Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   ce masina sa imi iau ? (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/1213-masina-iau.html)

n0namee 14-06-04 23:17

:( nu prea se invata ceva despre cip-uri la scoala! cel putin la noi la Poli nu. :(

BogdanCMS 14-06-04 23:32

Eu am vb cu 2 inshi care lucreaza pt firme de tuning si problema cu cipurile e relativa...practic softul e setat din fabrica pe parametrii echilibrati, cipul vine si ii cam da peste cap, contribuie la uzura prematura a motorului, dar \"stoarce\" din motor tot ce mai poate...totul e legat de controlul amestecului benzina-aer...Zyx a si spus ca-si va da cipul jos pt ca ii buleste masina sigur pana la urma...1 exepmplu:un amic de-al meu are o Ibiza 1999 1,9 TDI 110cp stock, pe care a adus-o la 160cp :shock: cu cip, evacuare, filtru...incredibil dar asa era...am fost cu masina, practic la demaraj nu puteai sa tii volanu drept de ce cuplu avea!!!!Dupa cam 4-5000 de km de forje, masina s-a dereglat total si a inceput sa scoata un fum mai rau ca Romanurile alea din '70, scuipa motorina, mergea in 3, era dusa, asa ca...astea-s urmarile cipului, mai ales la motorina...
Spre ex la Honda, nu cred ca mai poate stoarce mare lucru doar cipul, s-au ocupat super-inginerii japonezi de chestia asta...la astea tb modificari serioase...nush ce intentioneaza Razvan daca-si ia Honda, dar e scump sa tunezi cu adevarat motorul la o asemenea masina...sper ca stie.Peace!

pimp_lex 15-06-04 06:20

unele honde se pot \"chip\"-uiidar nu scoti mare lucru......nu e ca la VAG.....cele mai bune sunt stand alone-urile Hondata dar trebui sa ti-l tuneze cineva care stie despre ce e vorba ca nu-i simplu....cam oricine cu Honda foarte tunata (turbo & stuff) o sa-si puna \"stand alone\" pt rezultate optime

Hondarul 15-06-04 08:30

Bah, nu va mai spargeti in figuri cu vastele cunostinte despre mecanica auto... :P :P :P :P :P :P :P

Ca de vorbe suntem satui... Sa vedem acolo ceva concret, o masina umblata, care sa aiba ce arata.

Zei ai tuningului romanesc !!! :P :P :P :P :P

NoName... mi-ai zis sau nu ce masina ai, ca nu mai stiu ??? :roll:

CeReS 15-06-04 09:14

are VW Scirocco

akimoto 15-06-04 13:08

hondare, nu se sparge nimeni in figuri...pimp lex stie ce vorbeste, la ei e foarte simplu de facut modificari, au unde, au cu ce si au si la ce....

Hondarul 15-06-04 13:25

Glumeam si io, ca prea se incinsesera spiritele...

Scirocco... hmmmmmmm... De care ??? GTX, sau de care ??? :wink:

n0namee 15-06-04 22:31

:lol: 1.8 16V GTI.

pimp_lex 16-06-04 07:15

Re:

Quote:

Originally Posted by \"akimoto\"
hondare, nu se sparge nimeni in figuri...pimp lex stie ce vorbeste, la ei e foarte simplu de facut modificari, au unde, au cu ce si au si la ce....

mersi :wink:

e probabil mai simplu ca in Ro dar sunt multi care au probleme si aici....
de exemplu am o cunostinta cu un Civic SIR din 2000 (Civic coupe cu B16A) sia facut mai multe modificari, numai lucruri de mare calitate si renume (multe de la Comptech). Dupa ce a instalat \"cams\" de la ITR check engine a ramas tot timpul aprins......dar oricum el vroia sa schimba computerul deci nu conta, si cum vroaia ce e mai bun, a luat Hondata. In Montreal sunt mai multe magazine care vand Hondata dar numai un singur service stie, in teorie, sa-l tuneze pe dyno. Din pacate acest shop nu si-a facut treaba bine si tipul e foarte suparat, pt ca a bagat aprope 1000$ in ore de dyno si de tuning pe dyno (manopera e scumpa rau) si masina tot nu merge cum trebuie......acum se va duce la Ottawa la un shop care se pare ca-i mai experimentat in tuning de Hondata si spera sa rezolve acolo, dar na, alti bani alta distractie......

BogdanCMS 16-06-04 09:30

Pimp_lex, am si eu o nelamurire...am inteles ca acolo si in State nu se vinde Type-R, ci doar varianta Si de la Civic, e adevarat? De ex am citit acum ca modelul Type-R 2004 nu va fi valabil in State:

www.rsportscars.com/eng/cars/civic_type-r.asp

Speedy5 16-06-04 10:13

bine ca v-ati potolit ... :)

Hondarul 16-06-04 16:47

Foarte off-topicque... Bah CMS... Ce Gif belea ti-ai tras... De unde :?: ???

pimp_lex 16-06-04 17:38

Bogdan - ai dreptate, nu s-a vandut niciodata Civic Type-R, numai Integra type-R

modelul de varf din gama Civic e SI (USA) si SIR (canada) care are un motor Vtec de 160cp (renumitul B16A)

BogdanCMS 16-06-04 19:21

Raspuns la ooftopicu' lu' Hondaru: Hehe, wouldn't U like 2 know...L-am luat de unde l-ai luat si tu p-ala, am vazut ca sunt screen savere pt sistem Pioneer de masina... :P :D
Pimp_lex: mersi pt lamurire....totusi mi se pare ciudat decizia asta de marketing pt SUA si Canada, sa vanda o varianta mai slaba. Probabil ca vor sa incurajeze tuning-ul sau mai stiu eu ce. E pt prima oara cand vad ca in America de N se vinde o japoneza mai slaba decat surioara ei geamana din Europa. Am vazut ca si la Accord e cam aceeasi politica, ma rog, Accordul facut special pentru State.

pimp_lex 17-06-04 08:41

personal cred ca au fost 2 factori in decizia luata de Honda de a nu aduce Civic-ul TypeR

1. imaginea modelului care e una de masina economica, ieftina, mai mult pt transport A la B. Si cand masina are o astfel de imagine, greu sa convingi omu sa dea 30-35 mii $ pe un Civic

2. Rivalitatea cu Acura, care n-ar fii buna fiind aceeasi marca. Civic tyrp-r ar intra in directa competiie cu Acura RSX-S, deci n-ar fii o strategie de piatza prea teribila...

All times are GMT +2. The time now is 05:47.

- Copyright 2026 4Tuning