![]() |
Re: Scutere de max. 50cc
cursa depinde si de cat e de lung bratul
eu zic sa faci suspensiile de duritate medie sa fie stabila dar nici rigida. de amortizoare reglabile nu stiu. |
ok.o sa imi fac saptamana viitoare un drum pana la un parc de dezmembrari ca sa imi fac o idee de dimensiunile fiecarei componente si sa vad ce am de modificat la geometria sasiului.revin cu comentariu dupa ce am aflat dimensiunile si preturile pieselor.oricum sper ca toata "masinaria" sa nu ma coste mai mult de 40-50 de milioane avand in vedere ca un scuter intreg costa 20-30 de milioane(sh) iar eu o sa folosesc cateva din componente lui.oricum un scuter motor de 50cc ar fi alegerea ideala deoarece nu e prea complicat si are cutie automata.un motor poate fi modificat numai pt ai mari viteza?nu pot sa il modific sa ii maresc cuplul?
|
pai daca tot vrei sa investesti banii astia eu zic sa pui un motor mai mare care are putere si cuplu, sa fuga si sa urce:lol:
|
scuterele de 125cc au cutie automata?ca ideea ar fi sa fie cat mai simpla "masinaria" iar o cutie de viteze manuala nu e tocmai simpla:))
|
da sant automate majoritatea
eu am scuter de 50 dar semiautomat, deci depinde de fiecare. |
un motor de 125cc cam cat trage?ca as prefera sa merg cu 5-10 km/h in plus fata de cel de 50cc daca pot sa o fac mai grea(suspensii mai bune,sasiu mai rezistent,roti mai mari etc)
|
un motor de 125cc are cam 15cp si 20nm, duce scuteru cu 100 lejer.
|
deci duce 100-150 kg lejer la 50-60km/h.si in 150 kg bagi multe.presupun ca puterea e 2x1/2 fata de cel de 50cc.cel putin asa sunt calculele.si daca imi aduc bine aminte trabantul are aprox. 20 de cai si era mult mai greu deci o sa obtin niste performante decente.
|
ma referem la 100km/h (am uitat sa scriu) si cred ca duce si 150kg destul de bn.
|
De abia astept weekend-ul viitor sa vad cat costa si cantareste un motor de 125cc.Stii cumva daca exista atv-uri cu motor de 125cc care au cutie automata(adica 2 trepte:inainte si inapoi)?Ca as lua si aceea cutie de viteze si as puneo pe motoru de 125 sau poate cumpar tot ansamblul si scap de cateva zile de munca:)
|
m-am documentat mai mult pe net si 12 cai sunt mai mult decat suficienti.se vand buggy-uri de 2 persoane cu motor de 150cc si par destul de grele (cadru prea inalt si roti prea mari).pacat ca incepe iarna....
|
nu iti imaginezi ce tare ar fi pe zapada...
|
Ma refer ca o sa imi ingreuneze constructia:)).Bine-nteles ca daca il termin macar la jumatea iernii ma plimb de nebun mai ales ca vreau sa ii fac si caroserie acum ca stiu ca o sa traga bine motorul de 125cc.Poate ii pun motor mai mare,depinde ce aflu de la politie.Sper din tot sufletu sa nu fie prea dure normele de inmatriculare ca n-as vrea sa il stresez mereu pe fratimiu sa ma tracteze pana la o padure.
|
cred ca e dectul de complicat cu inmatricularea
ar fi bine daca ai putea sa-l ti la tara la cineva. |
Matusimea sta in Cornetu dar nu prea cunosc zona.Sunt paduri sau dealuri pe acolo?
Daca nu merge inmatriculat chiar ca devin nebun la proiectare:)) adica ii bag motor de motocicleta cat mai mare,suspensie independenta,roti mari etc. |
| All times are GMT +2. The time now is 10:51. |
- Copyright 2026 4Tuning