Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Infiniti FX45 vs BMW X5 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/11259-infiniti-fx45-vs-bmw-x5.html)

kozz 01-02-06 00:24

Re:

Quote:

Originally Posted by \"sandumrs\"
Si tu crezi ce-ti spune dealerul. Vezi ca japonezii mint de ingheata apele.

Posibil ca masina sa prinda si in 6.3sec, nu te contrazic, dar asta nu o face superioara unui X5 4.4.

Daca ai timp si, evident, chef, citeste cateva reviewuri ale diverselor reviste/consumatori/forumuri de pe net sau pe unde le gasesti tu. O sa vezi ca toti au fost surprinsi de acceleratiile fx-ului. Poate chiar si cei cativa de pe-aici care au mers cu mine in masina iti pot confirma ca nu este deloc o masina \"lenesa\" iar 45-ul are considerabil mai mult cuplu datorita litrajului mai mare si, normal, mai multi cai care fac verosimil timpul de 6.3, ba chiar 6.1.

Achim 01-02-06 01:30

Re:

Quote:

Posibil ca masina sa prinda si in 6.3sec, nu te contrazic, dar asta nu o face superioara unui X5 4.4.

cu scuzele de rigoare caci pot parea usor \"nesimtit\", dar asta e cea mai mare aberatie care am auzit-o :evil: intotdeauna japonezii au dat date mai \"modeste\" decat ceea ce pot cu adevarat masinile. Ba chiar mai mult, e dovedit faptul ca Peugeot 206 RC nu are niciodata 180 de cp, Golf V GTi are 178 de cp la roata, acel celebru Jaguar E-Type din anii 60' cu care se laudau englezii ca atingi 240 km/h nu fugea nici in ruptul capului mai mult de 220 si tot asa... :roll:

Cat despre 0-100, X5 4.4i face 6.9s, 4.6iS 6,5s, iar 4.8iS 6,1s... si astea sunt date sigure :wink:

In alta ordine de idei, am avut placerea sa merg atat in FX-ul lui Kozz si trebuie sa recunosc ca are un sunet exceptional, comparabil cu 4.6 sau 4.8, dar nicidecum cu 4.4i, si de asemenea am mers mult timp cu un 4.4i (fara facelift). Adevarul este ca la aspect exterior prefer X5-ul, dar asta e o chestie de gust. Tot la fel de adevarat este ca la interior, X5-ul are o nota de rafinament aparte (kiar si un 3.0d are pachete pt interior cu piele deschisa la culoare si lemn discret), insa totusi, si asta poate fi catalogata ca o chestie de gust. Si eu regret enorm faptul ca orasul este plin de X5-uri. Poate daca erau mai exclusiviste, povestea era alta. :cry:

blazeyblaze 01-02-06 02:43

pacat ca i-am spart dintii in seara asta unui fx45
dar deh...ata ete

fishbone 01-02-06 03:47

FX45 vine echipat cu dinti ca mod standard, sau e optional?
blazey, posezi ce ai in semnatura? Presupun ca e vorba de 4.6 in acest caz ...

blazeyblaze 01-02-06 17:01

dap posed
da 4.6 is

si am zis ca l-am mancat avand in vedere ca 4.6-le meu face la carte 6.5 pana la suta iar fx45 se scria pe undeva pe aici ca face 6.1

ciudat nu?

ESPinoza 01-02-06 17:22

Re:

Quote:

Originally Posted by \"blazeyblaze\"
dap posed
da 4.6 is

si am zis ca l-am mancat avand in vedere ca 4.6-le meu face la carte 6.5 pana la suta iar fx45 se scria pe undeva pe aici ca face 6.1

ciudat nu?

depinde si de sofer nu?

Achim 01-02-06 17:48

Amandoua modelele au cutii automate si deci conteaza doar plecarea. Din cate stiu eu modelul FX35 nu are buton de decuplare a sistemelor electronice si deci pierde la start. Nu stiu insa daca si la FX45 e la fel, lucru care ar duce la cresterea semnificativa a timpului pana la 100 :?:

SEBASTIAN 01-02-06 19:05

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Achim\"
Quote:

cu scuzele de rigoare caci pot parea usor \"nesimtit\", dar asta e cea mai mare aberatie care am auzit-o :evil: intotdeauna japonezii au dat date mai \"modeste\" decat ceea ce pot cu adevarat masinile. Ba chiar mai mult, e dovedit faptul ca Peugeot 206 RC nu are niciodata 180 de cp, Golf V GTi are 178 de cp la roata, acel celebru Jaguar E-Type din anii 60' cu care se laudau englezii ca atingi 240 km/h nu fugea nici in ruptul capului mai mult de 220 si tot asa... :roll:

Cat despre 0-100, X5 4.4i face 6.9s, 4.6iS 6,5s, iar 4.8iS 6,1s... si astea sunt date sigure :wink:

In alta ordine de idei, am avut placerea sa merg atat in FX-ul lui Kozz si trebuie sa recunosc ca are un sunet exceptional, comparabil cu 4.6 sau 4.8, dar nicidecum cu 4.4i, si de asemenea am mers mult timp cu un 4.4i (fara facelift). Adevarul este ca la aspect exterior prefer X5-ul, dar asta e o chestie de gust. Tot la fel de adevarat este ca la interior, X5-ul are o nota de rafinament aparte (kiar si un 3.0d are pachete pt interior cu piele deschisa la culoare si lemn discret), insa totusi, si asta poate fi catalogata ca o chestie de gust. Si eu regret enorm faptul ca orasul este plin de X5-uri. Poate daca erau mai exclusiviste, povestea era alta. :cry:

Nu va certati, problema vine de la BMW care da mai mult decat te astepti.
Un BMW e mult mai satisfacator decat citesti in brosuri, e o politica a lor.

sandumrs 01-02-06 21:39

Mie unu imi place FX-ul, nu mai mult ca un X5 dar imi place. Pacat ca nici FX-ul nu mai e ceva exotic prin Bucuresti.

Si cred ca e posibil sa scoata 6.1, e mai aerodinamic ca un X5, evident glumesc.

Cat despre aberatia mea, stai tu linistit achime ca nu e aberatie.

fishbone 02-02-06 01:50

Re:

Quote:

dap posed
da 4.6 is

ciudat nu?

Nu e ciudat deloc. Ba mai degraba as spune ca mi se pare ciudat cum unii cred ca \"ultimate driving machine\" inseamna fix asta. Masina e la fel de buna pe cat soferul. Adica, mai bine spus, o masina buna nu poate bate o masina mai proasta daca soferul n-are habar ce face. Si eu am batut un X5, nu stiu care trim, dar l-am batut. Faptul ca gagiul s-a trezit mult prea tarziu pentru ca era un \"bosorog\" la 50 de ani ce-si cauta celularul in masina e alta poveste ;)
Sunt de acord aici oarecum cu Sebastian. Care e diferenta? O masina japoneza poate fi, pe hartie, la fel de puternica in comparatie cu un BMW. Diferenta insa consta in faptul ca BMW-ul pune mai mult la roti decat japoneza. Din acest motiv multi insista ca BMW este underrated in unele cazuri. Subliniez unele cazuri.

Si, ca sa-l acuzi pe un japonez de minciuna ai face bine sa fi foarte pregatit. Acum odata daca faceai acest acuz si nu erai pregatit sa-l argumentezi foarte repejor si convingator, erai taiat pe loc. Cu onoarea, japonezu' nu se joaca.

Si, on-topic as spune ca, sustinand ideea cum ca X5 e un strop mai rapid decat FX-ul, trebuie acum sa ne uitam asupra celui mai important element care foarte multa lume il ignora in totalitate: la ce pretz?
In SUA, lucrurile stau cam asa:

BMW X5 4.4i - $52 mii
BMW X5 4.8is - $ 70 mii
Infiniti FX45 - $45 mii

Judeca fiecare daca diferentele la performante merita diferenta la pretz.

blazeyblaze 02-02-06 05:18

eu m-am dat cu cineva la modul cursa
nu la stop sau mai stiu eu cum
cursa cursa...cu start de pe loc si cu start dat...si in plus era un tip care chiar stia sa calce acceleratia si sa plece bine...oricum anytime anywhere

pimp_lex 02-02-06 11:49

Stiti povestea cu vulpea care nu ajunge la struguri?
Cine nu ajunge la FX45 asa face!
Terminati mai cu strutocamilele si luativa FX45.
-----------

Nu va certati, problema vine de la Infiniti care da mai mult decat te astepti.
Un Infiniti e mult mai satisfacator decat citesti in brosuri, e o politica a lor.
-----------

Nu am numai masini de firma, am de tot felul chiar si Renault pe care-l consider bun la locul lui,lafel si BMW-ul o fi bun dar nu in comparatie cu un Infiniti.
-------------

X5 3.0 si chiar X5 4.4 sunt destule la noi am cunostinte care le au de putin timp si vor sa scape de ele si pe ei i-a pacalit sigla plus ca se vaita ca sunt prea cheap la interior,nu fug cum credeau si stau mai mult prin service cu probleme electrice. Asta spun ei, am condus si eu si nu-i inteleg cum le-au luat, nu compar cu FX35 si FX 45 care e normal sa fie mai bun si la pret putin mai mic pe deasupra.
--------

Nici o sansa si daca ar fi fos mai rapid ca Infiniti , Infiniti si cand nu merge e masina

------------

Tot ce ti-a spus Fishbone mai sus e real, am facut test cu aprope toate jeepurile, dar acel Bmw din carolina sau cum vrei sa-i spui e ieftin rau desi pozeaza oarecum impozant, dupa parerea mea caraghios.
Unde si cum sa fie mai complex decat un FX45, du am gasit nici o portita lasata neacoperita de Infiniti.
E ciudata tractiunea la bmw, cutia de viteze, motorul ar vrea sa traga insa e cam departe de Infiniti, consumul fiabilitateasi in plus cunoscuti mei care au luat aceasta masina nu stiu cum sa scape de ele, dar daca va plac asa de mult ii poti ajuta dandu-le tu bani pe ele.
Ia-le tu pe toate!Pentru noi Infiniti e sfant!
-----------

fX45, pentru ca daca as avea banii astia si as ramane la aceste 2 optiuni as prefera calitate garantata si nu o masina (chiar marca) care mai are multe de demonstrat
-----------

ca VIRGULA ca si calitate bmw lasa de dorit...cum pm sa pui frate pe masina aia plastic in interior asemanator cu plasticul cu care isi doteaza Lada masinile?

iar ca performante pt pret ma repet....compara x5 3.0 cu fx45 si vei avea o mare surpriza

----------

:lol: :lol: :lol:

100% FX45

Race 02-02-06 13:12

pimp_lex esti un geniu mai baiatule.Ai dovedit ca stii sa inlocuiesti cuvinte in textele altora,o dovada a inteligentei tale deosebite.Eu zic sa mai dai inca o data testul ala cu tablia de masa cu diferite forme decupate din ea si formele separat pe care trebuie sa le nimeresti...dupa o asemenea dovada de geniu sclipitor poate ca nu mai bagi cilindrul prin decupajul in forma de stea. :twisted:

kozz 02-02-06 14:22

Re:

Quote:

ciudat nu?

Absolut deloc ciudat. Timpul 0-100 are o relevanta destul de mica in cadrul unei curse. La fel si viteza la finish. Daca o masina trece de linia celor 400 de metri cu o viteza mai mare decat concurenta, asta nu inseamna neaparat ca este si in fata.
Exemplu: Audi S2 track record: 9.033 la 274 lm/h
Ford 34 imediat sub el: 9.4 la 296 km/h
Aceeasi zi, aceeasi pista.
Sper sa vedeti legatura intre cele doua aspecte.

kozz 02-02-06 14:34

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
Un BMW e mult mai satisfacator decat citesti in brosuri, e o politica a lor.[/b]

Chestia cu satisfacator sau nu este PUR subiectiva (satisfactia ta este doar a ta). Sincer ma indoiesc profund ca politica unei companii de talia BMW s-ar axa pe ceva atat de vag si relativ :)

All times are GMT +2. The time now is 01:52.

- Copyright 2026 4Tuning