ce priveste CA18DET, o sa iti spun ca din punctul meu de vedere este la fel de fiabil ca si SR20DET. ambele motoare sunt vechi, ambele au problemele lor. CA-ul are probleme cu linia, dupa cum ai aflat pe pielea ta, dar daca folosesti cuzineti buni, si un ulei bun, totul e ok. eu de 2 ani de la reconstructia liniei, folosesc masina la drift, unde am abuzat de motor, si in afara de turbina stock, nu am schimbat nimik. bine, uleiul la circa 5000 km... initial am mers cu "clasicul"stage 1,apoi am avut stage 2 si 244cp, iar acum merg cu stage 3, adica vro 300 de cai...(sper) si masina merge bine.
in legatura cu fiabilitatea SR-ului, stiu vro doua motoare care fie au bulit tachetii, axe cu came, vvt, fie linia(uite la motorul lui HAi)
reteta mea: desfa motorul complet, vezi ce trebuie rectificat sau schimbat, set garnituri Victor Reintz, cuzineti ACL RAce, verifica pompa de ulei, eventual schimb-o, ansambleaza-l conform manualului. motorul meu asa a fost facut, verificat si imbunatatit.... inca merge, si merge bine, mult peste alte masini. era sa uit de ulei. eu folosesc Valvoline 20w50...
|